III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie lekarz powiedział że nie musze liczyc ruchów bo zwariować można i ja to popieram nie wyobrażam sobie takiego liczenia... dodal że najważniejsze że te ruchy są no i muszą byc codziennie.Wiadomo że dzidziuś nie rusza się o stałych porach wiec po co się stresować..kiedyś wogole nikt nie liczyl ruchów (nasze babcie i mamy) a dzieci sie rodziły zdrowe.
MADZIULA13, Lilka, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
Karolka ja też mam takie wrażenie że coś mi się sączy ale byłam we wtorek na usg i ilość wód w normie. Ciężko powiedzieć jak jest u Ciebie. Na pewno jeśli się sączą to kilka dni nic się nie stanie, a kiedy wraca Twój lekarz?
-
Karolka wrote:Dziewczyny mam takie pytanko, czy którejś z Was sączyły się wody płodowe? Ale tak bardzo delikatnie.
Od wczoraj kilka razy poczułam/zauważyłam lekkie upławy, ale na wkładce nic nie widać jest tylko wilgotna, tak samo papier. Doslownie jakby zwykla woda, nawet to nie pachnie.
Dodam, ze jestem świeżo po przejściu grzybicy pochwy ale wszelkie dolegliwości już mineły, globulek już od tygodnia prawie nie stosuję tylko krem Pimafucin zewnętrznie. Na ulotce nie pisze o żadnych tego typu skutkach ubocznych więc to raczej nie to.
Na patologii już 2 razy leżałam ze skurczami o czym pisalam w wątku ciąży bliźniaczej, ale żadnych problemów z wodami nie było. Panikować nie panikuję, ale jak wiecie coś w temacie to dajcie znać.
Karolka jestes pewna ze to wody plodowe??
Ja od jakiegos miesiaca mam straznie duzo wodnistej wydzielieny i tez przeszlo mi przez mysl ze to moga byc wody plodowe ale mam takie rekawiczki ktore wykazuja u mnie ph w pochwie i jak by byly wody plodowe to odrazu papierek na rekawiczkach by sie na ciemno zabarwil a jest caly czas jasny takze wiem ze u mnie jest to po prostu bardzo zozrzedzona wydzileina
Jezeli ta wydzieliny bylaby podbarwiona krwia to na pewno bym jechala do szpitala to sprawdzic,
A zreszta Karolka jezeli masz byc spokojniejsza zadzwon do lekarza albo jedz do szpitala w twoim wypadku stres jest nie wskazany a maluszki to czuja
Ja zawsze mowie lepiej raz wiecej niz raz za malo do szpitala jechac -
Anilorak i mała_mi… GRATULACJE serdeczne niech dzidziusie rosną zdrowo:)
Hej dziewczyny
Badanie Hbs co to jest??mam zrobic na następna wizyte…
Piszecie o wadze swoich dzieciątek że za dużo i tak dalej… a tak na prawde czy to ważne… nie wszystko musi być tak jak w książce pisze… ważne że się rozwija i wszystko jest w porządku … i się cieszcie bo ważne aby zdrowe było a nie czy waży o 200 czy 400gram za dużo!!!!
Nienormalna
Rozmiar 58 na [pewno ci się przyda to że waży swoje to nie znaczy że TYMUŚ będzie długi…
Rozmiar 62 to jest już duża rzecz a dzidzia mimo że waży ponad 3 kg czy 4 kg to kruszynka … moja chrześniaczka miała 3970 a dług była 56 cm… więc różnie to bywa….
A powiedz mi ile twój Tymuś waży? Ja byłam teraz w poniedziałek i to było dokładnie 28 tyg.5 dni i malutka waży 1240 gram no i obróciła się już główka do dołu z czego bardzo się cieszę zrobił mi szczegółowe badania tzn serduszko sprawdzał ile komór ma ,główne żyły, przepone… itd.. na dzien dzisiejszy wszystko ok.
иιєиσямαℓиα, anilorak lubią tę wiadomość
-
Nienormalna…
Jestem w szoku że na steperze schudłaś aż tyle kg nie wiedziałam że to nie pozorne urządzenie może powodować taki spadek wagi… zadam ci pytanie ale proszę nie obraź się…
Masz celulit?... ja mam a teraz w ciąży to mi się nasilił bardzo… .i drugie pytanie czy ten steper ci pomógł w zrzuceniu celuitu ??
-
polska_dziewczyna wrote:Nienormalna…
Jestem w szoku że na steperze schudłaś aż tyle kg nie wiedziałam że to nie pozorne urządzenie może powodować taki spadek wagi… zadam ci pytanie ale proszę nie obraź się…
Masz celulit?... ja mam a teraz w ciąży to mi się nasilił bardzo… .i drugie pytanie czy ten steper ci pomógł w zrzuceniu celuitu ??polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Lalita2710 mi Pani Doktor zaleciła liczenie ruchów po 30 tyg.
Justa24 a mnie to liczenie ruchów uspokaja. Po pierwsze jest to chwila wyciszenia (chociaż osobiście wolę wersję mojej Pani Doktor, bo spokojnie mogę wybrać sobie czas, w którym dzieciak jest aktywny i liczenie idzie, jak z płatka), po drugie nie muszę się zastanawiać, kiedy ostatnio maluch był aktywny (z reguły skupiając swoją uwagę na innych sprawach "przeaczamy" wiele ruchów). Z ilością ruchów też nie ma problemu, bo z reguły szybko dzieciak uwija się ze swoją normą.pasia27 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, przepraszam że dawno nie pisałam ale pochłoneła mnie przeprowadzka pakowanie do szpitala itp.
Mam pytanie do Was czy jak odszedł mi czop rano i od tej pory mam bóle brzucha jak na okres to już poród czy jeszcze czekaćиιєиσямαℓиα, justa24, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rika wrote:Spoko, maluszki będą najlepszymi trenerami osobistymi i nie dadzą mamusiom się obijać - szybko zrzucimy te kilogramy Patrzcie na rozpakowane dziewczyny jak pięknie wracają do formy Też damy radę Nienormalna umówimy się na spacerki po parku z chłopakami to zaraz kg będą lecieć
EDIT:
Kurcze! Jestem 7ma na liście do rozpakowania! Ale ten czas leci!
nie ma sprawy Rika
-
justa24 wrote:Ja dziś biorę się za sprzątanie bo w niedziele mamy gości a j utro trzeba będzie coś przygotować no i zakupy więc czasu na porządki nie będzie tylko jest mały mankament jakoś słabo sie dziś czuje niewiem ta pogoda chyba taka ..apetetu jakoś nie mam ..męcze właśnie śniadanie no ale musze jakoś powoli porobić, mąż cały dzień w pracy dopiero jutro będzie mi pomagał z zakupami i w kuchni.
Olej te porządki - ja wczoraj tak przesadziłam, że dziś ledwo się ruszam, tak mnie łupie w krzyżu , że masakra
Dziś rano myślałam ,że nie wstanę z łóżka, ale na szczęście powolutku się rozchodziłam. A goście i tak nie jedli ciasta a ja tak się starałam . Szkoda mojej pracy. Wepchnęłam dziś ciasto mężowi do pracy , niech wcina skoro goście nie chcieli ja się go nie tykam nie wolno mi
-
Patuska, ja takie bóle odczuwałam to okazało się ,że skraca mi się szyjka macicy
Wiec może to już sie zaczyna. A masz skurcze??
A ja mam do Was wilką prosbe.
Strasza mnie ze ja w tym szpitalu zostane do rozwiązania, a moja wyprawka jest w złym stanie.
I czy znacie moze jakis w miare sensowny sklep internetowy do zakupów to ja byłabym wdzięczna za info. -
nick nieaktualny
-
aila wrote:...Juz pisalam kiedys w jakims watku,ale powtorze dla zainteresowanych:Na zgage wyprobowane sa migdaly.W pierwszej ciazy bardzo meczyla mnie zgaga.Nic nie pomagalo.Przeszukalam net i wpadlam na migdaly i faktycznie dziala!!!
Kleopatra,moj babel tez bardzo aktywny i tak jak Ty mam wrazenie,ze wogole nie spi.Mam nadzieje,ze potwierdzi sie mowienie,ze jakie dziecko w brzuchu takie i po-az strach pomyslec zeby Maly nie spal duzo tylko marudzil...
Ostatnie dwie noce byly do bani,prawie nic nie spalam albo zasypialam nad ranem.Powoli czuje sie jak bacia,taka zniedolezniala:/Boje sie,zeby maly wytrwal w brzuchu do swojego terminu albo chociaz obowiazkowo 3 tygodnie.No nic turlamy sie dalej...
migdały miały też pomagać na mdłości w ciąży
Na mnie zupełnie nie działały