X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak gratulacj!
    Mala mi gratulacje!

anilorak lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj szaleja nam dziewczynki, szaleją, z tym rozpakowywaniem, ale dobrze :)

ja nawet nie wiem która jestem, nie chce mi się liczyć ;P a tak wogóle, to jakie wy wpisywałyście daty porodu, bo ja dałam ta według owulacji czyli 5 listopada, a według OM to dopiero 9 listopada, a według tego pierwszego USG, które podobno jest najwiarygodniejsze wychodzi, że 6 listopada... więc w sumie nie wiem która jestem w kolejce i jaką datę ostatecznie przyjąć. Mam nadzieję, że moje urodzinki 7 listopada będziemy już we trójkę świętować, To byłby mój najpiękniejszy prezent :)

xcarolinex, pasia27, polska_dziewczyna, anilorak lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Nienormalna zleci ci zobaczysz!!
    Nim sie zorientujesz bedziesz juz na porodowce :P

Zleci, zleci - ja pamietam jak bylam 37 na liscie a teraz...?! 11 miejsce zajmuje :P :O

иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Oj szaleja nam dziewczynki, szaleją, z tym rozpakowywaniem, ale dobrze :)

ja nawet nie wiem która jestem, nie chce mi się liczyć ;P a tak wogóle, to jakie wy wpisywałyście daty porodu, bo ja dałam ta według owulacji czyli 5 listopada, a według OM to dopiero 9 listopada, a według tego pierwszego USG, które podobno jest najwiarygodniejsze wychodzi, że 6 listopada... więc w sumie nie wiem która jestem w kolejce i jaką datę ostatecznie przyjąć. Mam nadzieję, że moje urodzinki 7 listopada będziemy już we trójkę świętować, To byłby mój najpiękniejszy prezent :)
    ja nigdy nie miałam podanego terminu porodu według usg , zawsze miałam tylko według OM. Na usg połówkowym coś lekarz przebąkiwał o 03.11, ale tak jak mówisz sam lekarz też tak powiedział, że na początku się określa według usg potem już nie jest to wiążące i nie powinno się tym sugerować.

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest podobny problem ;-)termin wg owulacji przypada na trzy dni wczesniej
    Jednak lekarz sugeruje się tylko i wyłącznie terminem miesiączki, więc tego się trzymam ;-)

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Patuska to trenuje ostro spacery,sprzatanie itp hehe i nic cisza..
    Ahh, a juz myslalam, ze cos sie ruszylo, skoro brakuje Jej na forum ! ;P

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Ahh, a juz myslalam, ze cos sie ruszylo, skoro brakuje Jej na forum ! ;P
    ja też tak myślałam :)

xcarolinex lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no mnie ochrzaniła, że mam przystopować, bo przytyłam 10kg B)
    Nie rozumiem tego... przecież , jak tak was czytam to nie wydaje mi się, żebym aż tak odstawała od normy ... o.O
    Oj ja nie rozumiem takiego podejscia lekarzy :P No coz mozna poradzic... chyba nie chcieliby, zebys jechala na wacikach nasaczanych sokiem czy tam woda jak to podobno modelki robia :P

Ja w poprzedniej ciazy uslyszalam od poloznej (ktora zreszta juz u nas w przychodni nie pracuje na moje szczescie ;) ) ze mam juz nie tyc!! Eee, hmm... ze jak niby mialam to zrobic haha :P

Nie ma czym sie przejmowac, oby Maluszek byl zdrów :) :)

gg64wn1511ap0yj7.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Oj ja nie rozumiem takiego podejscia lekarzy :P No coz mozna poradzic... chyba nie chcieliby, zebys jechala na wacikach nasaczanych sokiem czy tam woda jak to podobno modelki robia :P

Ja w poprzedniej ciazy uslyszalam od poloznej (ktora zreszta juz u nas w przychodni nie pracuje na moje szczescie ;) ) ze mam juz nie tyc!! Eee, hmm... ze jak niby mialam to zrobic haha :P

Nie ma czym sie przejmowac, oby Maluszek byl zdrów :) :)
    łatwo powiedzieć no nie :)?" Nie tyć!"
    Tycie to nie jest tylko od jedzenia...to hormony , wody płodowe , łożysko, dzidzia , piersi. Mi rozmiar piersi zmienił się z B/C na E/F o.O ciekawe jak to się przekłada na wagę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 20:12

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    łatwo powiedzieć no nie :)?" Nie tyć!"
    Tycie to nie jest tylko od jedzenia...to hormony , wody płodowe , łożysko, dzidzia , piersi. Mi rozmiar piersi zmienił się z B/C na E/F o.O ciekawe jak to się przekłada na wagę ;)
    Mi w tej ciazy piersi na szczescie nie urosly, ale w poprzedniej bardzo... Juz tesknie za moim dawnym rozmiarem i juz sie nie moge doczekac tego Malego Ssaka, ktory pomoze mi do niego wrocic ;P

No piersi napewno sporo waza :P Tylko, ze jak sie komus powie ile sie przytylo, to kazdy odrazu mysli, ze poszlo Ci to w brzuch tylek i nogi a nie biora tych wszystkich innych rzeczy pod uwage :P

Ja dzis przegladalam zdjecia do photobook to nie moge uwierzyc jaka chuda bylam 1,5 roku temu, ale wszystko przed nami :P

gg64wn1511ap0yj7.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOja ginka tez głównie bazuje na dacie według OM< ale ja zawsze miałąm cykle krótsze niż 28 wiec ta data dla mnie jest troszkę naciągan, wiem kiedy mnije wiecej było, i wiem, że dzici i tak rodzą się kiedy im sie zachce, wiec w sumie neich tam u mnie na liście siedzi ten 5 listopada, chyba ze naszej moderatorce chce sie ja zmienic na termin z pierwszego USG czyli z 5 na 6 listopad. u mnie tylko na uSG genetycnzym wyszło, że maluch jest starszy i że 3.11 ale to też zbyt naciagane, bo synek musiałby być chyba niepokalanym poczeciem :D

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tycia ja nawet nie patrze i sie nie stresuje, mam juz wystarczajaco duzo stresu w zwią,zku z kredytem i kupnem mieszkania. A poza tym najbardziej tyjemy w 3 trymestrze, bo wtedy tez woda sie zatrzymuje w naszym organizmie. nie mówiąc już, że dziecko najbardziej przybiera na wadze, bo twardneijsa kosci i nabiera tkanki tłuszczowej itd. do wagi dzieca trzeba doliczyc wage wód płodowych, które podobno na krtótko przed porodem maja ważyć 3 razy waga dziecka wiec nie ma co sie stersowac waga.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka, ja odnosnie tej kobitki, ktora przyszla z wynikami badan " za wczesnie ". Mnie by nie zbyla pani w okienku, nie maja takiego prawa. To ich problem, ze za szybko wyczerpali limit punktow na NFZ. Pacjent ma prawo byc przyjety.

Rzpakowanym mamom GRATULUJE i czekam na foteczki ;)
    Adka wrote:
    mała mi gratulacje :)

Ja już po KTG pojawiły się skurczę ale to jeszcze nie to. Jak nie urodzę do soboty to w sobotę po obiedzie mam się zgłosić do szpitala.
    Badała mnie młoda lekarka i powiedziała, że jednym z dobrych sposobów jest sex, o ile mąż nie ma przed tym obiekcji. Powiedziałam jej, że akurat mój ma ;) Śmiała się i mówi, że bardzo dużo mężczyzn w tym czasie boi się właśnie takich igraszek a przecież na 100% nic stać się nie może :)

MADZIULA13 masz rację Nienormalna trzyma rękę na pulsie :)

Ale zapomniałam Wam napisać jak byłam świadkiem rozmowy w poradni ginekologicznej, aż się przeraziłam.
    Kobieta (ok 50) była u ginekologa wczoraj i dał jej skierowanie na jakieś badania, więc ona je zrobiła i dzisiaj się zgłasza do rejestracji, że chce do lekarza bo ma już wyniki. A "uprzejma" pani z okienka informuję ją, żeby przyszła za 2 tygodnie bo nikt za dzisiejszą wizytę im nie zapłaci!!Za krótki czas minął. Kobita się zabrała i poszła.
    A ja pozostałam w szoku na tej poczekalni. Nawet nie chce mi się wierzyć, że to może być prawda.

anilorak lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to która jutro :D??
    Adka może ty ;)??

vivien lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dzis wieczorkiem Meliska :) mam nadzieje ze pomoze :) pisalam o tym na 2 gim trymestrzw i jestemciekawa czy Rozpakowane Mamusie ktore mialy dluga szyjke mialy jakis problem z poroden w terminie? Moj gin krecil troche nosem na moja 5 cm szyjke ze moze nie bedzie sie chciala otworzyc..niczym sie nie sugeruje bo jak bedzie to sie okaze ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo terminu my z Rubi chyba mamy termin na ten sam dzien :)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze patuska?hihi
    Kurde a my jutro mamy 2tyg!ale czas leeeci!

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    MOja ginka tez głównie bazuje na dacie według OM< ale ja zawsze miałąm cykle krótsze niż 28 wiec ta data dla mnie jest troszkę naciągan, wiem kiedy mnije wiecej było, i wiem, że dzici i tak rodzą się kiedy im sie zachce, wiec w sumie neich tam u mnie na liście siedzi ten 5 listopada, chyba ze naszej moderatorce chce sie ja zmienic na termin z pierwszego USG czyli z 5 na 6 listopad. u mnie tylko na uSG genetycnzym wyszło, że maluch jest starszy i że 3.11 ale to też zbyt naciagane, bo synek musiałby być chyba niepokalanym poczeciem :D

możemy zostawić tak jak jest :) jeden dzień nie robi chyba aż takiej róznicy ;)
    ja mam termin na 6.11 i jestem 28-ma a ty jesteś chyba 2 poz. przede mną :)

Amicizia lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no mnie ochrzaniła, że mam przystopować, bo przytyłam 10kg B)
    Nie rozumiem tego... przecież , jak tak was czytam to nie wydaje mi się, żebym aż tak odstawała od normy ... o.O

Masz racje..i nie rozumiem tej lekarki w ogole.W szpitalu tutaj zupelnie na luzie podchodza do wagi..nie stresuja niewazne ile przytyjesz..przeciez maly wazy wody waza i wszystko inne wiec to nie jest nasza waga ;) Moj rowerek juz czeka az do niego powroce ..kolezanka sie dzis ze mnie smiala ze zobaczymy bo u niej tez stoi a Adas ma juz 4 miesiace ;) ja bardzo duzo cwiczylam przed ciaza wiec nie sadze zeby to byl problem :)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Moze patuska?hihi
    Kurde a my jutro mamy 2tyg!ale czas leeeci!
    no może być Patuśka :). Albo obie z Adką ;)
    W grupie raźniej ;)
    ostatnio grupowo się wybierałscie dziewczyny na porodówki ;)
    najpierw dzejkej i z zaskoczenia ty Pasia , zaraz do was dołączyła Aga :)
    Teraz Anilorak i mała mi ;)
    Możecie chodzić parami ;)

czas może i leci....mi troszkę teraz się spowolniło ;)

pasia27, anilorak lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ