III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
BellaRosa wrote:o nie, nie to ja pod względem bólu wolę cc jednak ;P Pierdziele a że ja strachliwa to żadna tajemnica... żebyś słyszała jak się darłam jak mi lekarz amnioskopie robił że to porodówka byla, to dziewczyny ode mnie z sali myslały, ze rodzę Oj cięzko ze mną będą mieli w tym szpitalu, cięzko ale położne sa fajne (przynajmniej większość) to któraś zawsze za rączkę potrzyma Na szczeście to ostatnie dziecko i basta!
Bella no co ty do trzech razy sztuka
Moja siostra ma tez dwie coreczki i sie smieje ze zrobila by trzecie ale jak by wiedziala ze bedzie chlopak
A u nas w rodzinie to raczej z cudem graniczy
pasia27 lubi tę wiadomość
-
patti wrote:ide za pare minut odebrac wynik i sie okaze, ale mnie sie wydaje ,ze jest ok bo nie czuje oslabienia, staram sie jesc duzo produktow bogatych w zelazo...podobno 34 tydzien jest krytyczny dla ukladu krwionosnego i pozostalych wiec sie okaze .
Patti mi moj ginekolog powiedzial ze najgorszy okres gdzie moze brakowac zelaza to do 26 tyg bo do tego czasu nasz oranizm musi naprodukowac dwa razy tyle krwi co mialysmy.No i oczywiscie po porodzie jest tez duze prawdopodobienstwo problemow z zelazem
Co jest dobre jezeli jemy duzo produkow bogatych w zelazo to nasz organzim moze nadmiar zapisac na pozniej ale majac niedobor trzeba patrzec jakie skladniki odzywcze sie ze soba miesza...
Nie powinno sie brac magnezu razem z zelaza bo wtedy jest trudnosc z przyswajaniem tych skladnikow odstep powinien byc conajmniej 3 godz.
A i czekolada hamuje tez przyswajanie zelazaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 13:05
patti lubi tę wiadomość
-
Patti ja całe życie w Polsce mieszkam i nigdzie się stąd nie wybieram ;P
Co do braciszka- mi syn do szczęścia nie jest potrzebny ;P nacierpieć się w ciąży, po cesarce, wychowywać po to żeby inna baba z tego korzystała- inaczej powiem- nie chciałabym mieć synowej a tak na poważnie- to tylko pretekst żeby więcej w żadną ciążę już nie zachodzić ;P Grzecznie poczekam na wnukipasia27, patti lubią tę wiadomość
-
Moje wyniki krwi są jak u sportowca jak określiła to moja ginka. Badanie sprzed tygodnia skomentowała tak: 'nie pamiętam kiedy miałam taki dobry hematokryt!'
cieszę się z tego, bo nic specjalnego nie robię, aby mieć dobre wyniki. Przyjmuję jedynie Pregna Plus i Pregna DHA.pasia27, BellaRosa, patti lubią tę wiadomość
-
Zdrzemnęłam się, posiedziałam chwilę i dostałam takiego napadu apetytu, że zjadłam pół kg czereśni, Bounty x 2 (te małe), pół paczki castek pełnoziarnistych. Matko - nigdy w ciąży nie miałam chyba takiego apetytu!
A teraz zaparzyłam sobie herbatkę z liści malin. Położna na szkole rodzenia zaleciła picie szklanki takiego naparu od 36 tc, od 37 tc po 2 szklanki.
A do tego od 37 tc poleciła przyjmowanie wiesiołka. To wszystko ma przygotować macicę i szyjkę do porodu. Troszkę się obawiałam, żeby przypadkiem nie przyspieszyć porodu, więc zaczynam dopiero teraz, pod koniec 37 tc. Tak na wszelki wypadek, bo przecież nie mogę jeszcze urodzić - jeszcze wózka nie ma hehehe ma być za tydzień -
she a ja wlasnie wrocilam z zielarskiego i tez zakupilam liscie malin do parzenia i co mnie strasznie zdziwilo to zielarka powiedziala ze moge juz pic teraz a ja jej mowie ze 2miesiace jeszcze a ona ze to nie ma znaczenia bo przygotowywuje macice do porodu ale jeszcze poczekam z tym piciem hehe
a co do wiesiolka to jaki bierzesz??bo wi zielarskim byl tez w kapsulkach i w plynie i powiedziala zeby w plynie kupic nie obciazac sobie ukladu..chociaz z zelatyny te powloki hehe no i w superpharmie sa teraz tabletki z wiesiolka femina z kwasami omega 3 i 6 i na prawde w dobrej promocyjnej cenie i sie zastanawiam??Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 15:26
-
odebralam wyniki, ostatni raz robilam mocz i morfologie 2 miesiace temu -mocz bez zmian ,wszystko gra, morfologia nawet lepsza niz 2 miesiace temu, ale zapytam czy warto brac ten tardyferon, jak wspomnialam wyzej -wzielam tylko 4 tabletki od marca -mam po tym biegunki, a nastepnie zaparcia po kilku dniach i dlatego zrezygnowalam i jak widac dobrze zrobilam , bo wyniki sa wciaz w normie -obecnie nie biore tez zadnych witamin juz.wczesniej bralam co 3 dzien ,a teraz juz sobie darowalam za namowa ginekologa .
jeszcze wizyta dzis o 19.00 -zapytam o wiesiolek, liscie malin -od kiedy mozna pic i kiedy zaczac masowac krocze w moim przypadku.she lubi tę wiadomość
-
vivien wrote:Duzo nie szukalismy wzielismy naszego juz obstukanego fotografa co juz duzo dla nas i naszej rodziny zdiec zrobil
Takze piwinno byc ok.Nie kazdy fotograf sie podejmuje wziazc mnie jako klijentke bo ja straszna maruda jestem
https://www.facebook.com/pages/Art-Photo-Wiktoria-Hyra-Fanpage/156378767787839?ref=stream&hc_location=stream -
patti wrote:to bardzo duzo bierzesz tego zelaza .masz jakas duza anemie?mnie 2 miesiace teme ginka przepisala tardyferon i mialam brac 2 razy w tyg po jednej tabletce, dala mi to zanim jeszcze spadly mi wyniki, chyba tak na zapas (morfologie mialam w miare ok) i jesli mam byc szczera to wzielam tylko 4 tabletki od tamtego czasu, dzis zrobilam morfologie i sie okaze czy slusznie postapilam.
Obecnie mam inna pannia ginekolog i ona sie dziwila ,ze tamta lekarka przepisala mi tardyferon ,gdy wyniki byly jeszcze ok -co lekarz to opiniaMarakuja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
DzejKej wrote:Vivien, a gdzie kupujesz ten Floradix? w aptece czy w jakims innym sklepie. Tez powinnam cos brac, ale takie zwykle tabletki z supermarketu maja bardzo mało zelaza, a w aptece jeszcze nie pytalam. No i ile placisz za butelke?
Kupuje w aptece albo w sklepie gdzie masz zdrowa zywnosc Bio, pisze na butelce Floradix mit Eisen ja biore zawsze 500ml albo wieksze butelki bo pijesz to 3*dziennie i ja to pije w trakcie jedzenia, a nie jak pisze na ulotce tak zapobiegasz osadowi ciemnemu na zebach.I za ta 500ml place 12-15 € zalezy gdzie kupie. -
nick nieaktualny
-
patti wrote:odebralam wyniki, ostatni raz robilam mocz i morfologie 2 miesiace temu -mocz bez zmian ,wszystko gra, morfologia nawet lepsza niz 2 miesiace temu, ale zapytam czy warto brac ten tardyferon, jak wspomnialam wyzej -wzielam tylko 4 tabletki od marca -mam po tym biegunki, a nastepnie zaparcia po kilku dniach i dlatego zrezygnowalam i jak widac dobrze zrobilam , bo wyniki sa wciaz w normie -obecnie nie biore tez zadnych witamin juz.wczesniej bralam co 3 dzien ,a teraz juz sobie darowalam za namowa ginekologa .
jeszcze wizyta dzis o 19.00 -zapytam o wiesiolek, liscie malin -od kiedy mozna pic i kiedy zaczac masowac krocze w moim przypadku.
Patti,ja bralam tardyferon i oprocz objawow,ktore opisujesz mialam okropne kolatania serca,dusznosci i slabo mi sie robilo.Odtsawilam,choc lekarz zalecil dalej brac.Rowniez dobrze zrobilam.Wyniki tez byly ok.Poprostu staram sie uzupelniac zelazo w diecie.