Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Dziewczyny jakie macie PiMCA lub MCA bo ja mam 1,39 (ponizej normy) jestem to PRZEPLYW TETNICY SRODKOWEJ MOZGU, a do tego AFI 7,7 jesteśmy zalamani. W piątek wracam do szpitala na wizyte na patologie :( Prawie wcale m do mnie się nie odzywa bo zaraz płacze i nie moge sie opanować
    Spojrzałam do mojej karty ciąży aby Ci odpowiedzieć na Twoje pytanie i na twoim etapie ciąży miałam tylko napisane AFI w normie a tych wcześniejszych badań nie miałam także Ci nie pomogę niestety.

monalisa lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję rozpakowanym mamusią i życzę zdrówka nowonarodzonym dzieciaczką :)

magdalena lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już się odłączam...

Gotowi już jesteśmy, bardziej już chyba być nie będziemy:)

Trzymajcie kciuki! Jak macie chwile, to nawet proszę o modlitwę jeśli macie chwilkę czasu(dla mnie mimo wszystko jest to barzo ważne). Jeśli tylko będę mogła to dam znać!

Buziaki mamuśki:*:*:*

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Tusia84, evas, Nalka, monaaa, Kaja, Martynika, Lalita2710, amela, Effcia28, saszka, monalisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:

Trzymajcie kciuki! Jak macie chwile, to nawet proszę o modlitwę jeśli macie chwilkę czasu(dla mnie mimo wszystko jest to barzo ważne). Jeśli tylko będę mogła to dam znać!

POWODZENIA KOCHANA!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:

Czekamy na dobre wiadomości :-) bądźcie dzielni jutro! :-)

• nutka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Gratuluję rozpakowanym mamusią i życzę zdrówka nowonarodzonym dzieciaczką :)
    Przepraszam kochana, ale muszę zwrócić uwagę;)
    MamusiĄ piszemy, kiedy chodzi nam o jedną osobę- jedną mamusię w narzedniku- z kim, z czym- z mamusią. Jeśli chcemy napisać o liczbie mnogiej to gratulujemy mamusiOM;) I dzieciaczkOM:)

nick nieaktualny, evas, Nalka, Martynika, monalisa lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:

Powodzenia :) czekamy na dobre wiadomości.. :) Już dziś spotkasz się ze swoim synkiem to cudowne :)

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina trzymam kciuki ;)
    Czekamy na same dobre wieści :)

9bsp388.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kolejna mamuśka powita swoje maleństwo :) A to oznacza, że każda z nas oczekujących też jest już coraz bliżej TEGO dnia i godziny zero :) Ależ ten czas pędzi :)

evas, monalisa, nutka lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:

Trzymam !!! I modlę

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa moje AFI wynosiło 12 a tych MCA nie mam. Mam nadzieję że wszystko u was będzie dobrze.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wydruk tego badania - przepływ tętnicy środkowej mózgu ale nie ma tam takich oznaczeń.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Karolajn Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, mam pytanie, wczoraj i dziś odszedł mi kawałek czopu śluzowego, tak mi się przynajmniej wydaje bo w ciągu całej ciąży nie miałam takiej wydzieliny i w takiej ilości, myślicie, że to zwiastun rychłego porodu? czy powinnam poinformować o tym swoją ginekolog? jestem dopiero w 34 tygodniu, myślałam, ze jeszcze trochę pociągnę w tej ciąży

20090926570117.png
    mhsvj44jhkebb1ma.png
    f2w3rjjgjedmuzf8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.google.pl/search?q=czop+%C5%9Bluzowy&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=HVJrU76HBYSr7AbF6IHIDg&ved=0CAgQ_AUoAQ

Tak wyglądają mniej więcej czopy :)

Możesz poinformować.

Wydzielina sie zwiększa ,ale czop może w kawałkach odpadać miesiac przed porodem. Wtedy najlepiej już nie współczyć jeśli to czop ,bo większa możliwość zakażenia.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Karolajn Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, to właśnie tak mniej więcej ten śluz u mnie wyglądał, ja i tak całą ciażę nie współżyję bo krwawiłam 2 razy i leżałam w szpitalu.

20090926570117.png
    mhsvj44jhkebb1ma.png
    f2w3rjjgjedmuzf8.png
  • Kucyk Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Dziewczyny jakie macie PiMCA lub MCA bo ja mam 1,39 (ponizej normy) jestem to PRZEPLYW TETNICY SRODKOWEJ MOZGU, a do tego AFI 7,7 jesteśmy zalamani. W piątek wracam do szpitala na wizyte na patologie :( Prawie wcale m do mnie się nie odzywa bo zaraz płacze i nie moge sie opanować

Obejrzałam wszystkie moje usg i PiMCA miałam: w 28tyg 1,34,w 31 tyg 1,40 i w 33 tyg 1,17. Ginekolog mówił że wszystko jest ok! Po tym co napisałaś zaczęłam drążyć temat i udało mi się dotrzeć do materiałów że nie liczy się samo PiMCA, ale stosunek PiMCA do PiUA (czyli tętnicy pepowinowej). Powinno podzielić się PiMCA przez PiUA i ma wyjść powyżej 1,08. U mnie wychodzi sporo powyżej tego, pomimo że mam niższe wartości PiMCA niż Ty. A afi od 20 tygodnia mam 8...więc spokojnie. Dobrze że Cię w szpitalu przebadają.

7u223e3klgv0049z.png
    lph8h758wvghvk40.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukaszek caly i zdrowy juz z nami:) 55 cm 3440 g:) ja zyje;)

Kucyk, Niesforna, Tusia84, nick nieaktualny, Kaja, Karola:), lineczka, amela, nadia2215, nick nieaktualny, Matylda36, Paula_29, nick nieaktualny, nick nieaktualny, AISAK, Lalita2710, Paulina1986, Nalka, nutka, Effcia28, juicca, evas, saszka, monalisa, monaaa, Martynika, sunset, kotek27, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Gratulacje kochana dla Was :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    GRATULUJEEEEE:):):):) trzymaj się mamuśka dzielnie i wytrwale :):)

Bea_tina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje Beatina :) az ciary mi przeszly , mojka kruszynka ma dzis 6 tygodni ahhh ten czas tak pędzi :p chciałabym jeszcze raz przeżyć ten poród

nick nieaktualny, nick nieaktualny, juicca, evas, kotek27, Bea_tina lubią tę wiadomość

‹‹ 1390 1391 1392 1393 1394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ