Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Kamelaa Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita Ty zdaje się szczepiłaś na rotawirusy nie boisz się? :)

tb739vvjvyyn19wb.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki!

U nas wszystko ok, poprostu te ostatnie dni marca są dla mnie szczególnie trudne:( Wczoraj mój synuś by obchodził już dwa latka! A dziś ... druga rocznica jego śmierci...

Trudno mi cokolwiek teraz pisać, a szczególnie nie chce Was zadręczać swoimi problemami, bo nie po to jest to forum:)

Listę sprawdzam, także jakby co(dwupaczki na końcówce) jestem w pogotowiu:)

Miriam dzięki za troskę:*

Odezwe się oczywiście! Ale dopiero jak się troche ogarne. Buziaki:* i trzymam kciuki za nasz mamuśki;*

Miriam lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, trzymaj się kochana, jesteśmy z Tobą sercem.

• Kaja Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucyk witamy witamy w naszych skromnych progach :-)

Kucyk lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucyk witamy
    Beatina trzymaj się ciepło i wracaj do nas

Kucyk lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina kochana tulamy i wspieramy mocno !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta 40 na suwaczku mnie przeraża..za parę dni będziemy we 4 o jeju...

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatinka oj trzymaj sie kochana teraz ciężkie chwile przechodzień napewno ja pamietam jak zle przechodziłam 2 marca a nawet nie jestem wstanie sobie wyobrazic co teraz czujesz PRzytulam mocno do serduszka <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje Wam dziewczynki na samym fininszu, jak nawet wchodzę i czytam na forum np : '' ooo Miriam ty jeszcze nie urodziłaś oooooooooooo '':D , kurde a tak na prawdę termin masz dopiero jutro :D a co dopiero telefony od znajomych i rodziny :D ja też nie będę odbierała jak nie bede chciała, nie chce mi sie kazdemu tłumaczyc :D
    Teraz mam faze na to jak ktoś znajomy mnie widzi i mówi '' oooooooooooOoOoOoOOOOO
    O_o jaaaaaki duży brzuch masz? a ile do terminu? o jeeeezu ja juz myslałam że będziesz rodziła, o matko! to ten brzuch Ci urośnie 2 razy taki, jak będziesz chodziła?'' SIC!!!! :D no krew mnie zalewa :D

Miriam lubi tę wiadomość

• MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nagryzmolilam tyle i nie ma postu...:/

Ehhh.

Dzień dobry.

Miriam jutro obowiązkowo prima aprilisowo, nie robisz sobie jaj.

Zojka wszystkie ciocie ładnie cię proszą. Daj mamie szybki łatwy poród w dzisiejsza noc..;)

Miriam, weronikabp lubią tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WŁAŚNIE DZIEWCZYNY ŻADNYCH PRIMA APRYLISOWYCH ŻARCIKÓW, ŻE KTÓRAŚ URODZIŁA PISZEMY TYLKO PRAWDĘ ;)

Lalita2710, Kaja lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saszka wrote:
    Witam Was ponownie dziewczyny po przerwie :)

Ja też dziś miałam parugodzinną przerwę po 3, czego sprawcą były oczywiście skurcze.

Lalita, a z jakim odstępem pojawiały się twoje bóle porodowe na początku?

hehe, w tym sprzątaniu coś jest ;) moje mieszkanko lśni od soboty :D za to wczoraj nie miałam siły na nic!

wiesz co ja sie bałam bo na początku byłam w Holandii u mamy i mega twardnienia i stawianie się brzucha od 34 tyg... przyjechałam w 36 tyg do domu i minęło i potem znów brzuch sie napinał twardniał przez 3 tyg

a bóle porodowe zaczęły się 7 dni przed porodem skurcze miałam raz-2 razy dziennie. potem 3 dni przed... już strikte porodowe silne skurcze w dzien rzadko ale 3 doby pod rząd mocne.
    Ale każda kobieta jest inna jedne wogóle ich nie mają tylko nagle chlust wody i jadą na IP :P

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucyk wrote:
    Czy można się dołączyć? Do czerwcówek nie udało mi się wbić, to może tutaj się wkręce :) U mnie jak widać 28 tydzień i szyjka 28mm ;) Mam zalecenie leżenia i wydawania rozkazów (słowa lekarza :))

Niestety kiedyś były 3 trymestry i każdy pisał w tym etapie co był i odwiedzał regularnie poprzedni trymestr aby inne wspierać pomagać.
    A teraz małe kluby się porobiły no i tak to wygląda...

Miriam lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita zgadzam sie z tobą tematy różne ,a co niektóre tak bezsensu są ,że tylko zasmiecaja ,ale każdy ma prawo utworzenia tematu heheh mnie by wystarczyły te 3 plus ogolny jak sie staramy ,każda z nas !!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Lalita ale na wspomnienia wzięło :) to były piękne czasy :D lecz jak to sie mówi co dobre szybko sie kończy teraz to taki misz marz ze szok :) ale nie powiem tez udzielam sie w wątkach miesięcznych bo są dziewczyny ktore bardzo lubię a na trymestry nie wchodzą :) ale zakładanie wątków jednym pytaniem i najcześciej bezsensownym lub dublujacym sie wkurza mnie strasznie
    No ale cóż zrobic juz raz walka o to była i nic to nie dało :(
    A na staraczkach co teraz sie dzieje to tez tragedia :( kiedys i tam było ładnie a teraz cieżko cokolwiek znaleźć niestety. ;(
    Na forum jestem ponad rok i tez wspomniam czasy gdy było tu wszystko na swoim miejscu :)

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też trochę deerwuje ten bałagan: a to są te co mają termin styczeń a to są fora te co w styczniu się dowiedziały, a to mamusie z miast. kurcze trochę tego za dużo.
    no jeszcze miejsc brakuje gdzie doszło do zapłodnienia np. dzieciaczki z pozycji na misionarza :)

Miriam, walabia, NataliaK, weronikabp, Lalita2710, doris85, Kaja, AISAK, mychowe, Makcza, Nalka, saszka lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatinko wspieram , u mnie 11.kwietnia będzie druga rocznica odejścia córeczki ;( te dni strasznie wracają , modlę się do córci i drugiego Aniołka żeby trzymała nas w swojej opiece Mnie męża i synusia ( ziemskiego braciszka)

weronikabp lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucyk wrote:
    Czy można się dołączyć? Do czerwcówek nie udało mi się wbić, to może tutaj się wkręce :) U mnie jak widać 28 tydzień i szyjka 28mm ;) Mam zalecenie leżenia i wydawania rozkazów (słowa lekarza :))

Kucyk, ostatni raz odzywałaś się u nas w październiku, zapraszamy z powrotem :).

Wkręcić się można generalnie wszędzie, i tu i tam jest miło :). Ja działam na dwa fronty :P.

Miriam, evas lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam moja droga tylko teraz popatrz na to tak. Lubisz osoby np ze styczniówek z marcówek i jesteś w ciąży i masz czas czytać każdy wątek...

A po porodzie nie ma czasu. Na wszystko ,a tak np wiesz że wszystkie potem sie zbierają w pielęgnacji i tam możesz je znaleźć....
    co potem stworzą pielgnacja malszków styczniowych majowych itd...

Miriam lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie byłam na pielęgnacji podczytuję was :) i o tym samym pomyślałam ile czasu tam bedze tak poukładane :D jak jest teraz hehe bo juz są wątki ktore maja po 2-7 wpisów i cisza :D

Lalita mam do Ciebie pytanie jak mam skakać na tej piłce bo juz zakwasy mam a nadal nic sie nie rusza może ja zle skacze :D

‹‹ 1311 1312 1313 1314 1315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ