X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi wrote:
    A ja na porodowce od wczoraj od 13.00. Chyba pobije rekord na najdluzsxy porod. Wody odeszly mi wczoraj po 9.00 a akcja skurczowa delikatnie ruszyla ok 15.00 a rozwarcie stoi w miejscu - 3 cm. Kazali mi isc spac, ale nie da sie bo co 45min bolesny skurcz, wiec troche podrzemalam. O 8.00 maja mi podac kroplowke. Wiec pewnie caly bol przede mna, a zmeczona juz jestem. Odezwe sie po...

Mała mi trzymaj się kochana :)!!!!!!
    Trzymamy kciuki i czekamy na rewelacje!
    Będzie dobrze, już niedługo Leonek będzie w ramionach mamusi :)!
    <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 06:18

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Nienormalna ;) Waga Synka w normie ;)
    Moj za to ( nie pamietam czy sie chwalilam ) wazy 2700- waga z wczoraj.
    Niestety spieszy mu sie na swiat. Bo jak to lekarz robiacy usg - brzuch i Synk gotowy do wyjscia
    ;).
    Nawet piersi mi sie dxiwne zrobily. Takie nabrzmiale i twarde. A nie byly takie. Fakt-mleko jeszcze nie leci.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

mhsvj44jngo177cq.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka wrote:
    Widzisz Nienormalna ;) Waga Synka w normie ;)
    Moj za to ( nie pamietam czy sie chwalilam ) wazy 2700- waga z wczoraj.
    Niestety spieszy mu sie na swiat. Bo jak to lekarz robiacy usg - brzuch i Synk gotowy do wyjscia
    ;).
    Nawet piersi mi sie dxiwne zrobily. Takie nabrzmiale i twarde. A nie byly takie. Fakt-mleko jeszcze nie leci.
    Super :)!
    W zasadzie to jeszcze 2-3 tygodnie i twój synek będzie donoszony :) więc może już przyjść na świat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 06:28

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby tak. Ale fajnie byloby aby tak posiedzial jak najdluzej ;)
    Troche boje sie przez to ze on sie tak tam ryje ( bo inaczej nie da sie tego nazwac)
    Przetrxymaja mnie do bezpiecznego momentu a pozniej pozwola mu na wszystko ;)

mhsvj44jngo177cq.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka wrote:
    No niby tak. Ale fajnie byloby aby tak posiedzial jak najdluzej ;)
    Troche boje sie przez to ze on sie tak tam ryje ( bo inaczej nie da sie tego nazwac)
    Przetrxymaja mnie do bezpiecznego momentu a pozniej pozwola mu na wszystko ;)

czyli tak bezpiecznie to do którego tygodnia chciałabyś go nosić :)?
    Ja tak sobie pomyślałam, że do połowy października powinnam już wszystko kupić dla maluszka, bo wtedy mija 37tc i lepiej być już przygotowanym. Oprócz ubranek nie mam kompletnie nic jeszcze.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka czy masz jakieś ubranka w rozmiarze 68?
    Ja nie kupowałam nic na 68 bo założyłam, że najwyżej kupię mu później , ale teraz zaczynam się wahać czy to oby dobry pomysł i czy nie powinnam jednak coś kupić w rozmiarze 68?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 06:41

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn ja dostalam duzo ciuszkow w wielu rozmiarach.
    Z tego co mam to postaram sie skompletowac 3-4 zestawy do szpitala( kaftanik, bodzisk, spiochy, niedrapki i czapeczki).
    Kombinezon na wyjscie mam. I nic wiecej nie dokupuje.
    Po piersze bo dam sobie rade z tym co mam a po dugie jak zaczna nas goscie odwiedzac go zawsze cos przyniosa ;)
    A ubranka do szpitala mialam zamiar spakowac 2x komplet w roz 56 i 2x komplet w rozm. 62.
    Ale teraz sie zastanawiam. Bo jak on tak bedzie przybieral na wadze to moze same 62 ;)

Ja godzej stoje z reszta dyprawki. Kochki, reczniki ip.

mhsvj44jngo177cq.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka wrote:
    Tzn ja dostalam duzo ciuszkow w wielu rozmiarach.
    Z tego co mam to postaram sie skompletowac 3-4 zestawy do szpitala( kaftanik, bodzisk, spiochy, niedrapki i czapeczki).
    Kombinezon na wyjscie mam. I nic wiecej nie dokupuje.
    Po piersze bo dam sobie rade z tym co mam a po dugie jak zaczna nas goscie odwiedzac go zawsze cos przyniosa ;)
    A ubranka do szpitala mialam zamiar spakowac 2x komplet w roz 56 i 2x komplet w rozm. 62.
    Ale teraz sie zastanawiam. Bo jak on tak bedzie przybieral na wadze to moze same 62 ;)

Ja godzej stoje z reszta dyprawki. Kochki, reczniki ip.

hehe ;)

ja kupiłam trochę używanych i jest tam kilka w rozm. new born i wydają mi się takie maleńkie....Jak mnie z tą wagą małego lekarka postraszyła to zaczęłam się zastanawiać czy w ogóle się w nie zmieści, a po drugie czy nie będę jednak potrzebowała 68 ;)

Reszta elementów wyprawki już kupiona ;)?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna ja teraz w 24tyg będąc na USG dowiedziałam się, że Mały ma 800gr wiec BYK :P LEkarz sam powiedział, żebym "uważała" z wyprawką bo może się duży urodzić. Ja ciuszki kupuje tylko 62 i 68. Po pierwsze i tak raz dwa urośnie zz 50-tęk a 60-tki jak coś można ciu podwinąć:) A po drugie raczej wątpie żeby urodził się jakimś maluszkiem przy takich parametrach hehe:P

zsxuot7.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Nienormalna ja teraz w 24tyg będąc na USG dowiedziałam się, że Mały ma 800gr wiec BYK :P LEkarz sam powiedział, żebym "uważała" z wyprawką bo może się duży urodzić. Ja ciuszki kupuje tylko 62 i 68. Po pierwsze i tak raz dwa urośnie zz 50-tęk a 60-tki jak coś można ciu podwinąć:) A po drugie raczej wątpie żeby urodził się jakimś maluszkiem przy takich parametrach hehe:P
    no ja nowe kupuję tylko 62, nawet 56 już nie biorę pod uwagę, tylko w tej mega pace miałam taki zestaw już gotowy, że jest sporo new born. Ale te 62 nowe też mi się wydają maciupeńkie, zwłaszcza te kupione w pepco. Bo ze smyka jakby większe te ubranka. Teraz na początku września muszę jeszcze mu dokupić, może 68....nie wiem. Maż mnie ostatnio przestraszył ,że tyle tego mam dla małego - a tu guzik prawda , nie mam w ogóle śpiochów i bodów też mam niewiele. Trochę jeszcze muszę dokupić i zastanawiam się czy 62 czy 68. Generalnie 62 to jest na 0-3m. W ogóle nie mam nic na 68 kompletnie nic.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra lecę do sklepu po galaretkę ;), bo mój mąż miał dokończyć wczoraj robić sernik na zimno (zalać galaretką) i wylał za rzadką a dziś wstałam patrzę na cicho a tu nie ma galaretki o.O. Spłynęła gdzieś....muszę zrobić nową i zalać ciasto. Ach ci mężczyźni prosiłam, żeby wylał bardziej gęstą a nie taką wodę ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 08:18

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w 26 tyg maly mial 950 g .ale lekarz nic nie mowil ze to za duzo ;) ja dostalam ciuszki w roznych rozmiarach :) a rozmiar rozmiarowi nierowny ;)ja wazylam 3250 a moj M byl wczesniakiem..wiec zobaczymy ile bedzie mial maluszek.brzuch mam duzy ale mam nadzieje ze maly nie bedzie za duzy

Mala Mi 3 mamy kciuki :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 09:19

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka miała bardzoo duzy brzuch i wszyscy mysleli że dziecko tez duże bedzie a tu nie-mały urodził sie z wagą 3080 także nie ma co sie brzuchem sugerować.

pasia27 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi koniecznie odezwij sie jak tylko bedziesz mogła.. wszytskie tu czekamy na dobra nowine :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz uciekam na miasto muszę kupić mężowi prezent na rocznice która mamy w niedziele...:) oczywiście pierwszą :) pózniej mam kilka spraw do pozałatwiania i pewnie poczytam was dopiero wieczorkiem.
    Może już mała Mi sie rozpakuje do tego czasu :P

Rika, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:59

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja jestem przykladem ze ogromny brzuch nie oznacza duzego dzidziulka bo moj maly wazyl tylko 3190 a wydawalo sie ze blizniaki haha

Nienormalna warto wziasc te 56 do szpitala.takie 3,5kg dziecko jest na prawde male.ja wlasnie spodziewajac sie olbrzyma wzielam te new born i jedno 56 i w tamtych plywal..rekawy za dlugie,nozki uciekaly hehe.najlepiej miec na zmiane kilka bo a to kupka a to siku hehe

Te 62 i 68to.na prawde duze i.sama sie zastanawiam kiedy Kacper je wlozy he

Mala mi czekamy na wiescie i trzymam kciuki!

иιєиσямαℓиα, m_f lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika pamietam ze Stokrotka miala niby za malo wod i jej picie wody pomoglo.Mam nadzieje ze Tobie tez pomoze.jeszcze chwilka i bedziesz Miala Krzysia kolo siebie..Biedny ten Twoj M ;) mysle ze kazdy facet to przezywa ba swoj sposob..ja tylko stekne i widze przerazenie w oczach Mojego.

иιєиσямαℓиα, Rika lubią tę wiadomość

• Adka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Adka a już myślałam ... :) hehe

Musiałam zaprowadzić porządek na liście ciężarówek, bo któraś z dziewczyn usunęła cię Adka z podium... o.O

dzięki :) no u mnie nic się nie dzieję na chwilę obecną. Dalej mam lekko podbarwiony śluz ale bardzo delikatnie.
    Dzisiaj idę na KTG więc zobaczymy co tam u naszej księżniczki.

mała mi trzymamy kciuki i mam nadzieję, że Leoś szybko pojawi się na świecie.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    No wlasnie ja jestem przykladem ze ogromny brzuch nie oznacza duzego dzidziulka bo moj maly wazyl tylko 3190 a wydawalo sie ze blizniaki haha

Nienormalna warto wziasc te 56 do szpitala.takie 3,5kg dziecko jest na prawde male.ja wlasnie spodziewajac sie olbrzyma wzielam te new born i jedno 56 i w tamtych plywal..rekawy za dlugie,nozki uciekaly hehe.najlepiej miec na zmiane kilka bo a to kupka a to siku hehe

Te 62 i 68to.na prawde duze i.sama sie zastanawiam kiedy Kacper je wlozy he

Mala mi czekamy na wiescie i trzymam kciuki!

Wiem wiem Pasja :) i tego sie trzymam..nie sugeruje sie wielkoscia ani troche..:)

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ