X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Kamelaa Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita Ty zdaje się szczepiłaś na rotawirusy nie boisz się? :)

tb739vvjvyyn19wb.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki!

U nas wszystko ok, poprostu te ostatnie dni marca są dla mnie szczególnie trudne:( Wczoraj mój synuś by obchodził już dwa latka! A dziś ... druga rocznica jego śmierci...

Trudno mi cokolwiek teraz pisać, a szczególnie nie chce Was zadręczać swoimi problemami, bo nie po to jest to forum:)

Listę sprawdzam, także jakby co(dwupaczki na końcówce) jestem w pogotowiu:)

Miriam dzięki za troskę:*

Odezwe się oczywiście! Ale dopiero jak się troche ogarne. Buziaki:* i trzymam kciuki za nasz mamuśki;*

Miriam lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, trzymaj się kochana, jesteśmy z Tobą sercem.

• Kaja Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucyk witamy witamy w naszych skromnych progach :-)

Kucyk lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucyk witamy
    Beatina trzymaj się ciepło i wracaj do nas

Kucyk lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina kochana tulamy i wspieramy mocno !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta 40 na suwaczku mnie przeraża..za parę dni będziemy we 4 o jeju...

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatinka oj trzymaj sie kochana teraz ciężkie chwile przechodzień napewno ja pamietam jak zle przechodziłam 2 marca a nawet nie jestem wstanie sobie wyobrazic co teraz czujesz PRzytulam mocno do serduszka <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje Wam dziewczynki na samym fininszu, jak nawet wchodzę i czytam na forum np : '' ooo Miriam ty jeszcze nie urodziłaś oooooooooooo '':D , kurde a tak na prawdę termin masz dopiero jutro :D a co dopiero telefony od znajomych i rodziny :D ja też nie będę odbierała jak nie bede chciała, nie chce mi sie kazdemu tłumaczyc :D
    Teraz mam faze na to jak ktoś znajomy mnie widzi i mówi '' oooooooooooOoOoOoOOOOO
    O_o jaaaaaki duży brzuch masz? a ile do terminu? o jeeeezu ja juz myslałam że będziesz rodziła, o matko! to ten brzuch Ci urośnie 2 razy taki, jak będziesz chodziła?'' SIC!!!! :D no krew mnie zalewa :D

Miriam lubi tę wiadomość

• MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nagryzmolilam tyle i nie ma postu...:/

Ehhh.

Dzień dobry.

Miriam jutro obowiązkowo prima aprilisowo, nie robisz sobie jaj.

Zojka wszystkie ciocie ładnie cię proszą. Daj mamie szybki łatwy poród w dzisiejsza noc..;)

Miriam, weronikabp lubią tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WŁAŚNIE DZIEWCZYNY ŻADNYCH PRIMA APRYLISOWYCH ŻARCIKÓW, ŻE KTÓRAŚ URODZIŁA PISZEMY TYLKO PRAWDĘ ;)

Lalita2710, Kaja lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saszka wrote:
    Witam Was ponownie dziewczyny po przerwie :)

Ja też dziś miałam parugodzinną przerwę po 3, czego sprawcą były oczywiście skurcze.

Lalita, a z jakim odstępem pojawiały się twoje bóle porodowe na początku?

hehe, w tym sprzątaniu coś jest ;) moje mieszkanko lśni od soboty :D za to wczoraj nie miałam siły na nic!

wiesz co ja sie bałam bo na początku byłam w Holandii u mamy i mega twardnienia i stawianie się brzucha od 34 tyg... przyjechałam w 36 tyg do domu i minęło i potem znów brzuch sie napinał twardniał przez 3 tyg

a bóle porodowe zaczęły się 7 dni przed porodem skurcze miałam raz-2 razy dziennie. potem 3 dni przed... już strikte porodowe silne skurcze w dzien rzadko ale 3 doby pod rząd mocne.
    Ale każda kobieta jest inna jedne wogóle ich nie mają tylko nagle chlust wody i jadą na IP :P

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucyk wrote:
    Czy można się dołączyć? Do czerwcówek nie udało mi się wbić, to może tutaj się wkręce :) U mnie jak widać 28 tydzień i szyjka 28mm ;) Mam zalecenie leżenia i wydawania rozkazów (słowa lekarza :))

Niestety kiedyś były 3 trymestry i każdy pisał w tym etapie co był i odwiedzał regularnie poprzedni trymestr aby inne wspierać pomagać.
    A teraz małe kluby się porobiły no i tak to wygląda...

Miriam lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita zgadzam sie z tobą tematy różne ,a co niektóre tak bezsensu są ,że tylko zasmiecaja ,ale każdy ma prawo utworzenia tematu heheh mnie by wystarczyły te 3 plus ogolny jak sie staramy ,każda z nas !!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Lalita ale na wspomnienia wzięło :) to były piękne czasy :D lecz jak to sie mówi co dobre szybko sie kończy teraz to taki misz marz ze szok :) ale nie powiem tez udzielam sie w wątkach miesięcznych bo są dziewczyny ktore bardzo lubię a na trymestry nie wchodzą :) ale zakładanie wątków jednym pytaniem i najcześciej bezsensownym lub dublujacym sie wkurza mnie strasznie
    No ale cóż zrobic juz raz walka o to była i nic to nie dało :(
    A na staraczkach co teraz sie dzieje to tez tragedia :( kiedys i tam było ładnie a teraz cieżko cokolwiek znaleźć niestety. ;(
    Na forum jestem ponad rok i tez wspomniam czasy gdy było tu wszystko na swoim miejscu :)

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też trochę deerwuje ten bałagan: a to są te co mają termin styczeń a to są fora te co w styczniu się dowiedziały, a to mamusie z miast. kurcze trochę tego za dużo.
    no jeszcze miejsc brakuje gdzie doszło do zapłodnienia np. dzieciaczki z pozycji na misionarza :)

Miriam, walabia, NataliaK, weronikabp, Lalita2710, doris85, Kaja, AISAK, mychowe, Makcza, Nalka, saszka lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatinko wspieram , u mnie 11.kwietnia będzie druga rocznica odejścia córeczki ;( te dni strasznie wracają , modlę się do córci i drugiego Aniołka żeby trzymała nas w swojej opiece Mnie męża i synusia ( ziemskiego braciszka)

weronikabp lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucyk wrote:
    Czy można się dołączyć? Do czerwcówek nie udało mi się wbić, to może tutaj się wkręce :) U mnie jak widać 28 tydzień i szyjka 28mm ;) Mam zalecenie leżenia i wydawania rozkazów (słowa lekarza :))

Kucyk, ostatni raz odzywałaś się u nas w październiku, zapraszamy z powrotem :).

Wkręcić się można generalnie wszędzie, i tu i tam jest miło :). Ja działam na dwa fronty :P.

Miriam, evas lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam moja droga tylko teraz popatrz na to tak. Lubisz osoby np ze styczniówek z marcówek i jesteś w ciąży i masz czas czytać każdy wątek...

A po porodzie nie ma czasu. Na wszystko ,a tak np wiesz że wszystkie potem sie zbierają w pielęgnacji i tam możesz je znaleźć....
    co potem stworzą pielgnacja malszków styczniowych majowych itd...

Miriam lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie byłam na pielęgnacji podczytuję was :) i o tym samym pomyślałam ile czasu tam bedze tak poukładane :D jak jest teraz hehe bo juz są wątki ktore maja po 2-7 wpisów i cisza :D

Lalita mam do Ciebie pytanie jak mam skakać na tej piłce bo juz zakwasy mam a nadal nic sie nie rusza może ja zle skacze :D

‹‹ 1311 1312 1313 1314 1315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ