X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc!!!!!

Miriam ehhh ale masz sny !!!! ja na razie śni mi sie poród eheheh juz 3 noc z kolei

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Mamy małe święto dzisiaj: nasze dziecko kończy 1 miesiąc! :-)

to pijemy !!!!!!!

ps po soczku witaminowym hehehebe

Matylda36 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa a co tam dostałas :)

Fazę na sny porodowe miałam ok 20 tyg ciazy :)

• Lissa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Lissa a co tam dostałas :)

Fazę na sny porodowe miałam ok 20 tyg ciazy :)

Czesc rzeczy zamowilam w sklepie internetowym typu termometry , pieluszki tetrowe, wkladki, kremy etc a reszte mama mi miala kupic tylko nie chciala powiedziec co pewnie jakies ciuszki , sama nie wiem stad to moje podekscytowanie :-) Dam znac jak juz odbiore paczke

Miriam lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo no to dziś bedzie fajny dzień uwielbiam jak mi przychodzą paczki z rzeczami dla małej :)

Kaja, Lissa lubią tę wiadomość

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda wszystkiego Najlepszego dla Anulki :)
    Kurcze ale ten czas szybko leci.

ja to mogę rodzic w domu bo po tylu snach to jestem tak doświadczona ;)

Ale wiecie co na tyle snów to ani razu nie rodziłam w szpitalu tylko w samochodzie, u sąsiadki, w parku, w domu itp.

kurcze wczoraj miałam takie dość mocne bóle myślałam że to już to ale naszczęści przeszło - jeszcze 8 dni do donoszzenia - musimy wytrzymać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 08:41

Matylda36 lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Ale mi trudno zabrać się do ogarnięcia chałupy. Mój N wczoraj o 23,00 smazyl sobie boczniaki z jajkami.;)
    Natworzyl mi w kuchni, i co zostawił wielki syfek;) a ja teraz muszę posprzątać.

Ehhh;)

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A MÓJ DZISIAJ O DZIWO POMYŁ WSZYSTKIE NACZYNIA PRZED WYJŚCIEM DO PRACY. ALE CZEKA MNIE PRACOWITY DZIEŃ, BO PLANUJĘ POROBIĆ JAKIEŚ OBIADY DO ZAMRAŻARKI I UPIEC PLACEK A PÓŹNIEJ ODBIERAM CHRZEŚNIAKA Z PRZEDSZKOLA I OBIECAŁAM MU PLAC ZABAW. JUŻ JESTEM ZMĘCZONA JAK O TYM WSZYSTKIM MYŚLĘ;)AHA JESZCZE MUSZĘ DO URZĘDU MIASTA, ZŁOŻYĆ WNIOSEK O NOWY DOWÓD.

01582n0ast4hm7dp.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    ja wczoraj miałam dzień sprzątający, pomyłam wszystkie okna, łazienkę, podłogi a dzisiaj to chyba będziemy się lenić :), teraz śniadanko, a potem się zobaczy, a i dzisiaj pierwszy dzień z trójką z przodu ;)

Miriam, Martynika, Nusiaa, saszka, magdalena, Limerikowo lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Karolina, żebyś się nie czuła olana - ja nie miałam rozwarcia i przed 30 tygodniem żadna z kwietniówek chyba też nie. Kilka leży z powodu skracającej się szyjki.

ja od 30 tyg mam rozwarcie, zaczęłam z 2 cm a teraz tak na zmiane raz 1,5 a raz 2, obecnie mam 1,5 cm, ale musze leżeć, bo u mnie do tego w dwa dni szyjka skróciła się o ponad 2 cm i wylądowałam w tym 3o tyg w szpitalu z rozpoczętą akcją porodową, ale jak widzisz już 5 tyg z takim rozwarciem wytrwałam.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia, i obyś jak najdłużej tak wytrwała!

Miriam, lusia22 lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narzekałam wczoraj, że mały się coś słabo rusza trzeci dzień i faktycznie była to chyba kwestia pozycji. Dziś w nocy obrócił się z powrotem kończynami do przodu, zamiast do wewnątrz i znowu mogłam go łapać za kolana :).

Dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze szyjki i żadnych rozwarć aż do terminu porodu!

Lusia, już coraz bliżej, dobrze, że opanowali sytuację :).

Miriam, lusia22, Kaja lubią tę wiadomość

• Lissa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Ooo no to dziś bedzie fajny dzień uwielbiam jak mi przychodzą paczki z rzeczami dla małej :)

Aaaaaaaaaaaa mam mam mam :D i zamiast brac sie do pracy to ja siedze i przegladam (ciuszki, zabawki,rozek,laktator, butelki , smoczki kremy, temometry sprawdzam czy dzialaja < do wody i na podczerwien > etc ) matko ile tego jest ! :-D oh jakie to fajne uczucie ale najbardziej oczywiscie rozczulaja mnie ubranka, buciki , mini spodenki i ogrodniczki dzinsowe :-)
    Oswiadczam ze jestem gotowa na przyjscie łobuza :-) No nie, jeszcze tylko pampersy i chusteczki nawilzajace ale to po drodze do domu :-))))

walabia, Miriam, lusia22, magdalena lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już w pełnej gotowiości, pod moją nieobecność mąż się wszystkim zajął: kupił łóżeczko, całą wyprawke do niego, brakujące rzeczy higieniczne dla mnie i dla małej, nawet nam torby do szpitala spakował a na drugi dzień nas wypisali, także teraz spokojnie sobie leżymy i niczym nie musze się sresować ;-)
    a i zapomniałam-teściowa sprawiła nam super wózek-jednak ma dobry gust ;-)

Miriam, Kaja, magdalena lubią tę wiadomość

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia to pozazdrościć teściowej hehe :)

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie moge na nią narzekać, zawsze nam pomaga jak trzeba.
    ale o wózek się martwiłam co tam przywiezie, ale jak byłam w szpitalu to było mi już wszystko jedno co kupi byle by był, nie powiem bo przyszła ze zdjęciem i kawałkami skóry żebym kolor sobie wybrała, ale dosyć fajny i fajnie się prowadzi.

Miriam lubi tę wiadomość

km5stv737gu3576a.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    no nie moge na nią narzekać, zawsze nam pomaga jak trzeba.
    ale o wózek się martwiłam co tam przywiezie, ale jak byłam w szpitalu to było mi już wszystko jedno co kupi byle by był, nie powiem bo przyszła ze zdjęciem i kawałkami skóry żebym kolor sobie wybrała, ale dosyć fajny i fajnie się prowadzi.

A co to za wozek ?? Podaj szczególy :-)

Miriam lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    ja od 30 tyg mam rozwarcie, zaczęłam z 2 cm a teraz tak na zmiane raz 1,5 a raz 2, obecnie mam 1,5 cm, ale musze leżeć, bo u mnie do tego w dwa dni szyjka skróciła się o ponad 2 cm i wylądowałam w tym 3o tyg w szpitalu z rozpoczętą akcją porodową, ale jak widzisz już 5 tyg z takim rozwarciem wytrwałam.

ooo pocieszasz mnie :) ja mam rozwarcie na jeden palec czyli tak jak Ty na 2 cm. Szyjkę mam długości nieco ponad 2 cm

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    A co to za wozek ?? Podaj szczególy :-)

wiesz co u nas jest pełno różnych producentów, jest z firmy Tako 3w1 z ekoskóry. tylko że my spód (konstrukcje) mamy z innego modelu a góre z innego, tak specjalnie na zamówienie.

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    ooo pocieszasz mnie :) ja mam rozwarcie na jeden palec czyli tak jak Ty na 2 cm. Szyjkę mam długości nieco ponad 2 cm

to u mnie szyjka 3 tyg temu miała z 15 mmm, a wczoraj nie zapytałam lekarza ile ma żebym się nie stresowała.

km5stv737gu3576a.png
‹‹ 1239 1240 1241 1242 1243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ