X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nie zdecydowałam, dalej albo albo albo rydygier albo ujastek, jak w ujastku z cisnieniem na karienie po porodzie?a i nie wiesz jak z KTG postępują?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale może do tego czasu na tyle juz naucze sie walczyc o swoje, ze to bedzie bez różnicy?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2013, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn zachęcają bardzo, ale jeśli chcesz, możesz też karmić lub dokarmiać z butelki i nikt nie robi awantury. Nie ma terroru laktacyjnego ;) Ale pomagają, jeśli mleko jest.. Jeśli nie ma, to zależy jak trafisz, ja trafiłam na jedną beznadziejną położną laktacyjną i na jedną super fajną. Także trochę loteria.

A jeśli chodzi o KTG, to ja nie byłam podpięta cały czas, tylko co ok 2 godziny na pół godziny. Mają też takie bezprzewodowe urządzenia ktg do używania np. pod prysznicem.

Suzy Lee, Amicizia, michaela lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_F a ty ogólnie polecasz ujastek? z tego co wiem tam rodziłas, i ja raczej tez jednka sie na niego zdecyduje, zwłaszcza ze moja ginka mowi, ze jak porod w wodzie to tylko tam..

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2013, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam, zwłaszcza opiekę poporodową/po cesarce. U mnie położna w czasie porodu niewiele działała i o to trochę mam żal.. chociaż w sumie co mogła zrobić, przecież nie mogła wsadzić ręki i wyciągnąć dziecka.. Jasiek był tak wysoko, a ja nie miałam już siły na parcie po 18h.

Ale ogólnie położne są super pomocne, a warunki w samym szpitalu niemalże hotelowe, włącznie z posiłkami, które są zaskakująco dobre i obfite - co może nie jest takie ważne, ale jednak jak człowiek jest zmęczony po porodzie/głodny po cesarce, to rzuca się na to jak na najlepsze delicje ;)

michaela, Miriam lubią tę wiadomość

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny - niedawno wrocilismy do domu - wszystko ok, falszywy alarm - wszystko zamkniete, nie bylo przecieku, ale polozna powiedziala, ze to mogl byc 'wyciek' skad gdzie Malenstwo jest, ale z tylu? Nie mam pojecia o.O

KTG mielismy - ok 40minut i ok 6 skurczy choc narazie nie dzialaja na szyjke skoro zamknieta ;)
    Mamy sie obserwowac czy nic wiecej sie nie dzieje ;)

Wiec przepuszczam narazie w kolejce, nam widocznie sie nie spieszy :P

Suzy Lee, michaela, vivien, Kropka, Nina82, иιєиσямαℓиα, pasia27, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2013, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dobrze, że sprawdziłaś!! Przynajmniej wiesz juz na sto procent, że czynnosci skurczowe masz i że nic z dzieckiem si nie dzieje, co najwazniejsze. Ale ie rozumiem w takim razie skąd ci ciekło coś o zielonkawym zabarwieniu, bo nie zrozumiałam?

xcarolinex, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_f dzięki za opinie, bo tak się troszkę zastanawiam właśnie jak to jest z personelem, bo warunki widziałam , że są na prawdę świetne a do tego jest tam oddział patologii czy neonatologi noworodka, co tez jest wazne jakby cos sie działo. W sumie z personelem to chyba wszędzie jest loteria troszkę.

xcarolinex dobrze ze sprawdzilas i juz wiesz ze wszystko jest ok :)

michaela, michaela, xcarolinex lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f dzięki ogromne, chyba zapisze sie tam do szkoły rodzenia zeby sie oswoic bo brzmi to zachęcająco.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Dzieki Dziewczyny - niedawno wrocilismy do domu - wszystko ok, falszywy alarm - wszystko zamkniete, nie bylo przecieku, ale polozna powiedziala, ze to mogl byc 'wyciek' skad gdzie Malenstwo jest, ale z tylu? Nie mam pojecia o.O

KTG mielismy - ok 40minut i ok 6 skurczy choc narazie nie dzialaja na szyjke skoro zamknieta ;)
    Mamy sie obserwowac czy nic wiecej sie nie dzieje ;)

Wiec przepuszczam narazie w kolejce, nam widocznie sie nie spieszy :P

Dobrze ze pojechaliscie to sprawdzic ;) przynajmniej jestes teraz spokojniejsza i nie myslalas przez cala noc co to bylo ;)
    Skurcze swiadcza o tym ze nasz organizm przygotowje sie do porodu takze wszystko w normie i najważniejsze ze szyjka zamknieta ;)

michaela, xcarolinex, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolineks, dobrze że wszystko w porządku :) Czekamy więc cierpliwie do 19 :)

xcarolinex lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam spuchnięte nogi i ręce :/ Palce u rąk to aż mnie bolą jak je zginam :/

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropko :/ własnie teraz czytałam o rozwoju ciąży w kolejnym tygodniu i było na ten temat :
    Prawie trzy czwarte kobiet w ciąży cierpi na umiarkowane puchnięcie rąk, stóp i kostek. Obrzęki, które pojawiają się w wyniku zwiększonego przepływu krwi w tkankach organizmu, są całkiem normalne. Jeśli wydaje ci się, że jesteś za bardzo spuchnięta, poradź się lekarza. Może być oznaką stanu przedrzucawkowego. Jednak temu stanowi towarzyszą również inne objawy (podwyższone ciśnienie krwi, białko w moczu), na które lekarze zwracają uwagę podczas każdej wizyty. Aby poczuć się lepiej, unikaj siedzenia lub stania przez długi czas, staraj się pospacerować lub popływać (jeśli zezwala na to lekarz), a kiedy odpoczywasz, trzymaj nogi w górze. Pamiętaj także o piciu 8 szklanek wody dziennie.

Kropka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisz ja w upały puchłam, basen mi bardzo pomógł, nawet samo brodzenie w wodzie

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex dobrze że wszystko ok. To czekamy do 19.09 :)
    Kropla mi w pierwszej ciąży masakrycznie puchły, nie mogłam butów założyć. W tej dużo mniej ale ogólnie to normalne.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Ale dobrze, że sprawdziłaś!! Przynajmniej wiesz juz na sto procent, że czynnosci skurczowe masz i że nic z dzieckiem si nie dzieje, co najwazniejsze. Ale ie rozumiem w takim razie skąd ci ciekło coś o zielonkawym zabarwieniu, bo nie zrozumiałam?

Powiem Ci, ze sama nie wiem? Nie mam problemów z moczem ani nic, a polozna powiedziala, ze mogl to byc jakis uplaw, lub 'plyny z tylu dziecka' i cholerka nie mam pojecia co to znaczy?!

Mam nadzieje, ze teraz juz przez te kilkanascie dni sie nie wydarzy i doczekam do stawienia sie w szpitalu i wtedy moze sie dziac :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • aila Ekspertka

Wysłany: 7 września 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex najwazniejsze,ze teraz sie uspokoilas,ale uwazaj na siebie i oszczedzaj sie w miare mozliwosci!!!

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcaroline ważne że wszystko ok;)

Polska dziewczyno brzuch elegancki ,ja co wstaję rano mam wrażenie ze co raz większy haah:)

Niby powinnam liczyć ruchy ,ale póki co nie liczę ,mój wiecznie skacze :))

Wczoraj mnie nie było ,a wy 4 strony zapełniłyście hihi;)

Powiem wam pojadałam wczoraj chipsów bo u znajomych byliśmy i źle mi się spało ,dużo soli niezdrowych zawierają.

xcarolinex, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex ufff :) Całą noc o tobie myślałam jak tam u ciebie. Najważniejsze, że wszytko oki :).
    Ja dziś byłam na badaniu - mocz i morfologia bo potrzebuję na 10tego.
    Sukałam też proszku Dzidziuś i nigdzie nie było :(
    Byłam zmuszona wziąć lovelę. Dobry jest ten proszek?
    Powiem szczerze, że nie spodziewałam się , że proszek dla dziecka jest tkai drogi o.O., 1,8kg 22zł o.O. Czy zamiast proszków używałyście np. płynów do prania lovela etc.?

xcarolinex, karola1986 lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziusia widziałam w Carffurze :)) i w selgrosie:)

Ja osobiście wolę płyny... ale jeszcze nic nie prałam tak za miesiąc zacznę mam czasu;))

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ