X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    migdały miały też pomagać na mdłości w ciąży :)
    Na mnie zupełnie nie działały :)

Na mnie tez ;)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    Piszecie o wadze swoich dzieciątek że za dużo i tak dalej… a tak na prawde czy to ważne… nie wszystko musi być tak jak w książce pisze… ważne że się rozwija i wszystko jest w porządku … i się cieszcie bo ważne aby zdrowe było a nie czy waży o 200 czy 400gram za dużo!!!!

no w moim wypadku to ważne :), bo lekarka straszy mnie cukrzycą ciążową i ponownym badaniem krzywej cukrowej :)
    więc ja wolę porównać jak to jest u innych dziewczyn, bo z jakiej paki mam robić coś co jest zupełnie bezpodstawne? Poza tym nie będę płacić za to dodatkowej kasy, bo coś się komuś wydaje, że jest nie tak :) , a tak na prawdę jest ok B)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 14:56

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    Nienormalna
    A powiedz mi ile twój Tymuś waży? Ja byłam teraz w poniedziałek i to było dokładnie 28 tyg.5 dni i malutka waży 1240 gram no i obróciła się już główka do dołu z czego bardzo się cieszę zrobił mi szczegółowe badania tzn serduszko sprawdzał ile komór ma ,główne żyły, przepone… itd.. na dzien dzisiejszy wszystko ok.

22.08 ważył 1450g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 14:57

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    no i obróciła się już główka do dołu z czego bardzo się cieszę zrobił mi szczegółowe badania tzn serduszko sprawdzał ile komór ma ,główne żyły, przepone… itd.. na dzien dzisiejszy wszystko ok.

a mój był główką do dołu od początku do ostatniej wizyty B). Okazało się, że się obrócił główką do góry :). A to mały urwis ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 14:57

MADZIULA13, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    Badanie Hbs co to jest??mam zrobic na następna wizyte…

to jest badanie z krwi pozwalające wykryć zarażenie HBV (wirusowe zapalenie wątroby) Antygen HBs jest to białko strukturalne wirusa zapalenia wątroby typu B. Obecność we krwi antygeny HBs jest dowodem na zakażenie wirusem HBV.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    Nienormalna…
    Jestem w szoku że na steperze schudłaś aż tyle kg nie wiedziałam że to nie pozorne urządzenie może powodować taki spadek wagi… zadam ci pytanie ale proszę nie obraź się…
    Masz celulit?... ja mam a teraz w ciąży to mi się nasilił bardzo… .i drugie pytanie czy ten steper ci pomógł w zrzuceniu celuitu ??

ja też byłam w szoku. Ale tak jak piszę ćwiczyłam dosłownie codziennie od pn-nd. min po 1h, ale często zdarzało się, że dłużej.
    Teraz mam potworny cellulit :(. Niestety w życiu takiego nie maiłam , na całych udach , sięga już teraz do kolan. Ale jak ćwiczyłam na steperze, to nogi były gładkie jak ta lala :). Dla utrzymania efektu myłam nogi pod prysznicem scrubem antycelulitowym tym pomarańczowym irena eris lub nivelazione taki w zielonej tubce. Ale od jakiegoś czasu nie mogłam dostać tego peelingu nivelazione , był tylko krem a ja używałam tylko tych peelingów z drobinkami, więc nie wiem czy go wycofali czy jak.
    Mowa o tym peelingu
    http://www.google.pl/search?q=nivelazione%20antycelulitowy%20peeling&psj=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.51156542,d.Yms,pv.xjs.s.en_US._-554IbEZc0.O&biw=1280&bih=652&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=7VgXUt2cAsnPtAanyYAQ
    nigdzie nie mogę go dostać :/.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    Nienormalna…
    Jestem w szoku że na steperze schudłaś aż tyle kg nie wiedziałam że to nie pozorne urządzenie może powodować taki spadek wagi… zadam ci pytanie ale proszę nie obraź się…
    Masz celulit?... ja mam a teraz w ciąży to mi się nasilił bardzo… .i drugie pytanie czy ten steper ci pomógł w zrzuceniu celuitu ??

no tylko flustruje mnie trochę fakt, że ważyłam 65 kg a teraz 94 o.O
    Trochę się przesadziło :/.

Ale przy ćwiczeniach stosowałam też dietę 1600 kcal. Jadłam w zasadzie co chciałam, nie była to restrykcyjna dieta, ale nie jadłam tłuszczu, śmietany , smażonego, słodyczy. Liczyłam kalorie w jadłospisie i robiłam tak, żeby się zmieścić w 1600kcal :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asta wrote:
    Lalita2710 mi Pani Doktor zaleciła liczenie ruchów po 30 tyg.

Justa24 a mnie to liczenie ruchów uspokaja. Po pierwsze jest to chwila wyciszenia (chociaż osobiście wolę wersję mojej Pani Doktor, bo spokojnie mogę wybrać sobie czas, w którym dzieciak jest aktywny i liczenie idzie, jak z płatka), po drugie nie muszę się zastanawiać, kiedy ostatnio maluch był aktywny (z reguły skupiając swoją uwagę na innych sprawach "przeaczamy" wiele ruchów). Z ilością ruchów też nie ma problemu, bo z reguły szybko dzieciak uwija się ze swoją normą.

no gdybym ja miała liczyć ruchy, to dziś dostałabym zawału - mój mały nie rusza się od 5 rano, kopnął wtedy jak wstałam 2 razy i koniec. I co tutaj mam liczyć ;)??
    Gdybym musiała to robić, to na prawdę chyba codziennie byłabym na SOR.

justa24, Lilka, MADZIULA13 lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska1992 wrote:
    Cześć Dziewczyny, przepraszam że dawno nie pisałam ale pochłoneła mnie przeprowadzka pakowanie do szpitala itp.
    Mam pytanie do Was czy jak odszedł mi czop rano i od tej pory mam bóle brzucha jak na okres to już poród czy jeszcze czekać

Patuśka ja bym jednak udała się do szpitala :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka wrote:
    Patuska, ja takie bóle odczuwałam to okazało się ,że skraca mi się szyjka macicy :)
    Wiec może to już sie zaczyna. A masz skurcze??

A ja mam do Was wilką prosbe.
    Strasza mnie ze ja w tym szpitalu zostane do rozwiązania, a moja wyprawka jest w złym stanie.
    I czy znacie moze jakis w miare sensowny sklep internetowy do zakupów to ja byłabym wdzięczna za info.

wiesz co ja to tylko na allegro jeżeli już....
    a tak to znam tylko ten
    http://e-paulinka.pl/
    mam na osiedlu ten sklep stacjonarny i robię tam zakupy, ale wiem że właśnie mają też sklep internetowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 14:59

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    ty justa miałaś się oszczędzać :) jeśli dobrze pamiętam.
    Olej te porządki - ja wczoraj tak przesadziłam, że dziś ledwo się ruszam, tak mnie łupie w krzyżu , że masakra
    Dziś rano myślałam ,że nie wstanę z łóżka, ale na szczęście powolutku się rozchodziłam. A goście i tak nie jedli ciasta a ja tak się starałam :/. Szkoda mojej pracy. Wepchnęłam dziś ciasto mężowi do pracy :D, niech wcina skoro goście nie chcieli B) ja się go nie tykam nie wolno mi :D
    tak miałam sie oszczędzać tylko wiesz jak to jest jak się siedzi w domu..zawsze jest coś do zrobienia zwłaszcza teraz przed naszą rocznica ślubu.Powoli sobie robie w wolnym tempie...narazie daję rade.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no gdybym ja miała liczyć ruchy, to dziś dostałabym zawału - mój mały nie rusza się od 5 rano, kopnął wtedy jak wstałam 2 razy i koniec. I co tutaj mam liczyć ;)??
    Gdybym musiała to robić, to na prawdę chyba codziennie byłabym na SOR.
    ja mam tak samo...czasami poryszy sie rano pare razy a pózniej poł dnia nie czuję nic, ale staram sien ie panikowac zwykle wieczorkiem sie ujawnia :) i wtedy jestem spokojna.Liczenie mnie by dobijało i tak samo bym ciagle chyba w szpitalu lądowala.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    tak miałam sie oszczędzać tylko wiesz jak to jest jak się siedzi w domu..zawsze jest coś do zrobienia zwłaszcza teraz przed naszą rocznica ślubu.Powoli sobie robie w wolnym tempie...narazie daję rade.
    no to ostrożnie tylko :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    ja mam tak samo...czasami poryszy sie rano pare razy a pózniej poł dnia nie czuję nic, ale staram sien ie panikowac zwykle wieczorkiem sie ujawnia :) i wtedy jestem spokojna.Liczenie mnie by dobijało i tak samo bym ciagle chyba w szpitalu lądowala.

Dokladnie.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to widze ze cos jak ze mna, wiecej odpoczywam i sie obijam jak jestem wpracy niz w domu, tutaj zoawsze cos sobie do roboty znjade, a to cos mnie denerwuje i musze to porpawic, ablo cos i tak jakos wychodzi ze nie leze...

na szczescie u mnie magnez bardzo pomogl i kiedy bolalo to faktycznie sie oszczedzalam, gorzej teraz kiedy nie boli a oszczedzac sie trzeba...

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no w moim wypadku to ważne :), bo lekarka straszy mnie cukrzycą ciążową i ponownym badaniem krzywej cukrowej :)
    więc ja wolę porównać jak to jest u innych dziewczyn, bo z jakiej paki mam robić coś co jest zupełnie bezpodstawne? Poza tym nie będę płacić za to dodatkowej kasy, bo coś się komuś wydaje, że jest nie tak :) , a tak na prawdę jest ok B)

a to źle ci wyszło to badanie na cukrzyce że cię straszy?...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    wyszło dobrze właśnie :)
    ale ze względu na to, że przytyłam 10kg i mój mały waży 1450 to mnie nastraszyła, że grozi mi cukrzyca ciążowa o.O. Teraz jak dziewczyny powiedziały ile ważą ich maluszki i ile one przytyły, to nie wiem na jakiej podstawie wyciągnęła takie wnioski

qb3ctgf6zex9o3p8.png

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do celulitu...
    ja kochana też mam większy i też mi się teraz zrobił aż do kolan masakra i widoczny gołym okiem a jak ide to mam budyń wszystko mi się trzęsie i widać te dziury okropnie.. przed tem miałam mniejszy i przeważnie jak ścisnełam jakieś miejsce..

jak wrócisz do formy i zaczniesz ćwiczyć i wiesz że można zgubic celulit to na pewno zgubisz... ja nigdy nie ćwiczyłam tak intensywnie jak ty .. na steperze i to jeszcze godzina jakis hardkord dla mnie ale będę musiała chyba zacząć (po porodzie oczywiście)...
    pisałaś o kremach i scrupah.. ten zielony znalazłam proszę tu jest stronka:)... jak znajdziesz ten którego używałaś to daj znać i pisz kupie sobie...:)
    http://allegro.pl/listing/listing.php?string=nivelazione

a co do stepera mogłabys napisać jaki model?nie chodzi mi o marke ale o to czy to był sam steper czy z linkami jakimiś bo też są na alegro...jak bys znalazła to prześlij linka mniej więcej bym zobaczyła jak wygląda.. byłabym wdzięczna:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ