X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • juicca Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Saszka też mam nadzieję ze bedę mogła już jeść co nieco ;)

ja to łakomczuch jestem ;)
    jeszcze wszystko zależy jak długo będę karmić , ja się nastawiam na karmienie piersią ale to różnie w życiu bywa

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez jest blad ale reszta wchodzi :) super stronki :)

Juicca ja tez troche sie przerazilam bo widze ,ze bardzo duzo sobie bedzie trzeba odmawiac ( nie wiedzialam ,ze az tyle) . Co do karmienia piersia to tez sie nastawilam ,ze bede mogla no ale zobaczymy :)

juicca lubi tę wiadomość

cab360a44b.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mialam wlasnie sie poloznej srodowiskowej pytac, a tu masz:-) dzieki haybeauti:-)

Ja już po urodzinkach, maluch teraz konsumuje bo wygina smialo cialo:-)

haybeauti lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Nusia różnie to bywa,

dużo odmawiania sobie dobrych rzeczy , ale czego nie robi się dla maluszka :D

Nusiaa lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • saszka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardzo chcę karmić piersią i mam nadzieję, że pójdzie dobrze, czego i wam życzę :) A w odmawianiu sobie różnych rzeczy mam mega wprawę, sumiennie zaliczyłam całego dukana, więc te ograniczenia to dla mnie pikuś ;) przynajmniej o tyle mam ułatwioną sprawę.

juicca lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna powiedziała ze nie ma co wariować z tą dietą i zeby powoli wprowadzać rożne produkty i przez 3 dni jeść coś nowego i obserwować jak maluch reaguje jak dobrze to wprowadzać kolejną rzecz itd.

Miriam, walabia lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę to w tej tabeli nie ma wielu zakazanych produktów, wiadomo, że trzeba unikać tych warzyw wzdymających, tłustego mięsa itd. Ostatnio rozmawiałam o karmieniu z położną i mówiła to, co do Kozgo - bez szaleństwa. W ogóle bardzo podkreślała wpływ psychiki na laktację, a wieczne ograniczanie się na pewno nam nie posłuży. Ciekawe jest to, że za granicą już dawno odeszli od tych diet dla matek karmiących.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY TEN PORADNIK ZNALAZŁAM NA STRONIE:
    http://wyprawkabobasa.blogspot.com/
    - potem spis treści
    - kuchnia bobaska
    - 15. Karmienie niemowlaka piersią czyli Kuchnia Bobasa część I
    - jak otworzycie tę strone to będzie na niebiesko link:Poradnik laktacyjny szpitala im. Świętej Rodziny w Warszawie I TO JEST TO

Kaja lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko przegielam chyba z jedzeniem najpierw czekolady sie nazarlam bo jedzeniem tego nie mozna i zachcialo mi sie kapusty kiszonej ale nie było w domu wiec pichlonelelam 2 ogórki kiszone lecz to nie to zerknelam do szafki a tam słoik z papryka marynowana i wsysnelam go na raz masakra co za gastro faza czuje noc w wc na własne życzenie :/

Bea_tina, agata86, Kaja, walabia, zozol, NataliaK lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam faktycznie dałaś czadu! Powiem Ci, czekam na poranną relację;P Ale współczuję!

Lista faktycznie nie zawiera wielu zakazów, najgorzej będzie z owocami, bo akurat sezon będzie mega owocny, a tu połowa zakazana! Ale tak, to źle nie ma!

A nie chwaliłam się, że dziś pierwszy raz załozyłam wkładki do stanika, żeby mnie wsród ludzi nie zalało(jak to ma zwyczaj w ostatnie noce). Także szaleństwo!

A ja ogólnie to idę spać, dzisiejsza pobudka o 7! I 0 drzemki w ciągu dnia daje swoje! Bardzo dobrze!!
    DOBRANOC!

Kaja, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    O matko przegielam chyba z jedzeniem najpierw czekolady sie nazarlam bo jedzeniem tego nie mozna i zachcialo mi sie kapusty kiszonej ale nie było w domu wiec pichlonelelam 2 ogórki kiszone lecz to nie to zerknelam do szafki a tam słoik z papryka marynowana i wsysnelam go na raz masakra co za gastro faza czuje noc w wc na własne życzenie :/

no pieknie moja droga tak sama jadlas , a teraz piszesz ohhhh mam nadzieje , ze nocka spokojna byla :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pochmurno czyli wykrakali tę brzydką pogodę buuuuuuuuu

Ale witam sie z rana :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam co do jedzenia na noc ja sobie zajadalam na wieczór Kisiel !!!i na tym zakonczylam , ale jak bym wiedziała , że kiszonej kapusty ci brak podrzucilam bym ci wiejska kiszona miam kapustę :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• saszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocław nadal słoneczny :P

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to podrzuc nadal mam na nią ochotę a noc odziwo spokojna :)
    Tylko od jakiś 3-4 dni tak strasznie usta przez noc mi wysychaja ze szok i w nosie tez sucho :(

Bea_tina lubi tę wiadomość

• Klemens86 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejeje dzisiaj pierwszy raz snił mi się poród ... to był jakiś horror :(:(:( pierwszy raz zaczełam sie bać i chyba pomysłam o tym ze może CC była by lepsza... hmmm

w57vkrntxm40pcu0.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Lusia22 - wózek super. Mogę zapytać jaki to model i jaka cena mniej więcej? Tako City, czy się mylę? My też polujemy na podobny, ale jesteśmy wybredni, bo chcemy mieć odpowiednio amortyzowane zawieszenie, by wózek się choć trochę bujał.

wiesz co nie powiem ci dokładnie jaki to model, bo jak już pisałam wyżej spód-konstrukcje mamy z innego modelu a reszte z innego, nie wiem jak on wygląda orginalnie na tym innym stelarzu, a cena coś ok 2 tyś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 19:01

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana!

U mnie poprawiło się ze spaniem od kilku dni. Przesypiam noce a w dzień 1,5 h drzemka :)

wiecie co zastanawiam się nad pewną rzeczą: od 2 tygodni w nocy na siusiu wstaje tylko 2 razy i niby w tym nic dziwnego ale skraca mi się szyjka, jest miękka i jest rozwarcie tzn. że pomału zbliżam się do porodu to mały nie powinien trochę schodzić w dół a tym samym naciskać na pęcherz?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ranne ptaszyny:)

Miriam dobrze, że przetrwałaś spokojnie noc, jestem w szoku!!
    Na suchy nos, to jedyne co to mogę doradzić albo nawilżacz powietrza, albo zwykły ręcznik na kaloryferze:) Ale w ciązy "wysychanie" jest normalne, ja to już mam z miesiąc;P

Klemens wyrzuć te parszywe myśli z głowy! Jeśli nie będzie postępu to zrobią Ci cc, ale ani o tym nie myśl! Ciesz się, że masz możliwość porodu naturalnego:) A sen pewnie nie odzwierciedlał prawdy!

W Jaworznie też wychodzi słoneczko:) Będzie trzeba maksymalnie je wykorzystać!

Miłego dnia!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy chce co innego niż ma, bo ja znowu panicznie boję się cc i chce rodzić naturalnie tylko synek nie wpółpracuje i ciągle z głowa do gory jest heh

Miriam mi też strasznie wysychają usta i nos w nocy.

Haybeauti ja na siku wstaję w nocy tylko raz ale to chyba dlatego, że nie ma tam główki, która by miała mnie uciskać, Ty się ciesz, że możesz sobie pospać:) ja od pary dni odpukać reż śpię trochę więcej jakoś łatwiej mi się o dziwo ułożyć.

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 1242 1243 1244 1245 1246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ