X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na trakcie porodowym w szpitalu i czop mi odszedł skurcze były ale nie regularne na ktg wyszły. Powiedzieli, że mogę w nocy urodzić lub w ciągu paru dni jak by coś to mam przyjechać.

Ella, Suzy Lee, justa24, vivien, iśka, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna, marzycielka29, xcarolinex, pasia27, DzejKej, Adka lubią tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    moze instruktorka potrzebuje jeszcze wiecej czasu, to świństwo szybko przychodzi trudno sie go pozbyć.
    Ale ona nawet nie jest w ciazy, co tylko dowodzi, ze celulit moze "dopasc" kazdego, a moja instruktorka ma figure idealna, brzuch, ramiona wyrzezbione, tylko marzyc o takiej figurze.

Q82doi09kub0318v3.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska czekamy na dobre wiesci, jak mozesz to idz na spacer, tylko nie zadaleko albo w towarzystwie meza, albo kolezanki.

Q82doi09kub0318v3.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella wrote:
    Chyba nikogo celulit w ciazy nie ominie. Ja mam na nogach, wiedzac jak spadam, wiec nosze stop nice do koloan.
    Co jakis czas robie peeling zmielona zurzyta kawa, skaladam kilka dni do pudelka i smaruje sie pod prysznicem. Moja kosmetyczka powiedziala, ze to nawet lepsze niz takie kupowane. A jak poszukac w skladzie takich preperatow to przez jest w nich wyciag z kofeiny. Jednym minusem jest to ze trzeba prysznic potem umyc.
    Kawa ladnie nawilza skore, mozna tez dodac oliwy z oliwek i robi sie taka pasta.
    Dla bardzo wrazliwej cery mozna uzywac peelingu z platkow owsianych, ten mozna stosowac nawet na twarz.
    ja nie mam cellulitu ale u mnie to genetycznie mama moja nie miała ani cellulitu ani rożstępów ja najwyrazniej ide w jej ślady :)

polska_dziewczyna, DzejKej, vivien lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa, to oby tak dalej:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że to kwestia diety. Nie samych ćwiczeń.
    Nie powiem że nie jem fast-foodów sometimes czy tam słodkiego.
    Ale ja wiem jedno i moja mama ma to samo ,jak zaczynam jeść słodkie skóra robi się do dupy. Jak nie jem to super skóra.

Ja dużo masuję ciało tzn uda:) no jestem po kosmetologi. Jak potrafię sobie pomóc tak pomagam. To co natura i genetyka nie da się pomóc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 19:02

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, troszkę mnie nie było i troszkę mi Was brakowało ;) ale dopadł nas wir przeprowadzki, a potem czekanie na wolny termin u montujących internet (jakaś mała firma jest w tym bloku i nie dało rady z dnia na dzień, czekaliśmy w sumie 5 dni licząc weekend- masakra). Mieliśmy lekkie szaleństwo, bo przez 3 dni, kiedy Jasio był u dziadków musieliśmy ogarnąć WSZYSTKO, łącznie z szorowaniem klamek, drzwi, kaloryferów, kontaktów, praniem dywanu, po odświeżenie ścian, położenie pierwszy raz w życiu tapety u Jasia w pokoju, bo były trzy paski w różowe kwiatki po córce właścicieli, zakupy w IKEI i zwyczajne rozpakowywanie kartonów. Ale udało się zrobić wszystko (prócz mycia okien) i to o tyle jestem z nas dumna, że ja nie dość że w zaawansowanej ciąży, to jeszcze mi ten staw akurat wypadł i w niedzielę byłam wręcz mocno ograniczona ruchowo. Najbardziej chyba jestem dumna z tego, że Jasio ma wreszcie swój pokój :) Pochwalę się:

9f255548036485a3m.jpg

e8ccb624e7d3094cm.jpg

Ba! JA SIĘ JUŻ ZABRAŁAM nawet za pranie i prasowanie ubranek dla młodego... ciotka i babcie mnie postraszyły, na co ja czekam, że przy takiej ilości ruchu i wysiłku no i że drugie dziecko, to mogę spodziewać się porodu szybciej niż mam termin. Moja mama była zdziwiona, że już prasuję i układam na półkach, ale w sumie zaczęło mi to chodzić po głowie i tak i tak, więc jestem na tym etapie, co niedawno jeszcze Pasia- dziś szczęśliwa mama JUŻ 2 tygodniowego Kacperka!!

8c3f66d3576c8f34m.jpg

Byłam w poniedziałek na USG i dzisiaj byłam u ginekolog. Mały waży 1800 gram, jest już obrócony główką w dół, ma się świetnie, termin przesunął mi o 4 dni szybciej na 15stego października, ale nie zmieniam w liście ciężarówek... a ruchów nie mam po co liczyć, bo co chwilę go czuję. Ostatnio nawet spaceruje z mamusią- nie usypia go kołysanie, tylko macha stópkami po mojej prawej stronie jak chodzę. Zaczął mi się też ten durny, charaktterystyczny kaczy chód :/, troszkę puchną mi palce, lekarka kazała już schować obrączki i pierścionki do szuflady, szybciej męczą mi się stopy i zaczął pobolewać typowo ciążowo krzyż. Na domiar złego mam po raz trzeci tego lata tą samą infekcję górnych dróg oddechowych... jakieś fatum. Szyjka prawidłowa do etapu ciąży, wyniki też (morfologie robiłam dopiero dzisiaj z racji zamieszania z przeprowadzką, to morfologię jeszcze zobaczę co wyszło)

Co do cellulitu to i ja mam. Jak się chudnie po ciąży to on tez "wysycha" i robi się znacznie mniej widoczny. W ciąży to jeszcze gromadzimy dodatkowo wodę w organizmie i cellulit robi się niemożliwie wyraźny- wiem. Też tak mam. Przeraziła mnie dziś waga u położnej 70,0kg... przytyłam 13 kg (tyle co w całej pierwszej ciąży), a tu jeszcze prawie 2 miesiące przede mną. Chyba muszę ograniczyć colę od której się uzależniłam- serio :/ wiem, że to niedobrze w ciąży ją pić, ale nosi mnie jak nie wypiję paru łyków, a to przeciez ma w cholerę cukru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 19:20

иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna, michaela, marzycielka29, pasia27, Adka, Amicizia lubią tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja byłam dziś na zakupach otworzyli u nas niedawno taki market pepco i maja tam nawet fajne i nie drogie ciuszki dla niemowlat i dzieci.
    Kupiłam ubranka i czapeczke łącznie dałam za wszystko 56 zl. Będe tam jeszcze zaglądać.

412ae8717a05568bmed.jpg

Lalita2710, иιєиσямαℓиα, m_f, polska_dziewczyna, michaela, marzycielka29, pasia27, Adka, Amicizia lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja tez podobno chodzę jak kaczka..rodzice tak stwierdzili ehh

Suzy Lee, pasia27 lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Pepco podobno nie warto kupować, bo jakość wychodzi po kilku praniach... już miałam tam kiedyś zajrzeć, bo dziewczyny zachwycały się cenami, ale zaraz potem porodziły i narzekały, że szmaty im się szybko zrobiły.

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska1992 wrote:
    Byłam na trakcie porodowym w szpitalu i czop mi odszedł skurcze były ale nie regularne na ktg wyszły. Powiedzieli, że mogę w nocy urodzić lub w ciągu paru dni jak by coś to mam przyjechać.
    no to trzymamy kciuki :)!
    Daj nam znać :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam celulitu ani rozstępów.. ale to chyba geny!

Co do ubrań z Pepco.. mam kilka sztuk i są ok, nie zauważyłam, żeby robiły się "szmaty". Tylko trzeba je prać zgodnie z instrukcją, tj. jeśli coś ma być prane na 30st., to nie pierzemy na 40 ani na 60.. Nie jest to jakaś mega jakość, ale są ok.

polska_dziewczyna, justa24, pasia27 lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzzy Lee moje gratulacje :). Podziwiam za porządki, ja nie byłabym w stanie , wszystko robię na raty z przerwami, bo muszę odpocząć.
    Ładny pokój Jasia :)!
    Co do pepco to ja też mam stamtąd kilka rzeczy, ale u mnie nie ma aż takiego wyboru co u ciebie justa bo nie widziałam nic z tego co kupiłaś.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Hej dziewczyny, troszkę mnie nie było i troszkę mi Was brakowało ;) ale dopadł nas wir przeprowadzki, a potem czekanie na wolny termin u montujących internet (jakaś mała firma jest w tym bloku i nie dało rady z dnia na dzień, czekaliśmy w sumie 5 dni licząc weekend- masakra). Mieliśmy lekkie szaleństwo, bo przez 3 dni, kiedy Jasio był u dziadków musieliśmy ogarnąć WSZYSTKO, łącznie z szorowaniem klamek, drzwi, kaloryferów, kontaktów, praniem dywanu, po odświeżenie ścian, położenie pierwszy raz w życiu tapety u Jasia w pokoju, bo były trzy paski w różowe kwiatki po córce właścicieli, zakupy w IKEI i zwyczajne rozpakowywanie kartonów. Ale udało się zrobić wszystko (prócz mycia okien) i to o tyle jestem z nas dumna, że ja nie dość że w zaawansowanej ciąży, to jeszcze mi ten staw akurat wypadł i w niedzielę byłam wręcz mocno ograniczona ruchowo. Najbardziej chyba jestem dumna z tego, że Jasio ma wreszcie swój pokój :) Pochwalę się:

9f255548036485a3m.jpg

e8ccb624e7d3094cm.jpg

Ba! JA SIĘ JUŻ ZABRAŁAM nawet za pranie i prasowanie ubranek dla młodego... ciotka i babcie mnie postraszyły, na co ja czekam, że przy takiej ilości ruchu i wysiłku no i że drugie dziecko, to mogę spodziewać się porodu szybciej niż mam termin. Moja mama była zdziwiona, że już prasuję i układam na półkach, ale w sumie zaczęło mi to chodzić po głowie i tak i tak, więc jestem na tym etapie, co niedawno jeszcze Pasia- dziś szczęśliwa mama JUŻ 2 tygodniowego Kacperka!!

8c3f66d3576c8f34m.jpg

Byłam w poniedziałek na USG i dzisiaj byłam u ginekolog. Mały waży 1800 gram, jest już obrócony główką w dół, ma się świetnie, termin przesunął mi o 4 dni szybciej na 15stego października, ale nie zmieniam w liście ciężarówek... a ruchów nie mam po co liczyć, bo co chwilę go czuję. Ostatnio nawet spaceruje z mamusią- nie usypia go kołysanie, tylko macha stópkami po mojej prawej stronie jak chodzę. Zaczął mi się też ten durny, charaktterystyczny kaczy chód :/, troszkę puchną mi palce, lekarka kazała już schować obrączki i pierścionki do szuflady, szybciej męczą mi się stopy i zaczął pobolewać typowo ciążowo krzyż. Na domiar złego mam po raz trzeci tego lata tą samą infekcję górnych dróg oddechowych... jakieś fatum. Szyjka prawidłowa do etapu ciąży, wyniki też (morfologie robiłam dopiero dzisiaj z racji zamieszania z przeprowadzką, to morfologię jeszcze zobaczę co wyszło)

Co do cellulitu to i ja mam. Jak się chudnie po ciąży to on tez "wysycha" i robi się znacznie mniej widoczny. W ciąży to jeszcze gromadzimy dodatkowo wodę w organizmie i cellulit robi się niemożliwie wyraźny- wiem. Też tak mam. Przeraziła mnie dziś waga u położnej 70,0kg... przytyłam 13 kg (tyle co w całej pierwszej ciąży), a tu jeszcze prawie 2 miesiące przede mną. Chyba muszę ograniczyć colę od której się uzależniłam- serio :/ wiem, że to niedobrze w ciąży ją pić, ale nosi mnie jak nie wypiję paru łyków, a to przeciez ma w cholerę cukru.

Suzy, ale z Was rakiey, ogarnąć wszystko w takim tempie, gratuluje i podziwiam, a pokoik słodziak, tapeta w dinozaury po prostu super.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzyy lee
    pokój super..:)
    a za porządki tak konkretne szacun naprawdę:)

a jesli chodzi o ciuszki w pepco to siostra mi odraziła ( a sama ma córeczke półtoraroczną)... kupiła pare ciuszków i po praniu niestety nie była zachwycona... no ale to też od składu zależy... nieraz trafisz nieraz nie...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    W Pepco podobno nie warto kupować, bo jakość wychodzi po kilku praniach... już miałam tam kiedyś zajrzeć, bo dziewczyny zachwycały się cenami, ale zaraz potem porodziły i narzekały, że szmaty im się szybko zrobiły.
    niewiem ja kupiłam pierwszy raz ,generalnie wszytskie ubranka sa z 100% bawełny więc, wszytsko wyjdzie w praniu dosłownie.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozatym te ubranka co kupiłam sa pewnie na jakiś miesiać, półtrora to tyle wytrzymaja

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ta,m, powiedzcie mi czemu my kobiety tak się katujemy, że celuluit, ze rozstepy, ze kilogramy w ciąży, a wpływ na to znikomy walka z wiatrakami, jak ktos ma je miec to będzie, a po co my sie tym przejmujemy?

Amicizia lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę Michaela że mimo że będziemy matkami ,to w dalszym ciągu jesteśmy kobietami i chcemy być atrakcyjne dla siebie ,dla swoich mężów partnerów.

:)

michaela, Amicizia lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) 3 dni to było szalone tempo, a tu jeszcze wysokie szafy, więc sporo łażenia po krzesłach... tapeta w dinozaury fajna, choć trochę z przypadku, bo wybór w sklepach prawie żaden, odchodzi się od tapet, ja sama chciałam, żeby miał kremowe ściany i wypatrzyłam sobie dużą nalepkę ścienną w stylu jak mają w Pracowni Nitki, ale to by znaczyło remont pokoju na całego. Najtaniej i najszybciej bez brudzenia, było zakleić tapetę w kwiatki inną tapetą, zwłaszcza, że to wynajmowane mieszkanie przecież, a rolka tapety 35 zł + klej i godzinka pracy, a nie 2 dni, zrywanie, gipsowanie, koszty materiałów i brud.

Lalita2710 lubi tę wiadomość

‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ