X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak 3 majcie się ,zdrówka dla synusia. Jak mus to mus musicie zostać.
    Ale szybko minie i pójdziecie do domku :))

anilorak, pasia27 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczytuje sie dzis w poradnikach dla przyszlych rodzicow..dostalam od kolezanki .New babycare..jak narazie sposob myslenia taki sam jak w Pl :) kupie chyba tez jezyk niemowlat..slyszalam ze jest kontrowersyjny ale przeciez nie bede traktowac poradnika doslownie a moze skorzystam z niektorych praktycznych rad ;) Mam tez w oczekiwaniu na dziecko ale jest tak ogromna i niewygodna w czytaniu ze rzadko po nia siegam :)

иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    My dalej w szpitalu :( zoltaczka pokrzyzowala nam plany. Michas ma 14h naswietlania. Rano mialam niezlego dola, ale teraz smieje sie ze jest na solarium. Duzo dzieci to ma wiec to mnie pociesza. Moze jutro bedzie nasz dzien. Bardzo mi sie zle czyta i pisze z tel. Pewnie odezwe sie kolekny raz juz z domu. Pozdrowki :)

Dużo zdrówka dla Michałka :) i sporo cierpliwości dla ciebie :)!
    Czekamy na wieści z domku :).
    Trzymajcie się ciepło :)!

anilorak lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Zaczytuje sie dzis w poradnikach dla przyszlych rodzicow..dostalam od kolezanki .New babycare..jak narazie sposob myslenia taki sam jak w Pl :) kupie chyba tez jezyk niemowlat..slyszalam ze jest kontrowersyjny ale przeciez nie bede traktowac poradnika doslownie a moze skorzystam z niektorych praktycznych rad ;) Mam tez w oczekiwaniu na dziecko ale jest tak ogromna i niewygodna w czytaniu ze rzadko po nia siegam :)

mam język niemowląt i też muszę zacząć ją czytać :)
    mam w oczekwianiu na dziecko ale jeszcze przez nią nie przebrnęłam :) jestem na rozdz. 7 m-c
    mam też "gry i zabawy z niemowlętami", "mądrzy rodzice", "najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" , "warto karmić piersią", oraz gruby poradnik Dziecko zdrowie i rozwój od urodzenia od 5 roku życia " i chcę jeszcze kupić "pierwszy rok życia dziecka" :)
    kiedy ja to wszystko przeczytam ;)???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2013, 20:53

polska_dziewczyna, polska_dziewczyna, justa24 lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    mam język niemowląt i też muszę zacząć ją czytać :)
    mam w oczekwianiu na dziecko ale jeszcze przez nią nie przebrnęłam :) jestem na rozdz. 7 m-c
    mam też "gry i zabawy z niemowlętami", "mądrzy rodzice", "najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" , "warto karmić piersią", oraz gruby poradnik Dziecko zdrowie i rozwój od urodzenia od 5 roku życia " i chcę jeszcze kupić "pierwszy rok życia dziecka" :)
    kiedy ja to wszystko przeczytam ;)???

o kurcze ale zbior :) mysle ze masz jeszcze chwilke zeby to przeczytac nim sie Tymek pojawi :) bo pozniej bedzie kiepsko choc moze na biezaco :)a jezyk niemowlat kupie jutro ;) znalazlam na tutejszej stronce uzywana ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2013, 20:58

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pijecie mleko z alpro?

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam jak czytam o rozwoju dziecka. To mam czas że czuję strach ,czy podołałam takie maleństwo przebierać itd.
    Macie czasem taki strach...?

dqprepoku4out2uw.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    pijecie mleko z alpro?
    to jest mleko sojowe?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Powiem wam jak czytam o rozwoju dziecka. To mam czas że czuję strach ,czy podołałam takie maleństwo przebierać itd.
    ja mam cały czas.
    Będe się bała kąpać, nosić na początku, taką delikatną malutką kruszynkę. W ogóle boję się, że zrobię mu krzywdę :/.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Dziewczyny

A komórki tłuszczowe cellulitu raz wytworzone nie znikają nigdy, pozostają do śmierci, ale jeśli "pozbywamy" się cellulitu to one się jakby zasuszają i ich nie widać :) To tak w ramach "pocieszenia" :P

to rzeczywiście pocieszenie...hmm nie znikają nnigdy:(.. ahh a myślałąm że się pozbęde go na zawsze:(

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    to jest mleko sojowe?

tak sojowe :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:

Jak czytam te poradniki to czuje sie bardziej spokojna i oswojona ze tak powiem ;)Licze tez na intuicje i instynkt :) wszystkie Moje Kolezanki mowia ze to jest instynkt :)ze sie po prostu wie jak sie opiekowac Maluchem i niema szans ze zrobisz mu krzywde :)Pewnie ze jestem przerazona tez troche :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2013, 21:53

• michaela Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:

Choroba, moze to swiadczy o mojej bezmyslnosci, ale... nie, nawet przez moment. czasem mam wrazenie ze moge sobie nie poradzic psychcznie z tym ze przez 24h na dobe jest sie powiazanym z dzieckiem (tak sobie to wyobrazam) albo ze na jakis czs zamieniasz sie w wielkiego cyca z dwiema rekami do przewijania i kąpania, ale to bardziej obawa czy poradze sobie sama ze soba z takim przewrotem zyciowym, o dziecko jestem dziwnie spokojna. Wszystkiego mozna sie nauczyc, maz zaangazowany, damy rade!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2013, 21:58

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lekką traumę z dzieciństwa miałam 8-9 lat i siedziałam na łóżku (wysokość łóżka z 40cm) do podłogi i siostra mi spadła miałam z 8m-ce . Nic jej się nie stało ,nawet się nie popłakała ,ale ja spanikowałam. Ona tak skakała że zsunęła mi się z rąk. A był z niej kawał baby taki michelinek.
    I chyba przez to mam obawy że sobie mogę nie poradzić.

dqprepoku4out2uw.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ja mam lekką traumę z dzieciństwa miałam 8-9 lat i siedziałam na łóżku (wysokość łóżka z 40cm) do podłogi i siostra mi spadła miałam z 8m-ce . Nic jej się nie stało ,nawet się nie popłakała ,ale ja spanikowałam. Ona tak skakała że zsunęła mi się z rąk. A był z niej kawał baby taki michelinek.
    I chyba przez to mam obawy że sobie mogę nie poradzić.
    Mi brat tez spadł, chyba nawet był mniejszy, guz na głowie ja wystraszona, Nie martw sie lalita. Moja mama mi cały czas powtarzała, jak zobaczyła co z dziecmi połozne robiły w szpitalu od razu po urodzeniu - łapały za nogi i myły ze szlaufa takie nietoperki, - ze jej przeszła obawa czy dzieci sa z porcelany, że trzeba uważać ale natura juz tak to wymyśliła, zeby było dobrze:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może masz rację. Ale czasem czuję silna że dam radę. A za chwilę przychodzi zwątpienie czy dam radę i czuję przerażenie. Że coś mi się nie uda że upuszczę przez przypadek ,że zrobię przez przypadek krzywdę.
    Ale macie racje ,trzeba zdać się na instynkt jakoś to będzie.

Musimy dać radę. Najgorsze będą początki i taka kruszynka.

pasia27, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z obaw to mam tylko taka żeby przy porodzie wszystko dobrze poszło, potem zobaczysz, poradzimy sobie wszystkie.

Lilka, Suzy Lee lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczycie że z własnym dzieckiem to samo przychodzi, ale i tak się nikt nie ustrzeże błędów. Chyba z 50% moich koleżanek miało jakieś przeboje z dziećmi, typu że im wypadły czy coś. Spokojnie, wbrew pozorom nie tak łatwo ,,uszkodzić'' takiego malucha :)

michaela, Suzy Lee lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    to rzeczywiście pocieszenie...hmm nie znikają nnigdy:(.. ahh a myślałąm że się pozbęde go na zawsze:(

Z cellulitem to jest tak że są komórki adipocyty (komórki tk. tłuszczowej)
    które są nie prawidłowo rozmieszczone. Jest to błąd na poziomie komórkowym ,ale nie zawsze ,często przez to co jemy. Np jemy słodkie i to co się nie rozkłada w brzuszku ,ląduję w skórze w formie tłuszczyku.
    Nie każdy cellulit jest kwestią zatrzymania się wody w organizmie.

Ja np mam cellulit twardy może być jak np ktoś ćwiczył i skóra jest jędrna i zatrzyma się woda(nie duży jakiś) czyli że głównie jak pojawia się to z wody. Moja przyjaciółka ma miękki czyli wodno -tłuszczowy.

Ja polecam masaże masaże jeszcze raz masaże. Pobudzamy pracę komórek i ich ułożenie. Usprawniamy krążenie. Samo ugniatanie skóry od kolana do uda po kolei. Potrafi po jakimś czasie zdziałać cuda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2013, 22:19

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

ja mialam dzis pracowity i meczacy dzien, ale ogólnie zadowolona jestem.Wczoraj moja mama do nas przyjechala i dzis bylismy na zakupach, wreszcie bylismy na olacu i juz dawno nie mialam tak wypelnionej lodowki, bo zwykle nie bylo kiedy i zmkim pojechac, a ze wreszcie jestesmy w weekend w domu to mozna bylo zrobic zakupy. BYlismy tez w sklpeie meblowym ogladac sobie wstepnie sypialnie. Co prawda tej co chcialam nie mieli na ekspozycji, ale byly inne meble z tej kolekcji wiec sobie mogla zobaczyc na jakość wykonania i kolor.

i co najwazniejsze byliśmy wreszcie odebrac nasze duże zamówienie z allegro w sklepie w KRK. takze mamy juz sporo drobiazgó dla dziecka, typu łyżeczka do lekarst, termometr do wanienki, cążki do poznaokci, itd, oraz pieluchy flanelowe i tetrowe, i przewijak :) i jeszcze pokrowce na przweijak i baełniane przescieradla z gumka na łózeczko, po 2 na przewijak i 2 na łózeczko. Uwazam, ze tyle nam wystarczy.

a dla siebie mam podklady poporodowe bella mama, majtki siateczkowe i jednorazowe itd.

niedlugi powinny mi przyjsc zamówione gaziki nasaczone spirytusem i wkladki laktacyjne i inne takie tam niby drobiazgi, ale potrzebne.

i kasy poszlo, ale w sumie jak za taka ilosc rzeczy to i tak nie duzo.

Strasznie mnie ciesza te zakupy dla dzieciatka.

i nie wiem czy sie chwalilam, z ekupilismy ten termometr dla dzieci z lidla, a moj M. jak doczytal, ze ma on skale az do 80 stopni stwierdzil ze musi sobie kuoic drugi taki do tych swoich urzadzen co porjektuje, bo jest elektronikiem i musza mierzyc czy sie sbytnio cos nienagrzewa itd. wiec dzisiaj zjezdzil pol miasta, zeby go w ktoryms lidlu dostac i udalo mu sie :)

a jutro wybieramy sie na te targi mother & baby :)

Suzy Lee podziwiam, slizny pokój.

i mialam nadzieje, ze moze juz sie któas rozpakowala...

zmykam spac.

polska_dziewczyna, Suzy Lee, justa24 lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ