SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • patti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide za pare minut odebrac wynik i sie okaze, ale mnie sie wydaje ,ze jest ok bo nie czuje oslabienia, staram sie jesc duzo produktow bogatych w zelazo...podobno 34 tydzien jest krytyczny dla ukladu krwionosnego i pozostalych wiec sie okaze .

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    o nie, nie to ja pod względem bólu wolę cc jednak ;P Pierdziele :D a że ja strachliwa to żadna tajemnica... żebyś słyszała jak się darłam jak mi lekarz amnioskopie robił :D że to porodówka byla, to dziewczyny ode mnie z sali myslały, ze rodzę :D Oj cięzko ze mną będą mieli w tym szpitalu, cięzko :D ale położne sa fajne (przynajmniej większość) to któraś zawsze za rączkę potrzyma :D Na szczeście to ostatnie dziecko i basta!

Bella no co ty do trzech razy sztuka ;)
    Moja siostra ma tez dwie coreczki i sie smieje ze zrobila by trzecie ale jak by wiedziala ze bedzie chlopak ;)
    A u nas w rodzinie to raczej z cudem graniczy :P

pasia27 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    ide za pare minut odebrac wynik i sie okaze, ale mnie sie wydaje ,ze jest ok bo nie czuje oslabienia, staram sie jesc duzo produktow bogatych w zelazo...podobno 34 tydzien jest krytyczny dla ukladu krwionosnego i pozostalych wiec sie okaze .

Patti mi moj ginekolog powiedzial ze najgorszy okres gdzie moze brakowac zelaza to do 26 tyg bo do tego czasu nasz oranizm musi naprodukowac dwa razy tyle krwi co mialysmy.No i oczywiscie po porodzie jest tez duze prawdopodobienstwo problemow z zelazem :/

Co jest dobre jezeli jemy duzo produkow bogatych w zelazo to nasz organzim moze nadmiar zapisac na pozniej ;) ale majac niedobor trzeba patrzec jakie skladniki odzywcze sie ze soba miesza...
    Nie powinno sie brac magnezu razem z zelaza bo wtedy jest trudnosc z przyswajaniem tych skladnikow odstep powinien byc conajmniej 3 godz.
    A i czekolada hamuje tez przyswajanie zelaza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 13:05

patti lubi tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti ja całe życie w Polsce mieszkam :D i nigdzie się stąd nie wybieram ;P
    Co do braciszka- mi syn do szczęścia nie jest potrzebny ;P nacierpieć się w ciąży, po cesarce, wychowywać po to żeby inna baba z tego korzystała- inaczej powiem- nie chciałabym mieć synowej :D a tak na poważnie- to tylko pretekst żeby więcej w żadną ciążę już nie zachodzić ;P Grzecznie poczekam na wnuki :D

pasia27, patti lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • she Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki krwi są jak u sportowca jak określiła to moja ginka. Badanie sprzed tygodnia skomentowała tak: 'nie pamiętam kiedy miałam taki dobry hematokryt!'
    cieszę się z tego, bo nic specjalnego nie robię, aby mieć dobre wyniki. Przyjmuję jedynie Pregna Plus i Pregna DHA.

pasia27, BellaRosa, patti lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • she Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrzemnęłam się, posiedziałam chwilę i dostałam takiego napadu apetytu, że zjadłam pół kg czereśni, Bounty x 2 (te małe), pół paczki castek pełnoziarnistych. Matko - nigdy w ciąży nie miałam chyba takiego apetytu! :P

A teraz zaparzyłam sobie herbatkę z liści malin. Położna na szkole rodzenia zaleciła picie szklanki takiego naparu od 36 tc, od 37 tc po 2 szklanki.
    A do tego od 37 tc poleciła przyjmowanie wiesiołka. To wszystko ma przygotować macicę i szyjkę do porodu. Troszkę się obawiałam, żeby przypadkiem nie przyspieszyć porodu, więc zaczynam dopiero teraz, pod koniec 37 tc. Tak na wszelki wypadek, bo przecież nie mogę jeszcze urodzić - jeszcze wózka nie ma hehehe ma być za tydzień :)

201306215365.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she a ja wlasnie wrocilam z zielarskiego i tez zakupilam liscie malin do parzenia i co mnie strasznie zdziwilo to zielarka powiedziala ze moge juz pic teraz a ja jej mowie ze 2miesiace jeszcze a ona ze to nie ma znaczenia bo przygotowywuje macice do porodu :-) ale jeszcze poczekam z tym piciem hehe
    a co do wiesiolka to jaki bierzesz??bo wi zielarskim byl tez w kapsulkach i w plynie i powiedziala zeby w plynie kupic nie obciazac sobie ukladu..chociaz z zelatyny te powloki hehe no i w superpharmie sa teraz tabletki z wiesiolka femina z kwasami omega 3 i 6 i na prawde w dobrej promocyjnej cenie i sie zastanawiam??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 15:26

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • she Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia - wiesiołka jeszcze nie zaczęłam brać. Ale będę połykać taki w kapsułkach. Zostało mi trochę z czasu, kiedy starałam się o dziecko i wtedy brałam na poprawę śluzu, ale tylko do owulacji. Miałam Oeparol.

201306215365.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ha .no wlasnie zastanawiam sie bo jest ten Oeparol femina i chyba go zakupie :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebralam wyniki, ostatni raz robilam mocz i morfologie 2 miesiace temu -mocz bez zmian ,wszystko gra, morfologia nawet lepsza niz 2 miesiace temu, ale zapytam czy warto brac ten tardyferon, jak wspomnialam wyzej -wzielam tylko 4 tabletki od marca -mam po tym biegunki, a nastepnie zaparcia po kilku dniach i dlatego zrezygnowalam i jak widac dobrze zrobilam , bo wyniki sa wciaz w normie -obecnie nie biore tez zadnych witamin juz.wczesniej bralam co 3 dzien ,a teraz juz sobie darowalam za namowa ginekologa .

jeszcze wizyta dzis o 19.00 -zapytam o wiesiolek, liscie malin -od kiedy mozna pic i kiedy zaczac masowac krocze w moim przypadku.

she lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati to swietnie ze wyniki masz ok.zapytaj koniecznie o te liscie i wiesiolka hehe i napisz po jak tam ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Duzo nie szukalismy wzielismy naszego juz obstukanego fotografa co juz duzo dla nas i naszej rodziny zdiec zrobil ;)
    Takze piwinno byc ok.Nie kazdy fotograf sie podejmuje wziazc mnie jako klijentke bo ja straszna maruda jestem :P :D :D
    Vivien ja mam na fb stronke fotografki i nawet fajniusie foteczki udostepnia ;-)
    https://www.facebook.com/pages/Art-Photo-Wiktoria-Hyra-Fanpage/156378767787839?ref=stream&hc_location=stream

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • asia__u Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    to bardzo duzo bierzesz tego zelaza .masz jakas duza anemie?mnie 2 miesiace teme ginka przepisala tardyferon i mialam brac 2 razy w tyg po jednej tabletce, dala mi to zanim jeszcze spadly mi wyniki, chyba tak na zapas (morfologie mialam w miare ok) i jesli mam byc szczera to wzielam tylko 4 tabletki od tamtego czasu, dzis zrobilam morfologie i sie okaze czy slusznie postapilam.
    Obecnie mam inna pannia ginekolog i ona sie dziwila ,ze tamta lekarka przepisala mi tardyferon ,gdy wyniki byly jeszcze ok -co lekarz to opinia
    Ja mialam hemoglobine chyba 10,6 i wtedy lekarz zapisal mi 1 tabletke dziennie. Przy nastepnym badaniu hemoglobina spadla jeszcze wiec lekarz zwiekszyl dawke do dwoch tabletek. Powiedzial tez ze pewnie mala wszystko zabiera i jej starczy ale lepiej nie miec anemi bo to moze oznaczac bardziej krwawy porod i dluzsze krwawienie po porodzie.

Marakuja lubi tę wiadomość

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, a gdzie kupujesz ten Floradix? w aptece czy w jakims innym sklepie. Tez powinnam cos brac, ale takie zwykle tabletki z supermarketu maja bardzo mało zelaza, a w aptece jeszcze nie pytalam. No i ile placisz za butelke?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do porodu kupcie sobie tez Tantum Rosa z irygatorem, pomaga szybko zagoic się, obkurczyc w srodku i pomoc dojsc do ładu.

patti lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej wrote:
    Vivien, a gdzie kupujesz ten Floradix? w aptece czy w jakims innym sklepie. Tez powinnam cos brac, ale takie zwykle tabletki z supermarketu maja bardzo mało zelaza, a w aptece jeszcze nie pytalam. No i ile placisz za butelke?

Kupuje w aptece albo w sklepie gdzie masz zdrowa zywnosc Bio, pisze na butelce Floradix mit Eisen ja biore zawsze 500ml albo wieksze butelki bo pijesz to 3*dziennie i ja to pije w trakcie jedzenia, a nie jak pisze na ulotce tak zapobiegasz osadowi ciemnemu na zebach.I za ta 500ml place 12-15 € zalezy gdzie kupie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2013, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za chwilę powitamy na świecie kolejna dzidzie ! BelliRosie odeszły wody :D

she, vivien, Suzy Lee, Blondi22, michaela, Rika, pasia27, patti, DzejKej, m_f lubią tę wiadomość

• aila Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    odebralam wyniki, ostatni raz robilam mocz i morfologie 2 miesiace temu -mocz bez zmian ,wszystko gra, morfologia nawet lepsza niz 2 miesiace temu, ale zapytam czy warto brac ten tardyferon, jak wspomnialam wyzej -wzielam tylko 4 tabletki od marca -mam po tym biegunki, a nastepnie zaparcia po kilku dniach i dlatego zrezygnowalam i jak widac dobrze zrobilam , bo wyniki sa wciaz w normie -obecnie nie biore tez zadnych witamin juz.wczesniej bralam co 3 dzien ,a teraz juz sobie darowalam za namowa ginekologa .

jeszcze wizyta dzis o 19.00 -zapytam o wiesiolek, liscie malin -od kiedy mozna pic i kiedy zaczac masowac krocze w moim przypadku.

Patti,ja bralam tardyferon i oprocz objawow,ktore opisujesz mialam okropne kolatania serca,dusznosci i slabo mi sie robilo.Odtsawilam,choc lekarz zalecil dalej brac.Rowniez dobrze zrobilam.Wyniki tez byly ok.Poprostu staram sie uzupelniac zelazo w diecie.

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • she Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dziewczyny za chwilę powitamy na świecie kolejna dzidzie ! BelliRosie odeszły wody :D
    o kurcze! to trzymamy kciuki za Belle!

Rucia, patti lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia super wiadomosci :) :) to czekamy cierpliwie na relacje i oczywiscie trzymam kciuki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2013, 07:33

Rucia, michaela lubią tę wiadomość

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ