X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    A my wózek kupimy chyba po porodzie, po becikowym i wpływie środków z ubezpieczenia z pracy, bo nasza pożyczka w banku rozpłynęła się już na przeprowadzkę, łóżko, materac, potłuczone w transporcie talerze i kieliszki, pośćiele, poduszki i kołdry dla nas i dla synka bo zmieniał na duży rozmiar i my też, kupiliśmy wreszcie kołdrę 200x200 (dotąd spaliśmy 4 lata na kanapach, więc starczała mniejsza, ale teraz mamy wreszcie łóżko, szersze i nie starczała). Do tego zaginela nasza deklaracja podatkowa, przez to że ponownie musielismy ja skladac juz po terminie, mimo ze nie z naszej winy juz nie mozemy sobie odliczyc kilku ulg, ani nawet oddac 1% z podatku... no i też jeszcze sobie poczekamy na ten zwrot z 2-3 miesiace pewnie... wiec jakby siłą rzeczy nie mamy wyjścia. Fotelik do auta na powrot do domu pewnie będziemy musieli pożyczyć, a wózek kupi się jakoś potem :/ ...

Ubzdurałam sobie czarny tym razem, bo miałąm turkusowy przez 3 lata i nie wszystko mi do niego pasowało, ale kurczewidze ze moj x-lander xa ma tylko jakąs wersję grafitową. Maxi Cosi super drogie... jeszcze mutsy rozważałam, ale nie mam jak pojechać pojeździć gdzieś.

ja też kupuję czarny wózek :)
    dla chłopczyka będą niebieski dodatki lub białe np. kocyk
    a jak później będzie dziewczynka to różowe kocyki lub też białe i parasolka i będzie git ;). Te kocyki kolorowe to bardziej do spacerówki już. I też będzie kolorowo ;)

A spacerówki mojego modelu i tak są czarne tylko kolorowe budy są i mi się to za bardzo nie podoba , już wolę cała czarną :)
    Mi się zawsze podobały czarne lub ewentualnie brązowe wózki :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no właśnie boję się, że może on coś zobaczył niepokojącego :/ i dlatego każe mi tak chodzić o.O
    Powiedział, że jestem na takim etapie, że powinniśmy się widywać częściej niż co 4 tygodnie i kazał się zjawić za 2 ....hmmm teraz to daje mi do myślenia

nie denerwuj się tylko się ciesz że dzidzie będziesz widzieć co 2 tyg... :)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    Polska_dziewczyno. upewniałaś się z lekarzem co do tego Diohespanu?

powiedział że jak mam żylaki to mam brać na wzmocnienie żył bo mi pękają i się wylewa i takie siniaki mam... boje się troche tylko w nocy bardzo rwie i dlatego sie zdecydowałam... mówił o DOHESPAN a ja kupiłam DIOHESPAN MAX bo innego nie ma...myslisz że źle robie biorąc te tabletki??

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita my zdecydowalismy sie na baby design lupo comfort. Zalezało nam na duuużej gondoli i oni maja jedną z większych, łatwo się ściąga i montuje gondole itd. w zestawie juz jest torba zprzeijakime i pokrtowcami przeciwdeszczowymi i pompka, bo chcielismy pompowane koła. kolor to ten 03. Pisza ze fiolet, ale dla mnei on z fioletem ma niewiele wspólnego, bardziej pasuje mi okreslenie fiołkowy, bo to coś pomiedzy fioletem a granatem. przynajmniej tak wnioskuję po zdjęciach.

musimy tylko jeszcze sobie fotelik do samochodu dopasowac cchcemy wsyztsko hurtem kupic najlepiej i za gotówke bo wtedy daja 10 % rabatu w sklepach jeszcze. Ale na razie krdyt, przeprowadzka i wtedy zobaczymy co i jak.

z ubranke to ja w tym wiekszym rozmiarze mam wlansie bardzie takie spodenki, koszulki sweterki niz pajace i spiochy, dlatego wlansie na razie nie chce wiele kupowac, bo sie okaze jak juz podrosnie co bedzie nam potrzebne, chyba ze cos fajnego sie trafi na ciuchach w tym rozmiarze, to wiadomo wtedy biore nawet teraz :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Lalita rzeczywiście miałaś okazję :)

Co do mutsy evo - też byłam zakochana i też z tych samych względów co ty zrezygnowałam - mały, płytka budka, w spacerówce pałąk wyklejany taką pianką jak rączki od rowerów , sprytniejszy maluch może ząbkami tą gąbkę odgryźć, a poza tym to mało praktyczne do utrzymania czystości, bo skóropodobny materiał można przetrzeć, a w tą gąbkę wszystko wnika. No i stwierdziłam, że jak na te mankamnety to cena zbyt wygórowana, do tego każdy najdrobniejszy dodatek dodatkowo kosztuje i to nie małe pieniądze :/. I tak pożegnałam się z zamiarem kupna mutsy evo ;)
    Jednego nie można mu na pewno odmówić - rewelacyjnie się prowadzi :), od razu się zakochałam <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 15:45

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to skończyła się chyba moja kariera ze szkołą rodzenia na NFZ :(

Kurcze ale się dziś wkurzyłam :/. Dziś mieliśmy mieć zajęcia - po raz kolejny przychodzi sms że zajęcia odwołane :(. Po raz n-ty przepadają lub przenoszą zajęcia a czas ucieka. Próbowałam się dodzwonić na numer pod którym można przełożyć zajęcia i od razu umówić się na kolejny miesiąc - najpierw zajęte , potem jak wolne nikt nie odbiera ! I tak w kółko. Mam coraz mniej czasu, zajęcia ciągle są przekładane , w takim tempie to nie wiadomo ile jeszcze zajęć zostanie przełożonych i z pewnością nie wyrobimy się z nowymi tematami przed porodem. Zapisałam się prywatnie - tam gdzie chodzę do ginekologa. no i co 350 zł :/. Nie ma nic za darmo. To mój problem że chcę zdążyć wykonać plan zajęć a nie ich. Oni to tylko prowadzą....

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozpisalyscie :) juz nadrobilam :)
    Nienormalna moze lepiej kupic dresowe spodnie?albo sprawdzac allegro moze sie cos ciekawego pojawi :) Ja mam 2 pary jeansow ciazowych i rybaczki..w sumie nie kupowalam typowo ciazowych koszulek oprocz 2 z h&m tylko rzeczy typu oversize czy tuniki z Zary itp.zebym mogla z nich skorzystac po porodzie :) .
    Zrobilam liste i brakuje nam tylko kosmetykow i kilku akcesoriow :) takze teraz juz na spokojnie.
    Justa slodkie te ubranka ja mam strasznie duzo ciuszkow w kazdym rozmiarze do 6 miesiaca ale jak widze cos fajnego to i tak chetnie bym kupila :)
    Mlody sie rozciaga az brzucho faluje rzeczywiscie ruchy sie zmieniaja :)
    U nas zajecia ze szkoly rodzenia zaczynaja sie tak ok 30 tyg .glukoze mamy 5 wrzesnia a 2 wizyta w szpitalu bez usg tylko krew i mocz sluchanie serduszka.mialam usg 2 tyg temu to teraz kiedy powinnam isc? Miedzy 28-32 i jeszcze raz w 36? Czy tylko w 36?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 16:20

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    powiedział że jak mam żylaki to mam brać na wzmocnienie żył bo mi pękają i się wylewa i takie siniaki mam... boje się troche tylko w nocy bardzo rwie i dlatego sie zdecydowałam... mówił o DOHESPAN a ja kupiłam DIOHESPAN MAX bo innego nie ma...myslisz że źle robie biorąc te tabletki??

Nie no skoro nie ma innego, to mówiąc Diohespan pewnie miał na myśli Max. Ale ja przed ciążą brałam Diosminal, bo zaczęły mi wychodzić żyłki i bałam się, żeby nie było z tego żylaków, jak zaszłam w ciążę to odstawiłam, bo coś tam przeczytałam, że te leki zawierają - ale niestety już nie pamiętam, co to było i dlaczego przestałam.. Z tym, że jeśli zalecił Ci to lekarz, to nie mam pytań :) bo czytam właśnie w necie, że wiele kobiet to bierze w ciąży.

• justa24 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodze na NFZ do szkoły rodzenia i tylko 2 tygodnie były zajecia odwołane bo położna była na urlopie, a takto są zawsze w poniedziałki no i juz za tydzień będe mogla tez chodzić we wtorki bo u nas jest tak że po 32 tyogodniu przyslugują dodatkowo własnie te wtorki czyli więcej tematów do omówienia na których będe:)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m f a czy na te żyłki ni jest dobry rutinoscorbin?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Rutinoscorbin, ale na krwawienia z nosa.. W sumie Rutinoscorbin obkurcza naczynia krwionośne, więc może na żyłki też pomaga. W każdym razie mi się te żyłki nie powiększyły do teraz.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras kupowala albo uzywala wkladow laktacyjnych z Tesco? Ja mam tu tesco i bootsa a dziewczyny z Pl mowia zebym kupila Belle? I niewiem czy ma to sens? Jesli sa lepsze to oczywiscie tak nie bedzie problemu bo czekamy jeszcze na 2 paczki :)

• yennefer Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    No to skończyła się chyba moja kariera ze szkołą rodzenia na NFZ :(

Kurcze ale się dziś wkurzyłam :/. Dziś mieliśmy mieć zajęcia - po raz kolejny przychodzi sms że zajęcia odwołane :(. Po raz n-ty przepadają lub przenoszą zajęcia a czas ucieka. Próbowałam się dodzwonić na numer pod którym można przełożyć zajęcia i od razu umówić się na kolejny miesiąc - najpierw zajęte , potem jak wolne nikt nie odbiera ! I tak w kółko. Mam coraz mniej czasu, zajęcia ciągle są przekładane , w takim tempie to nie wiadomo ile jeszcze zajęć zostanie przełożonych i z pewnością nie wyrobimy się z nowymi tematami przed porodem. Zapisałam się prywatnie - tam gdzie chodzę do ginekologa. no i co 350 zł :/. Nie ma nic za darmo. To mój problem że chcę zdążyć wykonać plan zajęć a nie ich. Oni to tylko prowadzą....

Nienormalna ja jeszcze nie zaczęłam szkoły rodzenia (też na NFZ) i jak wyliczyłam skończę ją dopiero w 36 tygodniu. mam nadzieję że zdążę przed porodem :) Ale jeżeli nie, albo coś odwołają, to też dam radę.
    Nie wiem ile zajęć Ci przepadło, ale jesteś pewna że musisz dla tych brakujących zajęć zapisywać się do płatnej? Chyba że to jakieś ważne tematy. Chociaż wszystko można gdzieś doczytać albo porozmawiać na dany temat z położną. No i są dziewczyny które nie chodzą wogóle do SR i też jakoś dają radę :)

82do20mm8gkktux6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A weekendowa SR? My chodziliśmy, 3 tyg i z głowy :D

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę iść i u nas od 28 tygodnia się zaczyna.
    Więc mam jeszcze 2 tygodnie.
    Jak nie zdążę czy coś , to cóż info mi zostanie na internecie.
    Kiedyś kobiety też nie chodziły i rodziły. To ja też będę musiała dać radę.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie szkoła rodzenia zaczęła sie juz od 22 tygodnia

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• iśka Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sądzicie o tym???
    http://allegro.pl/jesien-zima-otulacz-kocyk-nowosc-spanie-ocieplany-i3473908159.html

iv093e5eynq4wz4z.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ja też chcę iść i u nas od 28 tygodnia się zaczyna.
    Więc mam jeszcze 2 tygodnie.
    Jak nie zdążę czy coś , to cóż info mi zostanie na internecie.
    Kiedyś kobiety też nie chodziły i rodziły. To ja też będę musiała dać radę.

A propo neta odkrylam ostatnio z M fajne filmiki Mamo Tato co Ty na to ;) na youtube..jak kapac przewijac itd..nie ogladalam wszystkich ale mysle ze sa warte zobaczenia :)

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa u mnie w K-ce jest kilka szkół na NFZ ,jedne zaczynają od 21 tyg ,drugie od 28 tyg na tak zwanie na świeżo... żeby być.

I można zdecydować ;))

Fajny taki otulacz;)))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że ten trymestr strasznie aktywny jest :) Ledwo co nadążam z czytaniem i tylko zapisuje jak padnie jakaś fajna informacja, bo potem nie będzie mi się chciało szukać.
    Justa super te ciuszki :)
    Też ostatnio odwiedziłam Pepco i coś tam kupiłam. Ale tej fajnej żyrafy nie widziałam. Fakt że są różne opinie o jakości Pepco, ale w końcu ile razy dziecko założy te ubranka. No nic zobaczymy jak się będą sprawowały.
    Ja kupuję na razie tak w rozmiarach 62 i 68, kilka mam na 56 i takich new born 0-3m gdzie ciężko stwierdzić jaki to rozmiar. Zobaczę na najbliższym USG jak duże dziecko mi się zapowiada (a myślę że duże). Jak będzie w normie to dokupię jeszcze trochę tych najmniejszych.
    I generalnie trochę rzeczy już mam, ale dużo jeszcze zostało do skompletowania wyprawki.
    Też czekam na na najbliższą wypłatę i ruszam z zamówieniami na allegro :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ