Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    no dokladnie ;-) masz racje ale jaja.no to SHE spakowalas juz torbe ??wczoraj chyba mialas sie za to zabrac ?hihi

dziewczyny nie ma zartow, Bella przeczuwala cos i jednak kobieca intuicja nie zawodzi. Ja juz jutro sie pakuje ,choc oznak porodu u mnie jeszcze nie widac -bylam wczoraj na wizycie.

Maluszek ulozyl sie juz glowka w dol, mialam jednak zle wrazenie co do jego pozycji, jak sie okazalo wypinal pupe pod zebra,a nie jak sadzilam glowke :-D Wazy okolo 2200 g czyli tak w sam raz na 34 tydz ciazy i jesli jego wzrost utrzyma sie na tym poziomie, co dotychczas ,to nie powinien przekroczyc 3500 g :-)lekarka mowila ,ze zalezy od predyspozycji rodzinnych -ja wazylam 3300 ,czyli moze bedzie mial podobna wage.

Najgorsze ,ze nie udala sie sesja twarzyczki, bo mial przed soba pepowine i zamazywala obraz, ale ginka stwierdzila ,ze nos to mam chyba po mnie hehe :-D

pytalam ja o te liscie malin, wiesiolka, ona tak jakby sie odzegnywala od wydawania opinii ,stwierdzila ,ze ona sie na tym nie zna ,ale mysle ,ze bardziej nie wierzy w dzialanie tych specyfikow.Z masazem krocza kazala mi uwazac i lepiej zaczac okolo 38 tyg i badz tu madry, co lekarz to inna opinia.
    Ogolnie powiedziala, zeby sie za bardzo na nic nie nastawiac ,zeby sie pozniej nie rozczarowac ,bo czasem takie przygotowania nie pomagaja.Mowila ,ze wiel kobiet rodzi bez problemu ,a nie przygotowywaly sie- porod jest dynamiczny i nigdy nie iwadomo ,co sie bedzie dzialo, rowniez naciecie krocza wedlug niej czasme pomaga i nie ma co na sile prosic o ochrone, bo dziecko moze byc niedotlenione itp i wtedy trzeba mu pomoc szybciej wyjsc na swiat przez naciecie.poza tym uspokajal mnie ,ze bede mogla dostac znieczulenie jesli tylko porod bedzie przebiegal prawidlowo -skorzystam raczej jesli bede miala mozliwosci.rozpisalam sie .

vivien lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• she Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti - no moja ginka na pytanie o herbatkę z liści malin zapytał czy lubię. Powiedziałam, że tak - a ona na to 'to proszę pić' :) a więc też nie za bardzo tutaj potwierdziła to co mówiła położna w SR.
    Napiszesz mi na priv do jakiego lekarza teraz chodzisz?

201306215365.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Patti - no moja ginka na pytanie o herbatkę z liści malin zapytał czy lubię. Powiedziałam, że tak - a ona na to 'to proszę pić' :) a więc też nie za bardzo tutaj potwierdziła to co mówiła położna w SR.
    Napiszesz mi na priv do jakiego lekarza teraz chodzisz?

gdzies wyczytalam ,ze dla nich to jest homeopatia i zapisywanie tego typu specyfikow jest uznawane przez izbe lekarska za blad w sztuce lekarskiej czy cos w tym stylu wiec oficjalnie duzo lekarzy trzyma sie z daleka

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    gdzies wyczytalam ,ze dla nich to jest homeopatia i zapisywanie tego typu specyfikow jest uznawane przez izbe lekarska za blad w sztuce lekarskiej czy cos w tym stylu wiec oficjalnie duzo lekarzy trzyma sie z daleka

she ,wyslalam ci na priv ale daj znac czy doszla wiadomosc, bo nie ejstem pewna ,nie mam obecnie wykupionego abonamenty i zastanawiam sie czy dochodza moje wiadomosci

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• she Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doszło - odpowiedziałam na privie :)

201306215365.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o pati dzieki za odpowidz odnosnie tych lisci hehe ale ja juz je wczoraj zakupilam wiec bede pila.moze to bedzie podswiadomosc i porod przebiegnie latwiej hehe
    moj tez ma ma dupcie pod zebrami ale czasem cos wychodzi i to jakas stopka chyba albo kolanko hehe
    ja tez slyszalam o tej tantum rosie albo o szarym mydle z kora debu :-) ale bede sie do tego psikac Octeniseptem bo specjalnie kupilam duza buteleczke za namowa sasiadki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2013, 09:48

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • she Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octenisept przyda się też do pielęgnacji kikucika pępkowego Maleństwa.
    Tantum Rosa też już kupiłam - wzięłam 4 saszetki.

201306215365.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie to przeraza jak widze jak szybko rodza kobiety z tego forum... Mam nadzieje, ze dotrwam do ostatniego egzaminu. Niby sie mowi, ze pierwsze dziecko czesto przychodzi na swiat po terminie. Tak było ze mna i dziecmi kolezanek, ktore ostatnio rodzily. A tu na forum? Minie magiczny 36tc i w sumie w kazdym dniu moze dojsc do porodu.

Oby moja malutka sie wstrzymała jeszcze troche, bo wprawdzie jej pokoj bedzie jakos pod koniec tygodnia gotowy, ale bardzo chcialabym jednak skonczyc te studia zanim dziecko pojawi sie na swiecie, zeby moc spokojnie zajac sie mała, a nie poprawka z egzaminu...

Trzymam kciuki za Belle, oby szybko pochwalila sie zdjeciami swojej coreczki :)

Oj wlasnie zobaczylam co mi mowi Ovu... Do porodu zostało 47 dni... I ja sie pytam gdzie to slynnne ciagniecie sie 3 trymestru? Ja mam wrazenie, ze wczoraj zaszłam w ciaze, a tu zaraz rodzic musze...

Adka, patti lubią tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 04:00

pasia27 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak dobre!! ale na pewno jak cos sie zaczne to was powiadomie ze jade :-) a no wlasnie mam jeszcze 63dni ale przede mna jeszcze z 15kobitek??hmm
    she no wlasnie obowiazkowo u nas Octenisept na papuszek dlatego bede sie dzielila z synkiem ;-)

anilorak lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 04:01

pasia27 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokladnie :-) realne i do 30 tyg tak szybko minelo i zobaczymy jak bedzie koncowka sie rozwijala hehe
    praktycznie dla siebie do szpitala wszystko mam dla malego tez takze zostalo najmilsze pranie i prasowanie ;-) ale kolezanka pomoze jakby co.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokladnie :-) realne i do 30 tyg tak szybko minelo i zobaczymy jak bedzie koncowka sie rozwijala hehe
    praktycznie dla siebie do szpitala wszystko mam dla malego tez takze zostalo najmilsze pranie i prasowanie ;-) ale kolezanka pomoze jakby co.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 04:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym octaniseptem na pępek to trzeba troszkę z dystansem, bo zdarza się i tak, że przez to ten pępek nie chce odpaść i ma się świetnie. Najlepiej często wietrzyć, nie moczyć, albo jak najmniej przy kąpieli...

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sie prania i prasowania doczekac nie moge. Tylko sobie deske do prasowania w koncu kupic musze... No i szafe przygotowac na te ciuszki, bo wczesniej trzymalam w niej jakies pierdoły i teraz jakos tak zle mi wlozyc tam ciuszki dzieciece bez dezynfekowania :)

Oh Pasia, ale ten czas leci... Jeszcze chwilka i bedziemy pieluchy zmieniac :D

Suzy Lee, pasia27 lubią tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pępka, to nam położne polecały tylko i wyłącznie pielęgnować go na sucho, a dopiero jak coś się będzie działo to psikać octeniseptem.

Do podmywania podobno najlepszy jakiś płyn z korą dębu - ja kupiłam w Rossmanie firmy Venus za 7 zł. Jest też biały jeleń i soraya jak się nie mylę.

Mój lekarz zaleca branie tego wiesiołka, więc w sumie nie każdy jest tak sceptycznie nastawiony do tych specyfików;)

Suzy Lee, DzejKej lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez planuje pepek na sucho ,ewentualnie mam kilka gotowych gazikow ze spirytusem ,w sumie do tej pory to stosowali i bylo ok wiec sprobuje. za granica to w ogole nic nie zalecaja jedynie ,zeby byl suchy.

agga, no wlasnie, co lekarz to inna opinia. moja ginka nie odradzala,raczej na zasadzie -mozna brac ale ani nie pomoze ani nie zaszkodzi :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz wszytsko popralam ,tylko prasowac mi sie teraz nie chce ;-)ubranka leza w plastikowych pudelkach zeby sie nie kurzylo na nie i czekaja na zelazko- kupilam zelazko, deske...musze sie przemoc i dzis wyprasowac przynajmniej ubranka do szpitala

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pepka to tak jak mowi Patti w Niemczech sie niczym nie smaruje/przeciera itd. Połozna przylazi i patrzy czy wszystko sie odbrze goi i jak jest potrzeba to ona czyms przemyje, a jak nie to poprostu sie pilnuje, zeby pepek byl suchy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2013, 14:43

patti, vivien lubią tę wiadomość

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ