III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
mała mi wrote:A ja na porodowce od wczoraj od 13.00. Chyba pobije rekord na najdluzsxy porod. Wody odeszly mi wczoraj po 9.00 a akcja skurczowa delikatnie ruszyla ok 15.00 a rozwarcie stoi w miejscu - 3 cm. Kazali mi isc spac, ale nie da sie bo co 45min bolesny skurcz, wiec troche podrzemalam. O 8.00 maja mi podac kroplowke. Wiec pewnie caly bol przede mna, a zmeczona juz jestem. Odezwe sie po...
Mała mi trzymaj się kochana !!!!!!
Trzymamy kciuki i czekamy na rewelacje!
Będzie dobrze, już niedługo Leonek będzie w ramionach mamusi !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 06:18
-
Widzisz Nienormalna Waga Synka w normie
Moj za to ( nie pamietam czy sie chwalilam ) wazy 2700- waga z wczoraj.
Niestety spieszy mu sie na swiat. Bo jak to lekarz robiacy usg - brzuch i Synk gotowy do wyjscia
.
Nawet piersi mi sie dxiwne zrobily. Takie nabrzmiale i twarde. A nie byly takie. Fakt-mleko jeszcze nie leci.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Antolka wrote:Widzisz Nienormalna Waga Synka w normie
Moj za to ( nie pamietam czy sie chwalilam ) wazy 2700- waga z wczoraj.
Niestety spieszy mu sie na swiat. Bo jak to lekarz robiacy usg - brzuch i Synk gotowy do wyjscia
.
Nawet piersi mi sie dxiwne zrobily. Takie nabrzmiale i twarde. A nie byly takie. Fakt-mleko jeszcze nie leci.
W zasadzie to jeszcze 2-3 tygodnie i twój synek będzie donoszony więc może już przyjść na świat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 06:28
-
No niby tak. Ale fajnie byloby aby tak posiedzial jak najdluzej
Troche boje sie przez to ze on sie tak tam ryje ( bo inaczej nie da sie tego nazwac)
Przetrxymaja mnie do bezpiecznego momentu a pozniej pozwola mu na wszystkoиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Antolka wrote:No niby tak. Ale fajnie byloby aby tak posiedzial jak najdluzej
Troche boje sie przez to ze on sie tak tam ryje ( bo inaczej nie da sie tego nazwac)
Przetrxymaja mnie do bezpiecznego momentu a pozniej pozwola mu na wszystko
czyli tak bezpiecznie to do którego tygodnia chciałabyś go nosić ?
Ja tak sobie pomyślałam, że do połowy października powinnam już wszystko kupić dla maluszka, bo wtedy mija 37tc i lepiej być już przygotowanym. Oprócz ubranek nie mam kompletnie nic jeszcze.
-
Antolka czy masz jakieś ubranka w rozmiarze 68?
Ja nie kupowałam nic na 68 bo założyłam, że najwyżej kupię mu później , ale teraz zaczynam się wahać czy to oby dobry pomysł i czy nie powinnam jednak coś kupić w rozmiarze 68?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 06:41
-
Tzn ja dostalam duzo ciuszkow w wielu rozmiarach.
Z tego co mam to postaram sie skompletowac 3-4 zestawy do szpitala( kaftanik, bodzisk, spiochy, niedrapki i czapeczki).
Kombinezon na wyjscie mam. I nic wiecej nie dokupuje.
Po piersze bo dam sobie rade z tym co mam a po dugie jak zaczna nas goscie odwiedzac go zawsze cos przyniosa
A ubranka do szpitala mialam zamiar spakowac 2x komplet w roz 56 i 2x komplet w rozm. 62.
Ale teraz sie zastanawiam. Bo jak on tak bedzie przybieral na wadze to moze same 62
Ja godzej stoje z reszta dyprawki. Kochki, reczniki ip.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Antolka wrote:Tzn ja dostalam duzo ciuszkow w wielu rozmiarach.
Z tego co mam to postaram sie skompletowac 3-4 zestawy do szpitala( kaftanik, bodzisk, spiochy, niedrapki i czapeczki).
Kombinezon na wyjscie mam. I nic wiecej nie dokupuje.
Po piersze bo dam sobie rade z tym co mam a po dugie jak zaczna nas goscie odwiedzac go zawsze cos przyniosa
A ubranka do szpitala mialam zamiar spakowac 2x komplet w roz 56 i 2x komplet w rozm. 62.
Ale teraz sie zastanawiam. Bo jak on tak bedzie przybieral na wadze to moze same 62
Ja godzej stoje z reszta dyprawki. Kochki, reczniki ip.
hehe
ja kupiłam trochę używanych i jest tam kilka w rozm. new born i wydają mi się takie maleńkie....Jak mnie z tą wagą małego lekarka postraszyła to zaczęłam się zastanawiać czy w ogóle się w nie zmieści, a po drugie czy nie będę jednak potrzebowała 68
Reszta elementów wyprawki już kupiona ?
-
Nienormalna ja teraz w 24tyg będąc na USG dowiedziałam się, że Mały ma 800gr wiec BYK LEkarz sam powiedział, żebym "uważała" z wyprawką bo może się duży urodzić. Ja ciuszki kupuje tylko 62 i 68. Po pierwsze i tak raz dwa urośnie zz 50-tęk a 60-tki jak coś można ciu podwinąć A po drugie raczej wątpie żeby urodził się jakimś maluszkiem przy takich parametrach hehe:P
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Ana27 wrote:Nienormalna ja teraz w 24tyg będąc na USG dowiedziałam się, że Mały ma 800gr wiec BYK LEkarz sam powiedział, żebym "uważała" z wyprawką bo może się duży urodzić. Ja ciuszki kupuje tylko 62 i 68. Po pierwsze i tak raz dwa urośnie zz 50-tęk a 60-tki jak coś można ciu podwinąć A po drugie raczej wątpie żeby urodził się jakimś maluszkiem przy takich parametrach hehe:P
-
dobra lecę do sklepu po galaretkę , bo mój mąż miał dokończyć wczoraj robić sernik na zimno (zalać galaretką) i wylał za rzadką a dziś wstałam patrzę na cicho a tu nie ma galaretki . Spłynęła gdzieś....muszę zrobić nową i zalać ciasto. Ach ci mężczyźni prosiłam, żeby wylał bardziej gęstą a nie taką wodę .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 08:18
-
U nas w 26 tyg maly mial 950 g .ale lekarz nic nie mowil ze to za duzo ja dostalam ciuszki w roznych rozmiarach a rozmiar rozmiarowi nierowny ;)ja wazylam 3250 a moj M byl wczesniakiem..wiec zobaczymy ile bedzie mial maluszek.brzuch mam duzy ale mam nadzieje ze maly nie bedzie za duzy
Mala Mi 3 mamy kciuki .Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 09:19
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
A ja zaraz uciekam na miasto muszę kupić mężowi prezent na rocznice która mamy w niedziele... oczywiście pierwszą pózniej mam kilka spraw do pozałatwiania i pewnie poczytam was dopiero wieczorkiem.
Może już mała Mi sie rozpakuje do tego czasuRika, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No wlasnie ja jestem przykladem ze ogromny brzuch nie oznacza duzego dzidziulka bo moj maly wazyl tylko 3190 a wydawalo sie ze blizniaki haha
Nienormalna warto wziasc te 56 do szpitala.takie 3,5kg dziecko jest na prawde male.ja wlasnie spodziewajac sie olbrzyma wzielam te new born i jedno 56 i w tamtych plywal..rekawy za dlugie,nozki uciekaly hehe.najlepiej miec na zmiane kilka bo a to kupka a to siku hehe
Te 62 i 68to.na prawde duze i.sama sie zastanawiam kiedy Kacper je wlozy he
Mala mi czekamy na wiescie i trzymam kciuki!
иιєиσямαℓиα, m_f lubią tę wiadomość
-
Rika pamietam ze Stokrotka miala niby za malo wod i jej picie wody pomoglo.Mam nadzieje ze Tobie tez pomoze.jeszcze chwilka i bedziesz Miala Krzysia kolo siebie..Biedny ten Twoj M mysle ze kazdy facet to przezywa ba swoj sposob..ja tylko stekne i widze przerazenie w oczach Mojego.
иιєиσямαℓиα, Rika lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:Adka a już myślałam ... hehe
Musiałam zaprowadzić porządek na liście ciężarówek, bo któraś z dziewczyn usunęła cię Adka z podium...
dzięki no u mnie nic się nie dzieję na chwilę obecną. Dalej mam lekko podbarwiony śluz ale bardzo delikatnie.
Dzisiaj idę na KTG więc zobaczymy co tam u naszej księżniczki.
mała mi trzymamy kciuki i mam nadzieję, że Leoś szybko pojawi się na świecie.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:No wlasnie ja jestem przykladem ze ogromny brzuch nie oznacza duzego dzidziulka bo moj maly wazyl tylko 3190 a wydawalo sie ze blizniaki haha
Nienormalna warto wziasc te 56 do szpitala.takie 3,5kg dziecko jest na prawde male.ja wlasnie spodziewajac sie olbrzyma wzielam te new born i jedno 56 i w tamtych plywal..rekawy za dlugie,nozki uciekaly hehe.najlepiej miec na zmiane kilka bo a to kupka a to siku hehe
Te 62 i 68to.na prawde duze i.sama sie zastanawiam kiedy Kacper je wlozy he
Mala mi czekamy na wiescie i trzymam kciuki!
Wiem wiem Pasja i tego sie trzymam..nie sugeruje sie wielkoscia ani troche..