III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
иιєиσямαℓиα wrote:no tylko flustruje mnie trochę fakt, że ważyłam 65 kg a teraz 94
Trochę się przesadziło .
Ale przy ćwiczeniach stosowałam też dietę 1600 kcal. Jadłam w zasadzie co chciałam, nie była to restrykcyjna dieta, ale nie jadłam tłuszczu, śmietany , smażonego, słodyczy. Liczyłam kalorie w jadłospisie i robiłam tak, żeby się zmieścić w 1600kcal
to myślę że ta dieta dużo dała...ja niestety diety nie moge bo sie nie nadaje do tego:(..i jescze kalorie liczyć.. nie nic z tego ... na początek spróbuje ćwiczenia i pilingii.. a co do słodkiego to też dam radę nie jejść.. -
Patuska1992 wrote:Cześć Dziewczyny, przepraszam że dawno nie pisałam ale pochłoneła mnie przeprowadzka pakowanie do szpitala itp.
Mam pytanie do Was czy jak odszedł mi czop rano i od tej pory mam bóle brzucha jak na okres to już poród czy jeszcze czekać
Patuska1992 lepiej jechać i sprawdzić na IP. Powiedź o swoich objawach i ona pewnie podłączą Cię do KTG.
Po co masz się zamartwiać.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Ja liczylam ruchy od 30tyg bo tak kazali w szpotalu i lekarz dal kateczke na wizycie zeby zapisywac.
Nigdy nie bylo tak ze maly sie nie ruszal o tych godz a wystarczylo naliczyc ponad 6w wyznaczonych godzinkach ostatni tydzien wlasnie mniej sie ruszal i sie martwilam ale bylo mu juz bardzo ciasno widocznie hehe i straszyl mnie.. -
polska_dziewczyna wrote:co do celulitu...
ja kochana też mam większy i też mi się teraz zrobił aż do kolan masakra i widoczny gołym okiem a jak ide to mam budyń wszystko mi się trzęsie i widać te dziury okropnie.. przed tem miałam mniejszy i przeważnie jak ścisnełam jakieś miejsce..
jak wrócisz do formy i zaczniesz ćwiczyć i wiesz że można zgubic celulit to na pewno zgubisz... ja nigdy nie ćwiczyłam tak intensywnie jak ty .. na steperze i to jeszcze godzina jakis hardkord dla mnie ale będę musiała chyba zacząć (po porodzie oczywiście)...
pisałaś o kremach i scrupah.. ten zielony znalazłam proszę tu jest stronka:)... jak znajdziesz ten którego używałaś to daj znać i pisz kupie sobie...
http://allegro.pl/listing/listing.php?string=nivelazione
a co do stepera mogłabys napisać jaki model?nie chodzi mi o marke ale o to czy to był sam steper czy z linkami jakimiś bo też są na alegro...jak bys znalazła to prześlij linka mniej więcej bym zobaczyła jak wygląda.. byłabym wdzięczna:)
jeśli chodzi o peeling to tego używałam:
http://allegro.pl/farmona-nivelazione-peeling-antycellulit-200m-vich-i3483166125.html
a steper mam taki:
http://allegro.pl/stepper-skretny-nordic-walking-steper-wielofunkc-i3492660702.html
tylko ja go kupowałam za 199zł + koszt przesyłki ale to było kilka lat temu
wcześniej miałam steper skrętny , ale go zajechałam
http://allegro.pl/steper-skretny-z-linkami-mst-6470-c-nr-85-i3492038521.html
i wtedy kupiłam ten nordic walking
polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
polska_dziewczyna wrote:to myślę że ta dieta dużo dała...ja niestety diety nie moge bo sie nie nadaje do tego:(..i jescze kalorie liczyć.. nie nic z tego ... na początek spróbuje ćwiczenia i pilingii.. a co do słodkiego to też dam radę nie jejść..
same ćwiczenia też na pewno przyniosą efektypolska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:a jak u ciebie kochana ?
kolejny aktywny dzień po trochu odchodzi mi ten czop śluzowy ale nic więcej się nie dzieję. Mała bryka. Wieczorkiem będę pakowała się do szpitala. No zobaczymy jak to będzie.
Musze Wam powiedzieć,że wyjątkowo spokojna jestem.иιєиσямαℓиα, pasia27, vivien, iśka, MADZIULA13, polska_dziewczyna, polska_dziewczyna, marzycielka29 lubią tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Ja liczylam ruchy od 30tyg bo tak kazali w szpotalu i lekarz dal kateczke na wizycie zeby zapisywac.
Nigdy nie bylo tak ze maly sie nie ruszal o tych godz a wystarczylo naliczyc ponad 6w wyznaczonych godzinkach ostatni tydzien wlasnie mniej sie ruszal i sie martwilam ale bylo mu juz bardzo ciasno widocznie hehe i straszyl mnie..
mój rusza się praktycznie tylko o jednej porze dnia
Miałabym problem przyznam szczerze -
Adka wrote:kolejny aktywny dzień po trochu odchodzi mi ten czop śluzowy ale nic więcej się nie dzieję. Mała bryka. Wieczorkiem będę pakowała się do szpitala. No zobaczymy jak to będzie.
Musze Wam powiedzieć,że wyjątkowo spokojna jestem.
Adka lubi tę wiadomość
-
Adka spokoj jest bardzo wazny hehe jak mnie wody odeszly to spokojnke uswiadomolam mojego a on zaczal latac jak posrany kot po chalpie i smiac mi sie chcialo..
michaela, Lilka, MADZIULA13, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna, marzycielka29, Adka lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o liczenie to moja gin powiedziała żeby od 30 tygodnia po prostu o stałych porach (najlepiej po jedzonku u mnie też wieczorkiem) Obserwować czy się rusza. Jeśli coś zaniepokoi to położyć się i wyciszyć. Wsłuchać się w ruchy dzidziusia. W ciągu 2h powinno być 12 ruchów.
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Chyba nikogo celulit w ciazy nie ominie. Ja mam na nogach, wiedzac jak spadam, wiec nosze stop nice do koloan.
Co jakis czas robie peeling zmielona zurzyta kawa, skaladam kilka dni do pudelka i smaruje sie pod prysznicem. Moja kosmetyczka powiedziala, ze to nawet lepsze niz takie kupowane. A jak poszukac w skladzie takich preperatow to przez jest w nich wyciag z kofeiny. Jednym minusem jest to ze trzeba prysznic potem umyc.
Kawa ladnie nawilza skore, mozna tez dodac oliwy z oliwek i robi sie taka pasta.
Dla bardzo wrazliwej cery mozna uzywac peelingu z platkow owsianych, ten mozna stosowac nawet na twarz.
michaela, Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Adka spokoj jest bardzo wazny hehe jak mnie wody odeszly to spokojnke uswiadomolam mojego a on zaczal latac jak posrany kot po chalpie i smiac mi sie chcialo..
MADZIULA13, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Lalita ja uzywac olejek palmers na mokra skore po kapieli, potem smaruje bio oil, 2 x dziennie.
Jak na razie rozstepow nie ma, ale wiem ze moga wyskoczyc po ciazy, czego sie boje.
Mnie celulit wyskoszyl w 8 miesiacu, ale mam nadzieje, ze odejdzie po ciazy.
Niestety nawet moja instruktorka z silowni go nie uniknela, nie zeby jakos widoczy bardzo, ale troszke widac, a ta dziewczyna cwiczy 5-6 razy w tygodniu i odzywia sie super zdrowo i bez alkoholu.
Hormony w ciazy niestety robia swoje. -
Ella wrote:Lalita ja uzywac olejek palmers na mokra skore po kapieli, potem smaruje bio oil, 2 x dziennie.
Jak na razie rozstepow nie ma, ale wiem ze moga wyskoczyc po ciazy, czego sie boje.
Mnie celulit wyskoszyl w 8 miesiacu, ale mam nadzieje, ze odejdzie po ciazy.
Niestety nawet moja instruktorka z silowni go nie uniknela, nie zeby jakos widoczy bardzo, ale troszke widac, a ta dziewczyna cwiczy 5-6 razy w tygodniu i odzywia sie super zdrowo i bez alkoholu.
Hormony w ciazy niestety robia swoje.