III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ja mam taki beznadziejny weekend... Polowa piatku, cala sobota i cala niedziela - spedzona z psami i kotem, spie - sprzatam - gotuje - jem - leze - znowu spie ... Moj S w pracy caaaly weekend, a ja juz mam dosc sprzatania i braku osoby, do ktorej mozna sie odezwac... eh...
Torby 2 do szpitala mamy spakowane tylko musze reczniki dorzucic i gotowe
Kurcze, nie wierze, ze tak malo czasu juz zostalo
Widzialam, ze w watku o zakupach poruszylyscie temat przescieradel do wozka - to sa jakies universalne, ktore pasuja do kazdego? Zastanawiam sie czy kupic, bo nie wiem czy bedziemy uzywac gondoli (spacerówka jest ok od urodzenia) i jesli tak, to ile sztuk? 1?
Mam nadzieje, ze chociaz Wy mialyscie weekend ok -
иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny czy taki przenośny, składany przewijak może się do czegoś przydać?
np. zabierać do lekarza, w podróż, na zakupy etc.
http://allegro.pl/edisa-przewijak-uniwersalny-skladany-producent-i3494482393.html -
иιєиσямαℓиα wrote:może się komuś przyda:
https://docs.google.com/file/d/0B5WxgnLoudp8Q2FWWDZnOXliN0k/edit
czy robiłyście masaż szyjki? Według tego materiału trzeba go zacząć od 30 tc
ja na szkole rodzenia sie dowiedziałam o tym masażu.. połozna mówiła że od 37 tyg.. można zacząć -
xcarolinex wrote:Dziewczyny, ja mam taki beznadziejny weekend... Polowa piatku, cala sobota i cala niedziela - spedzona z psami i kotem, spie - sprzatam - gotuje - jem - leze - znowu spie ... Moj S w pracy caaaly weekend, a ja juz mam dosc sprzatania i braku osoby, do ktorej mozna sie odezwac... eh...
Widzialam, ze w watku o zakupach poruszylyscie temat przescieradel do wozka - to sa jakies universalne, ktore pasuja do kazdego? Zastanawiam sie czy kupic, bo nie wiem czy bedziemy uzywac gondoli (spacerówka jest ok od urodzenia) i jesli tak, to ile sztuk? 1?
Mam nadzieje, ze chociaz Wy mialyscie weekend ok
wydaje mi się, że są uniwersalne te prześcieradła. Wydaje mi się, że 1 max 2 sztuki -
Kupilam dzis jezyk niemowlat jedziemy samochodem a M mowi to co zaczniesz czytac na glos?? Bo ja przecieZ tez chce przeczytac czy wiedziec Myslalam ze padne Mlody dzis baaaardzo spokojny az mnie to wkurza wzielam sie za beze Pavlova nic nie poradze chce mi sie slodkosci choc waga nadal dzieki Bogu stoi w miejscu czyli nadal 9 kg na plus
иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Lilka wrote:Kupilam dzis jezyk niemowlat jedziemy samochodem a M mowi to co zaczniesz czytac na glos?? Bo ja przecieZ tez chce przeczytac czy wiedziec Myslalam ze padne Mlody dzis baaaardzo spokojny az mnie to wkurza wzielam sie za beze Pavlova nic nie poradze chce mi sie slodkosci choc waga nadal dzieki Bogu stoi w miejscu czyli nadal 9 kg na plus
hehe
a ja dziś znowu ból jelit. 2 nospy i rozwolnienie
nie wiem co się dzieje i z jakiego powodu
Znowu namieszałam produktów i nie wiem co mi do końca szkodzi
Zazdroszczę, że waga stoi ci w miejscu... -
иιєиσямαℓиα wrote:hehe
a ja dziś znowu ból jelit. 2 nospy i rozwolnienie
nie wiem co się dzieje i z jakiego powodu
Znowu namieszałam produktów i nie wiem co mi do końca szkodzi
Zazdroszczę, że waga stoi ci w miejscu...
Kurcze moze za duzo zdrowego jedzonka chyba Ci ta dieta nie sluzyhttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
xcarolinex wrote:Dziewczyny, ja mam taki beznadziejny weekend... Polowa piatku, cala sobota i cala niedziela - spedzona z psami i kotem, spie - sprzatam - gotuje - jem - leze - znowu spie ... Moj S w pracy caaaly weekend, a ja juz mam dosc sprzatania i braku osoby, do ktorej mozna sie odezwac... eh...
Mam nadzieje, ze chociaz Wy mialyscie weekend ok
Zazdroszcze psow i kotow jeszcze chwila i bedzie po spokoju bedziesz pewnie marzyc Ba kazda z nas bedzie marzyc o chwili spokoju rozmawialam dzis z kumpela z Pl ona mowi ze po porodzie miala taka sile i energie ze mogla gory przenosic
xcarolinex lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
Szczęściara, ja również na początku ciąży miewałam lekkie plamienia. Jednak ze względu na to, że pierwszą ciążę poroniłam, przestrzegałam zasady, że każde nawet najmniejsze plamienie konsultowałam z lekarzem. Jak mój nie mógł mnie przyjąć, to szłam na izbę przyjęć do szpitala. Krwiak jest powodem do pozostania na oddziale na obserwacji. Dostawałam Duphaston, luteinę, magnez i zakaz ruszania się z łóżka poza wc. Wyszłam ze szpitala po 4 dniach, z nakazem oszczędzania się.
szczessciara lubi tę wiadomość
-
Lilka wrote:Kurcze moze za duzo zdrowego jedzonka chyba Ci ta dieta nie sluzy
no dziś skusiłam się na gofra z serkiem z mascarpone
bo taka byłam wygłodzona, że chodziłam wkurzona i płakałam jak małe dziecko, wszystko mnie wkurzało
ale zastanawiam się czy to od tego, bo te bóle były zaraz po zjedzeniu , a ono może zdążyło może raptem do żołądka dotrzeć a na pewno nie do jelit więc nie wiem czy jednak mleko migdałowe ale ono bez laktozy, czy może ostatnio zjadłam troszeczkę tylko płatków owsianych....
płatki owsiane to też błonnik mają?
A kukurydziane też mają błonnik ?
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny czy taki przenośny, składany przewijak może się do czegoś przydać?
np. zabierać do lekarza, w podróż, na zakupy etc.
http://allegro.pl/edisa-przewijak-uniwersalny-skladany-producent-i3494482393.html
Tak nawet bardzo sie moze przydac. Ja mam z motherhood poki co, ale chyba wymienie na nowy, bo maławy sie zrobił jak mlody mial te pol roku, ale czy to w pociagu, czy w centrum handlowym, na wakacjach czy u kogos na kanapie to tylko na takim przewijaku, raz ze dziecko ma czysto pod pupą a nie jakies blaty publiczne, to dwa nie upaprzesz znajomym czy babci tapicerki
jak cos są podklady happy za niecale 3 złote a wcale jednorazowe nie są. Mozna tez kupic wielopak 10 sztuk od razu. MAja ładny wzorek z tyłu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2013, 22:42
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzis caly dzien padalo,a ja odpoczywalam.Korzystam poki synek jest u Ex,a ja jeszcze moge sie wylegiwac,bo jak wroci to bedzie trzeba wstawac do przedszkola zaprowadzac.Dojdzie jescze noworodek i juz wogole sie nie wyspie ani nie odpoczne.Wiec dzis byla laba na calego:)
Poza tym kolyska rozlozona,komoda przygotowana czesc rzeczy juz wyprana i wyprasowana,butelki kupione,pompa elektryczna do piersi tez.Jeszcze jakies srodki drogeryjne,ale to w najblizszych dniach,a jak akurat cos sie wydarzy(lepiej nie!!!) to moj wie juz gdzie i jakie produkty kupic.Milego wieczorku wszystkim!!!pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymichaela wrote:Choroba, moze to swiadczy o mojej bezmyslnosci, ale... nie, nawet przez moment. czasem mam wrazenie ze moge sobie nie poradzic psychcznie z tym ze przez 24h na dobe jest sie powiazanym z dzieckiem (tak sobie to wyobrazam) albo ze na jakis czs zamieniasz sie w wielkiego cyca z dwiema rekami do przewijania i kąpania, ale to bardziej obawa czy poradze sobie sama ze soba z takim przewrotem zyciowym, o dziecko jestem dziwnie spokojna. Wszystkiego mozna sie nauczyc, maz zaangazowany, damy rade!
Krzywdy dziecku nie zrobicie, strach w obsłudze minie po pierwszych razach, mnie nikt nie tlumaczyl jak przewijac, wiedzialam tyle ile z internetu, bo w zyću noworodka nie dotykałam, ale jak zrobił niepowiem co w pierwszą pieluchę to jakoś samo przyszło. Tak- to musi być instynkt. A bardziej pewnie jako rodzice poczujecie sie po pierwszym miesiacu. Po pół roku będziecie już na lajcie ze wszystkim.
Co do obaw o psychikę- nie da sie tego przewidziec... ja to przechodziłam tak jak napisałaś... czułąm sie automatem do mleka, z cycem na wierchu, zamknieta w domu, odarta z osobowości, zdezorientowana itp. ale ten stan podsycał moj ojciec, bo mieszkalismy u moich rodzicow pare miesiecy i moi rodzice chcac dobrze, ale ględząc nade mną że skończyło się to i tamto, że teraz jest mały, tylko mały to i mały tamto, że nie moge juz narzekać, że jestem zmęczona nawet (to bylo juz duze przegiecie z ich strony i czulam sie nierozumiana i sama z czyms co mnie chwalmi przerastało fizycznie) musze musze musze,ze musze byc wiecznie w formie i w goto3osci, ze juz nie moge tego i tamtego, a ojciec jeszcze wyjezdzal we wszsytkim ze swoja super krytyką i dokuczal mi ze mam problemy z laktacja- to sprawili tym, że tak się czułam. Gdyby nie mąż pewnie popadłabym w jakąś lekką depresję, ale skutecznie wyciągał mnie na powierzchnię przy najmniejszych wahaniach i tak po trzech miesiącach skończyło się pierdzielenie z własną psychiką i nadszedł stabilniejszy okres. Może jak ktoś ma święty spokój od życzliwej rodziny, to mu nie grozi takie wahanie, takie myślenie... choć pojawienie się dziecka u kogoś kto wcześniej go nei miał pod dachem zawsze jest szokiem dla psychiki i organizmu, wywala nasza organizacje dnai do gory nogami, ale idzie przywyknac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2013, 22:59
michaela, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszczessciara wrote:Hej dziewczyny . Mam do was pytanie jestem w w4dniu ciazy i 2 dni temu dowiedzialam sie ze mam malego krwiaczka 1x1cm krwawilam tylko jeden dzien i to nawet nie caly tylko 2 razy przy podcieraniu a teraz nawet nie plamie , chcialambym was zapytac czy wiecie cos na ten temat czy ktoras z was tez to przechodzila.
'
Ja nie, ale moja byla przyjaciolka przechodzila przez to w czerwcu, lekarz i jeszcze raz lekarz- monitoring krwiaka, zwiekszona dawka duphastonu i leżenie na kanapie, żadnych podróży, zakupów, spacerów, czy nawet łazenia po domu i sprzatania.
I nie denerwuj się tak, bo przede wszystkim napisałaś w III trymstrze a nie w pierwszym i w środku dnia mało osób wchodzi zwłaszcza w weekendy, kiedy każdy ogarnia swoje przygotowania, przeprowadzki, zakupy, remonty, znajomych poki jeszcze mozna. Trochę niegrzecznie zabrzmiały Twoje "nikt mi nic nawet nie odpisze?" i te dwa nastepne co kto powinien byl ci napisac i ze zawsze dla ciebie brak odpowiedzi. Przede wszystkim nie wiemy gdzie zawsze piszesz, jestes tu pierwszy raz dla nas, a bycie milszym sprzyja wiekszej sympatii otoczenia, zwlaszcza ze to jest kulturalne miejsce i jest tu wiele chetnych do pomocy dziewczyn na poziomie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2013, 23:33
Amicizia, Kropka, Lilka, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość