X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2013, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Eee tam dziewczyny u mnie wręcz odwrotnie :) To chyba jedyna czynność domowa która mnie całkowicie odpręża i wycisza tak fajnie jednocześnie dodając energii zawsze :) Ja bym mogła z kuchni nie wychodzić :) Wiadomo, że teraz to ugotowanie obiadu czy pieczenie czegoś zajmuje mi dwa razy dłużej ale i tak nie wyobrażam sobie jakbym funkcjonowała bez tego :)
    Właśnie tarta bananowa się robi na weekend:)

Polecam tą :) tylko banany musza być piękne, żółte, byle nie zielone, bo smak banana musi rownowazyc płatki owsiane :)

http://magazyn-kuchnia.pl/blogi/mrmrssandman/2013/03/tarta_owsiana_z_bananami_oraz_gryz_i_lyk_historii/1

иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Aaa Lalita- na gazy jest jeszcze Infacol z simeticonem

Nie zapomnijcie o oliwce do uszu jak Oilan czy Vaxol

Suzy moglabys napisac po co oliwka do uszu??

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam w poscie do Polskiej Dziewczyny :)

Bo dzieciom nie mozna patyczkami do uszu czyscic ucha. w Zasadzie dorosli tez nie powinni, bo tylko dopychamy woskowine glebiej. Ta oliwka rozpuszcza woskowine w uszkach malucha, żeby nie zalegało tam nic i nie chorowały. Nie wiem jak noworodki, nie pamietam, ale teraz mamy zalecenie 1 raz na tydzien. To kosztuje koło 30 zł niestety. Mamy i Oilan i Vaxol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2013, 19:06

vivien lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:57

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Rika nie lubię cie :P ja mam smak na takie coś jak kopiec kreta....
    jezus....

Ooooo jaaaa ale mnie urządziłaś!! Teraz bede chciala kopiec kreta!! :P

Lalita2710 lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIULA13 wrote:
    to już mały pcha się na świat? ;-)

Madziu kochana czyzby nasze kochane szkraby zgraly sie za bardzo???
    Ja plamienia nie mam ale od wczoraj regularne twardnienie brzucha :/

A ty masz bolesne skurcze?

Ale by bylo jak bysmy rozpakowaly sie w podobnym czasie :P B)

MADZIULA13 lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Suzy Lee, śliczny ciążowy brzuszek :). Zazdroszczę wam , ja sobie nie robię fotek bo mm strasznie zniszczony brzuch :(, sińce , sucha skóra od spirytusu....ehh okropnie to wygląda i nie chcę takiej pamiątki :/.
    Wszystkich lekarzy i położne poraża widok mojego pokłutego brzucha. Lekarze, którzy znają się na rzeczy komentują tylko o ale siniaki od clexanu, a inni którzy nie wiedzą od czego one są to od razu pytanie: Skąd te siniaki na brzuchu o.O ?!

Nienormalna rob fotki bo potem bedziesz zalowac!!
    Obojetnie jak wyglada brzusio najwazniesze ze maly ma ie dobrze a ty bedziesz maial super pamiatke za kilka,kilkanascie lat ;)

Moja siostra przytyla 25 kilo i tez zdiec nie robila a teraz zaluje B) i to bardzo!

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Eee tam dziewczyny u mnie wręcz odwrotnie :) To chyba jedyna czynność domowa która mnie całkowicie odpręża i wycisza tak fajnie jednocześnie dodając energii zawsze :) Ja bym mogła z kuchni nie wychodzić :) Wiadomo, że teraz to ugotowanie obiadu czy pieczenie czegoś zajmuje mi dwa razy dłużej ale i tak nie wyobrażam sobie jakbym funkcjonowała bez tego :)
    Właśnie tarta bananowa się robi na weekend:)

Rika to widze ze mamy ta sama pasie,tez uwielbiam gotowac i pec <3 <3 <3
    caly czas szukam nowych inspiracji ;)

Rika lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    U nas jest taka pogoda, ze ciezko sie nie pocic :/ Ja nie wiem co sie stalo w UK w tym roku, ale mielismy prawdziwe gorace lato + zawsze w okolicach sierpnia juz padalo, zimno - pamietam, ze w zeszlym roku o tej porze ogrzewanie bylo wlaczone a teraz? Wieczor i noc chlodna, a w dzien takie upaly, ze oddychac sie nie da :/ Ja siedze w domu, bo sama juz nie wychodze do miasta, a czuje sie, jakbym siedziala w saunie :( Mam dosc tej pogody, mam nadzieje, ze jak bede w szpitalu, to nie przyjdzie mi rodzic w takie upaly!

Xcarolinec wszedzie pogota chyba troche swiruje umnie powiem ci ze sie zawsze smieje ze drugi londyn u mnie jest bo zawsze pada,
    A pory roku rozpoznaje sie po tym czy deszcz jest cieply czy zimny :P :P
    ale w tym roku doslowie LATO mam o.O dzisiaj 30 stopni i ma na weekend tak zostac ;)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    dziękuje za odpowiedź:).. a ta woda musi byc ciepła czy moge sobie ja przegotować na ieczór aby była na rano??... i jeszcze jedno tan bepanthen.. jest na odparzenia i stosujesz go profilaktycznie co każdą zmiane pieluchy??
    Ja co rano gatuje sobienwode na herbatke laktacyjna i odlewam troszke do buzki dla malego i to samo wieczorkiem.a masc stosuje co zmiane pieluszki ale wystarczy jej tyle co ziarenko kawy i miedzy pachwinami smaruje,dupcie i jest wydajna.wczesniej sutki tez nia smarowalam jak bolaby bo maltan sie nie sprawdzal..

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Napisałam w poscie do stokrotki :)

Bo dzieciom nie mozna patyczkami do uszu czyscic ucha. w Zasadzie dorosli tez nie powinni, bo tylko dopychamy woskowine glebiej. Ta oliwka rozpuszcza woskowine w uszkach malucha, żeby nie zalegało tam nic i nie chorowały. Nie wiem jak noworodki, nie pamietam, ale teraz mamy zalecenie 1 raz na tydzien. To kosztuje koło 30 zł niestety. Mamy i Oilan i Vaxol.

dzieki Suzy nadrabialam poprzednie strony i nie doszlam do tego ze juz odpisalas wczesniej na moje pytanko.
    Dzikuje ;)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Hej kobitki ja wlasnie meza na lotnisko odwiozlam a teraz na chwilke usiadlam zeby was troche podczytac ;)

A tu jak zawsze naprodukowaliscie tyle postow ze ciezko nadrobic ;)

Wczoraj mielismy z mezem calutki dzien dla nas,swietowalismy meza 30 urodzinki ;)
    I jak juz moze wiecie z watku o Rozpakowanych mamusiach borykam sie od czoraj ze skurczami/twardnieniami brzucha ktore sa coraz czestrze i coraz bardziej regularne...
    Nie chcialam dzis meza straszyc ale kurcze zaczyna mnie brzuch bolec jak na okres :/ :/ :/ a brzuszek twardnieje srednio co 5-20 min :/ :/

Boje sie a zarazem sie modle zeby to byly tylko przygotowania!!!!!!

Dobra biore sie do czytania waszych postow :)

vivien teraz to mnie troszkę przestraszyłaś, bo mnie od wczoraj też boli brzuch na okres :/.
    o.O
    u ciebie może to przepowiadające a u mnie co ? o.O

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    O kurcze zaczyna brzmieć poważnie :) Powiedz córeczce, żeby jeszcze troszkę poczekała! Bo widać, że zaczyna jej się spieszyć :)

Rika nic mi nie mow!!!
    Pisze od dwuch godzin na kartce co ile mam twardnienie brzucha....
    od 13:47 mam co 5-7 min o.O o.O
    ale dalej nie sa bolesne!!!Wiec trzymam kciuki zeby tylko zakonczylo sie na przygotowaniach!!
    Ach i co jest ciekawe od 3 dni czesto sie wyprozniam... po 3 razy dziennie :/ :/ mam nadzieje ze to nie te slynne "samo oczyszczanie...."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2013, 15:51

• vivien Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    vivien teraz to mnie troszkę przestraszyłaś, bo mnie od wczoraj też boli brzuch na okres :/.
    o.O
    u ciebie może to przepowiadające a u mnie co ? o.O

nienormalna spokojnie ja mialam tez wczesniej kilka razy takie slabe bole okresowe,ale naprawde slabiusienkie i nic nie bylo ;)
    Dopuki nie towarzysza temu skurcze chyba jest ok,

ale niech sie wypowiedza inne kobietki ;)

• Ella Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien czyzbys chciala mnie wyprzedzic?
    Ja jestem w sumie gotowa, ale jesli sie uda to mam sesje u fotografa, we wtrorek, no i jeszcze chce w pracy kilka rzeczy "pozamykac" zeby spokojnie isc na "macierzynskie"
    Wczoraj ogladalam nasz fotelik, dostalam maxi cosi, ale chyba do naszego samochodu nie bedzie prasowal, nie moge znalezc iso fix zaczepow, a szkoda, bo fotelik fajny, lekki i mozna na wozek go nalozyc, mamy drugi britax ale jest duzo ciezszy, zawiedziona jestem.

Q82doi09kub0318v3.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella wrote:
    Vivien czyzbys chciala mnie wyprzedzic?
    Ja jestem w sumie gotowa, ale jesli sie uda to mam sesje u fotografa, we wtrorek, no i jeszcze chce w pracy kilka rzeczy "pozamykac" zeby spokojnie isc na "macierzynskie"
    Wczoraj ogladalam nasz fotelik, dostalam maxi cosi, ale chyba do naszego samochodu nie bedzie prasowal, nie moge znalezc iso fix zaczepow, a szkoda, bo fotelik fajny, lekki i mozna na wozek go nalozyc, mamy drugi britax ale jest duzo ciezszy, zawiedziona jestem.

Ella z reka na sercu przpuszczam wszytskie do konca nastepnego tygodnia.
    Pozniej Vivien moze przychodzic ale nie do nastepnego piatku!!!
    Moaz dopiero w piatek bedzie :/ ;(

Oczywiscie pochwalisz sie fotkami po sesji nam co nie?
    My tez mamy maxi cosi ;)

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien napisał Ci na "rozpakowanych..."

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vievien postaram sie wrzucic, ale jakos nie umiem.
    Chcialam wrzucic zdjecia pokoju malego i nie umiem dodac.

Q82doi09kub0318v3.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy sobie wkrecam, ale straszne bole brzucha mnie zlapaly... Juz tak od dobrej godziny mialam 2 x takie silne, gorsze niz okresowe, mam nadzieje, ze nic sie nie zaczyna :) Jesli cos mialoby sie zaczac na dniach, to chcialabym chociaz wytrzymac do nastepnego czwartku - wszystko juz skonczymy + wozek z fotelikiem przyjdzie, bo inaczej do domu nas nie wypuszcza :P

Nienormalna, ja takie normalne bole okresowe mialam juz przed 30tc, ale przechodzilo bez pomocy leków - chyba jak nie ma plamien/saczacych sie wod czy skurczów, to jest ok ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • vivien Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella wrote:
    Vievien postaram sie wrzucic, ale jakos nie umiem.
    Chcialam wrzucic zdjecia pokoju malego i nie umiem dodac.

Ella ja zawsze wklejam foty przez. www.iv.pl
    tam nie musisz sie logowac wyszukujesz zdiecia z kompa
    i po wczytaniu sie plika wybierac kod co pisze zdiecia w miniaturce na forum albo zdiecie w normalnej wielkosci na forum

kopiujesz ten link i wklejasz tutaj w okienku gdzie piszesz wiadomosc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2013, 16:33

‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ