X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ella Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienolmalna co to za dieta? Ja mam diete 1600 kal i jestem najedzona

Q82doi09kub0318v3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt mi nic nie odpisze ?

• Ella Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znow pracowity weekend.
    Wczoraj mielismy gosci na grilla, byla piekna pogoda, mamy widok na morze, wiec posiedzielismy do 11, oczywiscie ok marry mnie zaatakowaly, ale na szczescie tylko 5 ugryzien.
    W ciagu dnia zagonilam meza do sprzatania, umyl mi okno w kuchni, rozpakowal zmywarke i umyl podlogi, troszke narzekal ze goraco i jak sie zmeczyl. Podziekowalam mu i dodalam, ze moze teraz doceni co ja robie domu codziennie :-)

Szczesciara moze nikt nie ma odobnych doswiadczen, dlatego nie masz odpowiedzi, sorry

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to mozna odpisac ''sory niewlemy nic na ten temat'' bo tak to ja niewiem czy jestem tutaj ignorowana czy co

• Ella Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    Ale to mozna odpisac ''sory niewlemy nic na ten temat'' bo tak to ja niewiem czy jestem tutaj ignorowana czy co
    Jak nie maja nic do powiedzenia to nie pisza, chyba nie oczekujesz ze jazda z forumek napisze ze nic na ten temat nie wie. Ja mam zasade nie wiem, nie udzielam sie. Nie czuj sie wiec urazona ani ignorowana.

Kropka, michaela, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec nie bede tutaj pytac juz o nic , bo za kazdym razem brak dla mje odpowiedzi

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella wrote:
    Nienolmalna co to za dieta? Ja mam diete 1600 kal i jestem najedzona
    nie liczę kalorii. Miałam się zapoznać z dietą dla cukrzyków i jeść produkty o niskim ig.
    mam jeść 6-8 posiłków dziennie co 2-3 godziny. Ale problem w tym , że nie mam jakiegoś menu ułożonego :/.
    co jesz Ella?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    Wiec nie bede tutaj pytac juz o nic , bo za kazdym razem brak dla mje odpowiedzi

spokojnie, nie nadążamy za bardzo z czytaniem czasami i z odpowiadaniem, a poza tym jak zabieram się za pisanie posta to w tym czasie ktoś posta wysyła i się dopiero pojawia , łatwo coś przeoczyć :). Po co te nerwy ;)?

Kropka ci odpowiedziała cyt. "
    Szczęściara obawiam się, ze bez wizyty u lekarza się nie obędzie. Niech jeszcze raz Cię zbada i odpowie na wszelkie pytania. Trzymam kciuki."

ja niestety nie miałam krwiaka, ale wydaje mi się, że musisz ten temat przedyskutować z lekarzem. Z tego co się orientuję, to powinno się przyjmować w takich sytuacjach duphaston, ale on jest na receptę więc musisz się zapytać lekarza. Krwiaki się z reguły wchłaniają, ale musisz być pod kontrolą lekarza.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    Hej dziewczyny :). Mam do was pytanie jestem w 9w4dniu ciazy i 2 dni temu dowiedzialam sie ze mam malego krwiaczka 1x1cm krwawilam tylko jeden dzien i to nawet nie caly tylko 2 razy przy podcieraniu a teraz nawet nie plamie , chcialambym was zapytac czy wiecie cos na ten temat czy ktoras z was tez to przechodzila.

Przede wszystkim nie rozumiem w którym tyg jesteś w 9 i 4 dniu.?!
    Ja osobiście nic nie wiem , o krwiaku ,ale były dziewczyny które miały krwiaka i donosiły ciąże. Musisz zapytać na 1 trymestrze lub 2 trymestrze.
    Może będzie tam jakaś dziewczyna ,która miała i odpowie na ten temat.
    Nie denerwuj się spokojnie stres w ciąży nie wskazany.
    Więcej zawsze możesz dopytać lekarza w razie wątpliwości:)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    poza tym musisz się uzbroić w cierpliowść, większość forumowiczek dołącza wieczorem na forum. Dziś wyjątkowo tu mało nas się udziela. A nóż widelec któraś miała takie doświadczenia i odpisze :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    wow.... cierpliwości kobieto, nie zawsze da się natychmiast dostać odpowiedź, ale Kropka odpowiedziała, i gdyby znalazła się dziewczyna, która mogłaby napisać coś innego, albo miała podobne doświadczenia na pewno by to zrobiła. Nie denerwuj się i w poniedziałek pytaj lekarzana pewno będzie wiedział co robić.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Adka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,ja od wczoraj leze na patologii ciazy. Mam robione 3xdziennie KTG a w miedzy czasie jeszcze jest sprawdzane tetno malenstwa. Nawet w nocy co 2 godziny polozna sprawdza tetno maluszkow. Dzisiaj po 15 wylecial mi czop wiec moze cos sie ruszy ;-)
    Nienormalna u nas w szpitalu to dopiero dieta. Kolacje juz o 17 godzinie podaja. Dobrze ze M. NA miejscu to dowiezie cos do jedzenia ;-)

Szczesciara najlepiej lekarza sie poradzic w takim przypadku.

иιєиσямαℓиα, michaela, xcarolinex, iśka, polska_dziewczyna, pasia27, Kropka, Suzy Lee, justa24, anilorak lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka to 3 mamy kciuki :) Żeby już coś ruszyło:)

Moja droga jak ja leżałam w szpitalu 1 dzień w 17 tyg. To też kolacja o 17 była (to był okres napadu wilczego głodu). Miałam na szczęście bułeczki zrobione wypaśne przez mojego męża ;) całą noc jadłam hahah:))

иιєиσямαℓиα, pasia27, justa24 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wiem we wtorek mam wizyte , myslalam ze moze ktos wie cos na ten temat

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    Hej dziewczyny,ja od wczoraj leze na patologii ciazy. Mam robione 3xdziennie KTG a w miedzy czasie jeszcze jest sprawdzane tetno malenstwa. Nawet w nocy co 2 godziny polozna sprawdza tetno maluszkow. Dzisiaj po 15 wylecial mi czop wiec moze cos sie ruszy ;-)
    Nienormalna u nas w szpitalu to dopiero dieta. Kolacje juz o 17 godzinie podaja. Dobrze ze M. NA miejscu to dowiezie cos do jedzenia ;-)

Szczesciara najlepiej lekarza sie poradzic w takim przypadku.
    trzymamy kciuki :)
    Szczerze mówiąc, to myślałam, że ty już po ;)
    a tutaj proszę :)
    No to czekamy z niecierpliwością :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ktoś wie ,ale ost jest przestój na forum i mało nas piszę;)
    Jeśli chcesz dodać suwaczek
    to wejdź w tam w ustawienia-> i wpisz [img]..... (w miejscu kropek https://www.suwaczki.com/tickers/iv09yx8dc6hzm9p2.png i zakończ[/img]

iv09yx8dc6hzm9p2.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2013, 18:14

szczessciara lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    No ja wiem we wtorek mam wizyte , myslalam ze moze ktos wie cos na ten temat

zaczekaj do wieczora lub do jutra - na pewno więcej dziewczyn zajrzy tu wieczorem, może mają większe doświadczenie w tym temacie. Na pewno któraś ci odpowie.
    Wiem, że Pasia pisała kiedyś, że na początku ciąży miała jakieś krwawienia. Urodziła 2 tygodnie temu synka. Może tutaj zajrzy , jak znajdzie czas i na pewno odpowie :).

szczessciara lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Może ktoś wie ,ale ost jest przestój na forum i mało nas piszę;)
    Jeśli chcesz dodać suwaczek
    to wejdź w tam w ustawienia-> i wpisz [img]..... (w miejscu kropek https://www.suwaczki.com/tickers/iv09yx8dc6hzm9p2.png i zakończ[/img]

iv09yx8dc6hzm9p2.png

Dzieki pozniej to sobie zrobie jak bede na laptopie bo narazie z fona pisze

• maja2024 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam krwawienia na początku ciąży ok 8 tc brązowe, bardzo malutko dostałam luteinę i przeszło niestety później już intensywne krwiste ok 10 tc i nie wiadomo dlaczego lekarz powiedział, że być może był jakiś krwiaczek ale nie było go widać poza tym mam małego mięśniaka ale to niby nie z niego, progesteron niby był ok. Na krwawienia miałam 3x1 duphaston i 3x1 luteina dopochwowo oraz nakaz leżenia wstawałam tylko do wc i zakaz dźwigania czegokolwiek, oczywiście zero seksu od 13 tc zaczęłam wstawać. No i oczywiście bardzo szczegółowe USG miałam 2 razy zrobione raz gino i raz na patologii. Na szczęście od 13 tc wszystko jest już ok tzn prowadzę bardzo oszczędny tryb hehe.

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara, czasem bywają małe krwawienia czy plamienia na początku ciąży. Jeśli teraz nie plamisz, to dobrze, ale ja i tak przy najbliższej okazji poradziłabym się lekarza. Bez paniki, spokojnie, ale jednak skonsultowałabym to - bo wydaje mi się, że takich rzeczy nigdy nie wolno lekceważyć.

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ