Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzej Kej przpomnialas mi o poloznej.od jakiegos czasu mieszkam w innym miescie i przeciez musze zapisac sie do jakiejs przychodni, zeby polozna mogla przyjsc ,plus wybrac pediatre -musze zrobic jakis wywiad -co do tej przychodni to pewnie musze pojsc tam gdzie moj rejon ,jesli chce na nfz?

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dziewczyny za chwilę powitamy na świecie kolejna dzidzie ! BelliRosie odeszły wody :D

Wow, to Bella już pewnie po wszystkim, czekamy na wieści :*

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Co do pępka, to nam położne polecały tylko i wyłącznie pielęgnować go na sucho, a dopiero jak coś się będzie działo to psikać octeniseptem.

Do podmywania podobno najlepszy jakiś płyn z korą dębu - ja kupiłam w Rossmanie firmy Venus za 7 zł. Jest też biały jeleń i soraya jak się nie mylę.

Mój lekarz zaleca branie tego wiesiołka, więc w sumie nie każdy jest tak sceptycznie nastawiony do tych specyfików;)
    aga a od kiedy powiedzial lekarz ze mozna brac tego wiesiolka??wiesz cos wiecej ??

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga wlasnie tez widzialam ten venus z kora debu albo jelenia ;-) kupie zs 3 saszetki tantum rosy i do podmywania plyn.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f, jeszzce nie po wszystkim ,na topiku rozpakowane mamy jest wiecej info na temat Belli:-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki.kolejna dziwna noc..ciagle pielgrzymki do toalety i o 5tej jak moj wychodzil do pracy to Kacperek tez juz byl na chodzie i do 7mej sie meczylam i szukalam jakiejs milej pozycji do snu ,pozniej jak przysnelam to sie obudzilam na plecach i sie wkurzylam ze nie moge przeciez na plecach bo to dla niego nie dobrze i znowu z boku na bok hehe.. daje czadu wiec ciekawe jak sie urodzi bo teraz nawet brzuch lata.he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia ja tez dzis wstawalam :/
    Ale mnie susza w gardle budzila :/ mala spragniona byla :P
    Chyba jej sie cos pokickalo bo jak wstalam sie napic o 3 i sie polozylam znowu spac to niunia zaczela szalec :P zaczelam glaskac brzuch i gadac ze mamusia jeszcze idzie spac ze jeszcze nie wstajemy i dala mi po paru minutach spac ;) ;)

Co do aktywnosci Kacpetka kurde jeszcze wczoraj wysylalam mezowi z mamazone raport z 25tyg ciazy i tam pisalo "
    Między 24. a 28. tygodniem ciąży dziecko będzie się wyjątkowo dużo ruszać, bo jeszcze pozwalają mu na to warunki w macicy - wkrótce zabraknie mu miejsca na figle. Zapamiętaj, jak rozkłada się aktywność dziecka w czasie doby - po porodzie może być podobnie."
    Teraz badz tu madra, jak twoj jeszcze teraz tak szaleje ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet nie wspominajcie o spaniu noca -mnie od lezenia na jedym boku wszystko boli nawet kregoslup mi dokucza , budze sie przez to czesto-noce sa najgorsze -wstaje zmeczona bardziej niz przed spaniem.dzis na przyklad zjadlam i spalam znowu od 9 do 11 -lepiej sie wysypiam w dzien podczas krotkich drzemek, wowczas po tak krotkim snie az tak bardzo mnie wszystko nie boli

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te spanie dziewczyny na boku najgorsze jest;/ mnie tak rano biodra bolą i zauważyłam, ze często budzę się śpiąc na plecach. A o 5 rano wstaję na pierwsze śniadanko bo inaczej mała nie da zasnąć :)Ale ograniczyłam ostre przyprawy i nie męczy mnie zgaga w nocy więc rennie poszło w odstawkę :)
    Dziewczyny mam pytanie co ma najwięcej żelaza bo mam mały niedobór a nie chce dodatkowo żelaza brać bo słyszłam że zeby sie od niego psują ;/

w57v9n73toqtjvh3.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania to ja w ogole sie nie przejmuje i spie jak mi wygodnie. Najczesciej na prawym boku, albo na plecach jak mnie biodra zaczna bolec.

Co do aktywnosci dziecka to podobno normalne, ze najaktywniejsze sa w nocy :) Moja tez zawsze jak sie obudze to swiruje. Dzisiaj w nocy było inaczej, ale miałam bole brzucha, a ona jak mi cos dolega to siedzi spokojnie.

Wszystkie ciezarne opowiadaja o ciaglym lataniu do toalety, a ja w nocy nie wstaje ani razu i zaczynam sie martwic czy wszystko ze mna w porzadku...

Adka lubi tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej, ja tylko raz ide do toalety w nocy :-) chodze spac przed polnoca i okolo 5 nad ranem mam wycieczke, wczesniej chodzlam czesciej.

Patuska, do niedawna przez 2 tyg tez pierwsze sniadanko jadlam o 5 nad ranem -zazwyczaj pilam cieple mleko i mala kanapeczke -ostatnio staram sie zjesc bardziej obfita kolacje okolo 22 i daje rade przespac i zoladek tez to dobrze toleruje ,bo ide spac okolo polnocy ,wiec kolacyjke mam prawie strawiona.

Co do zelaza, u mnie jest na dobrym poziomie caly czas -jedz duzo zieleniny, do kazdego prawie posilku -salata, liscie szpinaku, pietruszke, brokuly, buraczki, rob zupe botwinke, no i oczywiscie tluste rybki morskie (ja jem 2 razy w tyg), wolowinka dobrej jakosci (tez 2 razy w tyg jem).zoltka jaj maja tez sporo zelaza -do 3 jajek mozesz zjesc w ciagu tyg -tylko te jajka to jakies sprawdzone nie z supermarketu.ogolnie mieso z indyka ,kurczaka tez ma zelazo -wieprzowina rowniez ,ale to mniej zdrowe choc na schabowe mozna sobie czasem pozwolic -ja dzis wlasnie robie.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien tez tam czaje kazdy tydzien na mamazone no i wlasnie bo ani waga malego mi sie nie sprawdza ani to ze ma mniej miejsca i mniej sie rusza chociaz on nie tyle ze plywa jak szalony tylko wyciaga sie na maxa az pol brzucha stoi i po bokach pod zebrami prostuje nozki i wbija cos hehe

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz tez zaleca wiesiołek od 36 tygodnia ciąży, nie wcześniej.
    A co do nocy to jak dla mnie są one tragiczne, nie wysypiam się, bo albo latam sikać, albo mała kopie, cięzko znaleźć dobrą pozycję....Dzięki Bogu mam poduche rogala, która znacznie ułatwia w miare wygodne ułożenie się:)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dzieki za wiadomosc odnosnie wiesiolka ;-) kupie i bede brala i zobaczymy hehe zdam relacje po porodzie ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam tego rogala z motherhood. Dużo lepiej się śpi. Do toalety też dużo nie wstaje, ok 1 razu (czasem 2)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • patti Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie zaczynaj meczyc silniejsze skurcze przepowiadajace -nie ma ich az tak duzo w trakcie dnia ,ale przybraly na sile w porownaniu do tych sprzed kilku tygodni. wlasnie przed chwila wzielam prysznic ,zeby sie uspokoily nieco i faktycznie pomoglo.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba wogóle jakas dziwna jestem, bo wogóle nie wstaje w nocy do toalety :P Moze mi sie to zmieni wraz z przyrostem dzieciaczka ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • martek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm, mnie zostało tylko 33 dni...ale myslę, że mała szybciej pojawi się na świecie, zobaczymy co w poniedziałek powie lekarz na USG. Co do aktywności- to mała jest niezłą gimnastyczką,kiedy dłużej siedzę brzuch faluje mi i przybiera dziwne kształty:)Kiedy ja jestem aktywna, ona śpi. Gdy byłam w szpitalu, to bywało, że pielęgniarka przychodziła mierzyć tętno, to mała już nie spała.. Przejrzałam też znowu nasze torby do szpitala i teraz już są spakowane jak należy- podpatrzyłam i dopytałam w szpitalu co jest niezbędne. Ubranka już uprane i uprasowane, dodatkowe miejsce w szafie wygospodarowane ( tata zrobił mi półki)...teraz tylko brakuje dobrych wieści od lekarzy

Anette lubi tę wiadomość

• Anette Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny jak ten czas leci. Poczytalam was troszeczke i popatrzylam ze jestescie na koncoweczkach. Az mi brakuje tamtych chwil.... Bierzcie z koncowki ile mozecie, odpoczywajcie,mrobcie cos dla siebie. Pozniej jest roznie ale z reguly na nic nie ma czasu. Ja zaluje, ze juz tu prawie nie zagladam ale czas naprawde mi na to nie pozwala.
    Trzymam za was wszystkie kciuki i za wasze dzieciatka :-)
    Bedzie do dobrze zobaczycie, to naprawde cud gdy trzyma sie juz w ramionach swoje wyczekane malenstwo.
    Buziaki dla was ode mnie i Majkusia!

Patuska1992, she, pasia27, patti, vivien lubią tę wiadomość

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette, własnie my tak z mężem ostatnio rozmawialiśmy, że nikt widząc mój wielki brzuch nie mówi: ale super, ale szczęście was spotkało, jeszcze chwila i będziecie najszczęśliwszymi ludźmi na świcie z dzieciaczkiem przy boku, będzie cudownie, radośnie i wogóle czadowo:) Wszyscy mówią: ojjj po porodzie to dopiero wam się zacznie, odpoczywajcie póki możecie, potem będzie przewalone, itp., itd.:)))

patti, Anette, Marakuja lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ