III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTzn zachęcają bardzo, ale jeśli chcesz, możesz też karmić lub dokarmiać z butelki i nikt nie robi awantury. Nie ma terroru laktacyjnego Ale pomagają, jeśli mleko jest.. Jeśli nie ma, to zależy jak trafisz, ja trafiłam na jedną beznadziejną położną laktacyjną i na jedną super fajną. Także trochę loteria.
A jeśli chodzi o KTG, to ja nie byłam podpięta cały czas, tylko co ok 2 godziny na pół godziny. Mają też takie bezprzewodowe urządzenia ktg do używania np. pod prysznicem.Suzy Lee, Amicizia, michaela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa polecam, zwłaszcza opiekę poporodową/po cesarce. U mnie położna w czasie porodu niewiele działała i o to trochę mam żal.. chociaż w sumie co mogła zrobić, przecież nie mogła wsadzić ręki i wyciągnąć dziecka.. Jasiek był tak wysoko, a ja nie miałam już siły na parcie po 18h.
Ale ogólnie położne są super pomocne, a warunki w samym szpitalu niemalże hotelowe, włącznie z posiłkami, które są zaskakująco dobre i obfite - co może nie jest takie ważne, ale jednak jak człowiek jest zmęczony po porodzie/głodny po cesarce, to rzuca się na to jak na najlepsze delicjemichaela, Miriam lubią tę wiadomość
-
Dzieki Dziewczyny - niedawno wrocilismy do domu - wszystko ok, falszywy alarm - wszystko zamkniete, nie bylo przecieku, ale polozna powiedziala, ze to mogl byc 'wyciek' skad gdzie Malenstwo jest, ale z tylu? Nie mam pojecia
KTG mielismy - ok 40minut i ok 6 skurczy choc narazie nie dzialaja na szyjke skoro zamknieta
Mamy sie obserwowac czy nic wiecej sie nie dzieje
Wiec przepuszczam narazie w kolejce, nam widocznie sie nie spieszySuzy Lee, michaela, vivien, Kropka, Nina82, иιєиσямαℓиα, pasia27, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle dobrze, że sprawdziłaś!! Przynajmniej wiesz juz na sto procent, że czynnosci skurczowe masz i że nic z dzieckiem si nie dzieje, co najwazniejsze. Ale ie rozumiem w takim razie skąd ci ciekło coś o zielonkawym zabarwieniu, bo nie zrozumiałam?
xcarolinex, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
M_f dzięki za opinie, bo tak się troszkę zastanawiam właśnie jak to jest z personelem, bo warunki widziałam , że są na prawdę świetne a do tego jest tam oddział patologii czy neonatologi noworodka, co tez jest wazne jakby cos sie działo. W sumie z personelem to chyba wszędzie jest loteria troszkę.
xcarolinex dobrze ze sprawdzilas i juz wiesz ze wszystko jest okmichaela, michaela, xcarolinex lubią tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:Dzieki Dziewczyny - niedawno wrocilismy do domu - wszystko ok, falszywy alarm - wszystko zamkniete, nie bylo przecieku, ale polozna powiedziala, ze to mogl byc 'wyciek' skad gdzie Malenstwo jest, ale z tylu? Nie mam pojecia
KTG mielismy - ok 40minut i ok 6 skurczy choc narazie nie dzialaja na szyjke skoro zamknieta
Mamy sie obserwowac czy nic wiecej sie nie dzieje
Wiec przepuszczam narazie w kolejce, nam widocznie sie nie spieszy
Dobrze ze pojechaliscie to sprawdzic przynajmniej jestes teraz spokojniejsza i nie myslalas przez cala noc co to bylo
Skurcze swiadcza o tym ze nasz organizm przygotowje sie do porodu takze wszystko w normie i najważniejsze ze szyjka zamknieta
michaela, xcarolinex, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
Kropko własnie teraz czytałam o rozwoju ciąży w kolejnym tygodniu i było na ten temat :
Prawie trzy czwarte kobiet w ciąży cierpi na umiarkowane puchnięcie rąk, stóp i kostek. Obrzęki, które pojawiają się w wyniku zwiększonego przepływu krwi w tkankach organizmu, są całkiem normalne. Jeśli wydaje ci się, że jesteś za bardzo spuchnięta, poradź się lekarza. Może być oznaką stanu przedrzucawkowego. Jednak temu stanowi towarzyszą również inne objawy (podwyższone ciśnienie krwi, białko w moczu), na które lekarze zwracają uwagę podczas każdej wizyty. Aby poczuć się lepiej, unikaj siedzenia lub stania przez długi czas, staraj się pospacerować lub popływać (jeśli zezwala na to lekarz), a kiedy odpoczywasz, trzymaj nogi w górze. Pamiętaj także o piciu 8 szklanek wody dziennie.Kropka lubi tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:Ale dobrze, że sprawdziłaś!! Przynajmniej wiesz juz na sto procent, że czynnosci skurczowe masz i że nic z dzieckiem si nie dzieje, co najwazniejsze. Ale ie rozumiem w takim razie skąd ci ciekło coś o zielonkawym zabarwieniu, bo nie zrozumiałam?
Powiem Ci, ze sama nie wiem? Nie mam problemów z moczem ani nic, a polozna powiedziala, ze mogl to byc jakis uplaw, lub 'plyny z tylu dziecka' i cholerka nie mam pojecia co to znaczy?!
Mam nadzieje, ze teraz juz przez te kilkanascie dni sie nie wydarzy i doczekam do stawienia sie w szpitalu i wtedy moze sie dziac -
Xcaroline ważne że wszystko ok;)
Polska dziewczyno brzuch elegancki ,ja co wstaję rano mam wrażenie ze co raz większy haah:)
Niby powinnam liczyć ruchy ,ale póki co nie liczę ,mój wiecznie skacze )
Wczoraj mnie nie było ,a wy 4 strony zapełniłyście hihi;)
Powiem wam pojadałam wczoraj chipsów bo u znajomych byliśmy i źle mi się spało ,dużo soli niezdrowych zawierają.
xcarolinex, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
xcarolinex ufff Całą noc o tobie myślałam jak tam u ciebie. Najważniejsze, że wszytko oki .
Ja dziś byłam na badaniu - mocz i morfologia bo potrzebuję na 10tego.
Sukałam też proszku Dzidziuś i nigdzie nie było
Byłam zmuszona wziąć lovelę. Dobry jest ten proszek?
Powiem szczerze, że nie spodziewałam się , że proszek dla dziecka jest tkai drogi ., 1,8kg 22zł . Czy zamiast proszków używałyście np. płynów do prania lovela etc.?
xcarolinex, karola1986 lubią tę wiadomość