Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • patti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide za pare minut odebrac wynik i sie okaze, ale mnie sie wydaje ,ze jest ok bo nie czuje oslabienia, staram sie jesc duzo produktow bogatych w zelazo...podobno 34 tydzien jest krytyczny dla ukladu krwionosnego i pozostalych wiec sie okaze .

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    o nie, nie to ja pod względem bólu wolę cc jednak ;P Pierdziele :D a że ja strachliwa to żadna tajemnica... żebyś słyszała jak się darłam jak mi lekarz amnioskopie robił :D że to porodówka byla, to dziewczyny ode mnie z sali myslały, ze rodzę :D Oj cięzko ze mną będą mieli w tym szpitalu, cięzko :D ale położne sa fajne (przynajmniej większość) to któraś zawsze za rączkę potrzyma :D Na szczeście to ostatnie dziecko i basta!

Bella no co ty do trzech razy sztuka ;)
    Moja siostra ma tez dwie coreczki i sie smieje ze zrobila by trzecie ale jak by wiedziala ze bedzie chlopak ;)
    A u nas w rodzinie to raczej z cudem graniczy :P

pasia27 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    ide za pare minut odebrac wynik i sie okaze, ale mnie sie wydaje ,ze jest ok bo nie czuje oslabienia, staram sie jesc duzo produktow bogatych w zelazo...podobno 34 tydzien jest krytyczny dla ukladu krwionosnego i pozostalych wiec sie okaze .

Patti mi moj ginekolog powiedzial ze najgorszy okres gdzie moze brakowac zelaza to do 26 tyg bo do tego czasu nasz oranizm musi naprodukowac dwa razy tyle krwi co mialysmy.No i oczywiscie po porodzie jest tez duze prawdopodobienstwo problemow z zelazem :/

Co jest dobre jezeli jemy duzo produkow bogatych w zelazo to nasz organzim moze nadmiar zapisac na pozniej ;) ale majac niedobor trzeba patrzec jakie skladniki odzywcze sie ze soba miesza...
    Nie powinno sie brac magnezu razem z zelaza bo wtedy jest trudnosc z przyswajaniem tych skladnikow odstep powinien byc conajmniej 3 godz.
    A i czekolada hamuje tez przyswajanie zelaza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 13:05

patti lubi tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti ja całe życie w Polsce mieszkam :D i nigdzie się stąd nie wybieram ;P
    Co do braciszka- mi syn do szczęścia nie jest potrzebny ;P nacierpieć się w ciąży, po cesarce, wychowywać po to żeby inna baba z tego korzystała- inaczej powiem- nie chciałabym mieć synowej :D a tak na poważnie- to tylko pretekst żeby więcej w żadną ciążę już nie zachodzić ;P Grzecznie poczekam na wnuki :D

pasia27, patti lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • she Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki krwi są jak u sportowca jak określiła to moja ginka. Badanie sprzed tygodnia skomentowała tak: 'nie pamiętam kiedy miałam taki dobry hematokryt!'
    cieszę się z tego, bo nic specjalnego nie robię, aby mieć dobre wyniki. Przyjmuję jedynie Pregna Plus i Pregna DHA.

pasia27, BellaRosa, patti lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • she Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrzemnęłam się, posiedziałam chwilę i dostałam takiego napadu apetytu, że zjadłam pół kg czereśni, Bounty x 2 (te małe), pół paczki castek pełnoziarnistych. Matko - nigdy w ciąży nie miałam chyba takiego apetytu! :P

A teraz zaparzyłam sobie herbatkę z liści malin. Położna na szkole rodzenia zaleciła picie szklanki takiego naparu od 36 tc, od 37 tc po 2 szklanki.
    A do tego od 37 tc poleciła przyjmowanie wiesiołka. To wszystko ma przygotować macicę i szyjkę do porodu. Troszkę się obawiałam, żeby przypadkiem nie przyspieszyć porodu, więc zaczynam dopiero teraz, pod koniec 37 tc. Tak na wszelki wypadek, bo przecież nie mogę jeszcze urodzić - jeszcze wózka nie ma hehehe ma być za tydzień :)

201306215365.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she a ja wlasnie wrocilam z zielarskiego i tez zakupilam liscie malin do parzenia i co mnie strasznie zdziwilo to zielarka powiedziala ze moge juz pic teraz a ja jej mowie ze 2miesiace jeszcze a ona ze to nie ma znaczenia bo przygotowywuje macice do porodu :-) ale jeszcze poczekam z tym piciem hehe
    a co do wiesiolka to jaki bierzesz??bo wi zielarskim byl tez w kapsulkach i w plynie i powiedziala zeby w plynie kupic nie obciazac sobie ukladu..chociaz z zelatyny te powloki hehe no i w superpharmie sa teraz tabletki z wiesiolka femina z kwasami omega 3 i 6 i na prawde w dobrej promocyjnej cenie i sie zastanawiam??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 15:26

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • she Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia - wiesiołka jeszcze nie zaczęłam brać. Ale będę połykać taki w kapsułkach. Zostało mi trochę z czasu, kiedy starałam się o dziecko i wtedy brałam na poprawę śluzu, ale tylko do owulacji. Miałam Oeparol.

201306215365.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ha .no wlasnie zastanawiam sie bo jest ten Oeparol femina i chyba go zakupie :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebralam wyniki, ostatni raz robilam mocz i morfologie 2 miesiace temu -mocz bez zmian ,wszystko gra, morfologia nawet lepsza niz 2 miesiace temu, ale zapytam czy warto brac ten tardyferon, jak wspomnialam wyzej -wzielam tylko 4 tabletki od marca -mam po tym biegunki, a nastepnie zaparcia po kilku dniach i dlatego zrezygnowalam i jak widac dobrze zrobilam , bo wyniki sa wciaz w normie -obecnie nie biore tez zadnych witamin juz.wczesniej bralam co 3 dzien ,a teraz juz sobie darowalam za namowa ginekologa .

jeszcze wizyta dzis o 19.00 -zapytam o wiesiolek, liscie malin -od kiedy mozna pic i kiedy zaczac masowac krocze w moim przypadku.

she lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati to swietnie ze wyniki masz ok.zapytaj koniecznie o te liscie i wiesiolka hehe i napisz po jak tam ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Duzo nie szukalismy wzielismy naszego juz obstukanego fotografa co juz duzo dla nas i naszej rodziny zdiec zrobil ;)
    Takze piwinno byc ok.Nie kazdy fotograf sie podejmuje wziazc mnie jako klijentke bo ja straszna maruda jestem :P :D :D
    Vivien ja mam na fb stronke fotografki i nawet fajniusie foteczki udostepnia ;-)
    https://www.facebook.com/pages/Art-Photo-Wiktoria-Hyra-Fanpage/156378767787839?ref=stream&hc_location=stream

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • asia__u Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    to bardzo duzo bierzesz tego zelaza .masz jakas duza anemie?mnie 2 miesiace teme ginka przepisala tardyferon i mialam brac 2 razy w tyg po jednej tabletce, dala mi to zanim jeszcze spadly mi wyniki, chyba tak na zapas (morfologie mialam w miare ok) i jesli mam byc szczera to wzielam tylko 4 tabletki od tamtego czasu, dzis zrobilam morfologie i sie okaze czy slusznie postapilam.
    Obecnie mam inna pannia ginekolog i ona sie dziwila ,ze tamta lekarka przepisala mi tardyferon ,gdy wyniki byly jeszcze ok -co lekarz to opinia
    Ja mialam hemoglobine chyba 10,6 i wtedy lekarz zapisal mi 1 tabletke dziennie. Przy nastepnym badaniu hemoglobina spadla jeszcze wiec lekarz zwiekszyl dawke do dwoch tabletek. Powiedzial tez ze pewnie mala wszystko zabiera i jej starczy ale lepiej nie miec anemi bo to moze oznaczac bardziej krwawy porod i dluzsze krwawienie po porodzie.

Marakuja lubi tę wiadomość

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, a gdzie kupujesz ten Floradix? w aptece czy w jakims innym sklepie. Tez powinnam cos brac, ale takie zwykle tabletki z supermarketu maja bardzo mało zelaza, a w aptece jeszcze nie pytalam. No i ile placisz za butelke?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do porodu kupcie sobie tez Tantum Rosa z irygatorem, pomaga szybko zagoic się, obkurczyc w srodku i pomoc dojsc do ładu.

patti lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej wrote:
    Vivien, a gdzie kupujesz ten Floradix? w aptece czy w jakims innym sklepie. Tez powinnam cos brac, ale takie zwykle tabletki z supermarketu maja bardzo mało zelaza, a w aptece jeszcze nie pytalam. No i ile placisz za butelke?

Kupuje w aptece albo w sklepie gdzie masz zdrowa zywnosc Bio, pisze na butelce Floradix mit Eisen ja biore zawsze 500ml albo wieksze butelki bo pijesz to 3*dziennie i ja to pije w trakcie jedzenia, a nie jak pisze na ulotce tak zapobiegasz osadowi ciemnemu na zebach.I za ta 500ml place 12-15 € zalezy gdzie kupie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2013, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za chwilę powitamy na świecie kolejna dzidzie ! BelliRosie odeszły wody :D

she, vivien, Suzy Lee, Blondi22, michaela, Rika, pasia27, patti, DzejKej, m_f lubią tę wiadomość

• aila Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    odebralam wyniki, ostatni raz robilam mocz i morfologie 2 miesiace temu -mocz bez zmian ,wszystko gra, morfologia nawet lepsza niz 2 miesiace temu, ale zapytam czy warto brac ten tardyferon, jak wspomnialam wyzej -wzielam tylko 4 tabletki od marca -mam po tym biegunki, a nastepnie zaparcia po kilku dniach i dlatego zrezygnowalam i jak widac dobrze zrobilam , bo wyniki sa wciaz w normie -obecnie nie biore tez zadnych witamin juz.wczesniej bralam co 3 dzien ,a teraz juz sobie darowalam za namowa ginekologa .

jeszcze wizyta dzis o 19.00 -zapytam o wiesiolek, liscie malin -od kiedy mozna pic i kiedy zaczac masowac krocze w moim przypadku.

Patti,ja bralam tardyferon i oprocz objawow,ktore opisujesz mialam okropne kolatania serca,dusznosci i slabo mi sie robilo.Odtsawilam,choc lekarz zalecil dalej brac.Rowniez dobrze zrobilam.Wyniki tez byly ok.Poprostu staram sie uzupelniac zelazo w diecie.

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • she Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dziewczyny za chwilę powitamy na świecie kolejna dzidzie ! BelliRosie odeszły wody :D
    o kurcze! to trzymamy kciuki za Belle!

Rucia, patti lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia super wiadomosci :) :) to czekamy cierpliwie na relacje i oczywiscie trzymam kciuki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2013, 07:33

Rucia, michaela lubią tę wiadomość

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ