Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarek tylko spojrzał sie na mnie głupio kazał sie uspokoić przestać płakać i zapytał co mi sie dzieje ze tak sie zachowuje :/

Zaproszenia nie odwołał twierdząc ze jeszcze ma czas na to i ze jak mała sie urodzi to wtedy to zdobi bo może ja jeszcze zdanie zmienię :/

Jestem tak wściekła ze szok ! Juz w głowie mam tylko niecny plan zaparkowania sie w auto zabranie dziecka i pojechania bez słowa wyjaśnienia przed przyjazdem rodziców Czarka do mojej babci i nie odbieranie telefonów jest we mnie tyle złej energi ze az jestem w szoku przydała by sie jakaś joga czy medytacja ale w nie mam nerwów na to dziś :/

Może ten nerw serio jakoś porod przyspieszy :)

• topa42 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam też bym się wkurzyła :-) Ja nie zgodziłabym się żeby zwalił mi się ktoś na święta zaraz po porodzie !

Miriam lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam postaraj sie może mu wytłumaczyć, że Ty jeszcze będziesz w połogu, będzisz potrzebowała intymności, wietrzenia piersi i dołu itd a jak to robić przy teściach, że to nie jest najlepszy moment i może jakiś kompromis, umówcie się , że pojedziecie tam na święta w grudniu?

kotek27 lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zaliczoneg pierwszego grilla w sezonie:) Jutro kosmetyczka i we wtorek do szpitala, matko już tylko chwila i będziemy w trójkę:)

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam nie denerwuj sie słońce. Ale ja Cię rozumiem, tez bym tak wybuchła jak nie gorzej...moim zdaniem to nie moment na takie gosciny, nawet moja mama zadnej nocy u nas po porodzie nie spędziła, była tylko u nas za dnia... A co dopiero teściowa... Dla Ciebie święta nie ważne tylko córeczka, dochodzenie do siebie po porodzie, wietrzenie krocza-taka prawda, karmienie piersią tez napoczatku wymaga trudu, potrzebujesz spokoju, nie stresu. To moje zdanie. Pozdrawiam, będzie dobrze, trzeba być asertywnym i przyjmować gości kiedyvty masz na to ochotę, sama położna mi to radziła.

82dox1hp47sulw8a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Heybeauti ,a bedziecie mieli Synka czy Córkę ??? Ime wybrane juz ????

Bo my Syna , ale z imieniem sie tutaj troszku mijami no ja w grudniu powiedzialam Marcel tak od niechcenia i teraz mój mi to imie przypomina , a jak mam inne wybrane to kreci nosem ehhh po co sie wychylalam ...
    Ps.Marcel mnie sie podoba , ale tez sa inne imiona ehhhhhh a on o innych niechce słyszeć !!!!
    Synuś jak na razie jesteśmy zgodni: Michaś ale zobaczymy jak się urodzi może inne imię będzie do niego pasować :)

evas lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Miriam musisz postawić na swoim. Czarkowi zapewne nie robi różnicy a ty będziesz w połogu, karmienie małej,przewijanie, zmęczona po porodzie i dla ciebie to jest wielka różnica.
    Trzymaj się i nie dawaj się

Kaja lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam masz prawo wypowiedzi ,a nawet krzyku w twoim stanie twój chłop powinien zapytac sie ciebie czy wypada zaprosic teściów twych ,ale synek nie pomyślał ,a i olalal ma rację kobieta po połogu ma mieć siwiety spokój i wietrzenie cyckow i krocza ,a jak dlamnie to tepa tesciowa nie pomyśli ,ze Ty i dziecko sie uczycie siebie ehhhh szkoda gadać ....

Miriam spokojnie kochana może po tej twojej wybuchowej wypowiedzi oliwa doplynie do mózgu i ci sie nie zwala na swieta :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za rady jesteście kochane <3 zaraz spróbuje na spokojnie z nim porozmawiać i wytłumaczyć mam nadzieje ze zrozumie ze to nie jest tak ze chce sie zamknąć na świat tylko potrzebuje chwili zeby sie przyzwyczaić do nowej sytuacji i kibiców do tego nie potrzebuje a szczególnie jego mamy i jej cudownych rad i negowania wszystkiego co powiem

Czasami żałuje ze powiedziałam mojej mamie zeby nie przylatywala na swieta bo otrzebuje czasu tak jak by ona u nas była to tamci by na głowę nie chcieli sie zwalić

kotek27, Lalita2710 lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa witamy Cie :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam kochana moja bardzo się proszę nie denerwuj się bo wsiąde w pociąg (bo prawo jazdy nie mam) przyjade do ciebie i dostaniesz po tyłku!!!

STres nie jest dobrym doradcą...

Miriam, weronikabp, Kaja lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, Lalita ma rację! Noł stres :D
    Teraz tylko spokój Ci potrzebny.
    Trzymam kciuki za lekki poród! To już lada chwila! Superowo!

Miriam lubi tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym na szkole rodzenia położna mówiła,że adrenalina jest mordercą oksytocyny i hamuje poród,więc luz,relaks,spokojna rozmowa :).

• nutka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Niedobre jesteście kobietki :P jedną babcię chcecie a druga blee :P a takie samo ma prawo do odwiedzenia maleństwa.

Pamiętam, że po pierwszym porodzie moja ex teściowa, była u mnie jako pierwsza. Ale ja ją traktowałam jak własną mamę. Była dla mnie bardzo życzliwa. Leżałam po porodzie 6 dni i to ona najczęściej mnie odwiedzała, bo reszta rodziny pracowała, a odwiedziny były tylko do godz. 17-tej.

Wiesz, to nie o to chodzi bo maleństwu jest obojętne czy ktoś przyjdzie czy nie. Ja mam się czuć komfortowo.
    I jako przy moich rodzicach i siostrze tak się będe czuć, to nie wyobrażam sobie żeby mój teść, teściowa i siostry mojego męża przyszli, gapili się na mnie obolałą, wypytywali jak się czuję, jak mi poszło itp. (a bardzo dociekliwi są). Jeszcze może baby ok, ale ten teść najbardziej by mi przeszkadzał. Ale oni do szpitala to lgną... Ich córka była teraz na czyszczeniu niedawno(bo był pusty pęcherzyk) i jedną jedyną noc miała zostać, a oni już przyjechali z innej miejscowości, już to widzę, jak siedzą i tam jęczą jej, a teść(60 lat, taki dziadek typowy, a dopiero dziadkiem zostanie) siedzi i patrzy w sufit i opowiada, jak to kiedyś jego sąsiada wujka brat zasiał na działce pomidory...:(

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka no zobaczymy jak to bedzie wyglądało po porodzie u nas nie ma co do przodu wybiegac , ale stare dziadki tak maja opowiesci o wszystkim i o niczym sesese ....ps mój teść ma 61 , ale nie opowiada o pomodorach heheheh , a defakto je sadzi na balkonie swego bloku gdzie mieszka :-)

lineczka lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w poniedzialek , a tak dobrze mnie sie spało mój m chlapnal przy koleżance w sklepie , że brak chleba w domu i bedzie glodowal i pojechal do domu spać bo z nocki przyjecha , a Ta , ze w sklepie pracuje to po 20 min podjechala do nas z bulkami i mnie obudziła myslalam , ze sie cos stało .....jak mój cos palnie to klekajcie narody wrrrrrr ps, a i takim trafem jestem juz po sniadaniu pysznych bulek jeszcze cieplych nic ide spac bo co tu robic !!!rodzić jeszcze nie mogę , a Te co maja rodzić śpią ehhhhhhh

mhsvanlih0qhtdnx.png

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię :) melduje się w dwupaku

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jeszcze w komplecie, choć od wczoraj mam już fajne skurcze i kilka razy obudził mnie dziś w nocy ból brzucha. Może w ciągu kilku dni coś się rozkręci, póki co dostałam tzw. powera i mam dziś mocne postanowienie ogarnięcia mieszkania, w razie gdyby ... ;).

evas lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    My też jeszcze w komplecie, choć od wczoraj mam już fajne skurcze i kilka razy obudził mnie dziś w nocy ból brzucha. Może w ciągu kilku dni coś się rozkręci, póki co dostałam tzw. powera i mam dziś mocne postanowienie ogarnięcia mieszkania, w razie gdyby ... ;).
    Ty odpoczywaj a nie sprzataj power jest złudny organizm zaczyna produkować adrenaline na poród :)

Ewelina, Kamelaa lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja bóle menstruacyjne mam od 4 tygodni, bóle dość mocne mam od 4 dni, brzuch też jakoś dziwnie mnie pobolewa też od 4 dni.

I NIC.....

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ