III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
monalisa wrote:Dziewczyny jakie macie PiMCA lub MCA bo ja mam 1,39 (ponizej normy) jestem to PRZEPLYW TETNICY SRODKOWEJ MOZGU, a do tego AFI 7,7 jesteśmy zalamani. W piątek wracam do szpitala na wizyte na patologie Prawie wcale m do mnie się nie odzywa bo zaraz płacze i nie moge sie opanować
monalisa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już się odłączam...
Gotowi już jesteśmy, bardziej już chyba być nie będziemy:)
Trzymajcie kciuki! Jak macie chwile, to nawet proszę o modlitwę jeśli macie chwilkę czasu(dla mnie mimo wszystko jest to barzo ważne). Jeśli tylko będę mogła to dam znać!
Buziaki mamuśki:*:*:*NataliaK, weronikabp, Tusia84, evas, Nalka, monaaa, Kaja, Martynika, Lalita2710, amela, Effcia28, saszka, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBea_tina wrote:Dziewczyny ja już się odłączam...
Trzymajcie kciuki! Jak macie chwile, to nawet proszę o modlitwę jeśli macie chwilkę czasu(dla mnie mimo wszystko jest to barzo ważne). Jeśli tylko będę mogła to dam znać!
Buziaki mamuśki:*:*:*
POWODZENIA KOCHANA!!!!!
-
nick nieaktualnyBea_tina wrote:Dziewczyny ja już się odłączam...
Buziaki mamuśki:*:*:* -
Effcia28 wrote:Gratuluję rozpakowanym mamusią i życzę zdrówka nowonarodzonym dzieciaczką
MamusiĄ piszemy, kiedy chodzi nam o jedną osobę- jedną mamusię w narzedniku- z kim, z czym- z mamusią. Jeśli chcemy napisać o liczbie mnogiej to gratulujemy mamusiOM;) I dzieciaczkOM:)NataliaK, evas, Nalka, Martynika, monalisa lubią tę wiadomość
-
Bea_tina wrote:Dziewczyny ja już się odłączam...
Powodzenia czekamy na dobre wiadomości.. Już dziś spotkasz się ze swoim synkiem to cudowne -
Dzisiaj kolejna mamuśka powita swoje maleństwo A to oznacza, że każda z nas oczekujących też jest już coraz bliżej TEGO dnia i godziny zero Ależ ten czas pędzi
evas, monalisa, nutka lubią tę wiadomość
-
Bea_tina wrote:Dziewczyny ja już się odłączam...
Trzymam !!! I modlę -
cześć dziewczyny, mam pytanie, wczoraj i dziś odszedł mi kawałek czopu śluzowego, tak mi się przynajmniej wydaje bo w ciągu całej ciąży nie miałam takiej wydzieliny i w takiej ilości, myślicie, że to zwiastun rychłego porodu? czy powinnam poinformować o tym swoją ginekolog? jestem dopiero w 34 tygodniu, myślałam, ze jeszcze trochę pociągnę w tej ciąży
-
https://www.google.pl/search?q=czop+%C5%9Bluzowy&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=HVJrU76HBYSr7AbF6IHIDg&ved=0CAgQ_AUoAQ
Tak wyglądają mniej więcej czopy
Możesz poinformować.
Wydzielina sie zwiększa ,ale czop może w kawałkach odpadać miesiac przed porodem. Wtedy najlepiej już nie współczyć jeśli to czop ,bo większa możliwość zakażenia.monalisa lubi tę wiadomość
-
monalisa wrote:Dziewczyny jakie macie PiMCA lub MCA bo ja mam 1,39 (ponizej normy) jestem to PRZEPLYW TETNICY SRODKOWEJ MOZGU, a do tego AFI 7,7 jesteśmy zalamani. W piątek wracam do szpitala na wizyte na patologie Prawie wcale m do mnie się nie odzywa bo zaraz płacze i nie moge sie opanować
Obejrzałam wszystkie moje usg i PiMCA miałam: w 28tyg 1,34,w 31 tyg 1,40 i w 33 tyg 1,17. Ginekolog mówił że wszystko jest ok! Po tym co napisałaś zaczęłam drążyć temat i udało mi się dotrzeć do materiałów że nie liczy się samo PiMCA, ale stosunek PiMCA do PiUA (czyli tętnicy pepowinowej). Powinno podzielić się PiMCA przez PiUA i ma wyjść powyżej 1,08. U mnie wychodzi sporo powyżej tego, pomimo że mam niższe wartości PiMCA niż Ty. A afi od 20 tygodnia mam 8...więc spokojnie. Dobrze że Cię w szpitalu przebadają.monalisa lubi tę wiadomość
-
Lukaszek caly i zdrowy juz z nami:) 55 cm 3440 g:) ja zyje;)
Kucyk, Niesforna, Tusia84, NataliaK, Kaja, Karola:), lineczka, amela, nadia2215, weronikabp, Matylda36, Paula_29, czekajajaca, Miriam, AISAK, Lalita2710, Paulina1986, Nalka, nutka, Effcia28, juicca, evas, saszka, monalisa, monaaa, Martynika, sunset, kotek27, magdalena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny