III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
martek wrote:A ja ostatnio pisałam, że jeszcze nie mam snów dziecięco- porodowych. O dzisiaj mam- śniło mi się że moja córcia urodziła się taka maleńka jak calineczka i w ogóle jeść nie chciała....to pewnie przez te insynuacje ,że za mało przybiera na wadze i straszenie mnie hipotrofią wewnątrzmaciczną....jeszcze trochę, jutro zaczynam 36 tydzień
ja mam te sny juz od 2 tyg przynajmniej np snilo mi sie ostatnio ,ze chcialam przewinac dziecko i nie moglam nigdzie znalezc pieluch, chusteczek, wody, niczego :-)snil mi sie porod... -
u mnie rolety sa caly czas zasloniete, wlasnie wrocilam ze spaceru i za chwilke znowu wybieram sie po warzywa na targ, tylko czekam na kuriera, biedak zabladzil ,mial byc 20 min temu- zamowilam wanienke ze stojakiem, poduszke do karmienia i rolety do auta dla malego
niebawem dojdzie materacyk i zakonczone zakupy.
u mnie dzis 29 stopni ,ale jest przyjemny wiaterek, plus moje mieszkanko nie nagrzewa sie az tak bardzo ,jest chlodek
mnie ogolnie nigdy nie przeszkadzala wysoka temperatura i teraz tez jest ok ,ale wiem ,ze dla niektorych jest to meczace. -
pasia27 wrote:ja tez zrobilam rano obiadek i leze na wyrku w majtkach wysmarowany brzuch tv i net hehe ale okno otwarte i wietrze bo jakies pranie schnie
pasia ,ja nie mam tv haha wszyscy pytaja jak zyje bez telewizji ,a ja juz tak od 6 lat przynajmniej.wystarczy mi net -
o to super ze przyjda ci zamowione rzeczy ja tez juz wszystko mam i jestem spokojna hehe
a co do tempki o ja jestem z tych marcowych i jednak wole chlodek bo w zime sie ubierzesz i jakos ocieplisz a w lato to chodzby nie wiem co to sie nie ochlodzisz hehe
no wlasnie to podziwiam ze zyjesz bez tv bo jak ja pojechalam do tesciow w odwiedzinki i wylaczyli tv a oni nie mieli dekoderow to dziiiiiiiiiko na maxa cisz i w ogole hehe ale netka mialam to chociaz tyle
-
Ja upały uwielbiam ale jak mogę wejść do wody (morze, basen, itp.) i napić się np. zimnego piwka z sokiem, w innym wypadku nie toleruję)
Ja też już mam chyba wszystko dla Lauruni, wózek będzie do dwóch tygodni. dzisiaj jadę jeszcze po laktator i podpaski bo nie wiem czemu kupiłam ostatnio tylko jedną paczkę
Pozostaje wypranie ubranek i rozłożenie łóżeczka itd. Nie miałabym teraz siły latać po sklepach i oglądać wszystkiego...... pewnie kupiłabym pierwsze lepsze rzeczy.pasia27 lubi tę wiadomość
-
ja tez nie mam ochoty na zakupy obecnie.mam 3 opakowania podkladow poporodowych i jak wykorzystam wszystkie przejde na podpaski -myslicie ,ze always takie ultra na noc beda ok?
nie mam pojecia o podpaskach ,bo ich nie uzywalam, gdyz mialam malo obfite okresy i wystarczyly mi nieco grubsze wkladki .
kurier dotarl ,co za zakrecony chlopak -jak sie okazalo przyszedl materacyk ,a nie wanienka i poduszka jak sadzilam
a co do tego wiesiolka z innego watku ,to od ktorego tyg go bierzecie? -
UFF jakoś przeżyłam dzisiejsze tropiki- u nas termometr pokazał 36 stopni- ale luby zmontował wentylator i tak siedziałam w jego towarzystwie na łóżku:) co do wyprawki- to cieszę się ,że załatwiliśmy wszystko na długo przed zbliżającym się terminem, bo teraz choćbym bardzo chciała to nie dałabym rady ruszyć się z domu, koniec roku szkolnego więc M. ma full pracy papierkowej- czasami mu pomagam, nie czuję sie wtedy jakbym wypadła z obiegu w pracy:) W przyszłym tygodniu trzeba jeszcze wózek z hurtowni odebrać i już a my dziś zaczęłyśmy 9 miesiąc:)
patti, pasia27, Izabela lubią tę wiadomość
-
martek wrote:UFF jakoś przeżyłam dzisiejsze tropiki- u nas termometr pokazał 36 stopni- ale luby zmontował wentylator i tak siedziałam w jego towarzystwie na łóżku:) co do wyprawki- to cieszę się ,że załatwiliśmy wszystko na długo przed zbliżającym się terminem, bo teraz choćbym bardzo chciała to nie dałabym rady ruszyć się z domu, koniec roku szkolnego więc M. ma full pracy papierkowej- czasami mu pomagam, nie czuję sie wtedy jakbym wypadła z obiegu w pracy:) W przyszłym tygodniu trzeba jeszcze wózek z hurtowni odebrać i już a my dziś zaczęłyśmy 9 miesiąc:)
36 stopni???u m nie tylko 30.martek i jak sprawdza sie ten wentylator ,bo tez planuje kupic na cieplejsze dni.
gratulacje z okazji 9 miesiaca -
pytałam dzisiaj o obecność osoby towarzyszącej przy cc. Więc u nas nie ma takiej możliwości z tego względu, jak to tłumaczyłam pani doktor, jest to operacja i oni jednak nie wyrażają na to zgody. Jeśli cc jest nagłe to zaraz po urodzeniu dziecko jest badane, wszystko jest robione co trzeba i oddaje się je ojcu lub osobie która towarzyszy. Pytałam też o kontakt skóra do skóry (matki i dziecka) więc tu też wszystko zależy od przebiegu. Pytałam czy praktykują, żeby to ojcu dać dziecko skóra do skóry i otrzymałam odpowiedź, że jeżeli będzie taka prośba od ojca to nie ma problemu.
Odnośnie porodu to powiedziała, że najważniejsze jest słuchać położnej i z nią współpracować. Można rodzić w dowolnej pozycji, a z racji tego, że nie ma wanny do porodu można posiedzieć sobie pod prysznicem.
Ja też lubię ciepło ale moje maleństwo chyba nie za bardzo bo jakieś takie dzisiaj mało ruchliwe jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 19:37
-
Czesc kobitki.ja juz wyspana..masakra duchota nie dalo sie usnac..w nocy siku 2razy i teraz leze i czekam na siku bo sie wybieram do laborotorium na krew i oddac mocz.czekam i jak na zlosc nie chce sie.hehehe
Za oknem juz slonecznie..masakra hehe.milego dnia -
nick nieaktualny
-
Popieram Rikę- wentylator, zwłaszcza taki co się obraca i ma 5 biegów to super sprawa- nie wiem jakbym przeżyła wczorajszy dzień bez niego- chyba leżałabym plackiem na kafelkach w łazience:)
Adka- a jeśli mogę zapytać, to w którym szpitalu masz zamiar urodzić? Czy gdzieś w Szczecinie? Bo ja będę rodziła na Pomorzanach.
My dziś rano pojechaliśmy do Urzędu Stanu Cywilnego i załatwiliśmy uznanie ojcostwa dziecka poczętego z ustaleniem nazwiska , więc łatwiej będzie załatwiac wszystko po urodzeniu się małej:)ślub ze względu na te nasze szpitalne przeboje zszedł na daleki plan, więc dobrze że choć to można załatwić w taki sposób....patti lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie wentylator nawet w nocy chodzi bo spać nie chce. A mam pytanie odnośnie spuchnietych stóp bo kładę się wieczorem wstaję rano i żadnej zmiany spuchniete strasznie jaka dotykam to bolą Da sie coś zrobić zeby ta opuchlizna zeszła?
patti lubi tę wiadomość