Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie może tak nie bedzie bo zostaną na swoich wątkach miesięcznych cześć po porodzie i tak pewnie zniknie

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    W sumie może tak nie bedzie bo zostaną na swoich wątkach miesięcznych cześć po porodzie i tak pewnie zniknie
    a Ty nie masz dzis KTG kochana?
    I jak to jest, skoro jesteś w 40 tyg to nie zostawiają już na obserwacji w szpitalu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam ktg bo termin mam na 1 kwietnia :) a jak to jest czy zostawiają czy nie to nie wiem sama chyba zależy od postępu tzn od szyjki skurczy itd moja koleżanka rodziła na Karowej i dopiero 10 dni po terminie ja położyli do szpitala tak to co 2 dzień na ktg jeździła i po 10 dniach od terminu uznali ze zrobią jej cc bo brak postępu a juz czas wywołać a ze mały Ksawery wcale nie był taki mały bo prawie 5kg chłopa to zrobili jej cc

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam kciuki, żeby dziś w nocy się zaczęło :)
    w MSWiA przetrzymują tylko do 6 dni po terminie. Ale co szpital to inne zasady pewnie.

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak co szpital to inne na inflanckiej podobno nawet do 12 dni po terminie tak jej powiedzieli gdy była tam zeby jej wywołali bo juz sie o małego bała to odesłali ja do domu ze jak nie ma postępu to do 12 dni oni nie wywołują a była 9dni wiec pojechali ba karowa i tam powiedzieli ze 10 dni po terminie i zeby na drugi dzień przyjechała

• walabia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też na Karowej wczoraj powiedzieli, że mam co 2 dni przyjeżdżać na KTG. I że 10 dni mi dają na spokojnie.

Więc jutro mam kolejną wycieczkę do szpitala, dziś zresztą też jadę tam na USG, więc końcówka ciąży aktywna:) nie ma to jak przemieszczanie się autobusem;) (my bez samochodu)

Mam nadzieję, że moja ciąża nie skończy się interwencją lekarzy - niech Franek wszystko rozkręci!!!!

weronikabp lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymanie kobiety po terminie może się zle skończyć..

Przecież im dłużej to wody robią się zielone i o infekcje nie trudno.

Nie mówiąc o innych okolicznościach.ale nie będę tu pisała.bo nie ma co straszyć i siebie samej i innych.

Ja jestem przeciwna i robilabym wszystko by tak się nie stało.;)

Mojej niunce w szpitalu zaczęło tetno spadać i ruchy były słabsze, gdybym nie wysłała chłopa z interwencja różnie by to mogło być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 14:10

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria Antonina niestety masz racje no ale to Polska i tak robią koleżankę z pracy na madalinakiego trzymali 3 tyg co prawda to było 6 lat temu ale ona juz błagała o wywołanie to lekarz sie za śmiał i powiedział ze burza idxie to jutro urodzi fakt urodziła na drugi dzień ale Patryk żył kilka dni zatrucie wodami plodowymi

Teraz jakoś chyba mozna sprawdzać stan wód ale pewna nie jestem mam nadzieje ze Zojka wyjdzie dziś w nocy ewentualnie do 4 kwietnia dłużej nie nie siedź

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc na piłkę są 3 ćwiczenia...

siadasz na piłce nogi szerokooo i skaczesz...
    siadasz na piłce i bujasz biodrami na boki
    siadasz na piłce i kręcisz się

ja se skakałam i uciskałam to miejsce na ręce lub brodawki maltertowałam :D

No więc ze szpitalami różnie jak jest duże oblężenie z reguły odsłyają do domu i w jednym po 7 dnich trzeba się zgłosić maks niby 2 tygodnie ,ale ja bym na takie coś nigdy nie czekała bo nigdy nie wiemy czy wody nie są ju zielone...

Miriam lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    a Ty nie masz dzis KTG kochana?
    I jak to jest, skoro jesteś w 40 tyg to nie zostawiają już na obserwacji w szpitalu?

Cieszy mnie to że tylko 6 dni. Jak dla mnie w 40 tc kobieta w ciąży jeśli już jest mega wymęczona i jeśli zgadza się na wywołanie to powinni wywoływać, po co się bardziej męczyć i tylko na ryzyko większe wystawiać, jak zielone wody, zatrucie itd.

Miriam to mi powiedz jutro ile w Praskim ewentualnie czekają do wywoływania porodu jeśli nie ma akcji ;> bo to dla mnie będzie cenna informacja ;>

Wysłany: 31 marca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej bratowej szefowa mloda dziewczyna 1 dziecko, chyba też po poronieniu byla. W marcu miała termin a dziecko jej się udusilo, jak to usłyszałam to mi się ciepło zrobiło jak w czołgu.

Jak sobie pomyśle o sobie kiedy ja juz nie mogę więcej dzieci mieć. To aż ryczec mi się chce,

aniołek 13.11.2012 r.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, gdy jest się już po terminie, to zgłasza się do szpitala na izbę przyjęć? I potem to ktg co 2 dni też na izbie przyjęć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia nie wiem ile na praskim jutro sie zapytam i dam znać

Martynika tak pózniej to na ip na ktg co 2 dni po termine sie trzeba zgłaszać chyba ze na ktg cos nie tak wychodzi to na oddział kładą

• nutka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucyk wrote:
    Czy można się dołączyć? Do czerwcówek nie udało mi się wbić, to może tutaj się wkręce :) U mnie jak widać 28 tydzień i szyjka 28mm ;) Mam zalecenie leżenia i wydawania rozkazów (słowa lekarza :))
    Halo halo:) Jak to się nie udało wbić? Zapraszam jeszcze raz, nie gryziemy tam:)

evas lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Kucyk Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Kucyk, ostatni raz odzywałaś się u nas w październiku, zapraszamy z powrotem :).

Wkręcić się można generalnie wszędzie, i tu i tam jest miło :). Ja działam na dwa fronty :P.
    No i chyba odezwałam się tylko raz :D Potem złapały mnie dolegliwości pierwszego trymestru i nie byłam w stanie być na bieżąco. A potem ciężko tak w trakcie dołączyć jak wszyscy są już zgrani :) ale czytam regularnie :)

7u223e3klgv0049z.png
    lph8h758wvghvk40.png
  • Kucyk Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    kucyk jak to nie udało Ci się wbic? ja nie widziałam Twoich postów, byłaś u nas? Ja w każdym razie serdecznie zapraszam również do Nas :) i tu i tu jest fajnie :)
    Nie udało mi się wbić, ale absolutnie nie z Waszej winy, tylko z mojej :)

7u223e3klgv0049z.png
    lph8h758wvghvk40.png

Wysłany: 31 marca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedziałam ze moja 2letnia siostrzenica idzie do szpitala, bo spadla z tapczana i musi mieć szyte. Koło konciku ust.

Jestem zła na moja siostrę, bo mimo tego ze mala to wulkan energii i wg. To jak można nie uważać. Tymbardziej ze obok byla moja siostra. Normalnie chyba opierdole ja.. Nie lubię się wtrącać ale chyba czas dać reprymendę młodszej siostrze.

aniołek 13.11.2012 r.

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Słuchajcie, gdy jest się już po terminie, to zgłasza się do szpitala na izbę przyjęć? I potem to ktg co 2 dni też na izbie przyjęć?
    Ja mam skierowanie do szpitala na 7 dni po terminie, a w razie niepokojących objawów lekarz kazał jechać wcześniej, żeby zrobili KTG i USG.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucyk - to proszę się zacząć udzielać, jak podczytujesz;P Często ktoś o coś pyta i zawsze opinię swoją możesz wyrazić;) Na początku pewnie nie wiesz kto, co i jak i dlatego ciężko się "wbić" w niektóre rozmowy, ale niektóre są bardzo neutralne i każdy może dodać coś od siebie;) Wtedy się poznamy lepiej:)

MariaAntonina- wiesz, ja bym sobie darowała. Niestety wypadki się zdarzają i to każdemu rodzicowi może przytrafić się taka sytuacja. Jestem pewna, że mamusia gdyby mogła to cofnęłaby czas, żeby mała nie cierpiała. Zobaczysz sama, że czasem dzieci nie da się upilnować całkiem, wystarczy chwila, moment i krzywda... A na szczęście nic strasznego się maleńkiej nie stało i da radę;)

excella, alexast, MagdaO, Margotka87, evas lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarAnt, Nutka ma rację. Myślę, że Twoja siostra i tak już się nacierpiała w związku z tym wypadkiem. Po co jej dokładać stresu.

Co do wątków miesięcznych - w ciągu ostatniego roku przybyło nas chyba dwukrotnie, nie jest możliwe, żebyśmy pomieściły się wszystkie w wątkach trymestralnych. Uważam, że super jest pogadać z kilkunastoma dziewczynami, które są na tym samym etapie ciąży i wspierają się przez te 7-8 miesięcy, a mam nadzieję, że dłużej. Natomiast zgadzam się, że wątki "dowiedziałam się w styczniu" są bez sensu, bo dublują wątki miesięczne. Nie mówiąc już o wątkach z jednym pytaniem. Moim faworytem jest nieustannie powracający w różnych odsłonach temat "sprzedam luteinę", "kupię duphaston" itd.

Martynika lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 1312 1313 1314 1315 1316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ