III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRika wrote:Eee tam dziewczyny u mnie wręcz odwrotnie
To chyba jedyna czynność domowa która mnie całkowicie odpręża i wycisza tak fajnie jednocześnie dodając energii zawsze
Ja bym mogła z kuchni nie wychodzić
Wiadomo, że teraz to ugotowanie obiadu czy pieczenie czegoś zajmuje mi dwa razy dłużej ale i tak nie wyobrażam sobie jakbym funkcjonowała bez tego
Właśnie tarta bananowa się robi na weekend:)
Polecam tątylko banany musza być piękne, żółte, byle nie zielone, bo smak banana musi rownowazyc płatki owsiane
http://magazyn-kuchnia.pl/blogi/mrmrssandman/2013/03/tarta_owsiana_z_bananami_oraz_gryz_i_lyk_historii/1иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNapisałam w poscie do Polskiej Dziewczyny
Bo dzieciom nie mozna patyczkami do uszu czyscic ucha. w Zasadzie dorosli tez nie powinni, bo tylko dopychamy woskowine glebiej. Ta oliwka rozpuszcza woskowine w uszkach malucha, żeby nie zalegało tam nic i nie chorowały. Nie wiem jak noworodki, nie pamietam, ale teraz mamy zalecenie 1 raz na tydzien. To kosztuje koło 30 zł niestety. Mamy i Oilan i Vaxol.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2013, 19:06
vivien lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MADZIULA13 wrote:to już mały pcha się na świat?
Madziu kochana czyzby nasze kochane szkraby zgraly sie za bardzo???
Ja plamienia nie mam ale od wczoraj regularne twardnienie brzucha
A ty masz bolesne skurcze?
Ale by bylo jak bysmy rozpakowaly sie w podobnym czasieMADZIULA13 lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:Suzy Lee, śliczny ciążowy brzuszek
. Zazdroszczę wam , ja sobie nie robię fotek bo mm strasznie zniszczony brzuch
, sińce , sucha skóra od spirytusu....ehh okropnie to wygląda i nie chcę takiej pamiątki
.
Wszystkich lekarzy i położne poraża widok mojego pokłutego brzucha. Lekarze, którzy znają się na rzeczy komentują tylko o ale siniaki od clexanu, a inni którzy nie wiedzą od czego one są to od razu pytanie: Skąd te siniaki na brzuchu?!
Nienormalna rob fotki bo potem bedziesz zalowac!!
Obojetnie jak wyglada brzusio najwazniesze ze maly ma ie dobrze a ty bedziesz maial super pamiatke za kilka,kilkanascie lat
Moja siostra przytyla 25 kilo i tez zdiec nie robila a teraz zalujei to bardzo!
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Rika wrote:Eee tam dziewczyny u mnie wręcz odwrotnie
To chyba jedyna czynność domowa która mnie całkowicie odpręża i wycisza tak fajnie jednocześnie dodając energii zawsze
Ja bym mogła z kuchni nie wychodzić
Wiadomo, że teraz to ugotowanie obiadu czy pieczenie czegoś zajmuje mi dwa razy dłużej ale i tak nie wyobrażam sobie jakbym funkcjonowała bez tego
Właśnie tarta bananowa się robi na weekend:)
Rika to widze ze mamy ta sama pasie,tez uwielbiam gotowac i pec
caly czas szukam nowych inspiracjiRika lubi tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:U nas jest taka pogoda, ze ciezko sie nie pocic
Ja nie wiem co sie stalo w UK w tym roku, ale mielismy prawdziwe gorace lato + zawsze w okolicach sierpnia juz padalo, zimno - pamietam, ze w zeszlym roku o tej porze ogrzewanie bylo wlaczone a teraz? Wieczor i noc chlodna, a w dzien takie upaly, ze oddychac sie nie da
Ja siedze w domu, bo sama juz nie wychodze do miasta, a czuje sie, jakbym siedziala w saunie
Mam dosc tej pogody, mam nadzieje, ze jak bede w szpitalu, to nie przyjdzie mi rodzic w takie upaly!
Xcarolinec wszedzie pogota chyba troche swiruje umnie powiem ci ze sie zawsze smieje ze drugi londyn u mnie jest bo zawsze pada,
A pory roku rozpoznaje sie po tym czy deszcz jest cieply czy zimny
ale w tym roku doslowie LATO mamdzisiaj 30 stopni i ma na weekend tak zostac
-
polska_dziewczyna wrote:dziękuje za odpowiedź
.. a ta woda musi byc ciepła czy moge sobie ja przegotować na ieczór aby była na rano??... i jeszcze jedno tan bepanthen.. jest na odparzenia i stosujesz go profilaktycznie co każdą zmiane pieluchy??
polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:Napisałam w poscie do stokrotki
Bo dzieciom nie mozna patyczkami do uszu czyscic ucha. w Zasadzie dorosli tez nie powinni, bo tylko dopychamy woskowine glebiej. Ta oliwka rozpuszcza woskowine w uszkach malucha, żeby nie zalegało tam nic i nie chorowały. Nie wiem jak noworodki, nie pamietam, ale teraz mamy zalecenie 1 raz na tydzien. To kosztuje koło 30 zł niestety. Mamy i Oilan i Vaxol.
dzieki Suzy nadrabialam poprzednie strony i nie doszlam do tego ze juz odpisalas wczesniej na moje pytanko.
Dzikuje -
vivien wrote:Hej kobitki ja wlasnie meza na lotnisko odwiozlam a teraz na chwilke usiadlam zeby was troche podczytac
A tu jak zawsze naprodukowaliscie tyle postow ze ciezko nadrobic
Wczoraj mielismy z mezem calutki dzien dla nas,swietowalismy meza 30 urodzinki
I jak juz moze wiecie z watku o Rozpakowanych mamusiach borykam sie od czoraj ze skurczami/twardnieniami brzucha ktore sa coraz czestrze i coraz bardziej regularne...
Nie chcialam dzis meza straszyc ale kurcze zaczyna mnie brzuch bolec jak na okresa brzuszek twardnieje srednio co 5-20 min
Boje sie a zarazem sie modle zeby to byly tylko przygotowania!!!!!!
Dobra biore sie do czytania waszych postow
vivien teraz to mnie troszkę przestraszyłaś, bo mnie od wczoraj też boli brzuch na okres.
u ciebie może to przepowiadające a u mnie co ? -
Rika wrote:O kurcze zaczyna brzmieć poważnie
Powiedz córeczce, żeby jeszcze troszkę poczekała! Bo widać, że zaczyna jej się spieszyć
Rika nic mi nie mow!!!
Pisze od dwuch godzin na kartce co ile mam twardnienie brzucha....
od 13:47 mam co 5-7 min
ale dalej nie sa bolesne!!!Wiec trzymam kciuki zeby tylko zakonczylo sie na przygotowaniach!!
Ach i co jest ciekawe od 3 dni czesto sie wyprozniam... po 3 razy dzienniemam nadzieje ze to nie te slynne "samo oczyszczanie...."
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2013, 15:51
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:vivien teraz to mnie troszkę przestraszyłaś, bo mnie od wczoraj też boli brzuch na okres
.
u ciebie może to przepowiadające a u mnie co ?
nienormalna spokojnie ja mialam tez wczesniej kilka razy takie slabe bole okresowe,ale naprawde slabiusienkie i nic nie bylo
Dopuki nie towarzysza temu skurcze chyba jest ok,
ale niech sie wypowiedza inne kobietkiиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Vivien czyzbys chciala mnie wyprzedzic?
Ja jestem w sumie gotowa, ale jesli sie uda to mam sesje u fotografa, we wtrorek, no i jeszcze chce w pracy kilka rzeczy "pozamykac" zeby spokojnie isc na "macierzynskie"
Wczoraj ogladalam nasz fotelik, dostalam maxi cosi, ale chyba do naszego samochodu nie bedzie prasowal, nie moge znalezc iso fix zaczepow, a szkoda, bo fotelik fajny, lekki i mozna na wozek go nalozyc, mamy drugi britax ale jest duzo ciezszy, zawiedziona jestem.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Ella wrote:Vivien czyzbys chciala mnie wyprzedzic?
Ja jestem w sumie gotowa, ale jesli sie uda to mam sesje u fotografa, we wtrorek, no i jeszcze chce w pracy kilka rzeczy "pozamykac" zeby spokojnie isc na "macierzynskie"
Wczoraj ogladalam nasz fotelik, dostalam maxi cosi, ale chyba do naszego samochodu nie bedzie prasowal, nie moge znalezc iso fix zaczepow, a szkoda, bo fotelik fajny, lekki i mozna na wozek go nalozyc, mamy drugi britax ale jest duzo ciezszy, zawiedziona jestem.
Ella z reka na sercu przpuszczam wszytskie do konca nastepnego tygodnia.
Pozniej Vivien moze przychodzic ale nie do nastepnego piatku!!!
Moaz dopiero w piatek bedzie;(
Oczywiscie pochwalisz sie fotkami po sesji nam co nie?
My tez mamy maxi cosiиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Ja nie wiem czy sobie wkrecam, ale straszne bole brzucha mnie zlapaly... Juz tak od dobrej godziny mialam 2 x takie silne, gorsze niz okresowe, mam nadzieje, ze nic sie nie zaczyna
Jesli cos mialoby sie zaczac na dniach, to chcialabym chociaz wytrzymac do nastepnego czwartku - wszystko juz skonczymy + wozek z fotelikiem przyjdzie, bo inaczej do domu nas nie wypuszcza
Nienormalna, ja takie normalne bole okresowe mialam juz przed 30tc, ale przechodzilo bez pomocy leków - chyba jak nie ma plamien/saczacych sie wod czy skurczów, to jest okиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Ella wrote:Vievien postaram sie wrzucic, ale jakos nie umiem.
Chcialam wrzucic zdjecia pokoju malego i nie umiem dodac.
Ella ja zawsze wklejam foty przez. www.iv.pl
tam nie musisz sie logowac wyszukujesz zdiecia z kompa
i po wczytaniu sie plika wybierac kod co pisze zdiecia w miniaturce na forum albo zdiecie w normalnej wielkosci na forum
kopiujesz ten link i wklejasz tutaj w okienku gdzie piszesz wiadomoscWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2013, 16:33