X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie co do obecnosci facia przy porodzie to tez bym chciala zeby moj byl razem ze mna..moze to intymne i njektorych ta rzeznia moze przerazic ale jednak to wielkie wsparcie tak jak mowia kolezanki ze bez meza nie urodzilyby hehe.no i mysle tez ze troche innaczej traktuja rodzaca jezeli jest z osoba towarzyszaca ;-)

vivien, Rika lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez tylko z mezem na porod :-) ja wiele slyszalam, ze faceci czesto jeszcze bardziej doceniaja kobiete jak sa swiadkami porodu :-) no i oczywiscie lepiej byc z kims niz samej posrod obcych ludzi. pamietam jak mialam wycinane migdalki 10 lat temu (niestety w znieczuleniu miejscowym -masakra i nie polecem nikomu) i prosilam pielegniarke ,zeby chwycila mnie za reke, bo tak sie balam :-)

vivien, Rika lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko z mężem bo na prawdę docenil mnie bardziej potem i sam jeszcze bral aktywny udział w porodzie, trzymał mnie przez godzinę na wyciągniętych rekach przy skurczach w kucki, przecinal pępowinę, był z nami w pierwszych chwilach, pierwszy zobaczył glówkę i w ogóle. Tam przez pare dni mial przed oczami też te niefajne widoki, ale do seksu wróciliśmy juz 5 tygodni potem, więc jakby zaciera się szybko jesli facet kocha.. :)

vivien, patti, Rika lubią tę wiadomość

• Izabela Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj M tez od samego poczatku mowil, ze bedzie ze mna, pomimo cesarki, inna opcja nie wchodzila w rachube :)

lprkcwa1k6b8086c.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 04:04

pasia27 lubi tę wiadomość

• kaja1991 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M. od początku chce być przy porodzie i poprosiłam go o zdjecie naszego Filipka tuż po narodzinach myśle ze bedzie dla nas cudowna pamiątką.
    a dzis byłam u lakarza 32 tydzien ciazy:) Filipek ma około 1860:) mamusia znow 1 kg mniej ale moze tak ma być ważne że bobasek zdrowy :) kłucie podczas przekrecania w nocy prawdopodobnie jest od ucisku maluszka na pecherz bo wszytsko inne jest ok. ;)

Patuska1992, Rika, pasia27 lubią tę wiadomość

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, nasz szpital robi co tydzien takie wieczory dla przyszlych rodzicow i nie trzeba sie nigdzie meldowac. Za to do porodu sie powinno 4 tygodnie wczesniej zapisac, bo wtedy swoje zyczenia mozna powiedziec jakie sie ma :)

A u nas dzisiaj meeega upały i kazdy tylko dzwoni i sie pyta jak sie czuje i czy mi nogi nie puchna, a my z mezusiem dzisiaj mega maraton po sklepach, bo dla mnie upały to basjka. Przynajmniej wiem, ze jest lato. Juz mnie rozwalaja te pytania o samopoczucie...

vivien lubi tę wiadomość

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja1991 no to maluszek rośnie na całego :)
    DzejKej fajna sprawa z tym szpitalem można dogadać pewne sprawy przed :)
    A co do porodu z Mężem jestem jak najbardziej za, można czuć się bezpieczniej wiedząc, że ma się bliską osobę obok no i wiedzieć że zareaguje jak opieka będzie nie ciekawa bo czasem sie tak tez zdarza. No i wsparcie :)
    Mi upały dają się we znaki wieczorem nogi sTRASZNIE PUCHNĄ szczególnie kostki choćbym skręcone miała ..

w57v9n73toqtjvh3.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej wrote:
    Vivien, nasz szpital robi co tydzien takie wieczory dla przyszlych rodzicow i nie trzeba sie nigdzie meldowac. Za to do porodu sie powinno 4 tygodnie wczesniej zapisac, bo wtedy swoje zyczenia mozna powiedziec jakie sie ma :)

A u nas dzisiaj meeega upały i kazdy tylko dzwoni i sie pyta jak sie czuje i czy mi nogi nie puchna, a my z mezusiem dzisiaj mega maraton po sklepach, bo dla mnie upały to basjka. Przynajmniej wiem, ze jest lato. Juz mnie rozwalaja te pytania o samopoczucie...

DZieki za informacje bede w takim razie dzwonila za dwa tyg.po szpitalach i bede sie pytac czy tutaj tez cos takiego jest ;)

Co do upalow ja jak narazie ciesze sie z kazdego promienia slonecznego mimo tego ze jest naprawde goraco.Taka dluga zima byla ze az spragniona slonca jestem ;)

We wtorek zaczynamy z mezem szkole rodzenia ;) ;)

DzejKej lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety szkola rodzenia robi kurs tylko dla kobiet. Na te ktore robia z mezem za pozno sie chcialam zapisac, a tu gdzie chodze to jest tylko jeden termin z mezami i na dodatek w sobote wiec mi w ogole nie pasuje.

Ja wczesniej nie chcialam, zeby maz byl przy porodzie, bo wiadomo co moze sie przydarzyc, ale bede probowala rodzic w tej wannie to tam tak bardzo krwi nie bedzie widac :) No i siku tez nie jakby co ;) Strasznie bylam zaskoczona szpitalem. Przede wszystkim rodzeniem prawie po ciemku. Dzieki temu nie bede czuc sie taka skrepowana i mazus jednak ma szanse byc przy mnie.
    Co prawda nadal nie wyobrazam sobie, zeby widzial jak dziecko ze mnie wychodzi, ale siedziec za mna i troszke patrzec moze. Jedyne co to zadnego przygladania sie od przodu, bo mu głowie urwe i seksu do konca zycia nie bedzie.
    Jak mi maz kolezanki jej fotki z porodu pokazal to jedyna mysl "pobilabym meza za zrobienie takich zdjec..." ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:58

anilorak, vivien, she lubią tę wiadomość

• martek Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO właśnie, jak to jest z tą obecnością męża w przypadku cesarki? na sali chyba nie może być w trakcie zabiegu? gapa ze mnie i nie zapytałam lekarza

• Adka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Adka, a na jakie wyniki ty czekasz? Bo chyba coś mi umknęło lub nie doczytałam.

mam za wysoki poziom HBs i w piątek mam wizytę w poradni. Chociaż już się dowiedziałam, że to wcale nie musi oznaczać niczego aż tak strasznie złego. Potrzebne są dodatkowe badania, które właśnie zleci hepatolog.

• Adka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martek wrote:
    NO właśnie, jak to jest z tą obecnością męża w przypadku cesarki? na sali chyba nie może być w trakcie zabiegu? gapa ze mnie i nie zapytałam lekarza

hmm dobre pytanie. Zwiedzaliśmy ostatnio porodówkę ale nie przyszło mi do głowy zapytać o obecność osoby towarzyszącej przy cc. Jutro będę w szkolę rodzenia to zapytam jak to wygląda u nas.

Chociaż ja nie jestem do końca przekonana, żeby rodzić z moim M. on też nie jest tego na 100% pewny więc nie nalegamy na to. Jedno jest pewne, że jak M. nie zmieni zdania to będę rodzić z siostrą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:58

• patti Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obecnosc meza przy cesarce zaley od szpitala, musicie dopytac -w niektorych pozwalaja byc ,w innych kategorycznie nie :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu do niedawna była możliwość, aby facet uczestniczył w cesarce. Do momentu aż.... jeden koleś zemdlał i bardzo rozwalił sobie głowę - od tego czasu nie pozwalają uczestniczyć przy samym zabiegu.

patti lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • martek Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedzi w sprawie CC.
    Teraz z innej beczki- przy kązdym badaniu lekarz puka mnie po bokach pleców i pyta czy nie boli? DLACZEGO??? któraś z was wie o co chodzi? Bo wczoraj też mnie pytał no i nie bolało, ale za to dziś co jakiś czas łapie mnie taki ból w lewym boczku pleców , że aż mi dech zapiera. Staram się nie forsować , leżakuję, ale i tak potrafi mnie złapać gdy np idę do łazienki- miała któraś z was doczynienia z tym? Pytam szczególnie mamusie powtórne- bo może to coś wspólnego z akcją porodową ma a ja tu taka nieświadoma w domu siedzę...?

• asia__u Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2013, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martek wrote:
    dzięki za odpowiedzi w sprawie CC.
    Teraz z innej beczki- przy kązdym badaniu lekarz puka mnie po bokach pleców i pyta czy nie boli? DLACZEGO??? któraś z was wie o co chodzi? Bo wczoraj też mnie pytał no i nie bolało, ale za to dziś co jakiś czas łapie mnie taki ból w lewym boczku pleców , że aż mi dech zapiera. Staram się nie forsować , leżakuję, ale i tak potrafi mnie złapać gdy np idę do łazienki- miała któraś z was doczynienia z tym? Pytam szczególnie mamusie powtórne- bo może to coś wspólnego z akcją porodową ma a ja tu taka nieświadoma w domu siedzę...?

Mnie lekarz pukał w boki pleców i pytał czy bolijak okazało się, że mam zastój moczu w jednej nerce. Akurat u mnie lekarz nerki tak sprawdzał czy nie bolą. A Ty martek nie miałas problemów z nerkami??

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • martek Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiu-u, kilka lat temu na usg wyszło,że mam piasek w nerkach no i w dwóch ostatnich badaniach moczu wyszło, że mam w nim jakieś tam liczne szczawiany, ale sikam normalnie,bez bólu, jakiegoś dyskomfortu, w miarę często, bakterii żadnych tam nie miałam... poczekam jeszcze dzień i jak się nie poprawi to chyba do rodzinnego z tym pójdę... a co dalej zrobili jak miałaś ten zastój w nerce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 17:18

‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ