X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisałam:) do Mnie do K-ce 3 min drogi mam:)
    Kurcze pierś prawa mnie coś boli w środku...

W ogóle byliśmy w Carffurze i stoję w kolejce ( uprzywilejowanej) dla kobiet w ciąży i niepełnosprawnych... I idzie jakaś babka pracownik i ona do mnie ,czemu Pani tu stoi proszę przejść do przodu pani kasjerka panią skasuję.
    A ja mówię chyba Pani żartuje zlinczują mnie ludzie... a ona się wkurzyła podeszła do kasjerki , kasjerka się wychyla i krzyczy abyśmy podeszli.
    Po czym jedziemy z wózkiem , a taki facet , a gdzie Pani kuźwa idzie...
    a drugi chłop mówi proszę te panie przepuścić należy się tej Pani...

иιєиσямαℓиα, Kropka, pasia27, Rika, vivien, Rucia, polska_dziewczyna, justa24 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie często opryska rzucają nie wiedząc, żę sami stanęli do kasy uprzywilejowanej i to oni torują teoretycznie miejsce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 20:51

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    No co ty mówisz, ja tez chodzę do medicover i nie mam jeszcze wizyt co 2 tygodnie, ani KTG.

no sama się zdziwiłam , ale m_f napisała że miała jeszcze wcześniej

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gdzie oprócz allegro i szafa.pl można kupić używane jeansy ciążowe?
    Na allegro nie ma nic ciekawego w moim rozmiarze, a potrzebuję kupić

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na tablica.pl spawdzałaś

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no sama się zdziwiłam , ale m_f napisała że miała jeszcze wcześniej

jak widać zależy to od lekarza, a nie sieci medycznej :/ ja spodziwam się dopiero od następnej wizyty takiego newsa, czyli od 20.09

Możęsz zajrzeć jeszcze na gumtree albo na SZAFKA.pl, specjalnie tylko z rzeczami dla dzieci i ciążowymi.

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zapisałąm na te warsztaty :) mam nadzieje, że dam rade dotrzec, bo akurat u nas wypada w czwartki, a wtedy pracuje, ale mysle ze zdazymy dotrzec z M.

Suzy Lee to jak się zdecydoujemy to sie odezwę. Ogolnie podoba mi się to rozwiązanie, bo fajne do zabrania ze sobą w podróż :) a nie wiesz ile we Francji ono kosztuje?

Yennefer tez mam nadzieje ze zdążymy :) i Będziemy na świeżo ze wszystkim. Powtarzam Jasiowi, zeby bral przykład z mamy i nie spieszyl sie na świat, bo jeszcze nie ma mieszkanka ani pokoiku i dla niego lepiej, zeby dłużej w brzuskzu siedział :) I żeby nie próbował wychodzic wcześniej niż w listopadzie :) Ja sie urodziłam 2 tygodnie po terminie. I wcale się nie spieszyłam. Ostatecznie była cesarka u mamy, ale to z powodu złamanej miednicy, przez co nie mogła sie otworzyc do porodu. Ale wiecie ja po prostu wiedzialam, ze nie mam sie gdzie spieszyc :D

a co do glukozy, to ja tez mialam 75g i bez pobrania po 1h, tylko po 2h. Ogólnie z tego cie zorientowalam to jest tak, ze NFZ refunduje tylko glukoze na 50g a na 75g dopieor jak to badanie wyjdzie zle, ale poniewaz ono czesto jest zafalszowane to lekarze dzisja wolą od razu dac to na 75g żeby nie męczyć nas tyle razy niepotrzebnie. To na jaka wersje cie skieruja zalezy tylko od lekarza.

yennefer lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upewniałam się z tą glukozą Yoku, przy 75 gramach PO 1h norma to 180. Przy 50 gramowej glukozie wynik po tej 1h powyżej 140 to było podejrzane, ale przy 75gramowej jest nadal w normie. Czyli jeszcze raz ponawiam:

na czczo: do 99
    po 1h: do 180
    po 2h: do 140

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 22:16

rubi67 lubi tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi te warsztaty wypadają po porodzie :(
    TSH najlepiej żeby było poniżej 2.
    Glukoza tak jak Suzy pisała, nie powinna przekroczyć 140 po 2 godzinach.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Upewniałam się z tą glukozą Yoku, przy 75 gramach PO 1h norma to 180. Przy 50 gramowej glukozie wynik po tej 1h powyżej 140 to było podejrzane, ale przy 75gramowej jest nadal w normie. Czyli jeszcze raz ponawiam:

na czczo: do 99
    po 1h: do 180
    po 2h: do 140

Tak, masz rację 140 to po 2h :)
    Jakiś czas temu zaostrzono normy ale to dla 50-tki i coś mi się poplątało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 23:14

Suzy Lee, rubi67 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, w medicover nie poleci dodatkowa kasa za częstsze wizyty, bo płaci się tam stały abonament raz na miesiąc i możesz nawet codziennie być u lekarza :) No chyba, że dziewczyny mają wykupione pakiety porodowe tylko, ale wątpię bo to parę tysięcy kosztuje =] Ja tam jeszcze wizyt co 2 tyg nie mam, ale pewnie po następnej mi tak zaleci, ale to już będe w 35tyg bodajże więc w miare normalnie.

Rika, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za info z ta cukrzyca, czyli moge sobie pozwolic na paczka z bita smietana :D Yupiii :)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wczytywałam się jeszcze, bo mam dużo do zrobienia przez te trzy dni przed przyjazdem teściowej, ale wygląda przejrzyście i rzetelnie:

http://www.gdzierodzic.info/artykul/7

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie juz zapisalam na warsztaty, dokladnie miesiac przed porodem sa to spokojnie moge sie na nie wybrac ;)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• iśka Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny! Nie było mnie jeden dzień a tu tyle stron do nadrobienia. Piszecie o jakichś warsztatach zaraz sprawdzę o czym tu mowa bo zielona jestem.
    Wczoraj byłam na pierwszych zajęciach po 11 latach w Szkole Rodzenia. Jestem najstarsza wiekiem swoim i dzidziusia hihi :-(
    Bardzo mi się podoba świetna położna. Ogólnie to dla mnie przypomnienie tego co już wiem i przeżyłam ale... do tej pory np. opinię znałam i sama używałam na popękane brodawki (raczej nieuniknione)Bepanten. A tu dowiedziałam się iż najlepsze są maści ze 100% lanoliną np. Maltan, PureLan, Ziaja...

iv093e5eynq4wz4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, Maltan nie ma w składzie ani grama lanoliny, Ziaja podejrzewam też nie, bo ma w składzie "wysokooczyszczona lanolina" brzmi to jakby była syntetyczna... jakby byla organiczna, owcza to tuba musiałaby kosztować krocie a nie 10 zł...
    Z wymienionych na pewno PureLan składa sie z czystej owczej lanoliny :)

Polecam kupić PureLan i Maltan i smarować na zmianę w razie pękania brodawek. PureLan natłuszcza i przyspiesza regenerację, Maltan działa bardziej przeciwbólowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 10:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ja się zapisałam:) do Mnie do K-ce 3 min drogi mam:)
    Kurcze pierś prawa mnie coś boli w środku...

W ogóle byliśmy w Carffurze i stoję w kolejce ( uprzywilejowanej) dla kobiet w ciąży i niepełnosprawnych... I idzie jakaś babka pracownik i ona do mnie ,czemu Pani tu stoi proszę przejść do przodu pani kasjerka panią skasuję.
    A ja mówię chyba Pani żartuje zlinczują mnie ludzie... a ona się wkurzyła podeszła do kasjerki , kasjerka się wychyla i krzyczy abyśmy podeszli.
    Po czym jedziemy z wózkiem , a taki facet , a gdzie Pani kuźwa idzie...
    a drugi chłop mówi proszę te panie przepuścić należy się tej Pani...

Standardowa akcja... Wczoraj bylam w ikea, środek dnia, 2 kasy otwarte, w tym jedna uprzywilejowana. Jest pora drzemki małej więc zaczyna marudzić. Kasa uprzywilejowana jest dla kobiet w ciazy i z małymi dziecmi, kolejka na kilometr. Idę więc do kasjerki, mówię, ze mam małe dziecko i czy należy mi sie przejście bez stania w kolejce. Ona przytakuje i jeszcze przeprasza mnie, ze musi najpierw skasować panią, która juz położyła rzeczy na taśmie...
    Za ta panią stoi facet z mega wypełnionym koszem, slyszy moja rozmowe z kasjerka ale blokuje mi przejście do taśmy. Próbuje wyłożyć swoje zakupy na taśmę a on dalej stoi z tym swoim ogromnym wózkiem...
    Przeprosilam go ale on ani rusz i choć nic przy mnie nie powiedział (choć jak juz spakowalam rzeczy i odchodzilam to słyszałam jak cos pyszczy kasjerce) to nie ruszył sie nawet na centymetr... Musiałam sie przeciskać pomiędzy kasa a jego wózkiem zeby położyć zakupy na taśmie...
    Faceci są pod tym względem beznadziejni ale kobiety nie lepsze. W ciazy większość nieprzyjemności miałam właśnie ze strony kobiet a nigdy sama nie wymuszałam pierwszeństwa tylko dlatego, ze jestem w ciazy. Było mi głupio, ale teraz jak patrzę na to jak kulturalnie zachowują sie ludzie, jacy sa chamscy i nieuprzejmi, to żałuje, ze nie krzystalam z przywilejów ciazowych...

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aila wrote:
    AAaa poza tym -dokuczaja Wam biodra???Bo mnie czasami po nocy Bola.Coz tylko dwie mozliwe pozycje-lewy bok,prawy bok,ale wachlarz wyboru:D:D:D

mi bardzo nawet mi tak cierpną nogi nie wiem ale od kilku nocy nawet strasznie bolą...:(.. też śpie jak nie na lewym to na prawym boku jednak jak zaczynają boleć boki i rwać nogi to kłade się w pozycji siedzącej na jakieś 15 minut no i pomaga a potem znowu na boczek... ahh jak mi brak spania na brzuchu.. bo to moja ulubiona pozycja...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    dziewczyny, czy któras nekały skurcze łydek? biore magne b6 max od 2 dni ale i tak łpia co robic ;ekarz dopiero w czwartek, az sie boje wyników badan krwi.....

ja mm skurcze łydek też ale dopiro od niedawna i też biorę magnez nawet 3 razy dziennie po 2 tabletki.. ASMAG...

od dwóch dni przyjmuje DIOHESPAN MAX.. mam żylaki i dużo pajączków więc myślę że te nocne bóle nóg to też od tego...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ