X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzej Kej przpomnialas mi o poloznej.od jakiegos czasu mieszkam w innym miescie i przeciez musze zapisac sie do jakiejs przychodni, zeby polozna mogla przyjsc ,plus wybrac pediatre -musze zrobic jakis wywiad -co do tej przychodni to pewnie musze pojsc tam gdzie moj rejon ,jesli chce na nfz?

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dziewczyny za chwilę powitamy na świecie kolejna dzidzie ! BelliRosie odeszły wody :D

Wow, to Bella już pewnie po wszystkim, czekamy na wieści :*

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Co do pępka, to nam położne polecały tylko i wyłącznie pielęgnować go na sucho, a dopiero jak coś się będzie działo to psikać octeniseptem.

Do podmywania podobno najlepszy jakiś płyn z korą dębu - ja kupiłam w Rossmanie firmy Venus za 7 zł. Jest też biały jeleń i soraya jak się nie mylę.

Mój lekarz zaleca branie tego wiesiołka, więc w sumie nie każdy jest tak sceptycznie nastawiony do tych specyfików;)
    aga a od kiedy powiedzial lekarz ze mozna brac tego wiesiolka??wiesz cos wiecej ??

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga wlasnie tez widzialam ten venus z kora debu albo jelenia ;-) kupie zs 3 saszetki tantum rosy i do podmywania plyn.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f, jeszzce nie po wszystkim ,na topiku rozpakowane mamy jest wiecej info na temat Belli:-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki.kolejna dziwna noc..ciagle pielgrzymki do toalety i o 5tej jak moj wychodzil do pracy to Kacperek tez juz byl na chodzie i do 7mej sie meczylam i szukalam jakiejs milej pozycji do snu ,pozniej jak przysnelam to sie obudzilam na plecach i sie wkurzylam ze nie moge przeciez na plecach bo to dla niego nie dobrze i znowu z boku na bok hehe.. daje czadu wiec ciekawe jak sie urodzi bo teraz nawet brzuch lata.he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia ja tez dzis wstawalam :/
    Ale mnie susza w gardle budzila :/ mala spragniona byla :P
    Chyba jej sie cos pokickalo bo jak wstalam sie napic o 3 i sie polozylam znowu spac to niunia zaczela szalec :P zaczelam glaskac brzuch i gadac ze mamusia jeszcze idzie spac ze jeszcze nie wstajemy i dala mi po paru minutach spac ;) ;)

Co do aktywnosci Kacpetka kurde jeszcze wczoraj wysylalam mezowi z mamazone raport z 25tyg ciazy i tam pisalo "
    Między 24. a 28. tygodniem ciąży dziecko będzie się wyjątkowo dużo ruszać, bo jeszcze pozwalają mu na to warunki w macicy - wkrótce zabraknie mu miejsca na figle. Zapamiętaj, jak rozkłada się aktywność dziecka w czasie doby - po porodzie może być podobnie."
    Teraz badz tu madra, jak twoj jeszcze teraz tak szaleje ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet nie wspominajcie o spaniu noca -mnie od lezenia na jedym boku wszystko boli nawet kregoslup mi dokucza , budze sie przez to czesto-noce sa najgorsze -wstaje zmeczona bardziej niz przed spaniem.dzis na przyklad zjadlam i spalam znowu od 9 do 11 -lepiej sie wysypiam w dzien podczas krotkich drzemek, wowczas po tak krotkim snie az tak bardzo mnie wszystko nie boli

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te spanie dziewczyny na boku najgorsze jest;/ mnie tak rano biodra bolą i zauważyłam, ze często budzę się śpiąc na plecach. A o 5 rano wstaję na pierwsze śniadanko bo inaczej mała nie da zasnąć :)Ale ograniczyłam ostre przyprawy i nie męczy mnie zgaga w nocy więc rennie poszło w odstawkę :)
    Dziewczyny mam pytanie co ma najwięcej żelaza bo mam mały niedobór a nie chce dodatkowo żelaza brać bo słyszłam że zeby sie od niego psują ;/

w57v9n73toqtjvh3.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania to ja w ogole sie nie przejmuje i spie jak mi wygodnie. Najczesciej na prawym boku, albo na plecach jak mnie biodra zaczna bolec.

Co do aktywnosci dziecka to podobno normalne, ze najaktywniejsze sa w nocy :) Moja tez zawsze jak sie obudze to swiruje. Dzisiaj w nocy było inaczej, ale miałam bole brzucha, a ona jak mi cos dolega to siedzi spokojnie.

Wszystkie ciezarne opowiadaja o ciaglym lataniu do toalety, a ja w nocy nie wstaje ani razu i zaczynam sie martwic czy wszystko ze mna w porzadku...

Adka lubi tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej, ja tylko raz ide do toalety w nocy :-) chodze spac przed polnoca i okolo 5 nad ranem mam wycieczke, wczesniej chodzlam czesciej.

Patuska, do niedawna przez 2 tyg tez pierwsze sniadanko jadlam o 5 nad ranem -zazwyczaj pilam cieple mleko i mala kanapeczke -ostatnio staram sie zjesc bardziej obfita kolacje okolo 22 i daje rade przespac i zoladek tez to dobrze toleruje ,bo ide spac okolo polnocy ,wiec kolacyjke mam prawie strawiona.

Co do zelaza, u mnie jest na dobrym poziomie caly czas -jedz duzo zieleniny, do kazdego prawie posilku -salata, liscie szpinaku, pietruszke, brokuly, buraczki, rob zupe botwinke, no i oczywiscie tluste rybki morskie (ja jem 2 razy w tyg), wolowinka dobrej jakosci (tez 2 razy w tyg jem).zoltka jaj maja tez sporo zelaza -do 3 jajek mozesz zjesc w ciagu tyg -tylko te jajka to jakies sprawdzone nie z supermarketu.ogolnie mieso z indyka ,kurczaka tez ma zelazo -wieprzowina rowniez ,ale to mniej zdrowe choc na schabowe mozna sobie czasem pozwolic -ja dzis wlasnie robie.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien tez tam czaje kazdy tydzien na mamazone no i wlasnie bo ani waga malego mi sie nie sprawdza ani to ze ma mniej miejsca i mniej sie rusza chociaz on nie tyle ze plywa jak szalony tylko wyciaga sie na maxa az pol brzucha stoi i po bokach pod zebrami prostuje nozki i wbija cos hehe

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz tez zaleca wiesiołek od 36 tygodnia ciąży, nie wcześniej.
    A co do nocy to jak dla mnie są one tragiczne, nie wysypiam się, bo albo latam sikać, albo mała kopie, cięzko znaleźć dobrą pozycję....Dzięki Bogu mam poduche rogala, która znacznie ułatwia w miare wygodne ułożenie się:)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dzieki za wiadomosc odnosnie wiesiolka ;-) kupie i bede brala i zobaczymy hehe zdam relacje po porodzie ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam tego rogala z motherhood. Dużo lepiej się śpi. Do toalety też dużo nie wstaje, ok 1 razu (czasem 2)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • patti Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie zaczynaj meczyc silniejsze skurcze przepowiadajace -nie ma ich az tak duzo w trakcie dnia ,ale przybraly na sile w porownaniu do tych sprzed kilku tygodni. wlasnie przed chwila wzielam prysznic ,zeby sie uspokoily nieco i faktycznie pomoglo.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba wogóle jakas dziwna jestem, bo wogóle nie wstaje w nocy do toalety :P Moze mi sie to zmieni wraz z przyrostem dzieciaczka ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • martek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm, mnie zostało tylko 33 dni...ale myslę, że mała szybciej pojawi się na świecie, zobaczymy co w poniedziałek powie lekarz na USG. Co do aktywności- to mała jest niezłą gimnastyczką,kiedy dłużej siedzę brzuch faluje mi i przybiera dziwne kształty:)Kiedy ja jestem aktywna, ona śpi. Gdy byłam w szpitalu, to bywało, że pielęgniarka przychodziła mierzyć tętno, to mała już nie spała.. Przejrzałam też znowu nasze torby do szpitala i teraz już są spakowane jak należy- podpatrzyłam i dopytałam w szpitalu co jest niezbędne. Ubranka już uprane i uprasowane, dodatkowe miejsce w szafie wygospodarowane ( tata zrobił mi półki)...teraz tylko brakuje dobrych wieści od lekarzy

Anette lubi tę wiadomość

• Anette Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny jak ten czas leci. Poczytalam was troszeczke i popatrzylam ze jestescie na koncoweczkach. Az mi brakuje tamtych chwil.... Bierzcie z koncowki ile mozecie, odpoczywajcie,mrobcie cos dla siebie. Pozniej jest roznie ale z reguly na nic nie ma czasu. Ja zaluje, ze juz tu prawie nie zagladam ale czas naprawde mi na to nie pozwala.
    Trzymam za was wszystkie kciuki i za wasze dzieciatka :-)
    Bedzie do dobrze zobaczycie, to naprawde cud gdy trzyma sie juz w ramionach swoje wyczekane malenstwo.
    Buziaki dla was ode mnie i Majkusia!

Patuska1992, she, pasia27, patti, vivien lubią tę wiadomość

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette, własnie my tak z mężem ostatnio rozmawialiśmy, że nikt widząc mój wielki brzuch nie mówi: ale super, ale szczęście was spotkało, jeszcze chwila i będziecie najszczęśliwszymi ludźmi na świcie z dzieciaczkiem przy boku, będzie cudownie, radośnie i wogóle czadowo:) Wszyscy mówią: ojjj po porodzie to dopiero wam się zacznie, odpoczywajcie póki możecie, potem będzie przewalone, itp., itd.:)))

patti, Anette, Marakuja lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ