III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
weronikabp, Lalita2710, Tusia84, mirka14, AISAK, paula22, Nalka, Kaja, nutka, juicca, amela, evas, Niesforna, lineczka, saszka, Miriam, nadia2215, Agusia2312, monalisa, Paulina1986, sunset, kotek27, czekajajaca, magdalena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Beatina, gratuluję i życzę Wam szybkiego powrotu do domu cieszę się bardzo, że wszystko jest ok.
Mirka, dodatni Gbs miało sporo z nas ( w tym ja) i nic złego się nie stało. Mimo wpisu w karcie ciąży prsypomnij o tym położnej, która będzie się Tobą zajmowała w trakcie porodu. Ja dostałam 4 dawki antybiotyku i wszystko było ok.Tusia84, Bea_tina lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
Kucyk wrote:Obejrzałam wszystkie moje usg i PiMCA miałam: w 28tyg 1,34,w 31 tyg 1,40 i w 33 tyg 1,17. Ginekolog mówił że wszystko jest ok! Po tym co napisałaś zaczęłam drążyć temat i udało mi się dotrzeć do materiałów że nie liczy się samo PiMCA, ale stosunek PiMCA do PiUA (czyli tętnicy pepowinowej). Powinno podzielić się PiMCA przez PiUA i ma wyjść powyżej 1,08. U mnie wychodzi sporo powyżej tego, pomimo że mam niższe wartości PiMCA niż Ty. A afi od 20 tygodnia mam 8...więc spokojnie. Dobrze że Cię w szpitalu przebadają.