Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • she Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też!!! może dzisiaj się za to zabiorę ;) a teraz idę się zdrzemnąć bo mnie coś muli i nie ma co się męczyć :)

BellaRosa lubi tę wiadomość

201306215365.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    ja też!!! może dzisiaj się za to zabiorę ;) a teraz idę się zdrzemnąć bo mnie coś muli i nie ma co się męczyć :)
    to dobranoc zatem :P :*

she lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie :) Wszystko w porządku malutka obróciła się główką do dołu :) I najważniejsze nie idziemy do szpitala hurra !!! :) Mała ma około 37 cm jak wszystko dobrze zrozumiałam. Tylko fakt dostałam żelazo bo mam spadek a tak wszystko w porządku :)

BellaRosa, vivien lubią tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patus to swietna widomosc ze jednak obylo sie bez szpitala :-)
    bella i she a my trzymamy kciukaski za was bo jestescie na podium naszej listy hehe :-)

BellaRosa, she lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuska, super ,ze wszystko z Wami w porzadku.ja tez mam dzis wizyte i sie okaze ,co tam malutki wytworzyl z obrotem, ile uroslo itp - od ostatniej wizyty, czyli 4 tyg temu przybralam 1 kg- mam nadzieje ,ze jeszzce maksymalnie 2 kg do konca ciazy i zatrzymam sie w 12 kg ;-)

co do metek to moze macie racje, nie bede wycinala , bo jka pisala Bella moje tez sa delikatniutkie ,a jak malego beda draznic to sie nimi zajme:-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 03:58

• patti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to jest z wizytami w wysokiej ciazy? ja zaczynam dzis 34 tydz.czy jesli wszystko jest w porzadku zobacze sie z ginekologiem dopiero za miesiac?czestsze wizyty od ktorego tyg sa?

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati to koniecznie daj znac jak po wizycie dowiedz sie tez wszystkiego i podgladnij porzadnie synka:-)ja jeszcze 2tyg musze czekac :-(

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska super wieści kochana :*
    Pasia oj trzymaj kciuki, trzymaj :D ża to żebym wzięła i nie uciekła jak będą mnie gonić z cewnikiem albo z jakąś wstrętną igłą, którą beda mi chcieli wbić w kręgosłup :D
    Patti co do wizyt to zalezy od lekarza. Mój mi od skończonego 35tc co tydzień każe chodzić na KTG, ale co lekarz to inaczej- reguły nie ma. Mojej koleżance w 36tc lekarz powiedział "widzimy się na porodówce" :D

patti lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak juz pisalam wyzej, musi mi lekarz wskazac, gdzie ma synek poszczegolne czesci ciala ,bo juz sie gubie :-)
    plus, ginekolog posiada usg 4d i z 26 tyg mam fotke jego twarzy i tym razem tez musze poprosic o mala sesje twarzyczki -nie nagrywalam plytki, wole te fotki -sa swietne.

Pasia, 2 tyg szybko minie :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Patuska, dużo dobrych wieści :) A co lekarz powiedział na wyniki Twojej glukozy? Chociaż w sumie najważniejsze, że obyło się bez szpitala.
    Miałam wynik 152 i gin powiedziała, ze takie wahania są jeszcze dopuszczalne :) A poprzedni wynik 185 co wyszedł musiała być pomyłka w laboratorium

anilorak lubi tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Patuska super wieści kochana :*
    Pasia oj trzymaj kciuki, trzymaj :D ża to żebym wzięła i nie uciekła jak będą mnie gonić z cewnikiem albo z jakąś wstrętną igłą, którą beda mi chcieli wbić w kręgosłup :D
    Patti co do wizyt to zalezy od lekarza. Mój mi od skończonego 35tc co tydzień każe chodzić na KTG, ale co lekarz to inaczej- reguły nie ma. Mojej koleżance w 36tc lekarz powiedział "widzimy się na porodówce" :D

zobacze co mi dzis powie moja gienkolog o kolejnych wizytach :-)
    Bella, to Ty taka strachliwa jestes??? ;-D
    jak pomysle o tym cewniku...porod naturalny nie nalezy do najprzyjemniejszych ,ale cesarka tez nie jest ciekawa :-)
    co najlepsze ,nie ma innego wyjscia na wydanie dziecka na swiat :-)

BellaRosa lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 03:59

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bierze któraś z was żelazo dodatkowo ?

w57v9n73toqtjvh3.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    zobacze co mi dzis powie moja gienkolog o kolejnych wizytach :-)
    Bella, to Ty taka strachliwa jestes??? ;-D
    jak pomysle o tym cewniku...porod naturalny nie nalezy do najprzyjemniejszych ,ale cesarka tez nie jest ciekawa :-)
    co najlepsze ,nie ma innego wyjscia na wydanie dziecka na swiat :-)
    o nie, nie to ja pod względem bólu wolę cc jednak ;P Pierdziele :D a że ja strachliwa to żadna tajemnica... żebyś słyszała jak się darłam jak mi lekarz amnioskopie robił :D że to porodówka byla, to dziewczyny ode mnie z sali myslały, ze rodzę :D Oj cięzko ze mną będą mieli w tym szpitalu, cięzko :D ale położne sa fajne (przynajmniej większość) to któraś zawsze za rączkę potrzyma :D Na szczeście to ostatnie dziecko i basta!

patti lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    o nie, nie to ja pod względem bólu wolę cc jednak ;P Pierdziele :D a że ja strachliwa to żadna tajemnica... żebyś słyszała jak się darłam jak mi lekarz amnioskopie robił :D że to porodówka byla, to dziewczyny ode mnie z sali myslały, ze rodzę :D Oj cięzko ze mną będą mieli w tym szpitalu, cięzko :D ale położne sa fajne (przynajmniej większość) to któraś zawsze za rączkę potrzyma :D Na szczeście to ostatnie dziecko i basta!

nigdy nie mow nigdy Bella :-) podobno 4 cesarki sa mozliwe ;-)
    na pewno dasz rade, juz raz przez to przeszlas.
    Bella ,ja juz nie pamietam ,ale kiedys chyba gdzies na forum czytalam ,ze Ty nie mieszkasz w Polsce...chyba ,ze Cie z kims pomylilam

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella to ciezka agentka z Ciebie hihi
    to nie bedziesz probowala ,dorobic, braciszka dla dziewczynek??
    ja sie smieje ze bede probowal dopoki moj nie zrobi dziewczynki :-) to dopiero pierwszy dzidzius ale mam nadzieje ze zdaze :-) ja jestem jedynaczka i niestety nie wszystko okazalo sie takie kolorowe w byciu samej ;-) no mam braci przyrodnich i to 4(tatus lubil kobietkie hehe) ale nigdy kontaktu nie to tak jakby ich nie bylo..

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • asia__u Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska1992 wrote:
    Ja biore zelazo, tardyferon 2 razy dzíennie po jednej.:-)

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska1992 wrote:

Ja biore zelazo Floradix od 16 tygodnia bo mi caly czas spadalo :( zeszyl razem jak mialam wizyte juz lekko podskoczylo ale dalej biore.
    Zelazo jest najlepiej dla naszego organizmu przyswajalne w formie plynnej takze lepiej kupujcie cos plynniego,z tabletek duzo nasz organizm nie czerpie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 12:55

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia__u wrote:
    Ja biore zelazo, tardyferon 2 razy dzíennie po jednej.:-)

to bardzo duzo bierzesz tego zelaza .masz jakas duza anemie?mnie 2 miesiace teme ginka przepisala tardyferon i mialam brac 2 razy w tyg po jednej tabletce, dala mi to zanim jeszcze spadly mi wyniki, chyba tak na zapas (morfologie mialam w miare ok) i jesli mam byc szczera to wzielam tylko 4 tabletki od tamtego czasu, dzis zrobilam morfologie i sie okaze czy slusznie postapilam.
    Obecnie mam inna pannia ginekolog i ona sie dziwila ,ze tamta lekarka przepisala mi tardyferon ,gdy wyniki byly jeszcze ok -co lekarz to opinia

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ