III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie znow pracowity weekend.
Wczoraj mielismy gosci na grilla, byla piekna pogoda, mamy widok na morze, wiec posiedzielismy do 11, oczywiscie ok marry mnie zaatakowaly, ale na szczescie tylko 5 ugryzien.
W ciagu dnia zagonilam meza do sprzatania, umyl mi okno w kuchni, rozpakowal zmywarke i umyl podlogi, troszke narzekal ze goraco i jak sie zmeczyl. Podziekowalam mu i dodalam, ze moze teraz doceni co ja robie domu codziennie
Szczesciara moze nikt nie ma odobnych doswiadczen, dlatego nie masz odpowiedzi, sorryиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
szczessciara wrote:Ale to mozna odpisac ''sory niewlemy nic na ten temat'' bo tak to ja niewiem czy jestem tutaj ignorowana czy co
Kropka, michaela, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ella wrote:Nienolmalna co to za dieta? Ja mam diete 1600 kal i jestem najedzona
mam jeść 6-8 posiłków dziennie co 2-3 godziny. Ale problem w tym , że nie mam jakiegoś menu ułożonego .
co jesz Ella?
-
szczessciara wrote:Wiec nie bede tutaj pytac juz o nic , bo za kazdym razem brak dla mje odpowiedzi
spokojnie, nie nadążamy za bardzo z czytaniem czasami i z odpowiadaniem, a poza tym jak zabieram się za pisanie posta to w tym czasie ktoś posta wysyła i się dopiero pojawia , łatwo coś przeoczyć . Po co te nerwy ?
Kropka ci odpowiedziała cyt. "
Szczęściara obawiam się, ze bez wizyty u lekarza się nie obędzie. Niech jeszcze raz Cię zbada i odpowie na wszelkie pytania. Trzymam kciuki."
ja niestety nie miałam krwiaka, ale wydaje mi się, że musisz ten temat przedyskutować z lekarzem. Z tego co się orientuję, to powinno się przyjmować w takich sytuacjach duphaston, ale on jest na receptę więc musisz się zapytać lekarza. Krwiaki się z reguły wchłaniają, ale musisz być pod kontrolą lekarza. -
szczessciara wrote:Hej dziewczyny . Mam do was pytanie jestem w 9w4dniu ciazy i 2 dni temu dowiedzialam sie ze mam malego krwiaczka 1x1cm krwawilam tylko jeden dzien i to nawet nie caly tylko 2 razy przy podcieraniu a teraz nawet nie plamie , chcialambym was zapytac czy wiecie cos na ten temat czy ktoras z was tez to przechodzila.
Przede wszystkim nie rozumiem w którym tyg jesteś w 9 i 4 dniu.?!
Ja osobiście nic nie wiem , o krwiaku ,ale były dziewczyny które miały krwiaka i donosiły ciąże. Musisz zapytać na 1 trymestrze lub 2 trymestrze.
Może będzie tam jakaś dziewczyna ,która miała i odpowie na ten temat.
Nie denerwuj się spokojnie stres w ciąży nie wskazany.
Więcej zawsze możesz dopytać lekarza w razie wątpliwości:) -
szczessciara wrote:Wiec nie bede tutaj pytac juz o nic , bo za kazdym razem brak dla mje odpowiedzi
-
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,ja od wczoraj leze na patologii ciazy. Mam robione 3xdziennie KTG a w miedzy czasie jeszcze jest sprawdzane tetno malenstwa. Nawet w nocy co 2 godziny polozna sprawdza tetno maluszkow. Dzisiaj po 15 wylecial mi czop wiec moze cos sie ruszy
Nienormalna u nas w szpitalu to dopiero dieta. Kolacje juz o 17 godzinie podaja. Dobrze ze M. NA miejscu to dowiezie cos do jedzenia
Szczesciara najlepiej lekarza sie poradzic w takim przypadku.иιєиσямαℓиα, michaela, xcarolinex, iśka, polska_dziewczyna, pasia27, Kropka, Suzy Lee, justa24, anilorak lubią tę wiadomość
-
Adka to 3 mamy kciuki Żeby już coś ruszyło:)
Moja droga jak ja leżałam w szpitalu 1 dzień w 17 tyg. To też kolacja o 17 była (to był okres napadu wilczego głodu). Miałam na szczęście bułeczki zrobione wypaśne przez mojego męża całą noc jadłam hahah:))иιєиσямαℓиα, pasia27, justa24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Adka wrote:Hej dziewczyny,ja od wczoraj leze na patologii ciazy. Mam robione 3xdziennie KTG a w miedzy czasie jeszcze jest sprawdzane tetno malenstwa. Nawet w nocy co 2 godziny polozna sprawdza tetno maluszkow. Dzisiaj po 15 wylecial mi czop wiec moze cos sie ruszy
Nienormalna u nas w szpitalu to dopiero dieta. Kolacje juz o 17 godzinie podaja. Dobrze ze M. NA miejscu to dowiezie cos do jedzenia
Szczesciara najlepiej lekarza sie poradzic w takim przypadku.
Szczerze mówiąc, to myślałam, że ty już po
a tutaj proszę
No to czekamy z niecierpliwością
-
Może ktoś wie ,ale ost jest przestój na forum i mało nas piszę
Jeśli chcesz dodać suwaczek
to wejdź w tam w ustawienia-> i wpisz [img]..... (w miejscu kropek https://www.suwaczki.com/tickers/iv09yx8dc6hzm9p2.png i zakończ[/img]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2013, 18:14
szczessciara lubi tę wiadomość
-
szczessciara wrote:No ja wiem we wtorek mam wizyte , myslalam ze moze ktos wie cos na ten temat
zaczekaj do wieczora lub do jutra - na pewno więcej dziewczyn zajrzy tu wieczorem, może mają większe doświadczenie w tym temacie. Na pewno któraś ci odpowie.
Wiem, że Pasia pisała kiedyś, że na początku ciąży miała jakieś krwawienia. Urodziła 2 tygodnie temu synka. Może tutaj zajrzy , jak znajdzie czas i na pewno odpowie .szczessciara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalita2710 wrote:Może ktoś wie ,ale ost jest przestój na forum i mało nas piszę
Jeśli chcesz dodać suwaczek
to wejdź w tam w ustawienia-> i wpisz [img]..... (w miejscu kropek https://www.suwaczki.com/tickers/iv09yx8dc6hzm9p2.png i zakończ[/img]
Dzieki pozniej to sobie zrobie jak bede na laptopie bo narazie z fona pisze -
Ja miałam krwawienia na początku ciąży ok 8 tc brązowe, bardzo malutko dostałam luteinę i przeszło niestety później już intensywne krwiste ok 10 tc i nie wiadomo dlaczego lekarz powiedział, że być może był jakiś krwiaczek ale nie było go widać poza tym mam małego mięśniaka ale to niby nie z niego, progesteron niby był ok. Na krwawienia miałam 3x1 duphaston i 3x1 luteina dopochwowo oraz nakaz leżenia wstawałam tylko do wc i zakaz dźwigania czegokolwiek, oczywiście zero seksu od 13 tc zaczęłam wstawać. No i oczywiście bardzo szczegółowe USG miałam 2 razy zrobione raz gino i raz na patologii. Na szczęście od 13 tc wszystko jest już ok tzn prowadzę bardzo oszczędny tryb hehe.
-
nick nieaktualnySzczesciara, czasem bywają małe krwawienia czy plamienia na początku ciąży. Jeśli teraz nie plamisz, to dobrze, ale ja i tak przy najbliższej okazji poradziłabym się lekarza. Bez paniki, spokojnie, ale jednak skonsultowałabym to - bo wydaje mi się, że takich rzeczy nigdy nie wolno lekceważyć.