III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj moja droga przepraszam ,ale mam kłopty zdrwotne od nocy.
Co jakiś czas łapie mnie ból w prawej pachwinie do boku.. (brzuch nie twardnieje ani nic) i przechodzi.... już 4 atak miałam teraz od nocy.
Pije wodę , biorę magnez. Nie wiem od czego to ,mocz też normalny ...
No więc tak moja droga. Nam polecili ogólnie... X-lander XA...
Ale ja napaliłam się na czarny stelaż. Więc wybrałam model x-lander XQ ,spacerówkę mogę w 2 kierunkach dać.
Z tego roku są dwa modele ( x-lander X_Q i x-lander x-move (który jest minilamnie cięży (ma jakieś światła w podnóżku i trochę droższy.
Ja wybrałam model X-lander XQ - w kolorze turkusowym. Trafiłam na promocję w smyku że za 1500zł mam wózek gondole i spacerówkę dostałam za 1 zł - torebkę i parasol za 1 zł...
Muszę dokupić adaptery (59zł) do maxi cosi fotelika...
Kolory : http://allegro.pl/x-lander-xq-xcar-3w1-gratisy-mega-promocja-i3480541816.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 14:04
-
Ja hyba zrobię skok na h&m, teraz jesli wydrukuje sie kupon z internetu ubranka dzieciece sa -20%, a całkiem ładne komplety - http://www.hm.com/pl/product/14035?article=14035-A w sumie za 80 zł czyli po przecenie -jakies -64 zł to chyba całkiem ok?
-
Suoer te wasze ubranka ja swoje mam popakowane w torbie wiec sie nie pochwale fotkami, bo nie chce juz mieszac osbie a mam podzielone na wierzchu mniejsze potem wieksze itd. nie pomyslalam jak robilam znimi porzadki zeby cyknac fotki wtedy. A teraz juz zaczynam pomalu zyc przeprowadzka.
z takich smiesznych to mam tygryska ale kupionego juz hoho ile temu jeszcze przez moja siostre na ciuchach za cale 4 zł i jak widze ile te cudenka teraz kosztuja w sklepach to powiem wam ze cena i jakosc nie umywa sie do tego mojego z ciuchów. SUper materiał i genialny kapturek z buzką i uszkami tygryska, normlanie ten pajacyk to jak zywy tygrysek z kubucia puchatka.I kmam kilka super pajacyków z Kubu=sia Puchatka wlasnie z ciuchów, są w idealnym stanie i za gorsze.
w sklepie tylko dokupiłam takie rzeczy które na ciuchach cęzko dostac jak czapeczki, niedrapki, cieplutkie malusie skarpetki, kaftaniki, półspochy ale tylko 56 i 62. Mam kilka wiekszych ubran i spodenek i pajaców własnie z ciuchów, ten tygrysek to tak na 3-6 miesiecy. Oólnie w sklpeach an razie tak dyżych nie kupuje, bo nie wiem kiedy i jak duze bedzie moje dziecko. Będę kupować na bieżąco wiedza jak duze mam dziekco o jakiej porze roku. Ale myślę że kilka takich większych warto miećLalita2710 lubi tę wiadomość
-
Tzn tą aukcje co ci wysłałam jest fotelik w ...
Ja Kupowałam bez... ponieważ miałam już fotelik Maxi-cosi Cabriofix.
Rucia też ma ten wózeczek:)) Wiesz my mieliśmy użwane kupić itd.
Ale mówię zepsuję się i co wtedy... a tak masz gwarancję.
Poza tym ludzie różnie szanują wózki. i co wtedy... kupisz zepsuty... -
michaela wrote:Ja hyba zrobię skok na h&m, teraz jesli wydrukuje sie kupon z internetu ubranka dzieciece sa -20%, a całkiem ładne komplety - http://www.hm.com/pl/product/14035?article=14035-A w sumie za 80 zł czyli po przecenie -jakies -64 zł to chyba całkiem ok?
to tylko z kuponem ta promocja?
-
ja wózek mam już też wybrany za 1040 zł bez fotelika. Fotelik kupimy za 500 no i do tego bazę. Chciałam kupić bazę używaną, ale kiepsko z bazami używanymi do tego modelu fotelika co wybrałam. Wszystko zamówimy na początku października . Sprawdzimy tylko jeszcze i porównamy ceny, bo w jednym sklepie facet mówił, że będą zmuszeni podnieść cenę fotelika niedługo bo producent narzuca.
Ale może to tylko takie gadanie . A ja nie chciałam za wcześnie kupować , poza tym chciałam wszystko razem, żeby mieć jakiś konkretny rabat
Dlatego musimy pod koniec września jeszcze raz zrobić obeznanie cenowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 14:41
-
NIneormlna my tez jeszcz enie mamy wozka ani fotelika, mamy juz upatrzony model, ale nie umiemy zdecydowac sie na fotelik. Tez chcemy jakos w pazdzierniku kupowac, wtedy na pewno bedziemy miec kase no i gwarancja liczy sie od moemntu zakupu a nie od urodzneia dziecka, wiec lepiej zbyt wczensie nie kupowac. ALe to tylko moje zdanie. Co innego jak sa jakies okazje itd, wtedy to roznica w cenie potrafi byc wielka.
-
Amicizia wrote:NIneormlna my tez jeszcz enie mamy wozka ani fotelika, mamy juz upatrzony model, ale nie umiemy zdecydowac sie na fotelik. Tez chcemy jakos w pazdzierniku kupowac, wtedy na pewno bedziemy miec kase no i gwarancja liczy sie od moemntu zakupu a nie od urodzneia dziecka, wiec lepiej zbyt wczensie nie kupowac. ALe to tylko moje zdanie. Co innego jak sa jakies okazje itd, wtedy to roznica w cenie potrafi byc wielka.
pewnie
jak są jakieś ciekawe oferty czy promocje to warto kupić
Mnie i tak nic nie goni, bo wózek raczej chyba nie podrożeje a promocji i tak nie bedzie, bo koleś mówił, że mają dobrą cenę tego wózka i to prawda, bo w innych sklepach kosztuje 1100, zawsze to 60zł mniej hehe
zostaje tylko kwestia fotelika czy bardzo podrożeje... bo nie wiem jakiego rzędu mogą to być podwyżki... -
nick nieaktualnyjusta24 wrote:Dzień dobry wszystkim
My nie dawno dopiero wstaliśmy, kurcze nie moglam się dzis do budzić i wstałam dopiero przed 11.
Troszke zaczynam się martwic bo mały jakoś jest mało aktywny ..wczoraj wieczorkiem takie słabe ruchy i dzis rano też jakos tak inaczej je czułm ale wogóle ostatnio jest mniej aktywny nawet w dniu kiedy mialam usg w zeszłym tygodniu a było wszystko ok. Czy któraś z was też ta miała lub ma że wasze maleństwo było bardziej aktywne a po 30 tygodniu jest bardziej leniwe?
Dziecko ma coraz mniej miejsca, a i też ruchy ma bardziej sprecyzowane, więc jest też mniej ruchów impulsywnych, jest raczej rozciąganie, sporadyczne kopnięcia, gmeranie po ściankach niż skoki i tańce. Przez ostatni mieiąć dziecko też zbiera siły do porodu.иιєиσямαℓиα, justa24 lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:pewnie
jak są jakieś ciekawe oferty czy promocje to warto kupić
Mnie i tak nic nie goni, bo wózek raczej chyba nie podrożeje a promocji i tak nie bedzie, bo koleś mówił, że mają dobrą cenę tego wózka i to prawda, bo w innych sklepach kosztuje 1100, zawsze to 60zł mniej hehe
zostaje tylko kwestia fotelika czy bardzo podrożeje... bo nie wiem jakiego rzędu mogą to być podwyżki...
z naszym wozkiem jest popdobnie, tylko istnieje porblem czy jak juz bedziemy mieli kase zeby go kupic, to czy bedzie dostepny nasz kolor
mysle ze jescze we wrzesniu bedziemy wiedziec jak stoimy z kasą. Gorsza sprawa, który model fotelika wybrac i który bedzie pasowac do naszego smaochodu. -
nick nieaktualnyrubi67 wrote:Żyrafa i mnue urzekła
Czyli teraz bede miala usg dopiero okolo 36 tyg ?? Sporo jeszcze, mam nadzieje ze wczesniej mi zrobi i podejrzymy sobie maluszka
Nie, nie, powinnas mieśc jeszcze jedno USG miedzy 28-32 tygodniem, to jest to III wymagane. W medicover robią jeszcze wewnetrznie po 32 tygodniu bliżej porodu
Justa, żyrafa jest najlepsza!
Nienormalna- różnie się chudnie po ciąży, myślę żebyś nie kodowała się, żę będziesz zrzucać rok te kilogramy. Zaraz po porodzie nie wejdziesz w te rurki, ale 2-3 miesiace potem pewnie już dasz rade. Kości biodrowe tez się schodzą z powrotem, woda z organizmu schodzi, wiec to nie tylko kwestia samych kilogramow że tłuszcz.
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:to na nfz tak rzadko jesy usg?
Nie wytrzymałabym. Mam na każdej wizycie. USG to nie tylko podglądanie dzidziusia, podczas usg sprawdzane jest łożysko, przepływy ilość wód. Ja bym ze stresu chyba dostała fioła
Na NFZ są tylko 3 obowiązkowe no i jeszcze uznają to potwierdzające ciąże jako zerowe powiedzmy. Tak to tylko te miedzy 11-14 tc; 18-22 tc i 28-32 tc
Ja do tej pory z tym potwierdzajacym ciąże, z echem serca i pobytem w szpitlau z wirusem mialam 6 USG i bede miała jeszcze tylko jedno. -
Lalita2710 wrote:Tzn tą aukcje co ci wysłałam jest fotelik w ...
Ja Kupowałam bez... ponieważ miałam już fotelik Maxi-cosi Cabriofix.
Rucia też ma ten wózeczek:)) Wiesz my mieliśmy użwane kupić itd.
Ale mówię zepsuję się i co wtedy... a tak masz gwarancję.
Poza tym ludzie różnie szanują wózki. i co wtedy... kupisz zepsuty...Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
Ja miałam 2 usg potwierdzające ciąże bo napoczatku nie wiadomo było czy pęcherzyk się przeniesie.. bo był umiejscowiony na rogu macicy i lekarz powiedział że musi sie zagnieżdzić po środku bo w przeciwnym razie ciąża do usunięcia..naszczescie to drugie usg dużo wyjasniło, był juz zarodek z bijącym serduszkiem pózniej miałam kolejne usg w 12 tygodniu, następne w 22 i wtedy miałam kolejne w szpitalu bo mój gin prowadzący chciał sie upewnić czy wszytsko jest wporządku a w przychodni był gorszy sprzet.KOlejne miałam w 28 tygodniu w szpitalu jak leżalam i nastepne w 30 tygodniu u prowadzącego no i ost będe miała w 36 bo już się go pytałam a no i jeszcze jedno mialam w 3d prywatnie.
Łącznie miałam 8 razy usg. -
nick nieaktualnyA my wózek kupimy chyba po porodzie, po becikowym i wpływie środków z ubezpieczenia z pracy, bo nasza pożyczka w banku rozpłynęła się już na przeprowadzkę, łóżko, materac, potłuczone w transporcie talerze i kieliszki, pośćiele, poduszki i kołdry dla nas i dla synka bo zmieniał na duży rozmiar i my też, kupiliśmy wreszcie kołdrę 200x200 (dotąd spaliśmy 4 lata na kanapach, więc starczała mniejsza, ale teraz mamy wreszcie łóżko, szersze i nie starczała). Do tego zaginela nasza deklaracja podatkowa, przez to że ponownie musielismy ja skladac juz po terminie, mimo ze nie z naszej winy juz nie mozemy sobie odliczyc kilku ulg, ani nawet oddac 1% z podatku... no i też jeszcze sobie poczekamy na ten zwrot z 2-3 miesiace pewnie... wiec jakby siłą rzeczy nie mamy wyjścia. Fotelik do auta na powrot do domu pewnie będziemy musieli pożyczyć, a wózek kupi się jakoś potem ...
Ubzdurałam sobie czarny tym razem, bo miałąm turkusowy przez 3 lata i nie wszystko mi do niego pasowało, ale kurczewidze ze moj x-lander xa ma tylko jakąs wersję grafitową. Maxi Cosi super drogie... jeszcze mutsy rozważałam, ale nie mam jak pojechać pojeździć gdzieś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 15:21
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
My zakupiliśmy teraz ... bo byli moi rodzice a oni wykładali kasę. Dziś wyjeżdżają do Holandii i nie wiem kiedy bd czy mama zdąży jak będę rodzić czy dopiero przed świętami Potem teściowie mają część oddać.
No i była promocja.. bo np sama parasolka na jakieś stronie kosztuje 79zł a torba do wózka 169zł. Więc to trochę kasy za dodatki.
A my mieliśmy za 1 zł je... więc się zdecydowanie opłacało.
Amicizia na jaki wózeczek się zdecydowałaś?
Suzy Lee nam się podobał mutsy evo lub igo...
No ale mutsy evo sam stelaż na pompowanych kołach (bo nas takie interesowały) 1200zł + gondola +500zł (lub używana 300zł) i spacerówka ok 400zł no i daszek w spacerówce się nie składa mocno ,jak dziecko leży świeci mu po oczkach:(
a model igo to ok 2600zł bez fotelika na pompowanych kołach. Wersja spacerowa ma dłuższy daszek od EVO mutsy..
Więc wiesz jakbym miała taką kasę kupiłabym go bo byłam w nim zakochana.
Co do koloru czarnego ( 3 osoby mi odradzały ze względu że się bardzo grzeje materiał czarny i ciepły strasznie) Mimo że lubię czarny..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 15:29
-
nick nieaktualnyA ubranka niezależnie od tego, czy ma urodzić się pulchniutki maluszek, czy chudzinka, polecam kupić od razu na 68. Tempo wzrostu dzieci was i tak zaskoczy.
Polecam też miękkie spodenki, ala legginsowe, z grubym pasem, który nie uciska brzuszka- super wygodne dla malszuków np 68 wzwyż, bo maluch 4mc+ już niekoniecznie pokazuje się w samych pajacykach koło pół roku te stają się głównie piżamkami.