X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Dziewczyny my już po wizycie. Uczucia jak zwykle mieszane. Tzn młody super się rozwija, pięknie ułożony główkowo, urosło mu się sporo od ostatniej wizyty bo waży już 2,51kg, buźka już taka fajna grubiutka, łożysko super pracuje - no ogólnie super. Zrobiła mi też badanie na GBS (70zł!!!), jak będzie wszystko ok to odbiorę dopiero 9 września na KTG.
    g3js.jpg (oczywiście więcej się nie udało zrobić zdjęć bo Krzysiu ich nie lubi standardowo, to wszystko na co go stać)

Oczywiście, żeby za różowo nie było to się okazało, że mam dość mało wód płodowych. Tzn lekarka powiedziała, że martwić się jeszcze nie trzeba ale jestem na progu do martwienia się. Przez całą ciążę jakoś nie było z tym problemów a teraz tak mega mało. Niby jeszcze nie kwalifikuje mnie to na patologię ciąży, ale mam uważać, oszczędzać się (zwłaszcza ze towarzyszą mi te bóle i skurcze mimo brania magnezu) i jeszcze więcej pić (a to w ogóle wykonalne? Kurde, liczę od dziś szklanki i zapisuję!). Tak sobie pomyślałam - któraś z Was pisała o paskach sprawdzających wyciek wód płodowych? To takie zwykłe lakmusowe z apteki? Może sobie kupię, żeby być spokojniejsza...? Niby nie zaobserwowałam, żeby cośtam ciekło ale cały czas chodzę we wkładkach więc może mi umknęło. Lekarka powiedziała, że sprawdzi ten płyn jeszcze raz na KTG, tego 9.09 ale może lepiej dmuchać na zimne i się w te paski zaopatrzyć i sprawdzać - co myślicie? W razie gdybym coś zaobserwowała to będę mogła szybciej zareagować - żeby jeszcze mniej się ich nie zrobiło..

A ogólnie to mi męża nastraszyła, że możliwe że szybciej Krzysiu się pokaże i dobrze by było żebym te 2-3 tygodnie jednak wytrzymała (oszczędzać się - jak ja już praktycznie 3/4 dnia leżę i nic nie robię - no kurde bardziej się już nie da) i chodzi teraz taki biedny wystraszony i patrzy na każde moje bardziej krzywe mrugnięcie jak zbity pies. Biedaczek, zejdzie mi na zawał do tego porodu. Już chciał zmieniać termin urlopu (zaklepał od 13.09), ale wydaje mi się to niepotrzebne.

Mała mi trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej urodziła! Jeszcze troszkę i będzie po wszystkim! Trzymaj się!

Rika to bedzie tak jak przypuszczalam ze pewnie bedziesz szybciej tulila swojego synka niz ja moja Vivien :P

Ale chlopczyka zawsze troche bardziej spieszno na swiat niz dzziewczynka ;)
    Synek juz praktycznie donoszony takze teraz niech sie dzieje co ma sie dziac.Oszczedzaj sie jeszcze troszku i gromadz sily na porod.

P.S myslalam ze jestem w miare dobra w rozszyfrowywaniu zdiec z USG ale mozesz lekko pomoc i opisac swoje zdiecie bo nie moge sie niczego dopatrzec.
    Moja Vivien nie ma zadnego zdiecia od 26 tygodnia bo jest strasznie za kazdym razem wtulona w lozysko albo w cos innego :(
    No coz chce zodtawic troche tajemnicy dla siebie jak przyjdzie na swiat ;)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Dziś o 8.50 mała mi się rozpakowała :)!

O to sie spoznilam z trzymaniem kciukow pare postow wczesniej :P
    Ale super ze juz po wszytskim ;) i synka ma Mala mi przy sobie

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• yennefer Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Maly nius do moje wczorajszego posta. Wczoraj, tj 21.08.13 o godz. 22:55 zostalismy rodzicami zdrowego i slicznego Michasia. Waga 3530g i 54 cm, 10 pkt :) Porod byl ciezki ale sn, po wyjsciu ze szpitala opisze go. Na razie nie jestem w stanie nadrobic zaleglosci. Jestem mega szczesliwa i kocham dwoch facetow na raz :)

Gratulacje Anilorak!!
    Widzę że dziewczyny się rozpakowujecie jedna po drugiej :)

anilorak lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    mała mi gratulacje :)

Ja już po KTG pojawiły się skurczę ale to jeszcze nie to. Jak nie urodzę do soboty to w sobotę po obiedzie mam się zgłosić do szpitala.
    Badała mnie młoda lekarka i powiedziała, że jednym z dobrych sposobów jest sex, o ile mąż nie ma przed tym obiekcji. Powiedziałam jej, że akurat mój ma ;) Śmiała się i mówi, że bardzo dużo mężczyzn w tym czasie boi się właśnie takich igraszek a przecież na 100% nic stać się nie może :)

MADZIULA13 masz rację Nienormalna trzyma rękę na pulsie :)

Ale zapomniałam Wam napisać jak byłam świadkiem rozmowy w poradni ginekologicznej, aż się przeraziłam.
    Kobieta (ok 50) była u ginekologa wczoraj i dał jej skierowanie na jakieś badania, więc ona je zrobiła i dzisiaj się zgłasza do rejestracji, że chce do lekarza bo ma już wyniki. A "uprzejma" pani z okienka informuję ją, żeby przyszła za 2 tygodnie bo nikt za dzisiejszą wizytę im nie zapłaci!!Za krótki czas minął. Kobita się zabrała i poszła.
    A ja pozostałam w szoku na tej poczekalni. Nawet nie chce mi się wierzyć, że to może być prawda.

No to Adka teraz trzymamy za ciebie mocno!! kciuki zeyb sie ruszylo samo do soboty ;)

Co do ginekologa hmmm niestety w tych czasch licza sie skladki i kasa jak sie dostaje za pacjenta a nie fakt zebgy mu pomoc....
    ok nie u wszystkich ale u wiekszosci lekarzy...

• vivien Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Maly nius do moje wczorajszego posta. Wczoraj, tj 21.08.13 o godz. 22:55 zostalismy rodzicami zdrowego i slicznego Michasia. Waga 3530g i 54 cm, 10 pkt :) Porod byl ciezki ale sn, po wyjsciu ze szpitala opisze go. Na razie nie jestem w stanie nadrobic zaleglosci. Jestem mega szczesliwa i kocham dwoch facetow na raz :)

Kurcze pol dnia mnie nie bylo a tu tyle nowych wiadomosci!!!!!
    Anilorak GRATULUJE!!!!!
    To prawie mnie intuicja nie zawiodla... jak pisalam ze z Mala mi urodzicie jednago dnia.. no dobra roznica 9 godzin :P

SUPER!!! Macie juz swoje skarby przy sobie!!!
    Czekamy na wasze opisy jak juz bedziecie na silach :*

• blueberry Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Anilorak :)

zfxga33.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Anilorak! Super :) Coraz bliżej mnie (boi się) ;p

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • vivien Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Gratulacje Anilorak! Super :) Coraz bliżej mnie (boi się) ;p

Kleopatra ja juz 6 na liscie jestem o.O o.O o.O o.O
    ale pewnie kilka kobitek mnie wyprzedzi bo z tego co widze po naszych forumowych malych ksiezniczkach nie spieszno im wyjsc :P :P

иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny.

Rozpakowanym serdecznie gratuluje!
    Piekne wiesci. Czekamy na opisy i foteczki ;)

A ja no coz. Strasza mnie ze do porodu tu posiedze.

mhsvj44jngo177cq.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, jeśli twoja teoria się sprawdzi, może się okazać, że moj mały urodzi się szybciej od twojej coruni :-)

Mały Krzysiu na zdjęciu zwrócony jest chyba profilem ;-)

Anilorak, gratulacje :-) czekamy na zdjęcia ♡♡♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 17:13

vivien, anilorak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:59

vivien, anilorak lubią tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Serdeczne Gratulacje ;) Czekamy na relacje :)
    Pytanie Czy mozna pic herbate melise z pomarancza w ciazy? Bezsennosc mnie wykancza :( prawie codziennie budze sie o 5 rano o juz nie zasypiam :(( myslicie ze melisa moglaby pomoc?

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Asta Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla rozpakowanych, super wieści. :)

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIULA13 wrote:
    Vivien, jeśli twoja teoria się sprawdzi, może się okazać, że moj mały urodzi się szybciej od twojej coruni :-)

Mały Krzysiu na zdjęciu zwrócony jest chyba profilem ;-)

Anilorak, gratulacje :-) czekamy na zdjęcia ♡♡♡

A ja myslalam ze medzy nami 2-3tyg odstepu sa a tu tylko tydzien o.O
    O to faktycznie moze byc ze mnie na porodowce wyprzedzisz :P
    Ale przynajmniej bedzie wesolo na naszym spotkanku w pazdzierniku ;)

• vivien Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Anilorak gratuluje!!!!!!!!!!!

tak, zdjęcie Krzysia jest z boku buzka-kiepskie bo mlody nie lubi sie pokazywać, ale ostatnie które w miarę sie nadaje mamy z 17tygodnia ciąży wiec i to kiepskie docenilam :)

Pewnie Rika jak to sie fajnie mówi lepszy rydz nisz nic ;)
    A jak tam u ciebie przeczucia co do terminu porodu?

• iśka Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpakowanym mamusiom gratuluję!!!

Dzisiaj miałam wizytę. Natanek pięknie przybiera. Waży 1450g. kawał chłopa!!! Leży sobie główką w dół i jest wszystko ok. Jestem spokojna(przez parę dni).
    Byłam w szpitalu u kuzynki, która jak pisałam wczoraj urodziła w tempie ekspresowym. Maja jest prześliczna, ciągnie cyca pięknie i śpi. Ciuszki mają 56 i są takie powiedziałabym luźne.
    Ja dla synka miałam 62 i 68 ale urodził się duży bo miał 61cm.
    Ciężko utrafić z tymi rozmiarami.

иιєиσямαℓиα, anilorak lubią tę wiadomość

iv093e5eynq4wz4z.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIULA13 wrote:
    O kurcze, ale super :-) mała mi Gratuluję i dużo zdrówka dla obojga :-)♥♥

Nienormalna, zapomniałam dodać, że moderator z ciebie wzorowy ;-) trzymasz rękę na pulsie. Oby tak dslej ;-)

haha :)
    ale mnie rozbawiłaś :)
    dziękuję za komplement ;)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpakowanym mamusiom serdecznie gratuluję :)

Dopiero byłm 32 na liście a już jestem 20 hehe ale ten czas leci właśnie sobie uświadomiłam, że do bezpiecznego terminu zostało mi ok 6 tygodni a ja nic prawie dla małego nie mam oprócz ubranek i łóżeczka musimy się sprężać bo już niewiele czasu zostało :)

иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna, anilorak lubią tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Anilorak wielkie gratulacje :)
    Jak ja ci zazdroszczę :)!
    Pozdrowienia dla waszej 3ki :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    mała mi gratulacje :)

Ja już po KTG pojawiły się skurczę ale to jeszcze nie to. Jak nie urodzę do soboty to w sobotę po obiedzie mam się zgłosić do szpitala.
    Badała mnie młoda lekarka i powiedziała, że jednym z dobrych sposobów jest sex, o ile mąż nie ma przed tym obiekcji. Powiedziałam jej, że akurat mój ma ;) Śmiała się i mówi, że bardzo dużo mężczyzn w tym czasie boi się właśnie takich igraszek a przecież na 100% nic stać się nie może :)

MADZIULA13 masz rację Nienormalna trzyma rękę na pulsie :)

Ale zapomniałam Wam napisać jak byłam świadkiem rozmowy w poradni ginekologicznej, aż się przeraziłam.
    Kobieta (ok 50) była u ginekologa wczoraj i dał jej skierowanie na jakieś badania, więc ona je zrobiła i dzisiaj się zgłasza do rejestracji, że chce do lekarza bo ma już wyniki. A "uprzejma" pani z okienka informuję ją, żeby przyszła za 2 tygodnie bo nikt za dzisiejszą wizytę im nie zapłaci!!Za krótki czas minął. Kobita się zabrała i poszła.
    A ja pozostałam w szoku na tej poczekalni. Nawet nie chce mi się wierzyć, że to może być prawda.

to trzymamy kciuki , żeby twoja gwiazdeczka zechciała wyjść do soboty :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ