III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Miriam wrote:Lissa a co tam dostałas
Fazę na sny porodowe miałam ok 20 tyg ciazy
Czesc rzeczy zamowilam w sklepie internetowym typu termometry , pieluszki tetrowe, wkladki, kremy etc a reszte mama mi miala kupic tylko nie chciala powiedziec co pewnie jakies ciuszki , sama nie wiem stad to moje podekscytowanie Dam znac jak juz odbiore paczkeMiriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Matylda wszystkiego Najlepszego dla Anulki
Kurcze ale ten czas szybko leci.
ja to mogę rodzic w domu bo po tylu snach to jestem tak doświadczona
Ale wiecie co na tyle snów to ani razu nie rodziłam w szpitalu tylko w samochodzie, u sąsiadki, w parku, w domu itp.
kurcze wczoraj miałam takie dość mocne bóle myślałam że to już to ale naszczęści przeszło - jeszcze 8 dni do donoszzenia - musimy wytrzymaćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 08:41
Matylda36 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ale mi trudno zabrać się do ogarnięcia chałupy. Mój N wczoraj o 23,00 smazyl sobie boczniaki z jajkami.
Natworzyl mi w kuchni, i co zostawił wielki syfek;) a ja teraz muszę posprzątać.
Ehhh;)aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
A MÓJ DZISIAJ O DZIWO POMYŁ WSZYSTKIE NACZYNIA PRZED WYJŚCIEM DO PRACY. ALE CZEKA MNIE PRACOWITY DZIEŃ, BO PLANUJĘ POROBIĆ JAKIEŚ OBIADY DO ZAMRAŻARKI I UPIEC PLACEK A PÓŹNIEJ ODBIERAM CHRZEŚNIAKA Z PRZEDSZKOLA I OBIECAŁAM MU PLAC ZABAW. JUŻ JESTEM ZMĘCZONA JAK O TYM WSZYSTKIM MYŚLĘ;)AHA JESZCZE MUSZĘ DO URZĘDU MIASTA, ZŁOŻYĆ WNIOSEK O NOWY DOWÓD.
-
witam
ja wczoraj miałam dzień sprzątający, pomyłam wszystkie okna, łazienkę, podłogi a dzisiaj to chyba będziemy się lenić , teraz śniadanko, a potem się zobaczy, a i dzisiaj pierwszy dzień z trójką z przoduMiriam, Martynika, Nusiaa, saszka, magdalena, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Makcza wrote:Karolina, żebyś się nie czuła olana - ja nie miałam rozwarcia i przed 30 tygodniem żadna z kwietniówek chyba też nie. Kilka leży z powodu skracającej się szyjki.
ja od 30 tyg mam rozwarcie, zaczęłam z 2 cm a teraz tak na zmiane raz 1,5 a raz 2, obecnie mam 1,5 cm, ale musze leżeć, bo u mnie do tego w dwa dni szyjka skróciła się o ponad 2 cm i wylądowałam w tym 3o tyg w szpitalu z rozpoczętą akcją porodową, ale jak widzisz już 5 tyg z takim rozwarciem wytrwałam. -
Narzekałam wczoraj, że mały się coś słabo rusza trzeci dzień i faktycznie była to chyba kwestia pozycji. Dziś w nocy obrócił się z powrotem kończynami do przodu, zamiast do wewnątrz i znowu mogłam go łapać za kolana .
Dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze szyjki i żadnych rozwarć aż do terminu porodu!
Lusia, już coraz bliżej, dobrze, że opanowali sytuację .Miriam, lusia22, Kaja lubią tę wiadomość
-
Miriam wrote:Ooo no to dziś bedzie fajny dzień uwielbiam jak mi przychodzą paczki z rzeczami dla małej
Aaaaaaaaaaaa mam mam mam i zamiast brac sie do pracy to ja siedze i przegladam (ciuszki, zabawki,rozek,laktator, butelki , smoczki kremy, temometry sprawdzam czy dzialaja < do wody i na podczerwien > etc ) matko ile tego jest ! oh jakie to fajne uczucie ale najbardziej oczywiscie rozczulaja mnie ubranka, buciki , mini spodenki i ogrodniczki dzinsowe
Oswiadczam ze jestem gotowa na przyjscie łobuza No nie, jeszcze tylko pampersy i chusteczki nawilzajace ale to po drodze do domu )))walabia, Miriam, lusia22, magdalena lubią tę wiadomość
-
ja też już w pełnej gotowiości, pod moją nieobecność mąż się wszystkim zajął: kupił łóżeczko, całą wyprawke do niego, brakujące rzeczy higieniczne dla mnie i dla małej, nawet nam torby do szpitala spakował a na drugi dzień nas wypisali, także teraz spokojnie sobie leżymy i niczym nie musze się sresować
a i zapomniałam-teściowa sprawiła nam super wózek-jednak ma dobry gustMiriam, Kaja, magdalena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
no nie moge na nią narzekać, zawsze nam pomaga jak trzeba.
ale o wózek się martwiłam co tam przywiezie, ale jak byłam w szpitalu to było mi już wszystko jedno co kupi byle by był, nie powiem bo przyszła ze zdjęciem i kawałkami skóry żebym kolor sobie wybrała, ale dosyć fajny i fajnie się prowadzi.Miriam lubi tę wiadomość
-
lusia22 wrote:no nie moge na nią narzekać, zawsze nam pomaga jak trzeba.
ale o wózek się martwiłam co tam przywiezie, ale jak byłam w szpitalu to było mi już wszystko jedno co kupi byle by był, nie powiem bo przyszła ze zdjęciem i kawałkami skóry żebym kolor sobie wybrała, ale dosyć fajny i fajnie się prowadzi.
A co to za wozek ?? Podaj szczególyMiriam lubi tę wiadomość
-
lusia22 wrote:ja od 30 tyg mam rozwarcie, zaczęłam z 2 cm a teraz tak na zmiane raz 1,5 a raz 2, obecnie mam 1,5 cm, ale musze leżeć, bo u mnie do tego w dwa dni szyjka skróciła się o ponad 2 cm i wylądowałam w tym 3o tyg w szpitalu z rozpoczętą akcją porodową, ale jak widzisz już 5 tyg z takim rozwarciem wytrwałam.
ooo pocieszasz mnie ja mam rozwarcie na jeden palec czyli tak jak Ty na 2 cm. Szyjkę mam długości nieco ponad 2 cm -
Lissa wrote:A co to za wozek ?? Podaj szczególy
wiesz co u nas jest pełno różnych producentów, jest z firmy Tako 3w1 z ekoskóry. tylko że my spód (konstrukcje) mamy z innego modelu a góre z innego, tak specjalnie na zamówienie. -
karolina1990 wrote:ooo pocieszasz mnie ja mam rozwarcie na jeden palec czyli tak jak Ty na 2 cm. Szyjkę mam długości nieco ponad 2 cm
to u mnie szyjka 3 tyg temu miała z 15 mmm, a wczoraj nie zapytałam lekarza ile ma żebym się nie stresowała.