Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ost mam ciągle bol podbrzusza takie jakby klucie po lewej, najczesciej kiedy chodze albo przewracam sie z boku na bok :( zastanawiam sie czy ktoś ma podobnie

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaja1991 wrote:
    Ja ost mam ciągle bol podbrzusza takie jakby klucie po lewej, najczesciej kiedy chodze albo przewracam sie z boku na bok :( zastanawiam sie czy ktoś ma podobnie

Kaja ja mam tak w nocy jak się przewracam na drugi bok ;/ Nie wiem od czego to jest

w57v9n73toqtjvh3.png
  • martek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja ja też tak mam, może nie ciągle, ale zadarza się czesto- ja to kojarzę z jakimś uciskiem macicy na coś, albo z tymi więzadłami co ją podrzymują. Nie kłuje mnie tylko jak leżę na lewym boku

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez kluje i wlasnie po lewej stronie i tak ostro czasem..i nje wiem co to bo by wygladalo na lokcie malego??skoro dupcie ma nad pepkiem i raczej po prawej stronie.hmm.nie wiem ale juz sie tym nie przejmuje i szukam dalej wygodnej pozycji hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek wow 33dni ale moze byc ze wczesniej ale ci dobrze ze coreczka bedzie z wami :-)na pewno wiesci beda dobre!!modlimy sie i trzymamy kciuki za was i wszystkie maluszki :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej wrote:
    Co do spania to ja w ogole sie nie przejmuje i spie jak mi wygodnie. Najczesciej na prawym boku, albo na plecach jak mnie biodra zaczna bolec.

Co do aktywnosci dziecka to podobno normalne, ze najaktywniejsze sa w nocy :) Moja tez zawsze jak sie obudze to swiruje. Dzisiaj w nocy było inaczej, ale miałam bole brzucha, a ona jak mi cos dolega to siedzi spokojnie.

Wszystkie ciezarne opowiadaja o ciaglym lataniu do toalety, a ja w nocy nie wstaje ani razu i zaczynam sie martwic czy wszystko ze mna w porzadku...

U mnie jest podobnie. Zasypiam na lewym boku a budzę się różnie a to na prawym, a to na pleckach. Jak się przebudzę w nocy to układam się na lewym boku.

Jeśli chodzi o bóle podbrzusza to ja też czasami mam zwłaszcza w nocy jak się przewracam z boku na bok

• patti Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Anette, własnie my tak z mężem ostatnio rozmawialiśmy, że nikt widząc mój wielki brzuch nie mówi: ale super, ale szczęście was spotkało, jeszcze chwila i będziecie najszczęśliwszymi ludźmi na świcie z dzieciaczkiem przy boku, będzie cudownie, radośnie i wogóle czadowo:) Wszyscy mówią: ojjj po porodzie to dopiero wam się zacznie, odpoczywajcie póki możecie, potem będzie przewalone, itp., itd.:)))

Wiadomo ,ze jest wiecej pracy, mniej czasu dla siebie niz dotychczas ,gdy pojawi sie dziecko, ze trzeba przestac byc egoista ,jesli do tej pory sie nim bylo, ale nie ma chyba nic cudowniejszego !
    Ja mam juz 30 lat, wyszalalm sie w zyciu, mieszkalam w kilku krajach europejskich ,wiele ciekawych miejsc zobaczylam, zwiedzilam mnostwo klubow, pubow :-) i teraz wole miec jak to niektorzyy nazywaja -przewalone - z moim dzieckiem. odpoczywac bede na emeryturze, jesli wnuki pozwola ;-)

she, Anette lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• AniaBania Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej wrote:
    Co do spania to ja w ogole sie nie przejmuje i spie jak mi wygodnie. Najczesciej na prawym boku, albo na plecach jak mnie biodra zaczna bolec.

Co do aktywnosci dziecka to podobno normalne, ze najaktywniejsze sa w nocy :) Moja tez zawsze jak sie obudze to swiruje. Dzisiaj w nocy było inaczej, ale miałam bole brzucha, a ona jak mi cos dolega to siedzi spokojnie.

Wszystkie ciezarne opowiadaja o ciaglym lataniu do toalety, a ja w nocy nie wstaje ani razu i zaczynam sie martwic czy wszystko ze mna w porzadku...

Jezu DzejKej, to maz dobrze!!! Ja wieczorem chodze do kibelka co 15-20 min! A w nocy co godzine!! Koszmar! Cala noc siusiam i pije!!!!

0ylvqca.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pije i sikam.hehe standard ;-) na szczescie nie mam zgagi i nic mi nie puchnie i raczej nie mam hemoroidow ale niestety wczoraj zrobil mi sie rozstepik na miednicy pod brzuszkiem wysmarowalam sie jak szalona i juz wiecej na to nie patrzalam :-(

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia, smaruj sie ,smaruj :-)mnie jeszcze nic sie nie pojawilo. to co myslalam ,ze bylo rozstepami okazalo sie zadrapaniami.ostatnio nawet gnekolog to ogladala ,bo chcialam sie upewnic.no ale brzuch mnie swedzi ...

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj smaruje namietnie hehe ale coz..zobaczymy co na koncowce bd..mnie wlasnie nie swedzi i nie jest taki napiety ale wlasnie tam delikatna skorka na miednicy ehh

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • AniaBania Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi dolegliwosciami ciazowymi to niestety im dalej tym gorzej...ja w 9 miesiacu zaobserwowalam prawie wszystkie..no moze oprocz rozstepow. W dodatku u nas zaczely sie straszne upaly, ponad 30 stopni, jutro ma byc max 35 wiec nie ma lekko.

Ja smaruje brzuch od kilku miesiecy specjalnym kremem ciazowym i uwazam, ze warto..odpukac, nie mam zadnych rozstepow.

0ylvqca.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania bania nawet mi nie mow bo tez ma byc upal a jedziemy po materacyk i po jakies klamoty,zakupy wieksze..a ma byc 34stopnie..lubie cieplo owszem ale nie w tym stanie he i pic i siku po sklepach wrrrr.moze sie uda pozalatwiac do poludnia a pozniej leniuchowanie..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na kiedy masz termin??chyba cos za chwile?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj synciu zaczyna wlasnie rewolucje w brzuszku..wlasnie jak mamusia uklada sie do snuu;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania bania wlasnie zczailam ze jestes na podium.woooow.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • AniaBania Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie..ja to juz w kazdej chwili. Co prawda jestem dopiero w 37 tc,ale maly jest dwa tygodnie wiekszy niz wiek ciazy..poza tym lekarz powiedzial, ze jak chce urodzic naturalnie to powinnam urodzic jeszcze w czerwcu, bo pozniej to moze byc ryzykowne ze wzgledu na moj wiek. Ewentualnie moge donosic do konca i miec cesarke. Wzystko okaze sie pewnie w ten czwartek na wizycie..

Ale tak jak dla mnie to moglabym juz urodzic !! Maly juz strasznie pcha sie do wyjscia!

Pasia! Pozalatwiaj wzystkie zakupy dopoki jestes na chodzie, potem mozesz miec trudnosci z chodzeniem i bole kregoslupa i wtedy lazenie po miescie jest meczarnia!

patti, pasia27 lubią tę wiadomość

0ylvqca.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania bania wiem o co chodzi z tym zalatwianiem spraw bo dzisiaj bylismy w sklepie na zakupach stacja myjna po materacyk i padam.leze w chlodnym wyrku wlasnie i czekam na pranie bo chociaz tyle z tego upalu hehe.praktycznie wszystko juz mam pozalatwiane oj na pewno nie czekam na ostatnia chwile bo roznie moze byc ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie, jaki materacyk zakupiliscie ??ja wciaz mam z tym problem i nie moge sie zdecydowac :-(

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• martek Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki! mnie też dzisiejsza temperatura nie służy- dłonie i stopy opuchnięte i suszy mnie okropnie. Ale są w miarę dobre wieści- obwód główki się nie powiększył, oczywiście musi być tez ocś nie tak- lekarzy twierdzi, że dziecko zbyt wolno rośnie- wg usg wazy 2391g ale ma zbyt mały obwód brzuszka co wg opisu sugeruje cechy IUGR( wewnątrzmaciczna hipotrofia, czyli zahamowanie wzrostu płodu)...wiem, że dzieci to nie robociki i każde ma prawo rozijać się we własnym tempie, ale zawsze kurcze musi być coś.... zresztą dzisiejszą wizytę w spzitalu będę niemiło wspominała, nabiegałam się po schodach na 3 piętro kilka razy, a lekarz który miał dyżur w poradni patologii ciąży nawe łaskwie nie preczytał wskazań z usg, dotyczących konsultacji z neonatologami na temat istnienia warunków w szpitalu do przyjęcia naszej małej...dopiero później inna pani dr na prośbę lekarza z usg poszła ze mną i miałam możliwość porozmawiać ze specjalistą. Kontrolne USG za tydzień , roziązanie za około 2-3 tygodniew 37 lub 38 tygodniu....

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ