III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj szaleja nam dziewczynki, szaleją, z tym rozpakowywaniem, ale dobrze
ja nawet nie wiem która jestem, nie chce mi się liczyć ;P a tak wogóle, to jakie wy wpisywałyście daty porodu, bo ja dałam ta według owulacji czyli 5 listopada, a według OM to dopiero 9 listopada, a według tego pierwszego USG, które podobno jest najwiarygodniejsze wychodzi, że 6 listopada... więc w sumie nie wiem która jestem w kolejce i jaką datę ostatecznie przyjąć. Mam nadzieję, że moje urodzinki 7 listopada będziemy już we trójkę świętować, To byłby mój najpiękniejszy prezentxcarolinex, pasia27, polska_dziewczyna, anilorak lubią tę wiadomość
-
vivien wrote:Nienormalna zleci ci zobaczysz!!
Nim sie zorientujesz bedziesz juz na porodowce
Zleci, zleci - ja pamietam jak bylam 37 na liscie a teraz...?! 11 miejsce zajmuje
иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Amicizia wrote:Oj szaleja nam dziewczynki, szaleją, z tym rozpakowywaniem, ale dobrze
ja nawet nie wiem która jestem, nie chce mi się liczyć ;P a tak wogóle, to jakie wy wpisywałyście daty porodu, bo ja dałam ta według owulacji czyli 5 listopada, a według OM to dopiero 9 listopada, a według tego pierwszego USG, które podobno jest najwiarygodniejsze wychodzi, że 6 listopada... więc w sumie nie wiem która jestem w kolejce i jaką datę ostatecznie przyjąć. Mam nadzieję, że moje urodzinki 7 listopada będziemy już we trójkę świętować, To byłby mój najpiękniejszy prezent -
иιєиσямαℓиα wrote:no mnie ochrzaniła, że mam przystopować, bo przytyłam 10kg
Nie rozumiem tego... przecież , jak tak was czytam to nie wydaje mi się, żebym aż tak odstawała od normy ...
Ja w poprzedniej ciazy uslyszalam od poloznej (ktora zreszta juz u nas w przychodni nie pracuje na moje szczescie ) ze mam juz nie tyc!! Eee, hmm... ze jak niby mialam to zrobic haha
Nie ma czym sie przejmowac, oby Maluszek byl zdrówиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:Oj ja nie rozumiem takiego podejscia lekarzy No coz mozna poradzic... chyba nie chcieliby, zebys jechala na wacikach nasaczanych sokiem czy tam woda jak to podobno modelki robia
Ja w poprzedniej ciazy uslyszalam od poloznej (ktora zreszta juz u nas w przychodni nie pracuje na moje szczescie ) ze mam juz nie tyc!! Eee, hmm... ze jak niby mialam to zrobic haha
Nie ma czym sie przejmowac, oby Maluszek byl zdrów
Tycie to nie jest tylko od jedzenia...to hormony , wody płodowe , łożysko, dzidzia , piersi. Mi rozmiar piersi zmienił się z B/C na E/F ciekawe jak to się przekłada na wagę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 20:12
-
иιєиσямαℓиα wrote:łatwo powiedzieć no nie ?" Nie tyć!"
Tycie to nie jest tylko od jedzenia...to hormony , wody płodowe , łożysko, dzidzia , piersi. Mi rozmiar piersi zmienił się z B/C na E/F ciekawe jak to się przekłada na wagę
No piersi napewno sporo waza Tylko, ze jak sie komus powie ile sie przytylo, to kazdy odrazu mysli, ze poszlo Ci to w brzuch tylek i nogi a nie biora tych wszystkich innych rzeczy pod uwage
Ja dzis przegladalam zdjecia do photobook to nie moge uwierzyc jaka chuda bylam 1,5 roku temu, ale wszystko przed namiиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
MOja ginka tez głównie bazuje na dacie według OM< ale ja zawsze miałąm cykle krótsze niż 28 wiec ta data dla mnie jest troszkę naciągan, wiem kiedy mnije wiecej było, i wiem, że dzici i tak rodzą się kiedy im sie zachce, wiec w sumie neich tam u mnie na liście siedzi ten 5 listopada, chyba ze naszej moderatorce chce sie ja zmienic na termin z pierwszego USG czyli z 5 na 6 listopad. u mnie tylko na uSG genetycnzym wyszło, że maluch jest starszy i że 3.11 ale to też zbyt naciagane, bo synek musiałby być chyba niepokalanym poczeciem
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
co do tycia ja nawet nie patrze i sie nie stresuje, mam juz wystarczajaco duzo stresu w zwią,zku z kredytem i kupnem mieszkania. A poza tym najbardziej tyjemy w 3 trymestrze, bo wtedy tez woda sie zatrzymuje w naszym organizmie. nie mówiąc już, że dziecko najbardziej przybiera na wadze, bo twardneijsa kosci i nabiera tkanki tłuszczowej itd. do wagi dzieca trzeba doliczyc wage wód płodowych, które podobno na krtótko przed porodem maja ważyć 3 razy waga dziecka wiec nie ma co sie stersowac waga.
-
Adka, ja odnosnie tej kobitki, ktora przyszla z wynikami badan " za wczesnie ". Mnie by nie zbyla pani w okienku, nie maja takiego prawa. To ich problem, ze za szybko wyczerpali limit punktow na NFZ. Pacjent ma prawo byc przyjety.
Rzpakowanym mamom GRATULUJE i czekam na foteczki
Adka wrote:mała mi gratulacje
Ja już po KTG pojawiły się skurczę ale to jeszcze nie to. Jak nie urodzę do soboty to w sobotę po obiedzie mam się zgłosić do szpitala.
Badała mnie młoda lekarka i powiedziała, że jednym z dobrych sposobów jest sex, o ile mąż nie ma przed tym obiekcji. Powiedziałam jej, że akurat mój ma Śmiała się i mówi, że bardzo dużo mężczyzn w tym czasie boi się właśnie takich igraszek a przecież na 100% nic stać się nie może
MADZIULA13 masz rację Nienormalna trzyma rękę na pulsie
Ale zapomniałam Wam napisać jak byłam świadkiem rozmowy w poradni ginekologicznej, aż się przeraziłam.
Kobieta (ok 50) była u ginekologa wczoraj i dał jej skierowanie na jakieś badania, więc ona je zrobiła i dzisiaj się zgłasza do rejestracji, że chce do lekarza bo ma już wyniki. A "uprzejma" pani z okienka informuję ją, żeby przyszła za 2 tygodnie bo nikt za dzisiejszą wizytę im nie zapłaci!!Za krótki czas minął. Kobita się zabrała i poszła.
A ja pozostałam w szoku na tej poczekalni. Nawet nie chce mi się wierzyć, że to może być prawda.anilorak lubi tę wiadomość
-
Czyli dzis wieczorkiem Meliska mam nadzieje ze pomoze pisalam o tym na 2 gim trymestrzw i jestemciekawa czy Rozpakowane Mamusie ktore mialy dluga szyjke mialy jakis problem z poroden w terminie? Moj gin krecil troche nosem na moja 5 cm szyjke ze moze nie bedzie sie chciala otworzyc..niczym sie nie sugeruje bo jak bedzie to sie okaze
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Amicizia wrote:MOja ginka tez głównie bazuje na dacie według OM< ale ja zawsze miałąm cykle krótsze niż 28 wiec ta data dla mnie jest troszkę naciągan, wiem kiedy mnije wiecej było, i wiem, że dzici i tak rodzą się kiedy im sie zachce, wiec w sumie neich tam u mnie na liście siedzi ten 5 listopada, chyba ze naszej moderatorce chce sie ja zmienic na termin z pierwszego USG czyli z 5 na 6 listopad. u mnie tylko na uSG genetycnzym wyszło, że maluch jest starszy i że 3.11 ale to też zbyt naciagane, bo synek musiałby być chyba niepokalanym poczeciem
możemy zostawić tak jak jest jeden dzień nie robi chyba aż takiej róznicy
ja mam termin na 6.11 i jestem 28-ma a ty jesteś chyba 2 poz. przede mną
Amicizia lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:no mnie ochrzaniła, że mam przystopować, bo przytyłam 10kg
Nie rozumiem tego... przecież , jak tak was czytam to nie wydaje mi się, żebym aż tak odstawała od normy ...
Masz racje..i nie rozumiem tej lekarki w ogole.W szpitalu tutaj zupelnie na luzie podchodza do wagi..nie stresuja niewazne ile przytyjesz..przeciez maly wazy wody waza i wszystko inne wiec to nie jest nasza waga Moj rowerek juz czeka az do niego powroce ..kolezanka sie dzis ze mnie smiala ze zobaczymy bo u niej tez stoi a Adas ma juz 4 miesiace ja bardzo duzo cwiczylam przed ciaza wiec nie sadze zeby to byl problemhttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
pasia27 wrote:Moze patuska?hihi
Kurde a my jutro mamy 2tyg!ale czas leeeci!
W grupie raźniej
ostatnio grupowo się wybierałscie dziewczyny na porodówki
najpierw dzejkej i z zaskoczenia ty Pasia , zaraz do was dołączyła Aga
Teraz Anilorak i mała mi
Możecie chodzić parami
czas może i leci....mi troszkę teraz się spowolniło
pasia27, anilorak lubią tę wiadomość