III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka ! Mam takie pytanie do dziewczyn które urodziły co tak na prawdę przydaje się w szpitalu ? Będę pakować torbę już wszystko mam kupione ale może coś okazuje się zbędne ? A co dla dziecka zapakować ? Jak możecie podajcie przykładową listę rzeczy dla mamy i dziecka.
AISAK, Kaja lubią tę wiadomość
-
topa42 wrote:Hejka ! Mam takie pytanie do dziewczyn które urodziły co tak na prawdę przydaje się w szpitalu ? Będę pakować torbę już wszystko mam kupione ale może coś okazuje się zbędne ? A co dla dziecka zapakować ? Jak możecie podajcie przykładową listę rzeczy dla mamy i dziecka.
hej
przedewszystkim podkłady pod pupuche, ja zuzylam ok 5(5 dni w szpitalu).
wkładki (duże podpaski), majtek wogóle nie używałam
ręcznik, kosmetyki to wiadome
pidżama miałam 2 szt dałam rade
polecam staniki do karmienia-przy podraznieniu brodawek rewelacja!
wkładki na brodawki-ja wymieniam przemoczone co 2 godziny
maltan-na bolace i podraznione brodawki
papucie domowe, kąpielowych wogóle nie użyłam
sztućce, kubek, szmatka do wycierania
dla maluszka miałam
pieluchy-1 paczka 1 pampers, zuzyliśmy ok pół opakowania
chusteczki nawilzajace-poszlo cale opakowanie
krem f18
ubranka ale to w dzień wypisu dopiero
Zaznaczam, że ja mialam cc więc, przy porodzie naturalnym mogą być inne potrzeby:)evas lubi tę wiadomość
-
evas wrote:Beatina a jaką paczkę pieluch miałaś, ile szt? bo ja mam te mega paki i się zastanawiam ile zabrać, bo nie chcę ciągnąć wszystkich.
miałam paczkę 1 pamers-43 szt.z czego pare bylo wczesniej uzywanych, wiec mysle ze bylo ich niespelna 40. -
Położna na SR mówiła, żeby nie wychylać się, że ma się pampersy to szpital będzie dawał swoje. Ale warto kilka sztuk wziąć własnych gdyby nagle trzeba było przewinąć dziecko a wszyscy są zajęci by załatwić pieluszkę. Dodam, że nie mam doświadczenia w tym temacie tylko tak słyszałam
-
Topa jesli chodzi o podkłady poporodowe ja moge ci polecic Baby Ono sa o niebo lepsze niż te z Bella a cena taka sama i nie przemakaja spr sama na sobie i z Bella wrocilam do domu , a mój m dokupil mi te z Baby One !!!!
-
Bea_tina wrote:hej
przedewszystkim podkłady pod pupuche, ja zuzylam ok 5(5 dni w szpitalu).
wkładki (duże podpaski), majtek wogóle nie używałam
ręcznik, kosmetyki to wiadome
pidżama miałam 2 szt dałam rade
polecam staniki do karmienia-przy podraznieniu brodawek rewelacja!
wkładki na brodawki-ja wymieniam przemoczone co 2 godziny
maltan-na bolace i podraznione brodawki
papucie domowe, kąpielowych wogóle nie użyłam
sztućce, kubek, szmatka do wycierania
dla maluszka miałam
pieluchy-1 paczka 1 pampers, zuzyliśmy ok pół opakowania
chusteczki nawilzajace-poszlo cale opakowanie
krem f18
ubranka ale to w dzień wypisu dopiero
Zaznaczam, że ja mialam cc więc, przy porodzie naturalnym mogą być inne potrzeby:)
i może to dziwne pytanie ale jak nie zużyłaś majtek to jak trzymają się te podpaski? chyba że miałaś normalne majtki jak na co dzień?
I jakbyś jeszcze mogła napisać jaki rozmiar podkładów na łóżko miałaś? -
te podpaski wbrew pozorom dosc dobrze trzymają się same. Są dość duże a po porodzie chodzi sie raczej z nogami "blisko siebie" i powoli więc nie spadają od razu te podpaski. Nie mniej jednak z majtkami jest o niebo wygodniej
Paula_29, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
Baby One to dobra firma ja już mam torbę spakowaną chyba od miesiąca, i młody też, obawiam się tylko, że spakowałam mu za dużo ciuszków hahahahah wszystkim dziewczynom które urodziły SERDECZNIE GRATULUJE! Tym, które jeszcze zapakowane z dzieciątkami w brzuchu życzę szybkiego i bezbolesnego porodu, sobie też tego życzę
Mona :), evas lubią tę wiadomość
-
seneka wrote:Polecam maść MALTAN! Używam ją od 2 tyg. dlatego że mam wrażliwe piersi i pomaga! a stosowanie jej przed porodem hartuje brodawki i nie ma potem problemu z karmieniem.
mnie brodawki się unormowały w 4 m-ce ,a tak po każdym karminu robiłam bephantenem bo nie trzeba go zmywać i nie zawiers cukruseneka lubi tę wiadomość