III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
justa24 wrote:nienormalna jesteś pewna że oplaca Ci sie kupować takie spodnie? z ktorymi pózniej juz nic nie zrobisz,może lepiej jest kupic jakies dresy poprostu.. ja np tylko w takich chodze no i nawet w jedna pare jeansów jeszcze wchodze:)
Ja sobie kuoiłąm jakos w 4 miesiącu ciązy, bo już wniczym sie neizpainałąm, i akurat w moim sklpie mieli promocje na niektóe modele spodni, ale nawet bez promocji cena byla jak za zwykle jensaowe albo eleganckie spodnie, tak kolo 100 zł, 200 zł to juz przesada. I ja w nich i tej spódniczce dużo chodze i teraz jesienią i zimą mi się bardzo przydadzą. I tak jka nienormalna zamierzam w nich i po porodzoe chodzic. Te moje maja taka fajna gumke zdziurkami na guzicek i mozna ja socbie sciagac i luzowac wzaleznosci od wielkosci brzucha. Wiec i po ciąży będe wnich mogła chodzić, zanim nbrzuch wróci do normalnych rozmiawrów, a do tego sa wysokie, i w zimie będzie w nich cieplej. a nawet jak @ bede miec to zamierzam je nosic, bo zwykle brzuch wtedy pecznieje i wszystko inne gniecie i uciska,a takie beda idealne.
I eszcze dochodzi eden aspekt, ja nie planuje poprzestac na jednym dziecku i nie zamiwerzamyz kolejnym zwlekac zbyt długo. Więc uznałam, ze teraz kupie porządne spodnie i bę emieć na kolejne ciąże :)więc od razu wydatek w przeliczeniu na czestosc uzywania nie wychodzi tak drogiSuzy Lee lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα dasz radę! Ja po pierwszej ciąży schudłam z 86 do 58 w niecałe pół roku. Nie ćwiczyłam, nie byłam na diecie cud itp. Po prostu jadłam to co może kobieta karmiąca piersią (nie za wiele hihi) i opiekowałam się synkiem który dawał nam popalić...
иιєиσямαℓиα, anilorak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMnie się w tym tygodniu lekarka pytała, czy chodzę na jakąś gimnastykę, bo wyglądam jak przed ciążą A ja na to, że nie, ale karmię i pracy przy dziecku też sporo, to się nabiegam ;P
justa24, iśka, иιєиσямαℓиα, Suzy Lee, polska_dziewczyna, anilorak lubią tę wiadomość
-
justa24 wrote:Podobno chudnie sie po porodzie połowe tego co sie przytyło. Ale to hcyba bardziej indywidualna sprawa.
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Wczoraj byłam z mamą na małych zakupach i kupilam fajne ciuszki niektóre za okazyjną cene.. powoli kompletuje:) jeszcze w przyszłym tygodniu dostane kilka od kuzynki i już bedzie wszystko jeśli chodzi o ubranka
W przyszłym tygodniu też malujemy pokoik, po sprzątaniu wstawiamy łóżeczko,przewijak już mam tylko musze dokupić pokrowiec na niego taki bawełniany, materacyk też mam,zostaną mi jeszcze środki do pielęgnacji,kocyk,becik,ręcznik,posciel i poszwy na nią no i wózek ale to dopiero na pażdziernik . A do końca września chce mieć cała wyprawke bo zostanie już tylko miesiac.Suzy Lee, polska_dziewczyna, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
iśka wrote:иιєиσямαℓиα dasz radę! Ja po pierwszej ciąży schudłam z 86 do 58 w niecałe pół roku. Nie ćwiczyłam, nie byłam na diecie cud itp. Po prostu jadłam to co może kobieta karmiąca piersią (nie za wiele hihi) i opiekowałam się synkiem który dawał nam popalić...
jestem pełna podziwu dla ciebie !
-
Justa super ciuszki kocham zakupy;) ale muszę się powstrzymywać bo bym wykupiła pół sklepów:P
Mnie zostało do kupienia: -Oliwka 10zł
-preparat UV zima lato (F18) (apteka)
-Wanienka
-ręczniki z kapturkiem drugi
-koszula druga
-biustonosz do karmienia
-materac
-kołdra poduszka
-Prześcieradło x2
-ochraniacz na szczebelki
-laktator
-poducha do karmienia
I rzeczy do szpitala majtki itd... Ciuchów mam póki co dużo ,wczoraj kolejne galociary kupiłam
I od siostry dostałam śpiochy;) pajacyki;)) Pande:))
U mnie szafa gotowa:)) potem tylko wyprać wyprasować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 13:23
иιєиσямαℓиα, justa24, polska_dziewczyna, Kropka lubią tę wiadomość
-
ładne
fajna ta żyrafa z wadą wzroku
ja też - teraz czekam na wypłatę i zasilam konto z oszczędnościowego na ten cel i zaczynam zakupy - właśnie koce, prześcieradła, pieluchy, przewijak etc, resztę ubranek i takie tam . W październiku wózek , fotelik i łóżeczko i reszta grubszych brakujących rzeczy. Jak już wszystko wyszykuję to też porobię fotki
Dziewczyny czy kupujecie już teraz ubranka na 68?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 13:24