III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
xcarolinex wrote:Tez mam te twardnienia, ale nawet nie licze jak czesto wystepuja
A jesli chodzi o to 'oczyszczanie' to ja juz tam mam od jakiegos tygodnia
Kurde, zly bilans - twardnienia, 'oczyszczanie' + dzisiaj te bóle... Nie - nic sie nie dzieje, psychika plata nam figle Ty nie chcesz, zeby teraz Mala wyszla, bo meza nie ma a ja nie chce, bo nie mam fotelika i do domu nie wyjdziemy moze to podswiadomosc tak dziala
Ja sie nie spiesze dla mnie mala moze sobie jeszcze tydzen posiedziec nie obraze sie
nawet jej nie zachecam do wyjscia leze jak kloda w lozku i nawet nie wychodze na spacer choc pogoda piekna.
Nie robie nic co moglo by przyspieszyc to czego sie bojeиιєиσямαℓиα, Nina82 lubią tę wiadomość
-
Ella wrote:Nienolrmalna, u nas jest maly wybor, a ze maz urodzil i wychowal w Afryce, a ja uwielbiam dzungle stwierdzilam, ze tak bedzie ladnie.
W polskich klimatow mogly byc zwierzeta z farmy, wiec zrezygnowalam.
Koniecznie zrob mala sesje brzuszka, niedoskonoalosci mozna w photshopie usunac, albo ubierz cienka koszule, czy bluzke, zeby pamiatka byla.
Moja mama nie ma zadnych zdjec z ciazy, ale wtedy ciezko z filmami do aparatu bylo, poza tym jakos chyba o tym nie mysleli.
super !Ella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyyennefer wrote:O uwielbiam tę stronę "moje wypieki" zawsze coś tam znajduje fajnego.
Jak lubicie czekoladowe rzeczy, to polecam ciasto czekoladowe z cukinią:
http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-czekoladowe-z-cukinia
Wychodzi takie fajne, mokre, mocno czekoladowe
A w weekend chyba się skuszę na tę tartę
Tez lubie tą stronę A o mały włos co tego ciasta nie zrobiliśmy tydzień temu, bo nam na jego widok ślinka pociekła, ale mieliśmy za dużo składników kupionych do innych.
-
nick nieaktualnyElle - super te naklejki, tez szukałam podobnych, dopóki nie okazało się, że sa tu 3 pasy tapety w rozowe kwiatki i trzeba było to czymś zakleić no i naklejanie jeszcze naklejek dałoby efekt tandety i przesytu na ścianie... Ale Twoje zwierzątka piękne! łózeczko w ogóle imponujące.
Nienormlana... ja miałam pożyczony laktator, nic nie wymieniałam, był ledwo co używany, tyle że wygotowałam go. -
Dziewczyny jak was czytam o tych waszych skurczach, to sie przeraziłam, bo u mnie pojawiły się bóle krzyżowe, od jakiegoś czasu mam już kurcze macicy, było lekkkei twardnienei brzucha, uspokoiło się po magnezie. ALe osttanio znowu ostre kłucia wszyjce, ginka, twierdzi, że to skurcze, do tego od kilku dni mam bóle jka na @ a wczoraj jeszcze w nocy silny ból, jakby mi ktoś nożem rozcinał brzuch, i kosmarne stwaierdniene brzucha, cos jak Wivien pisala, taki ciezki, kwadratowy, bol strasnzy, ze sie wuprostowac nie mogła, a z tym oczyszczaniem, kurcze no od ponad tygodno amoge powiedziec ze cos tak jakby, a ja mam jeszcze 2 miesiące!!! Mma nadzieje, ze to na razie takie jendorazowe incydenty, tylko za duzo tego dobrego na raz...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny koło 31 tc, nie nakręcajcie się tak w III trymestrze macica ćwiczy się dużo intensywniej niż dotąd. Skurcze, TE SKURCZE to TYLKO skurcze regularne jak w zegarku atomowym co 5 minut- to co 5 minut a nie co mniej wiecej 5.
Raz 5, raz 7 potem znowu 5,a potem 8 i znowu 6, a potem 10 i znowu 5, a potem 15 to nie są skurcze porodowe, choćby nie wiem jak dokuczliwie stwardniał wam brzuch.
Vivien i Madziula sa sporo dalej w ciąży i mają więcej skumulowanych objawów i kto wie... ale Wy spokojnie, nie stresujcie się tak niepotrzebnie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2013, 19:29
иιєиσямαℓиα, Lilka lubią tę wiadomość
-
Amicizia ja właśnie z takiego powodu zgłosiłam się do szpitala no i zostałam tam 3 doby podawali mi magnez 2 razy dziennie w kroplówce i mi pomogło więc może zażywaj dodatkowo magnez 2x2 mi tak zalecili do 35 tc nie dłużej i to samo polecił mój prowadzący gino
A my dziś dostaliśmy wózek od teściów Jane Muum czyli kolejny duży zakup za nami ale tak dziwnie jak już stoi wózek a jutro stanie łóżeczko tak patrzę na to i nie mogę uwierzyć że już niedługo synek będzie z namiSuzy Lee, vivien lubią tę wiadomość
-
Suzy Lee, a ja mam do Ciebie pytanie, bo Ty juz doswiadczona Mamuska
Czy czop sluzowy Ci odszedl? Chyba nie zawsze musi odejsc, prawda? I np jak to jest z tymi wodami? Bo mi dzisiaj od ok 15 chce sie non stop jakby siku, i jakies 3-4 godziny temu jak poszlam do lazienki, to mialam taki przezroczysto-bardzo, bardzo bardzo jasnozielony kolor, nie wiem czy to wody czy nie? I od tamtego czasu bylam w lazience jeszcze 3 razy to znowu tylko raz mialam taki kolor...? I zanim nastapil ten pierwszy taki raz, to strasznie przez kilka minut bolal mnie brzuch na samym dole... Gorzej niz na okres...
Przepraszam, ze o takich rzeczach, ale nie chce dzwonic do siostry Mojego S i jej pytac, zeby nie panikowali... Kurcze, teraz nie wiem czy to wody czy nie?! Nie wiem, czy wybrac sie na oddzial polozniczy sprawdzic, czy sobie wmawiam, bo niecale 2 tyg zostaly do planowanego wywolania?! OsiwiejeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2013, 19:37
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
maja2024 wrote:Amicizia ja właśnie z takiego powodu zgłosiłam się do szpitala no i zostałam tam 3 doby podawali mi magnez 2 razy dziennie w kroplówce i mi pomogło więc może zażywaj dodatkowo magnez 2x2 mi tak zalecili do 35 tc nie dłużej i to samo polecił mój prowadzący gino
ja juz od lipca zażywam 3x2 tabletki, tak mi ginka zaleciła i doraźnie nospe, więc chyba juz wiecej magnezu brac nie moge, oprocz tego w tabletkach zajadam sie czekolada w każdej postaci -
vivien wrote:Xcarolinex nie ma w domu paskow do sprawdzania ph w pochwie???
To najszybszy sposob zeby to sprawdzic
wody plodowe nie maja odczynu kwasnego i pasek by sie na ciemno zabarwil..
a jak to nie wody tp ph bylo by standardowe -
nick nieaktualnyxcarolinex wrote:Suzy Lee, a ja mam do Ciebie pytanie, bo Ty juz doswiadczona Mamuska
Czy czop sluzowy Ci odszedl? Chyba nie zawsze musi odejsc, prawda? I np jak to jest z tymi wodami? Bo mi dzisiaj od ok 15 chce sie non stop jakby siku, i jakies 3-4 godziny temu jak poszlam do lazienki, to mialam taki przezroczysto-bardzo, bardzo bardzo jasnozielony kolor, nie wiem czy to wody czy nie? I od tamtego czasu bylam w lazience jeszcze 3 razy to znowu tylko raz mialam taki kolor...? I zanim nastapil ten pierwszy taki raz, to strasznie przez kilka minut bolal mnie brzuch na samym dole... Gorzej niz na okres...
Przepraszam, ze o takich rzeczach, ale nie chce dzwonic do siostry Mojego S i jej pytac, zeby nie panikowali... Kurcze, teraz nie wiem czy to wody czy nie?! Nie wiem, czy wybrac sie na oddzial polozniczy sprawdzic, czy sobie wmawiam, bo niecale 2 tyg zostaly do planowanego wywolania?! Osiwieje
Ani czop mi nie odszedł, a przynajmniej nie zauważyłam, ani wody płodowe mi nie odeszły, odeszły dopiero w chwili urodzenia się małego i poczułam chluśnięcie i ciepło na nogach (bo rodziłam w kucki). Już miałam Ci pisać, że częste sikanie to normalka nawet jeśli robisz niewiele siku, ale zmartwiłaś mnie trochę tym zielonym kolorem... tak jak Vivien pisze, sięgnij po paski z ph, a jak nie masz to ja bym to mocno obserwowala jeszcze do konca dnia i jeśli to się powtórzy to rano poszła do szpitala, bo zielone wody płodowe to powód do wywoływania porodu z tego co wiem.
A mały się rusza? Masz jakieś bóle inne? Brzuch opadł niżej jakiś czas temu?
-
Suzy Lee wrote:Ani czop mi nie odszedł, a przynajmniej nie zauważyłam, ani wody płodowe mi nie odeszły, odeszły dopiero w chwili urodzenia się małego i poczułam chluśnięcie i ciepło na nogach (bo rodziłam w kucki). Już miałam Ci pisać, że częste sikanie to normalka nawet jeśli robisz niewiele siku, ale zmartwiłaś mnie trochę tym zielonym kolorem... tak jak Vivien pisze, sięgnij po paski z ph, a jak nie masz to ja bym to mocno obserwowala jeszcze do konca dnia i jeśli to się powtórzy to rano poszła do szpitala, bo zielone wody płodowe to powód do wywoływania porodu z tego co wiem.
A mały się rusza? Masz jakieś bóle inne? Brzuch opadł niżej jakiś czas temu?
Paskow nie mam, pech Chodzi o to, ze ja nigdy tyle razy w tak krotkim czasie nie chodze do lazienki I to raczej nie sa male ilosci, tylko ze tak powiem 'dosc spore' Taki delikatnie zielonkawy
Brzuszek opadl troszke kilka dni temu - jak we wtorek mielismy usg, to ta babka nam powiedziala, ze jest 'gotowa' - ale nie wiem czy miala na mysli, ze jest nisko (chociaz ta glowka od usg musiala zjechac troche nizej niz 2tyg temu, zeby obejrzec jej glowke) czy miala na mysli wage?
A Mala sie rusza, troche mnie plecy bola i troszeczke czasami brzuch boli delikatnie z przerwami (polozna mi mowila, ze moze mnie brzuch bolec i plecy, jesli szyjka mialaby sie otwierac - to prawda?)
A nic chyba dzis nie robilam, zeby mnie plecy bolaly...
Kurde caly czas mam uczucie, ze musze isc siku No i nie wiem, czy isc na ten oddzial, bo jesli to bylyby wody a ja mam GBS... -
vivien wrote:A w aptece nie dostaniesz?
Jak by co jedz do szpitala i to sprawdz.Po co masz sie denerwowac,lepiej raz za duzo niz raz za malo to sprawdzic
Czekam na S jak wroci ze silowni i chyba sie zabierzemy do szpitala... Kurcze, smiesznie isc i nie wiedziec, czy wody odeszly czy nie
-
nick nieaktualnyJa bym poszła... jak mi sie zaczal porod tez mi sie cos saczyło, przezroczyste o rozowawym kolorze, ale to nie byly wody.. i chyba wlasnie mnie pytali na IP jaki mialo to kolor i to mialo znaczenie, rozowy byl ok (chyba moczany), ale zielony to bym leciala do szpitala. Lepiej sprawdzi niż pluć sobie w brodę. JEdźcie jedźcie...
michaela, vivien lubią tę wiadomość