Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • patti Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka, miejmy nadzieje, ze wyniki beda ok :-) zapalenie krtani jest okropne, miewalam kiedys.ja od miedy mieszkam nad morzem nie choruje na chorobu ukladu oddechowego.zycze zdrowia!!!
    a jak czujesz kopniaki dziecka w polozeniu poprzecznym?ja mama wrazenie ,ze moje dziecko tez tak lezy, jutro sie przekonam.pozdrawiam

Adka lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobitki, nie kloccie sie, to niefajne jest ;)

Jasiu w 28 tc wazył 1600 g i lekarka mówiła, ze bedzie raczej duzy.. a w 37tc jak sie urodził wazył 2830.. wiec wcale tak duzo nie przybrał jak na 9 tygodni i był raczej ponizej sredniej... takze tu tez chyba nic nie da sie powiedziec na pewno.

DzejKej lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M f to na prawde sobie wazyl Jasio na poczatku a jednak ;-)
    A mnie dzisiaj kolezanko strzelila kilka fotek i jak sie obejrzalam to szok hehe jutro dodam na pewno jakies ale juz wygladam jak do porodu a gdzie tam jeszcze te 60dni he

m_f lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie jakby poczekał jeszcze te 3 tygodnie to też ważyłby troszkę więcej ;) ale faktem jest, że pod koniec ciąży trochę zwolnił tempo wzrostu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:58

pasia27, vivien lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mowie mojemy zrob ladne zdjecie ten robi z 5 i wszystkie dziwne a to ja tak sie zmieniam i sama siebie nie poznaje hehe.zjem sniadanko i wrzuce Kacperkowy apartament hehe

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mezusiem mamy sesje co dwa tygodnie regularnie ;) zeby widziec jak sie Apartament powieksza ;)
    Jak by nie patrzec super pamiatka na pozniej nawet jak sie sobie nie pobobamy :P
    Ja ostatnio ciagle marudze mezowi ze nie mam sie w co ubrac :( az sie wkurzylam i wybralam sie wczoraj na shopping :P troche rzeczy znalazlam i nawet juz przeceny sa ;)

No i wczoraj zrobilam termin na za miesiac na sesje z brzuszkiem no i z mezem :P

pasia27 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Kima Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż robi od 15 tygodnia ciąży co 2 tygodnie zdjęcia powiększającego się brzuszka. Dopiero jak je oglądam to widzę różnicę, bo tak na żywo to mam wrażenie, że nic się nie powiększam (no trochę może :) ).
    Wczoraj byłam na usg - moja malutka ma ok. 1100 g i kolejny raz pokazała, że zdecydowanie jest dziewczynką :)

pasia27, vivien, asia__u lubią tę wiadomość

hchy9jcgd2de24d6.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    Adka, miejmy nadzieje, ze wyniki beda ok :-) zapalenie krtani jest okropne, miewalam kiedys.ja od miedy mieszkam nad morzem nie choruje na chorobu ukladu oddechowego.zycze zdrowia!!!
    a jak czujesz kopniaki dziecka w polozeniu poprzecznym?ja mama wrazenie ,ze moje dziecko tez tak lezy, jutro sie przekonam.pozdrawiam

Oj u mnie zapalenie krtani jest bardzo częste.
    A co do ruchów to czuję takie przesuwanie się zwłaszcza jak położę rękę na brzuchu. Wczoraj lekarz mi pokazał gdzie jest główka a gdzie pupa i faktycznie to się zgadza. Do tego bardzo często brzuch mi cały faluje i uwypukla się w tych miejscach. Te miejsca są bardziej twarde. Ale jakby nie było bardzo przyjemne uczucie :)

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki, ja dziś mam wizytę na 12 u gin mam nadzieję , że obejdzie się bez szpitala z powodu cukru. Trzymajcie Kciuki :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska1992 trzymamy kciuki :)Będzie dobrze

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patus trzymam kciukaski :-) koniecznie pisz po!i sie nie stresuj bo corcia tego nie lubi ;-)

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien to super ze znalezliscie jakiegos fotofrafa na sesje z brzuszkiem :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kima wrote:
    Mi mąż robi od 15 tygodnia ciąży co 2 tygodnie zdjęcia powiększającego się brzuszka. Dopiero jak je oglądam to widzę różnicę, bo tak na żywo to mam wrażenie, że nic się nie powiększam (no trochę może :) ).
    Wczoraj byłam na usg - moja malutka ma ok. 1100 g i kolejny raz pokazała, że zdecydowanie jest dziewczynką :)
    KIma to fajnie ze jednak nic sie nie zmienilo.duzo chlopcow i jednak potrzebne nam dziewczynki hehe.noze w 2014 bedzie wysyp? :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    Oj u mnie zapalenie krtani jest bardzo częste.
    A co do ruchów to czuję takie przesuwanie się zwłaszcza jak położę rękę na brzuchu. Wczoraj lekarz mi pokazał gdzie jest główka a gdzie pupa i faktycznie to się zgadza. Do tego bardzo często brzuch mi cały faluje i uwypukla się w tych miejscach. Te miejsca są bardziej twarde. Ale jakby nie było bardzo przyjemne uczucie :)
    adka moj tez juz obrocony i dupcie wypina po mamusi i mozna go poglaskac hehe a ostatnie dni spac nie daje i chyba robi mu sie ciasno bo czuje jak sie odpycha i rozpycha stopkami o moje boki..fajne uczucie ale w nocy roznie bywa hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kima Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    KIma to fajnie ze jednak nic sie nie zmienilo.duzo chlopcow i jednak potrzebne nam dziewczynki hehe.noze w 2014 bedzie wysyp? :-)

No właśnie zauważyłam, że tu na forum królują chłopaki :-) Przynajmniej moja córka i córka Vivien będą miały w kim wybierać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 08:50

DzejKej lubi tę wiadomość

hchy9jcgd2de24d6.png
  • Kima Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:

No właśnie zauważyłam, że tu na forum królują chłopaki :-) Przynajmniej moja córka będzie miała w kim wybierać (i córeczka Vivien) ;-)

vivien lubi tę wiadomość

hchy9jcgd2de24d6.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z kolei w swoim otoczeniu mam same dziewczynki :D wczoraj urodziła mi się "wnuczka cioteczna" :D w sensie dziecie mojego siostrzeńca, w szpitalu jak teraz byłam na 5 porodów był 1 chłopak :D + 1 w brzuchu u jednej i + 3 dziewczynki kolejne w brzuchach :D Także jeden wielki babiniec :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 08:53

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow bella a jak je ostatnio w szpitalu bylam to na 6brzuszkow 1 dziewczynka hehe

BellaRosa lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli się wyrównuje ;D My to się z kobitkami śmiałyśmy, ze jak u nas same baby to chociaż wojny nie bedzie :D

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ