X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Moze patuska?hihi
    Kurde a my jutro mamy 2tyg!ale czas leeeci!

Patuska jeszcze chyba nie jest po terminie albo?

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Czyli dzis wieczorkiem Meliska :) mam nadzieje ze pomoze :) pisalam o tym na 2 gim trymestrzw i jestemciekawa czy Rozpakowane Mamusie ktore mialy dluga szyjke mialy jakis problem z poroden w terminie? Moj gin krecil troche nosem na moja 5 cm szyjke ze moze nie bedzie sie chciala otworzyc..niczym sie nie sugeruje bo jak bedzie to sie okaze ;)
    ojejej :/
    to moja szyjka ma prawie 6cm o.O
    już się stresuję B) :D

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Patuska jeszcze chyba nie jest po terminie albo?
    ma na 28.08 termin na liście :)
    ale coś tam się robiło to rozwarcie u niej :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny liczycie ruchy malenstw? Zerknelam na suwaczek i jest napisane zeby zaczac liczyc ..ale jak ? Bo czasem mlody jest mniej aktywny? A co jesli bedzie mniej ruchow w czasie aktywnosci na przyklad 9 nie 10 :) czy ogolnie chodzi o to zeby sie ruszal?
    Brzuch mam twarde i skurcze od wczoraj.lezakujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 21:45

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Masz racje..i nie rozumiem tej lekarki w ogole.W szpitalu tutaj zupelnie na luzie podchodza do wagi..nie stresuja niewazne ile przytyjesz..przeciez maly wazy wody waza i wszystko inne wiec to nie jest nasza waga ;) Moj rowerek juz czeka az do niego powroce ..kolezanka sie dzis ze mnie smiala ze zobaczymy bo u niej tez stoi a Adas ma juz 4 miesiace ;) ja bardzo duzo cwiczylam przed ciaza wiec nie sadze zeby to byl problem :)
    ja też dużo ćiwczyłam na rok przed zajściem w ciążę. Przerwałam jak zaszłam w pierwszą, niestety od poronienia do zajścia w kolejną ciążę nie wróciłam do ćwiczeń, bo całą energię skupiłam na staraniach :).
    Ale ćwiczyłam non stop na steperze nordic walking min 1h codziennie , często zdarzało się, że ćwiczyłam nawet 2h pod rząd cały czas. Schodziłam ze stepera mokra ,schudłam 23kg. Teraz mam świadomość, że przy maluszku już nie będę miała do dyspozycji aż tyle czasu na steper...więc różnie to może być z tym powrotem do formy ;).

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzilam na zumbe :) i rowerek ;) chcialam kupic stepper ale zawsze cos stawalo na przeszkodzie :)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Dziewczyny liczycie ruchy malenstw? Zerknelam na suwaczek i jest napisane zeby zaczac liczyc ..ale jak ? Bo czasem mlody jest mniej aktywny? A co jesli bedzie mniej ruchow w czasie aktywnosci na przyklad 9 nie 10 :) czy ogolnie chodzi o to zeby sie ruszal?
    Brzuch mam twarde i skurcze od wczoraj.lezakujemy.
    miałam ten sam dylemat jak przeczytałam opis pod suwaczkiem :) i też pytałam o to dziewczyny :). Powiedziały, że nie liczyły ruchów w ogóle :). więc ja też nie liczę, bo tak jak piszesz są dni , że mały praktycznie w ogóle się nie rusza o.O. Tzn. może i się rusza, ale ja tych ruchów nie czuję :)

Ale podobno liczy się każdy nawet najdrobniejszy ruch, wszystko co jest wyczuwalne :).

Ja dziś przesadziłam z aktywnością :(
    Mieliśmy gości i cały dzień spędziłam na nogach w kuchni i teraz boli mnie każdy fragment ciała.
    Krzyż, nogi, brzuch, skóra szczypie na brzuchu....eh :/. Przesadziłam, zwykle się oszczędzam a dziś przegięłam ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 21:51

Lilka lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff to mi ulzylo ;) bo juz widzialam sie panikujaca bo bylo 9 ruchow a mialobyc 10 ;)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Ja chodzilam na zumbe :) i rowerek ;) chcialam kupic stepper ale zawsze cos stawalo na przeszkodzie :)
    steper fajna sprawa, zwłaszcza ten z kijkami do machania rekami. Mam też rowerek i bez porówania, rowerek stoi i się kurzy u rodziców.... nie używany praktycznie w ogóle, miałam go sprzedać, żeby odzyskać za niego jakąś kasę. Wydałam na niego prawie 500zł, a na steper 200 i kurcze różnica nie porównywalna - bardziej męczący jest steper.
    Hulałam też hula hop z masażerem i robiłam ćwiczenia a6w :)
    Byłam w świetnej formie :)
    A zumba słyszalam, że też skuteczna i fajna :)
    ale tylko słyszałam , nie próbowałam ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Ufff to mi ulzylo ;) bo juz widzialam sie panikujaca bo bylo 9 ruchow a mialobyc 10 ;)
    hehe to tak jak ja ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Też pow mężowi żeby kupił:) Dużo dziewczyn o nim pisało że czytało opinie itd. I fakt cena atrakcyjna.

Mnie dopadła zgaga 1 raz i głowa mnie rozbolała... :[ chyba coś z pogodą się dzieje;/
    lalita hehe mnie tez dopadła zgaga pierwszy raz dziś w nocy.. jak sie obudziłam to w pierszej chwili nie wiedziałam co to bo nigdy jej nie miałam.. no ale po chwili do mnie dotarło,mam nadzięje że nie będzie mnie męczyć często.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    lalita hehe mnie tez dopadła zgaga pierwszy raz dziś w nocy.. jak sie obudziłam to w pierszej chwili nie wiedziałam co to bo nigdy jej nie miałam.. no ale po chwili do mnie dotarło,mam nadzięje że nie będzie mnie męczyć często.
    Ja mialam Mega meczace zgagi bez wzgledu na to co zjadlam.i nadal czasem wracaja.brrr

• justa24 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogóle to gratulacje dla szczęśliwych mam :) nie bylo mnie prawie cały dzień a tu takie zmiany ..ale tak przeczuwałam że jedna z was sie już rozpakuje.. nie sadziłam tlyko że 2 prawie na raz :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Adka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja wciąż czekam. Może coś się ruszy ;) Ale powiedziałam moim rodzicom, że jak do soboty nie urodzę to w sobotę mają mi zrobić extra obiad zanim pójdę do szpitala, bo przy karmieniu będzie troszkę ograniczeń ;)

Jeśli chodzi o ruchy, to mój lekarz też nie kazał liczyć tylko zwracać uwagę na zmianę ich intensywności. Nie powiem, zdarzyło mi się kilka razy pojechać na IP. Ale przecież po to tam są.

Teraz w okresie okołoporodowym mam liczyć ruchy i musi ich być min. 50 w ciągu dnia.

Hmm a mi nigdy lekarz nie powiedział jak długą mam szyjkę. Nie wiedziałam, że to może mieć znaczenie.

pasia27 lubi tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Ja mialam Mega meczace zgagi bez wzgledu na to co zjadlam.i nadal czasem wracaja.brrr
    lilka a coś zażywałaś na te zgagi? manti dla kobiet w ciąży czy jakieś naturalne metody? Ja to jak mnie złapało dziś w nocy pierwszy raz , jedyne co mi przyszło do głowy to tlyko mleko więc do lodówki i piłam ale średnio pomoglo dopiero po jakimś czasie mi przeszło i w końcu zasnęłąm.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie długo nie trwała ,ale trwała;/ Ja też od razu po mleko ,po chwili było lepiej:P może włosy rosną bobusiowi hihi:P tylko póki co z tego co wiem bez barwnika na tym etapie ciąży;P

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    możemy zostawić tak jak jest :) jeden dzień nie robi chyba aż takiej róznicy ;)
    ja mam termin na 6.11 i jestem 28-ma a ty jesteś chyba 2 poz. przede mną :)

jestem za, ogólnie mamy podobny termin więc kto wie, wszystko jest możliwe, jeszcze troskz ei my jak adka i inne będziemy doszukiwac sie u siebie objawów porodu :D

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do zgagi, mleko podobno nie pomaga, tylko moze wzmagac refluks. ogolnie w ciąży na zgage mozna zazywac rennie ale polecma to mietowe, zadne smakowe. Ja nie mam typowej zgagi rozumianej jako pieczenie w gardle, tylko wlasnie takie jakby cofanie pokarmu, odbijanie sie itp. zazywam rennie i mi pomaga.

a co do cwiczen, to ja od stycznia mialam karnet z ok systemu i chodzilam na basen silownie łyzwy itd wszystko co bylo mi wolno, karnet mialam na 3 miesiace, wiec jak w lutym okazało sie ze jestem wciazy musialam troszke ograniczyc sie ale to przyszlo smao, bo mialam takie mdlosci i wymioty ze dotarcie do silowni bylo wzywaniem. i uwielbialam chodzic na aquaaerobic, i do samgo konca karnetu z basenu korzystalam wlasnie w ten sposob plus normalnie pływanie. Jakos wiele moze nie scuhdlam rpzez te 3 miesiace, ale odeszly mi wszystkie dolegliwosci zwiazane z zespolem ciesni nadgarstka i innymi takimi sprawami. Mialam miec w marcu rehabilitacje, to wiadomo, przez ciaze nie moglam, ale na szczescie wczesniej sama sie zrehabilitowalam na silowni i na dlugo mi pomoglo, bo w sumie dopiero teraz od jakiegos miesiaca ramie znowu o sobie przypomina, ale nadgarstki i kolana maja sie dobrze :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    lilka a coś zażywałaś na te zgagi? manti dla kobiet w ciąży czy jakieś naturalne metody? Ja to jak mnie złapało dziś w nocy pierwszy raz , jedyne co mi przyszło do głowy to tlyko mleko więc do lodówki i piłam ale średnio pomoglo dopiero po jakimś czasie mi przeszło i w końcu zasnęłąm.

Na mnie ani migdaly ani mleko nie dzialalo.rennie troche przynosi ulge to mietowe.Mialam takie zgagi ze az bolalo okropnie.

• Ella Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze sie dziewczyny juz zastanawiacie jak zrzucic ciazowych kilogramy.
    Ja mam nadzieje szybko wrocic do formy, jak na razie nie przytylam zbyt duzo, okolo 8 kg, ale pielegniarka i tak mi raz powiedziala,ze za duzo mi sie przybralo w 6tym miesiacu ( 2.5 kg).
    Nadal chodze na joge i silownie, jak tylko jest pogoda plywam, wiec ogolnie jestem dosyc aktywna.

Wydaje mi sie, ze po porodzie nie bede miala czasu chodzic na silownie, na pewno nie na poczatku, ale sama opieka nad dzieckiem, karmienia, sprzatanie itp moga dac porzadnie w kosci i od karmienia piersia tez sie mocno chudnie.

Q82doi09kub0318v3.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ