X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    patus trzymam kciukaski :-) koniecznie pisz po!i sie nie stresuj bo corcia tego nie lubi ;-)

Duzo nie szukalismy wzielismy naszego juz obstukanego fotografa co juz duzo dla nas i naszej rodziny zdiec zrobil ;)
    Takze piwinno byc ok.Nie kazdy fotograf sie podejmuje wziazc mnie jako klijentke bo ja straszna maruda jestem :P :D :D

pasia27 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kima wrote:
    No właśnie zauważyłam, że tu na forum królują chłopaki :-) Przynajmniej moja córka będzie miała w kim wybierać (i córeczka Vivien) ;-)

Kima dokladnie ;) ;) najwszniejsze ze beda mualy w kim wybierac jak przyjdzie okres randkowania ;)
    U mnie juz tez potwierdzone bylo przez 4 roznych lekarzy ze bedzie coreczka takze rozem moze kipiec z szafy :D

• vivien Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Czyli się wyrównuje ;D My to się z kobitkami śmiałyśmy, ze jak u nas same baby to chociaż wojny nie bedzie :D

Bella to samo moja tesciowa mowila do mnie nue dawno bo u nas w rodzinie o otoczeniu dane dziewczynki sie rodza ;)

BellaRosa lubi tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    kobitki, nie kloccie sie, to niefajne jest ;)

Jasiu w 28 tc wazył 1600 g i lekarka mówiła, ze bedzie raczej duzy.. a w 37tc jak sie urodził wazył 2830.. wiec wcale tak duzo nie przybrał jak na 9 tygodni i był raczej ponizej sredniej... takze tu tez chyba nic nie da sie powiedziec na pewno.

moj maly w 24 tyg podjadl chyba sporo i tez wazyl wiecej niz niby powinien ,a w 30 tyg juz mniej przybral na wadze i miescil sie w normach ,wiec to prawda, nie ma reguly

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    Oj u mnie zapalenie krtani jest bardzo częste.
    A co do ruchów to czuję takie przesuwanie się zwłaszcza jak położę rękę na brzuchu. Wczoraj lekarz mi pokazał gdzie jest główka a gdzie pupa i faktycznie to się zgadza. Do tego bardzo często brzuch mi cały faluje i uwypukla się w tych miejscach. Te miejsca są bardziej twarde. Ale jakby nie było bardzo przyjemne uczucie :)

ja dzis tez koniecznie musze poprosic lekarke o wskazzanie ,gdzie jest glowa a gdzie pupa itp.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Adka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    adka moj tez juz obrocony i dupcie wypina po mamusi i mozna go poglaskac hehe a ostatnie dni spac nie daje i chyba robi mu sie ciasno bo czuje jak sie odpycha i rozpycha stopkami o moje boki..fajne uczucie ale w nocy roznie bywa hehe

pasia27 dokładnie ja jak kładę się na boku to też czuję, że małej za wygodnie nie jest, bo się rozpycha ale u mnie to nie stópki a główka albo pupa :)

Ale Twoje maleństwo główką w dół już jest obrócony??

• patti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanko odnosnie ubranek -wycinacie badz wypruwacie metki z ubranek typu body ,zeby nie draznily maluszka?

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak adka juz sie obrocil glowka w dol w 27tyg jeszcze czulam jak drepta mi po jajnikach a na wizycie w 29juz byl glowka w dol..no i oczywiscie nawet sie nie skaplam kiedy ten manewr zrobil.w karcie szpitalnej tez napisali polozenie podluzne glowkowe.
    a co do metek to raczej nie bede wycinala ani wypruwala chyba ze rzeczywiscie po urodzeniu malego wyczuje jakas drapiaca metke :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    mam pytanko odnosnie ubranek -wycinacie badz wypruwacie metki z ubranek typu body ,zeby nie draznily maluszka?
    Ja w większości ubranek mam satynowe metki- one nie podrażniają, ale trafiają sie też takie gryzące cholery sztywne- to te wycinam.

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z innego tematu to wlasnie wrocilam ze sklepu i rozmawialam z kobitka co urodzila blizniaki i jekie sweet bobaski :-) mialy po 17dni i 2facetow :-) ale takie slicznosci..nie moglam sie napatrzec :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    a tak z innego tematu to wlasnie wrocilam ze sklepu i rozmawialam z kobitka co urodzila blizniaki i jekie sweet bobaski :-) mialy po 17dni i 2facetow :-) ale takie slicznosci..nie moglam sie napatrzec :-)
    ja kiedyś marzyłam o bliźniakach :D ale teraz sobie tego nie wyobrażam szczerze mówiąc :D ale jedno musze przyznać- bliźniaki fajnie wyglądają :D

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj to sie nawet bal patrzec jak ogladalam wozki i z ciekawosci te dla blizniakow tez mu pokazywalam to powiedzial zebym lepiej nie patrzala na takie hehe a ona takie ladniusie hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • she Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, a jak się czujesz? Kiedy masz wizytę u lekarza, wrócił już? Nadal plan na poród po 20-tym?

201306215365.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Bella, a jak się czujesz? Kiedy masz wizytę u lekarza, wrócił już? Nadal plan na poród po 20-tym?
    She dzisiaj byłam. On wyjeżdża jutro i wraca w niedziele jakoś. Chciał mnie na KTG kolejne umówić za tydzień, ale ja mu powiedziałam, że mam przeczucia, ze nie donosze do końca przyszłego tygodnia ( a co! Cholera niech się martwi! ;P) to stanęło na tym, ze mam przyjść na KTG w pon lub we wt i z wynikiem do niego do szpitala i może już się bedziemy umawiać. Ja to licze, że w przyszłym tygodniu mnie pochlasta... ale cholera wie :D

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty jak She? Rodzisz czy e tam? :D

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • she Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to trzymam kciuki :)

201306215365.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    to trzymam kciuki :)
    To Ty trzymaj za mnie a ja będę trzymała za Ciebie :D to będzie po równo i jakoś wtedy damy rade moze xD Boisz się trochę? Czy anstawienie ok? Bo ja mam pietra jak cholera :D

she lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • she Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się boję - pierwszy poród i wielka niewiadoma. Ale boję się głównie o Maję, ja jakoś muszę dać radę. Mam nadzieję, że jej płucko nie sprawi problemów po porodzie. Ale wybrałam dobry szpital ze świetną neonatologią i specjalistami, więc mam nadzieję, że dobrze się nami zajmą.
    Muszę w końcu torby spakować! :D

201306215365.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Też się boję - pierwszy poród i wielka niewiadoma. Ale boję się głównie o Maję, ja jakoś muszę dać radę. Mam nadzieję, że jej płucko nie sprawi problemów po porodzie. Ale wybrałam dobry szpital ze świetną neonatologią i specjalistami, więc mam nadzieję, że dobrze się nami zajmą.
    Muszę w końcu torby spakować! :D
    ja to w ogóle nie dopuszczam myśli, ze z Mai płuckiem będzie niedobrze- naprawdę! W ogóle nie ma takiej opcji! To silna dziewuszka i dzielna!

she lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o torbach nic mi nie mów xD ja codziennie biore się za pakowanie i się zebrać nie mogę xD

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ