III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
No Saszka też mam nadzieję ze bedę mogła już jeść co nieco
ja to łakomczuch jestem
jeszcze wszystko zależy jak długo będę karmić , ja się nastawiam na karmienie piersią ale to różnie w życiu bywa -
U mnie tez jest blad ale reszta wchodzi super stronki
Juicca ja tez troche sie przerazilam bo widze ,ze bardzo duzo sobie bedzie trzeba odmawiac ( nie wiedzialam ,ze az tyle) . Co do karmienia piersia to tez sie nastawilam ,ze bede mogla no ale zobaczymyjuicca lubi tę wiadomość
-
Ja też bardzo chcę karmić piersią i mam nadzieję, że pójdzie dobrze, czego i wam życzę A w odmawianiu sobie różnych rzeczy mam mega wprawę, sumiennie zaliczyłam całego dukana, więc te ograniczenia to dla mnie pikuś przynajmniej o tyle mam ułatwioną sprawę.
juicca lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
https://www.maluchy.pl/li-71282.png -
Tak naprawdę to w tej tabeli nie ma wielu zakazanych produktów, wiadomo, że trzeba unikać tych warzyw wzdymających, tłustego mięsa itd. Ostatnio rozmawiałam o karmieniu z położną i mówiła to, co do Kozgo - bez szaleństwa. W ogóle bardzo podkreślała wpływ psychiki na laktację, a wieczne ograniczanie się na pewno nam nie posłuży. Ciekawe jest to, że za granicą już dawno odeszli od tych diet dla matek karmiących.https://www.maluchy.pl/li-68384.png
-
DZIEWCZYNY TEN PORADNIK ZNALAZŁAM NA STRONIE:
http://wyprawkabobasa.blogspot.com/
- potem spis treści
- kuchnia bobaska
- 15. Karmienie niemowlaka piersią czyli Kuchnia Bobasa część I
- jak otworzycie tę strone to będzie na niebiesko link:Poradnik laktacyjny szpitala im. Świętej Rodziny w Warszawie I TO JEST TOKaja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO matko przegielam chyba z jedzeniem najpierw czekolady sie nazarlam bo jedzeniem tego nie mozna i zachcialo mi sie kapusty kiszonej ale nie było w domu wiec pichlonelelam 2 ogórki kiszone lecz to nie to zerknelam do szafki a tam słoik z papryka marynowana i wsysnelam go na raz masakra co za gastro faza czuje noc w wc na własne życzenie
Bea_tina, agata86, Kaja, walabia, zozol, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Miriam faktycznie dałaś czadu! Powiem Ci, czekam na poranną relację;P Ale współczuję!
Lista faktycznie nie zawiera wielu zakazów, najgorzej będzie z owocami, bo akurat sezon będzie mega owocny, a tu połowa zakazana! Ale tak, to źle nie ma!
A nie chwaliłam się, że dziś pierwszy raz załozyłam wkładki do stanika, żeby mnie wsród ludzi nie zalało(jak to ma zwyczaj w ostatnie noce). Także szaleństwo!
A ja ogólnie to idę spać, dzisiejsza pobudka o 7! I 0 drzemki w ciągu dnia daje swoje! Bardzo dobrze!!
DOBRANOC!Kaja, magdalena lubią tę wiadomość
-
Miriam wrote:O matko przegielam chyba z jedzeniem najpierw czekolady sie nazarlam bo jedzeniem tego nie mozna i zachcialo mi sie kapusty kiszonej ale nie było w domu wiec pichlonelelam 2 ogórki kiszone lecz to nie to zerknelam do szafki a tam słoik z papryka marynowana i wsysnelam go na raz masakra co za gastro faza czuje noc w wc na własne życzenie
no pieknie moja droga tak sama jadlas , a teraz piszesz ohhhh mam nadzieje , ze nocka spokojna byla -
nick nieaktualny
-
natalinka wrote:Lusia22 - wózek super. Mogę zapytać jaki to model i jaka cena mniej więcej? Tako City, czy się mylę? My też polujemy na podobny, ale jesteśmy wybredni, bo chcemy mieć odpowiednio amortyzowane zawieszenie, by wózek się choć trochę bujał.
wiesz co nie powiem ci dokładnie jaki to model, bo jak już pisałam wyżej spód-konstrukcje mamy z innego modelu a reszte z innego, nie wiem jak on wygląda orginalnie na tym innym stelarzu, a cena coś ok 2 tyś.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 19:01
-
Witam z rana!
U mnie poprawiło się ze spaniem od kilku dni. Przesypiam noce a w dzień 1,5 h drzemka
wiecie co zastanawiam się nad pewną rzeczą: od 2 tygodni w nocy na siusiu wstaje tylko 2 razy i niby w tym nic dziwnego ale skraca mi się szyjka, jest miękka i jest rozwarcie tzn. że pomału zbliżam się do porodu to mały nie powinien trochę schodzić w dół a tym samym naciskać na pęcherz? -
Witajcie ranne ptaszyny:)
Miriam dobrze, że przetrwałaś spokojnie noc, jestem w szoku!!
Na suchy nos, to jedyne co to mogę doradzić albo nawilżacz powietrza, albo zwykły ręcznik na kaloryferze:) Ale w ciązy "wysychanie" jest normalne, ja to już mam z miesiąc;P
Klemens wyrzuć te parszywe myśli z głowy! Jeśli nie będzie postępu to zrobią Ci cc, ale ani o tym nie myśl! Ciesz się, że masz możliwość porodu naturalnego:) A sen pewnie nie odzwierciedlał prawdy!
W Jaworznie też wychodzi słoneczko:) Będzie trzeba maksymalnie je wykorzystać!
Miłego dnia!
-
Każdy chce co innego niż ma, bo ja znowu panicznie boję się cc i chce rodzić naturalnie tylko synek nie wpółpracuje i ciągle z głowa do gory jest heh
Miriam mi też strasznie wysychają usta i nos w nocy.
Haybeauti ja na siku wstaję w nocy tylko raz ale to chyba dlatego, że nie ma tam główki, która by miała mnie uciskać, Ty się ciesz, że możesz sobie pospać ja od pary dni odpukać reż śpię trochę więcej jakoś łatwiej mi się o dziwo ułożyć.