III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
lusia22 wrote:wiesz co u nas jest pełno różnych producentów, jest z firmy Tako 3w1 z ekoskóry. tylko że my spód (konstrukcje) mamy z innego modelu a góre z innego, tak specjalnie na zamówienie.
Aaaaaaaa no to rozumiem Tesciowa pokazala sie z dobrej strony -
lusia22 wrote:to u mnie szyjka 3 tyg temu miała z 15 mmm, a wczoraj nie zapytałam lekarza ile ma żebym się nie stresowała.
tylko ja jestem krótko po poprzednim porodzie, a to dopiero 28 tc. Poprzednio w tym tyg miałam o wiele dłuższą szyjkę a rozwarcie na jeden palec miałam w 41 tc jak szłam na wywołanie -
Lissa wrote:Jest przepiękny !
Dla mnie idealny , naprawde
do tego jeszcze spacerówka, fotelik i taka baza pod fotelik do samochodu, dali jeszcze taki jakby śpiworek do środka wyszyty polarem, moskitiere, coś przeciwdeszczowego, parasolke,takie jaby duże rękawice przyczepiane do rączki na zime żeby mamie ręce nie marzły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 13:04
Lissa, saszka, Miriam, magdalena lubią tę wiadomość
-
Lusia, to masz przepiękny fullwypas zestaw! Teściowa na prawdę się spisała
Co do rozwarcia, ja nie miałam i nie mam, natomiast moja siostra w 28 tygodniu trafiła do szpitala z rozwarciem od strony wew. Przez tydzień była w szpitalu, dostała leki i zalecenie oszczędnościowego trybu życia, ale nie miała nakazu leżenia. Ma też 1,5 rocznego synka, więc różnie z tym oszczędzaniem bywało, a po 36 tygodniu weszła już na wyższe odbroty. Urodziła w ostatnim dniu 39go tygodnialusia22, juicca lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
https://www.maluchy.pl/li-71282.png -
no to ja mam z dwóch stron rozwarcie, od strony małej tworzy taką literkę v jak to lekarz powiedział, a mała bardzo nisko i mi na nią uciska i dlatego mam leżeć, poza tym ta króciutka szyjka, ale po 36 tyd(jak wytrwam) to też mam zamiar wstać z łóżkza i wtedy niech się dzieje co chce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 13:47
-
Lissa wrote:Wiecie co dziewczyny , tak trzymajac ten laktator w rece nie moglam sie oprzec i sprobowalam jak to dziala ....
yyyyy trzy razy scisnelam ta papke i zawylam z bolu !!!!! Jesuuuuuuu jak to strasznie boli (((
Lissa, ale nie baw się już laktatorem. Pójdzie impuls do przysadki, oksytocyna ruszy i skurcze macicy gotowe!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 14:03
-
Makcza wrote:Lissa, ale nie baw się już laktatorem. Pójdzie impuls do przysadki, oksytocyna ruszy i skurcze macicy gotowe!
No ciiii wiem, tylko tak raz chcialam zobaczyc i z pewnocia nie predko sprobuje , dopiero po porodzie jak bedzie taka koniecznosc brrrrrrrr na sama mysl mnie sutek boli -
Witam
Wreszcie moge napisac
Mozecie juz mnie wreszcie wypisac z listy ciężaròwek
We wtorek 11.03 urodzil sie nasz synek Staś o godz.21.05
Dlugo na niego czekaliśmy ale za to mamy już nieźle odchowane dziecko - waga 4300gr i 60 cm
Syncio jest superaśny i mam nadzieje że nas jutro wypiszã do domku- trzymajcie kciuki oby nie dostał żółtaczki
PozdrawiamLissa, walabia, Miriam, haybeauti, lusia22, Makcza, Bea_tina, magdalena, Tusia84, Kaja, Nusiaa, Paulina1986, doris85, juicca, olala81, Limerikowo, Effcia28 lubią tę wiadomość