X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi wrote:
    A ja na porodowce od wczoraj od 13.00. Chyba pobije rekord na najdluzsxy porod. Wody odeszly mi wczoraj po 9.00 a akcja skurczowa delikatnie ruszyla ok 15.00 a rozwarcie stoi w miejscu - 3 cm. Kazali mi isc spac, ale nie da sie bo co 45min bolesny skurcz, wiec troche podrzemalam. O 8.00 maja mi podac kroplowke. Wiec pewnie caly bol przede mna, a zmeczona juz jestem. Odezwe sie po...

Mała mi trzymaj się kochana :)!!!!!!
    Trzymamy kciuki i czekamy na rewelacje!
    Będzie dobrze, już niedługo Leonek będzie w ramionach mamusi :)!
    <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 06:18

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Nienormalna ;) Waga Synka w normie ;)
    Moj za to ( nie pamietam czy sie chwalilam ) wazy 2700- waga z wczoraj.
    Niestety spieszy mu sie na swiat. Bo jak to lekarz robiacy usg - brzuch i Synk gotowy do wyjscia
    ;).
    Nawet piersi mi sie dxiwne zrobily. Takie nabrzmiale i twarde. A nie byly takie. Fakt-mleko jeszcze nie leci.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

mhsvj44jngo177cq.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka wrote:
    Widzisz Nienormalna ;) Waga Synka w normie ;)
    Moj za to ( nie pamietam czy sie chwalilam ) wazy 2700- waga z wczoraj.
    Niestety spieszy mu sie na swiat. Bo jak to lekarz robiacy usg - brzuch i Synk gotowy do wyjscia
    ;).
    Nawet piersi mi sie dxiwne zrobily. Takie nabrzmiale i twarde. A nie byly takie. Fakt-mleko jeszcze nie leci.
    Super :)!
    W zasadzie to jeszcze 2-3 tygodnie i twój synek będzie donoszony :) więc może już przyjść na świat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 06:28

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby tak. Ale fajnie byloby aby tak posiedzial jak najdluzej ;)
    Troche boje sie przez to ze on sie tak tam ryje ( bo inaczej nie da sie tego nazwac)
    Przetrxymaja mnie do bezpiecznego momentu a pozniej pozwola mu na wszystko ;)

mhsvj44jngo177cq.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka wrote:
    No niby tak. Ale fajnie byloby aby tak posiedzial jak najdluzej ;)
    Troche boje sie przez to ze on sie tak tam ryje ( bo inaczej nie da sie tego nazwac)
    Przetrxymaja mnie do bezpiecznego momentu a pozniej pozwola mu na wszystko ;)

czyli tak bezpiecznie to do którego tygodnia chciałabyś go nosić :)?
    Ja tak sobie pomyślałam, że do połowy października powinnam już wszystko kupić dla maluszka, bo wtedy mija 37tc i lepiej być już przygotowanym. Oprócz ubranek nie mam kompletnie nic jeszcze.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka czy masz jakieś ubranka w rozmiarze 68?
    Ja nie kupowałam nic na 68 bo założyłam, że najwyżej kupię mu później , ale teraz zaczynam się wahać czy to oby dobry pomysł i czy nie powinnam jednak coś kupić w rozmiarze 68?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 06:41

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn ja dostalam duzo ciuszkow w wielu rozmiarach.
    Z tego co mam to postaram sie skompletowac 3-4 zestawy do szpitala( kaftanik, bodzisk, spiochy, niedrapki i czapeczki).
    Kombinezon na wyjscie mam. I nic wiecej nie dokupuje.
    Po piersze bo dam sobie rade z tym co mam a po dugie jak zaczna nas goscie odwiedzac go zawsze cos przyniosa ;)
    A ubranka do szpitala mialam zamiar spakowac 2x komplet w roz 56 i 2x komplet w rozm. 62.
    Ale teraz sie zastanawiam. Bo jak on tak bedzie przybieral na wadze to moze same 62 ;)

Ja godzej stoje z reszta dyprawki. Kochki, reczniki ip.

mhsvj44jngo177cq.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka wrote:
    Tzn ja dostalam duzo ciuszkow w wielu rozmiarach.
    Z tego co mam to postaram sie skompletowac 3-4 zestawy do szpitala( kaftanik, bodzisk, spiochy, niedrapki i czapeczki).
    Kombinezon na wyjscie mam. I nic wiecej nie dokupuje.
    Po piersze bo dam sobie rade z tym co mam a po dugie jak zaczna nas goscie odwiedzac go zawsze cos przyniosa ;)
    A ubranka do szpitala mialam zamiar spakowac 2x komplet w roz 56 i 2x komplet w rozm. 62.
    Ale teraz sie zastanawiam. Bo jak on tak bedzie przybieral na wadze to moze same 62 ;)

Ja godzej stoje z reszta dyprawki. Kochki, reczniki ip.

hehe ;)

ja kupiłam trochę używanych i jest tam kilka w rozm. new born i wydają mi się takie maleńkie....Jak mnie z tą wagą małego lekarka postraszyła to zaczęłam się zastanawiać czy w ogóle się w nie zmieści, a po drugie czy nie będę jednak potrzebowała 68 ;)

Reszta elementów wyprawki już kupiona ;)?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna ja teraz w 24tyg będąc na USG dowiedziałam się, że Mały ma 800gr wiec BYK :P LEkarz sam powiedział, żebym "uważała" z wyprawką bo może się duży urodzić. Ja ciuszki kupuje tylko 62 i 68. Po pierwsze i tak raz dwa urośnie zz 50-tęk a 60-tki jak coś można ciu podwinąć:) A po drugie raczej wątpie żeby urodził się jakimś maluszkiem przy takich parametrach hehe:P

zsxuot7.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Nienormalna ja teraz w 24tyg będąc na USG dowiedziałam się, że Mały ma 800gr wiec BYK :P LEkarz sam powiedział, żebym "uważała" z wyprawką bo może się duży urodzić. Ja ciuszki kupuje tylko 62 i 68. Po pierwsze i tak raz dwa urośnie zz 50-tęk a 60-tki jak coś można ciu podwinąć:) A po drugie raczej wątpie żeby urodził się jakimś maluszkiem przy takich parametrach hehe:P
    no ja nowe kupuję tylko 62, nawet 56 już nie biorę pod uwagę, tylko w tej mega pace miałam taki zestaw już gotowy, że jest sporo new born. Ale te 62 nowe też mi się wydają maciupeńkie, zwłaszcza te kupione w pepco. Bo ze smyka jakby większe te ubranka. Teraz na początku września muszę jeszcze mu dokupić, może 68....nie wiem. Maż mnie ostatnio przestraszył ,że tyle tego mam dla małego - a tu guzik prawda , nie mam w ogóle śpiochów i bodów też mam niewiele. Trochę jeszcze muszę dokupić i zastanawiam się czy 62 czy 68. Generalnie 62 to jest na 0-3m. W ogóle nie mam nic na 68 kompletnie nic.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra lecę do sklepu po galaretkę ;), bo mój mąż miał dokończyć wczoraj robić sernik na zimno (zalać galaretką) i wylał za rzadką a dziś wstałam patrzę na cicho a tu nie ma galaretki o.O. Spłynęła gdzieś....muszę zrobić nową i zalać ciasto. Ach ci mężczyźni prosiłam, żeby wylał bardziej gęstą a nie taką wodę ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 08:18

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w 26 tyg maly mial 950 g .ale lekarz nic nie mowil ze to za duzo ;) ja dostalam ciuszki w roznych rozmiarach :) a rozmiar rozmiarowi nierowny ;)ja wazylam 3250 a moj M byl wczesniakiem..wiec zobaczymy ile bedzie mial maluszek.brzuch mam duzy ale mam nadzieje ze maly nie bedzie za duzy

Mala Mi 3 mamy kciuki :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 09:19

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka miała bardzoo duzy brzuch i wszyscy mysleli że dziecko tez duże bedzie a tu nie-mały urodził sie z wagą 3080 także nie ma co sie brzuchem sugerować.

pasia27 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi koniecznie odezwij sie jak tylko bedziesz mogła.. wszytskie tu czekamy na dobra nowine :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz uciekam na miasto muszę kupić mężowi prezent na rocznice która mamy w niedziele...:) oczywiście pierwszą :) pózniej mam kilka spraw do pozałatwiania i pewnie poczytam was dopiero wieczorkiem.
    Może już mała Mi sie rozpakuje do tego czasu :P

Rika, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:59

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja jestem przykladem ze ogromny brzuch nie oznacza duzego dzidziulka bo moj maly wazyl tylko 3190 a wydawalo sie ze blizniaki haha

Nienormalna warto wziasc te 56 do szpitala.takie 3,5kg dziecko jest na prawde male.ja wlasnie spodziewajac sie olbrzyma wzielam te new born i jedno 56 i w tamtych plywal..rekawy za dlugie,nozki uciekaly hehe.najlepiej miec na zmiane kilka bo a to kupka a to siku hehe

Te 62 i 68to.na prawde duze i.sama sie zastanawiam kiedy Kacper je wlozy he

Mala mi czekamy na wiescie i trzymam kciuki!

иιєиσямαℓиα, m_f lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika pamietam ze Stokrotka miala niby za malo wod i jej picie wody pomoglo.Mam nadzieje ze Tobie tez pomoze.jeszcze chwilka i bedziesz Miala Krzysia kolo siebie..Biedny ten Twoj M ;) mysle ze kazdy facet to przezywa ba swoj sposob..ja tylko stekne i widze przerazenie w oczach Mojego.

иιєиσямαℓиα, Rika lubią tę wiadomość

• Adka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Adka a już myślałam ... :) hehe

Musiałam zaprowadzić porządek na liście ciężarówek, bo któraś z dziewczyn usunęła cię Adka z podium... o.O

dzięki :) no u mnie nic się nie dzieję na chwilę obecną. Dalej mam lekko podbarwiony śluz ale bardzo delikatnie.
    Dzisiaj idę na KTG więc zobaczymy co tam u naszej księżniczki.

mała mi trzymamy kciuki i mam nadzieję, że Leoś szybko pojawi się na świecie.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    No wlasnie ja jestem przykladem ze ogromny brzuch nie oznacza duzego dzidziulka bo moj maly wazyl tylko 3190 a wydawalo sie ze blizniaki haha

Nienormalna warto wziasc te 56 do szpitala.takie 3,5kg dziecko jest na prawde male.ja wlasnie spodziewajac sie olbrzyma wzielam te new born i jedno 56 i w tamtych plywal..rekawy za dlugie,nozki uciekaly hehe.najlepiej miec na zmiane kilka bo a to kupka a to siku hehe

Te 62 i 68to.na prawde duze i.sama sie zastanawiam kiedy Kacper je wlozy he

Mala mi czekamy na wiescie i trzymam kciuki!

Wiem wiem Pasja :) i tego sie trzymam..nie sugeruje sie wielkoscia ani troche..:)

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ