X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystko prałam w Lovelli w obydwu ciążach :) Ale bardzo krótko. Jak mały miał max miesiąc to już prałam w normalnym proszku ;p

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tez postawię na płyny do prania ciuszków tak myślę :) a ja dziś pełen relax na leżaczku sobie siedzę i odpoczywam po całym tygodniowym maratonie. Zuzia coś dziś bardzo spokojna jest ale może śpi sobie słodko mam taką nadzieję :). W środę mam wizytę u gina i pewnie zleci mi badania no i oczywiście krzywą cukrową :( trochę się obawiam jej wyników.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Ja chyba tez postawię na płyny do prania ciuszków tak myślę :) a ja dziś pełen relax na leżaczku sobie siedzę i odpoczywam po całym tygodniowym maratonie. Zuzia coś dziś bardzo spokojna jest ale może śpi sobie słodko mam taką nadzieję :). W środę mam wizytę u gina i pewnie zleci mi badania no i oczywiście krzywą cukrową :( trochę się obawiam jej wyników.

milego odpoczynku w takim razie ;)

Ja tez ide w srode do ginka :P ciekawa jestem co tam u naszych ksiezniczek :)
    Co do krzywej cukrowej nie masz sie co martwic badanie nie jest takie starszne ;) a czemu boisz sie wynikow?

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia; Michaela - ja na patologii leżałam po cesarce, bo tam przenoszą najpierw z sali pooperacyjnej. Tam to dopiero spotkałam się z fajnym personelem, naprawdę ;) babki super pomocne i takie do pożartowania :)

michaela, Amicizia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn z Krakowa: Dzidziusia można kupić w sklepie Myszka na Stradomskiej ;)

Amicizia lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 września 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    milego odpoczynku w takim razie ;)

Ja tez ide w srode do ginka :P ciekawa jestem co tam u naszych ksiezniczek :)
    Co do krzywej cukrowej nie masz sie co martwic badanie nie jest takie starszne ;) a czemu boisz sie wynikow?

Bo ostatnio troszkę pofolgowałam sobie ze słodkościami jak przed ciążą to ich nie musiało być w domu nawet a teraz masakra jak ich nie ma :)

• blueberry Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielko nie martw się na zapas, ja też ze słodyczami przesadzam a wyniki miałam dobre ;)

wczoraj dziewczynki zatrułam się czymś :( zatkało mnie z dwóch stron, że tak powiem a brzuch bolał niemiłosiernie, a do tego jelita było słychać w całym pokoju. Mąż się przestraszył i rozkazał, że jedziemy na ip. Zbadali mnie, zbadali tętno maluszka i ginekologicznie-położniczo wszystko w porządku. Lekarz kazał wziąć więcej nospy i espumisan. Powiedział żeby za 3 dni się zgłosić do ginekologa prowadzącego bądź lekarza rodzinnego. Dziś czuję się już o niebo lepiej, ale nadal nie jest tak w 100% dobrze. Moja ginka jest na urlopie. Zastanawiam się czy jeśli wszystkie objawy przejdą do poniedziałku to czy iść do rodzinnego. Jak myślicie?

zfxga33.png

Wysłany: 7 września 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się własnie zastanawiam oprócz ubrań i kosmetyków do szpitala dla siebie i dla małej jakie dokumenty są jeszcze potrzebne na pewno karta ciąży badania przeprowadzone i co akt małżeństwa również ? Lekarz chyba wypisuje też skierowanie z tego co pamiętam ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie szpitala powinno byc wypisane dokladnie

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    marzycielko nie martw się na zapas, ja też ze słodyczami przesadzam a wyniki miałam dobre ;)

wczoraj dziewczynki zatrułam się czymś :( zatkało mnie z dwóch stron, że tak powiem a brzuch bolał niemiłosiernie, a do tego jelita było słychać w całym pokoju. Mąż się przestraszył i rozkazał, że jedziemy na ip. Zbadali mnie, zbadali tętno maluszka i ginekologicznie-położniczo wszystko w porządku. Lekarz kazał wziąć więcej nospy i espumisan. Powiedział żeby za 3 dni się zgłosić do ginekologa prowadzącego bądź lekarza rodzinnego. Dziś czuję się już o niebo lepiej, ale nadal nie jest tak w 100% dobrze. Moja ginka jest na urlopie. Zastanawiam się czy jeśli wszystkie objawy przejdą do poniedziałku to czy iść do rodzinnego. Jak myślicie?

jesteś pewna że się zatrułaś? Co to ewentualnie mogło być?
    Ja miałam często bóle jelit jak przy zatruciu, ale nie było to zatrucie. Skoro twój mąż jadł to samo i się nie zatruł.... Jeśli miałaś biegunkę to polecam na przyszłość smectę.
    Idź do rodzinnego. Ja byłam u internisty w końcu bo ginekolog rozkładał ręcę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2013, 16:06

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie miałam biegunki, ale ból brzucha był taki jakbym miała. Nie wiem, wczoraj mąż wziął wolne w pracy i cały dzień byliśmy na mieście, kupiliśmy sobie bułki słodkie, po szejku w mc donaldzie, ja zjadłam dodatkowo banana i kanapkę z wędliną. Ale myślisz żeby iść nawet jak mi już przejdzie?

zfxga33.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm... może Bluebryy ci przejdzie. Rumianek sobie zaparz ,jest przeciw zapalny. Albo mięte ja w ciąży piłam jak coś mi jeździło raz po brzuchu (właśnie słychać było coś w jelitach) (nie miałam biegunki ,ani wymiotów)
    Ale po tej mięcie tak się super poczułam.

Ja wczoraj z mężem byłam u znajomych ,praktycznie nie piłam wody od wieczora i w nocy pojadałam tam chipsy wypiłam sok...
    Rano obudziłam się z takim uczuciem opuchnięcie nóg.
    Ciśnienie normalne mam 103/79 puls 89. Właśnie odpoczywałam po obiedzie.
    I zasnęłam na 2 h z nogami uniesionymi do góry.

Mam nadzieję że wam dzisiaj lepiej dzień mija.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png

Wysłany: 7 września 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Na stronie szpitala powinno byc wypisane dokladnie

Własnie nic nie pisze na ten temat i muszę zapytać mojego ginekologa może on mi coś powie na ten temat a jesli nie to pozostaje tel do szpitala.

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie standardowo potrzeba: książeczkę ciąży, grupę krwi, wynik gbs, ostatnie badania morfologii, dowód osobisty i może ubezpieczenie.
    Tu z jakiejś strony:
    Dokumenty do porodu

W chwili przyjazdu na porodówkę ciężarna kobieta musi mieć ze sobą:

• dowód osobisty;
    • dowód ubezpieczenia;
    • kartę przebiegu ciąży;
    • numer NIP swojego pracodawcy lub własny (w przypadku prowadzenia własnej działalności gospodarczej).

Potrzebne będą także wyniki następujących badań:

• USG, a w szczególności wykonanego ostatnio;
    • ostatniej morfologii i analizy moczu;
    • odczyn WR (w kierunku kiły), najlepiej sprzed dwóch tygodni;
    • grupa krwi, wraz z czynnikiem Rh;
    • badanie na obecność antygenu HBS - na nosicielstwo antygenu wirusa żółtaczki zakaźnej lub też zaświadczenie o szczepieniu WZW B;
    • wszelkich innych badań przeprowadzonych w trakcie ciąży;
    • innych istotnych badań lub konsultacji, jak np. konsultacja okulistyczna, kardiologiczna czy ortopedyczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2013, 19:56

marzycielka29, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    No właśnie nie miałam biegunki, ale ból brzucha był taki jakbym miała. Nie wiem, wczoraj mąż wziął wolne w pracy i cały dzień byliśmy na mieście, kupiliśmy sobie bułki słodkie, po szejku w mc donaldzie, ja zjadłam dodatkowo banana i kanapkę z wędliną. Ale myślisz żeby iść nawet jak mi już przejdzie?
    idź. Ja byłam jak mi przeszło i w sumie dobrze, bo myślałam, że to jednorazowy incydent a okazało się, że się zaczęło powtarzać. Powiem ci, że miałam podobnie, miałam rozwolnienie i ból brzucha jak na biegunkę, po wypróżnieniu była ulga. Ale potem to wracało. Ja poszłam do internisty i dostałam skierowanie na posiew kału. nic nie wyszło. Kazała mi przejść na dietę lekko strawną i unikać zbyt dużych ilości błonnika. Powiedziała, że zdarza się tak że w ciąży niektórzy nie tolerują błonnika i należy go unikać. Ja zrezygnowałam też z mleka i lodów, bo miałam tak , że za każdym razem jak zjadłam loda mlecznego to miałam te bóle. Biorę teraz cały czas dicoflor 60 - to jest bez recepty , można w ciąży - probiotyk , naturalna flora jelit. Mówiła mi też, że przy tych skurczowych bólach jelit brać nospę, nawet 2 tabletki na raz.
    Kilku lekarzy zazanczało już, że może to być drażliwe jelito , które czasami się w ciązy uaktywnia, a moja ginka na początku podejrzewała zapalenie uchyłków jelita , bo też casami się tak dzieje - na to jest antybiotyk, brałam profilaktycznie.
    Ja ataki mam średnio raz w miesiącu. Mam nadzieję, że we wrześniu już ich nie będzie, bo nie jest to najprzyjemniejsze :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2013, 20:03

blueberry lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

m_f dzikei za wszystkie info, wlansie wiedzialam, ze gdzies tego dzidziusia w krk widzialam, teraz juz wiem ze musialo to byc u myszki :) i chyba czasami jest u nas na osiedlu w lewiatanie i ale takie proszki to na tym osiedlu szybko znikaja, same młode rodziny.

My dzis bylismy na otwarciu agata meble, kupic torszke akceriów bo były w dużych promocjach. KOlejki masakryczne, M. jak zobaczyl tyle ludzi to mial ochote wyjsc, ale zrobilismy zakupy. najgorsze, ze nie mieli tam zadnej kasy pierwszenstawa a w kolejce to sie chyba dobra godzine stało. Jak sie pytalismy babeczki jakiejs, to nie bylo mowy o pierwszenstwie. M. stanal w kolejce, a ja powiedzialm, ze ide pytac sie jakiegos facetas :D Podeszłąm to jakiegos młodego mężczyzny z identyfikatorem, ale bez tego całego uniformu i sie pytam, czy jest jakas mozliwosc pierwszenstwa itd. Chyba to byl jakies kierwonik działu, skoro bez mundurka, zaraz gdzies zadzwonil i jedna z babeczek w tych ichniejszych mundurkach podeszła, załtwiła mi ze weszliśmy do przodu jakiejs kolejki :) normalnie niezle wykorzystuje mój brzuszek, ale w koncu to dla malucha, nie wystalabym az tyle, a poza tym o sowje trzeba się upominać :)

Lalita2710, vivien lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png

Wysłany: 7 września 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ogólnie standardowo potrzeba: książeczkę ciąży, grupę krwi, wynik gbs, ostatnie badania morfologii, dowód osobisty i może ubezpieczenie.
    Tu z jakiejś strony:
    Dokumenty do porodu

W chwili przyjazdu na porodówkę ciężarna kobieta musi mieć ze sobą:

• dowód osobisty;
    • dowód ubezpieczenia;
    • kartę przebiegu ciąży;
    • numer NIP swojego pracodawcy lub własny (w przypadku prowadzenia własnej działalności gospodarczej).

Potrzebne będą także wyniki następujących badań:

• USG, a w szczególności wykonanego ostatnio;
    • ostatniej morfologii i analizy moczu;
    • odczyn WR (w kierunku kiły), najlepiej sprzed dwóch tygodni;
    • grupa krwi, wraz z czynnikiem Rh;
    • badanie na obecność antygenu HBS - na nosicielstwo antygenu wirusa żółtaczki zakaźnej lub też zaświadczenie o szczepieniu WZW B;
    • wszelkich innych badań przeprowadzonych w trakcie ciąży;
    • innych istotnych badań lub konsultacji, jak np. konsultacja okulistyczna, kardiologiczna czy ortopedyczna.
    Dziękuje Kleopatra :)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia przynajmniej zakupy udane :)?
    Coś ciekawego kupiliście ?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Amicizia przynajmniej zakupy udane :)?
    Coś ciekawego kupiliście ?

tak mamie suszarke,noże, sobie pudełka takie co juz kiedys kupowalismy ozdobne, i kosze wiklinowe z tym wypełnieniem materiałowym w środku, będe w nich trzymać rzeczy dla maluzka ptrzebne na wierzchu do pielegnacji zamiast tego organizera na łóżko. Tego typu drobiazgi. Meble były wszytskie przecenienione 10% ale jeszcze nie wiemy co bedziemy potrzebowac i ile pieniedzy nam zostanie wiec nie moglismy nic kupic na nowe mieszkanie, no może poza ceramicznym kompletem łazienkowym :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2013, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać weekend i na OVU ;) Tak to 10 stron dziennie piszemy, średnio jedną na godzinę, a tu może 2 na cały dzień wyszły :)

A ja dziś zakupy nie dla dziecka... coś co zdarza mi się bardzo rzadko, bo może 3 razy do roku z przymusu- kupiłam sobie buty na jesień w CCC. Stwierdziłam, że to juz ostatni dzwonek w moim przypadku, nie bede potem przy samym terminie, albo z noworodkiem biegac mierzyć buty jesienią, a nie mam żadnych. Zostałam tylko z jedną parą baletek i jedną parą zimowych butów pod kolano, reszta par to jakies a to ze studniówki, a to z jakiegoś wesela, albo same zdarte starocie, trampki z odpadająca podeszwa i w tym stylu. Zanidbałam się chyba :P Wszystko dla domu i dla dzieci w ostatnich latach.

Lalita2710, иιєиσямαℓиα, blueberry, Amicizia lubią tę wiadomość

‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ