Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    patus trzymam kciukaski :-) koniecznie pisz po!i sie nie stresuj bo corcia tego nie lubi ;-)

Duzo nie szukalismy wzielismy naszego juz obstukanego fotografa co juz duzo dla nas i naszej rodziny zdiec zrobil ;)
    Takze piwinno byc ok.Nie kazdy fotograf sie podejmuje wziazc mnie jako klijentke bo ja straszna maruda jestem :P :D :D

pasia27 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kima wrote:
    No właśnie zauważyłam, że tu na forum królują chłopaki :-) Przynajmniej moja córka będzie miała w kim wybierać (i córeczka Vivien) ;-)

Kima dokladnie ;) ;) najwszniejsze ze beda mualy w kim wybierac jak przyjdzie okres randkowania ;)
    U mnie juz tez potwierdzone bylo przez 4 roznych lekarzy ze bedzie coreczka takze rozem moze kipiec z szafy :D

• vivien Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Czyli się wyrównuje ;D My to się z kobitkami śmiałyśmy, ze jak u nas same baby to chociaż wojny nie bedzie :D

Bella to samo moja tesciowa mowila do mnie nue dawno bo u nas w rodzinie o otoczeniu dane dziewczynki sie rodza ;)

BellaRosa lubi tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    kobitki, nie kloccie sie, to niefajne jest ;)

Jasiu w 28 tc wazył 1600 g i lekarka mówiła, ze bedzie raczej duzy.. a w 37tc jak sie urodził wazył 2830.. wiec wcale tak duzo nie przybrał jak na 9 tygodni i był raczej ponizej sredniej... takze tu tez chyba nic nie da sie powiedziec na pewno.

moj maly w 24 tyg podjadl chyba sporo i tez wazyl wiecej niz niby powinien ,a w 30 tyg juz mniej przybral na wadze i miescil sie w normach ,wiec to prawda, nie ma reguly

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    Oj u mnie zapalenie krtani jest bardzo częste.
    A co do ruchów to czuję takie przesuwanie się zwłaszcza jak położę rękę na brzuchu. Wczoraj lekarz mi pokazał gdzie jest główka a gdzie pupa i faktycznie to się zgadza. Do tego bardzo często brzuch mi cały faluje i uwypukla się w tych miejscach. Te miejsca są bardziej twarde. Ale jakby nie było bardzo przyjemne uczucie :)

ja dzis tez koniecznie musze poprosic lekarke o wskazzanie ,gdzie jest glowa a gdzie pupa itp.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Adka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    adka moj tez juz obrocony i dupcie wypina po mamusi i mozna go poglaskac hehe a ostatnie dni spac nie daje i chyba robi mu sie ciasno bo czuje jak sie odpycha i rozpycha stopkami o moje boki..fajne uczucie ale w nocy roznie bywa hehe

pasia27 dokładnie ja jak kładę się na boku to też czuję, że małej za wygodnie nie jest, bo się rozpycha ale u mnie to nie stópki a główka albo pupa :)

Ale Twoje maleństwo główką w dół już jest obrócony??

• patti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanko odnosnie ubranek -wycinacie badz wypruwacie metki z ubranek typu body ,zeby nie draznily maluszka?

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak adka juz sie obrocil glowka w dol w 27tyg jeszcze czulam jak drepta mi po jajnikach a na wizycie w 29juz byl glowka w dol..no i oczywiscie nawet sie nie skaplam kiedy ten manewr zrobil.w karcie szpitalnej tez napisali polozenie podluzne glowkowe.
    a co do metek to raczej nie bede wycinala ani wypruwala chyba ze rzeczywiscie po urodzeniu malego wyczuje jakas drapiaca metke :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    mam pytanko odnosnie ubranek -wycinacie badz wypruwacie metki z ubranek typu body ,zeby nie draznily maluszka?
    Ja w większości ubranek mam satynowe metki- one nie podrażniają, ale trafiają sie też takie gryzące cholery sztywne- to te wycinam.

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z innego tematu to wlasnie wrocilam ze sklepu i rozmawialam z kobitka co urodzila blizniaki i jekie sweet bobaski :-) mialy po 17dni i 2facetow :-) ale takie slicznosci..nie moglam sie napatrzec :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    a tak z innego tematu to wlasnie wrocilam ze sklepu i rozmawialam z kobitka co urodzila blizniaki i jekie sweet bobaski :-) mialy po 17dni i 2facetow :-) ale takie slicznosci..nie moglam sie napatrzec :-)
    ja kiedyś marzyłam o bliźniakach :D ale teraz sobie tego nie wyobrażam szczerze mówiąc :D ale jedno musze przyznać- bliźniaki fajnie wyglądają :D

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj to sie nawet bal patrzec jak ogladalam wozki i z ciekawosci te dla blizniakow tez mu pokazywalam to powiedzial zebym lepiej nie patrzala na takie hehe a ona takie ladniusie hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • she Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, a jak się czujesz? Kiedy masz wizytę u lekarza, wrócił już? Nadal plan na poród po 20-tym?

201306215365.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Bella, a jak się czujesz? Kiedy masz wizytę u lekarza, wrócił już? Nadal plan na poród po 20-tym?
    She dzisiaj byłam. On wyjeżdża jutro i wraca w niedziele jakoś. Chciał mnie na KTG kolejne umówić za tydzień, ale ja mu powiedziałam, że mam przeczucia, ze nie donosze do końca przyszłego tygodnia ( a co! Cholera niech się martwi! ;P) to stanęło na tym, ze mam przyjść na KTG w pon lub we wt i z wynikiem do niego do szpitala i może już się bedziemy umawiać. Ja to licze, że w przyszłym tygodniu mnie pochlasta... ale cholera wie :D

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty jak She? Rodzisz czy e tam? :D

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • she Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to trzymam kciuki :)

201306215365.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    to trzymam kciuki :)
    To Ty trzymaj za mnie a ja będę trzymała za Ciebie :D to będzie po równo i jakoś wtedy damy rade moze xD Boisz się trochę? Czy anstawienie ok? Bo ja mam pietra jak cholera :D

she lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • she Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się boję - pierwszy poród i wielka niewiadoma. Ale boję się głównie o Maję, ja jakoś muszę dać radę. Mam nadzieję, że jej płucko nie sprawi problemów po porodzie. Ale wybrałam dobry szpital ze świetną neonatologią i specjalistami, więc mam nadzieję, że dobrze się nami zajmą.
    Muszę w końcu torby spakować! :D

201306215365.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Też się boję - pierwszy poród i wielka niewiadoma. Ale boję się głównie o Maję, ja jakoś muszę dać radę. Mam nadzieję, że jej płucko nie sprawi problemów po porodzie. Ale wybrałam dobry szpital ze świetną neonatologią i specjalistami, więc mam nadzieję, że dobrze się nami zajmą.
    Muszę w końcu torby spakować! :D
    ja to w ogóle nie dopuszczam myśli, ze z Mai płuckiem będzie niedobrze- naprawdę! W ogóle nie ma takiej opcji! To silna dziewuszka i dzielna!

she lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o torbach nic mi nie mów xD ja codziennie biore się za pakowanie i się zebrać nie mogę xD

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ