X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc!!!!!

Miriam ehhh ale masz sny !!!! ja na razie śni mi sie poród eheheh juz 3 noc z kolei

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Mamy małe święto dzisiaj: nasze dziecko kończy 1 miesiąc! :-)

to pijemy !!!!!!!

ps po soczku witaminowym hehehebe

Matylda36 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa a co tam dostałas :)

Fazę na sny porodowe miałam ok 20 tyg ciazy :)

• Lissa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Lissa a co tam dostałas :)

Fazę na sny porodowe miałam ok 20 tyg ciazy :)

Czesc rzeczy zamowilam w sklepie internetowym typu termometry , pieluszki tetrowe, wkladki, kremy etc a reszte mama mi miala kupic tylko nie chciala powiedziec co pewnie jakies ciuszki , sama nie wiem stad to moje podekscytowanie :-) Dam znac jak juz odbiore paczke

Miriam lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo no to dziś bedzie fajny dzień uwielbiam jak mi przychodzą paczki z rzeczami dla małej :)

Kaja, Lissa lubią tę wiadomość

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda wszystkiego Najlepszego dla Anulki :)
    Kurcze ale ten czas szybko leci.

ja to mogę rodzic w domu bo po tylu snach to jestem tak doświadczona ;)

Ale wiecie co na tyle snów to ani razu nie rodziłam w szpitalu tylko w samochodzie, u sąsiadki, w parku, w domu itp.

kurcze wczoraj miałam takie dość mocne bóle myślałam że to już to ale naszczęści przeszło - jeszcze 8 dni do donoszzenia - musimy wytrzymać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 08:41

Matylda36 lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Ale mi trudno zabrać się do ogarnięcia chałupy. Mój N wczoraj o 23,00 smazyl sobie boczniaki z jajkami.;)
    Natworzyl mi w kuchni, i co zostawił wielki syfek;) a ja teraz muszę posprzątać.

Ehhh;)

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A MÓJ DZISIAJ O DZIWO POMYŁ WSZYSTKIE NACZYNIA PRZED WYJŚCIEM DO PRACY. ALE CZEKA MNIE PRACOWITY DZIEŃ, BO PLANUJĘ POROBIĆ JAKIEŚ OBIADY DO ZAMRAŻARKI I UPIEC PLACEK A PÓŹNIEJ ODBIERAM CHRZEŚNIAKA Z PRZEDSZKOLA I OBIECAŁAM MU PLAC ZABAW. JUŻ JESTEM ZMĘCZONA JAK O TYM WSZYSTKIM MYŚLĘ;)AHA JESZCZE MUSZĘ DO URZĘDU MIASTA, ZŁOŻYĆ WNIOSEK O NOWY DOWÓD.

01582n0ast4hm7dp.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    ja wczoraj miałam dzień sprzątający, pomyłam wszystkie okna, łazienkę, podłogi a dzisiaj to chyba będziemy się lenić :), teraz śniadanko, a potem się zobaczy, a i dzisiaj pierwszy dzień z trójką z przodu ;)

Miriam, Martynika, Nusiaa, saszka, magdalena, Limerikowo lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Karolina, żebyś się nie czuła olana - ja nie miałam rozwarcia i przed 30 tygodniem żadna z kwietniówek chyba też nie. Kilka leży z powodu skracającej się szyjki.

ja od 30 tyg mam rozwarcie, zaczęłam z 2 cm a teraz tak na zmiane raz 1,5 a raz 2, obecnie mam 1,5 cm, ale musze leżeć, bo u mnie do tego w dwa dni szyjka skróciła się o ponad 2 cm i wylądowałam w tym 3o tyg w szpitalu z rozpoczętą akcją porodową, ale jak widzisz już 5 tyg z takim rozwarciem wytrwałam.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia, i obyś jak najdłużej tak wytrwała!

Miriam, lusia22 lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narzekałam wczoraj, że mały się coś słabo rusza trzeci dzień i faktycznie była to chyba kwestia pozycji. Dziś w nocy obrócił się z powrotem kończynami do przodu, zamiast do wewnątrz i znowu mogłam go łapać za kolana :).

Dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze szyjki i żadnych rozwarć aż do terminu porodu!

Lusia, już coraz bliżej, dobrze, że opanowali sytuację :).

Miriam, lusia22, Kaja lubią tę wiadomość

• Lissa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Ooo no to dziś bedzie fajny dzień uwielbiam jak mi przychodzą paczki z rzeczami dla małej :)

Aaaaaaaaaaaa mam mam mam :D i zamiast brac sie do pracy to ja siedze i przegladam (ciuszki, zabawki,rozek,laktator, butelki , smoczki kremy, temometry sprawdzam czy dzialaja < do wody i na podczerwien > etc ) matko ile tego jest ! :-D oh jakie to fajne uczucie ale najbardziej oczywiscie rozczulaja mnie ubranka, buciki , mini spodenki i ogrodniczki dzinsowe :-)
    Oswiadczam ze jestem gotowa na przyjscie łobuza :-) No nie, jeszcze tylko pampersy i chusteczki nawilzajace ale to po drodze do domu :-))))

walabia, Miriam, lusia22, magdalena lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już w pełnej gotowiości, pod moją nieobecność mąż się wszystkim zajął: kupił łóżeczko, całą wyprawke do niego, brakujące rzeczy higieniczne dla mnie i dla małej, nawet nam torby do szpitala spakował a na drugi dzień nas wypisali, także teraz spokojnie sobie leżymy i niczym nie musze się sresować ;-)
    a i zapomniałam-teściowa sprawiła nam super wózek-jednak ma dobry gust ;-)

Miriam, Kaja, magdalena lubią tę wiadomość

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia to pozazdrościć teściowej hehe :)

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie moge na nią narzekać, zawsze nam pomaga jak trzeba.
    ale o wózek się martwiłam co tam przywiezie, ale jak byłam w szpitalu to było mi już wszystko jedno co kupi byle by był, nie powiem bo przyszła ze zdjęciem i kawałkami skóry żebym kolor sobie wybrała, ale dosyć fajny i fajnie się prowadzi.

Miriam lubi tę wiadomość

km5stv737gu3576a.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    no nie moge na nią narzekać, zawsze nam pomaga jak trzeba.
    ale o wózek się martwiłam co tam przywiezie, ale jak byłam w szpitalu to było mi już wszystko jedno co kupi byle by był, nie powiem bo przyszła ze zdjęciem i kawałkami skóry żebym kolor sobie wybrała, ale dosyć fajny i fajnie się prowadzi.

A co to za wozek ?? Podaj szczególy :-)

Miriam lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    ja od 30 tyg mam rozwarcie, zaczęłam z 2 cm a teraz tak na zmiane raz 1,5 a raz 2, obecnie mam 1,5 cm, ale musze leżeć, bo u mnie do tego w dwa dni szyjka skróciła się o ponad 2 cm i wylądowałam w tym 3o tyg w szpitalu z rozpoczętą akcją porodową, ale jak widzisz już 5 tyg z takim rozwarciem wytrwałam.

ooo pocieszasz mnie :) ja mam rozwarcie na jeden palec czyli tak jak Ty na 2 cm. Szyjkę mam długości nieco ponad 2 cm

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    A co to za wozek ?? Podaj szczególy :-)

wiesz co u nas jest pełno różnych producentów, jest z firmy Tako 3w1 z ekoskóry. tylko że my spód (konstrukcje) mamy z innego modelu a góre z innego, tak specjalnie na zamówienie.

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    ooo pocieszasz mnie :) ja mam rozwarcie na jeden palec czyli tak jak Ty na 2 cm. Szyjkę mam długości nieco ponad 2 cm

to u mnie szyjka 3 tyg temu miała z 15 mmm, a wczoraj nie zapytałam lekarza ile ma żebym się nie stresowała.

km5stv737gu3576a.png
‹‹ 1239 1240 1241 1242 1243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ