X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    dziewczyny, błagam, od 6 dni nie moge sie zmobilizowac do pracy a jesli do jutra nie oddam projektu klient mnie zatłucze... kopnijcie mnie w tylek do roboty, bo tylko remontem sie zajmuje zamiast zasuwać pracujac
    do roboty michaela ;), do roboty ;) hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2013, 10:59

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy mam pytanie o ten irygator , to jest do tantum rosa. Rozumiem, że tym tantum rosa trzeba robić irygacje?
    Ale tak po porodzie można sobie tam gmyrać ?? :)
    i wlewać jakieś płyny ??? o.O

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tantum Rosa jest do plukania pochwy czyli irygacji oraz do stosowania zwenetrznego.jesli chodzi o irygacje po porodzie to jedni zalecaja inni zabraniaja..niewiem nigdy nie rodzilam :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Tantum Rosa jest do plukania pochwy czyli irygacji oraz do stosowania zwenetrznego.jesli chodzi o irygacje po porodzie to jedni zalecaja inni zabraniaja..niewiem nigdy nie rodzilam :)
    też słyszałam że zabraniają irygacji, dlatego pytam bo też jestem zielona :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za mile slowa dziewczyny. Staram sie myslec pozytywnie :)

Vivien chyba masz racje, ja tez spie spokojniej jak jest maz. Pokrece sie, pokrece, przytule i spie... A teraz to z jednej strony lozka na druga, siku, lewa strona, prawa strona i tak w kolko! Dobrze, ze jutro wraca moj maz:)

Kleopatra a ja dzis w nocy patrzylam na Twoj suwaczek i myslalam, Boze ile ja bym dala zeby byc juz w 36tc... Nie wiedzialam, ze mialas podobny problem do mojego. To mnie nastraja pozytywnie i daje jakas nadzieje :)

Pasia jeszcze raz gratuluje synka. Dzis znowu ogladalam jego zdjecia. Boziu, jaki slodziak!!! Mam nadzieje, ze bedzie jak piszesz i donosze do konca. W sumie 37tydz bylby ok, dokladnie 5tyg od dzis.

Macie racje, kazdy kolejny dzien bedzie mnie cieszyl:) i tego sie trzymam.

Z drugiej strony brzuch niby nisko, ale z tyg na tydz rosnie! Moze jest nieduzy, ale chyba najwazniejsze, ze rosnie, nie?
    Maly ma juz 2kg i niezle sie rozpycha. Moze glowa jest nisko, ale reszta ciala daje czadu w calym brzuchu :)

Milej niedzieli Kochane!

pasia27, Nina82, vivien, anilorak, Rika lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ja spałam jak zabita oczywiście standardowo jak w zegarku co 2 h toaleta:)
    Przyzwyczaiłam się...

Stokrotko nie martw się będzie wszystko w porządku ,ale mnie zmartwiłaś
    Bo mój brzuch nadal mały wiem że jest główkowo ułożony. I obawiam się że tak nisko jak u Ciebie bo ost Pani dr jak mnie badała mówiła że szyjka zamknięta itd ale że czuję głowę.

Lalita nie kieruj sie wielkoscia brzucha. Naprawde kazda z nas jest inna i nie da sie po wielkosci brzucha niczego ocenic. Mi od poczatku ciaze ludzie gadaja, ze taaaki malu brzuszek, ze ciazy nie widac, ze dziecko pewnie malutkie itd!!! A to g.. Prawda. Dziecko mam spore jak na 32tc i kazdego dnia czuje, ze tam jest. Nie daje o sobie zapomniec :)

Poza tym u mnie glowka jest niziutko, dlatego brzuch wydaje sie maly. Ty masz jeszcze czas na pojawienie sie brzucha :) u mnie dopiero od niedawna widac, ze jestem w ciazy. Wczoraj mi babki w przychodni mowily, ze to napewno nie jest 8 miesiac, bo wygladam na 6! Szok! Jakbym nie wiedziala w ktorym miesiacu jestem :) takze w ogole sie nie przejmuj rozmiarem brzuszka

Lalita2710 lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Stokrotko ważne, że masz wszystko pozamykane i oprócz położenia dziecka nic póki co nie sprzyja wcześniejszemu porodowi. Oszczędzaj się. Pracujesz jeszcze?
    Dziwne z tą nospą bo o to samo pytałam 2 swoich ginekologów, że słyszałam że rozmiękcza szyjkę, obydwoje zaprzeczyli tłumacząc że nospa nie działa na tą grupę mięśni, szyjka nie należy do tej grupy mięśni na które działa nospa. Ale może na tym etapie ciązy jest inaczej... o.O

Nienormalna tak ja ciagle pracuje, ale naprawde dobrze sie czuje, wiec nie widze powodu, zeby rezygnowac z pracy juz teraz. Mam siedzaca prace, w biurze jestem sama, jak potrzebuje przerwy to ja biore, jak musze zarzucic nogi na krzeslo i posiedziec, to tez nie ma problemu. Jak zle sie czuje, to koncze wczesniej i jade do domu. Mam wolna reke. Chcialabym zostac jeszcze troche, ale zobaczymy jak sie sytuacja rozwiinie. Oczywiscie, jak tylko bedzie mi ciezko, to koncze prace. Szef jest w sumie przygotowany, ze w kazdej chwili moge odejsc. A co do nospy, to tez sie zdziwilam, bo moj lekarz prowadzacy jak najbardziej polecal nospe. Ten wczoraj mowil, zeby raczej nie brac... Chyba co lekarz, to opinia

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, nie martw sie, bedzie dobrze - Maly moze jest nisko glówka ulozony, moze niby wczesniej wyjsc a tak jak pisze Pasia, moze zrobi Wam psiukusa i wyjdzie pozno :P Obyscie dotrwali chociaz do tego 37tc w dwupaku :) Ale wazne, ze jest zdrowy, rosnie i przybiera na wadze ;) Bedzie dobrze :)

pasia27, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Lalita nie kieruj sie wielkoscia brzucha. Naprawde kazda z nas jest inna i nie da sie po wielkosci brzucha niczego ocenic. Mi od poczatku ciaze ludzie gadaja, ze taaaki malu brzuszek, ze ciazy nie widac, ze dziecko pewnie malutkie itd!!! A to g.. Prawda. Dziecko mam spore jak na 32tc i kazdego dnia czuje, ze tam jest. Nie daje o sobie zapomniec :)

Poza tym u mnie glowka jest niziutko, dlatego brzuch wydaje sie maly. Ty masz jeszcze czas na pojawienie sie brzucha :) u mnie dopiero od niedawna widac, ze jestem w ciazy. Wczoraj mi babki w przychodni mowily, ze to napewno nie jest 8 miesiac, bo wygladam na 6! Szok! Jakbym nie wiedziala w ktorym miesiacu jestem :) takze w ogole sie nie przejmuj rozmiarem brzuszka
    to prawda nie sugerujcie się wielkością brzucha, bo mnie na szkole rodzenia ostatnio położna zapytała czy to ciąża mnoga o.O? Stwierdziła, że mam duży brzuch. Jak się okzało inna dziewczyna z tej grupy była w tym samym tygodniu ciązy co ja nawet ma termin porodu ten sam, a brzuch miała sporo mniejszy. Położna stwierdziła, że będzie duże dziecko :). Ale mi się wydaje że raczej to mój tłuszcz i tusza robią dodatkowo swoje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2013, 12:16

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna ja.tantum.rosa nie uzylam do tej pory hehe i lataja mi te sassetki po polce tylko.w szpitalu nie mialam czasu i weny nawet na polewanie sie tym tam na dole nie mowiac juz o irygacjach..szare mydelko rach ciach sie sprawdzilo do podmycia i psikniecie octeniseptem i jest super.

иιєиσямαℓиα, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko ja jestem strasznie zadowolona z parkitki.wiadomo ile ludzi tyle opini ale jak juz jestem po tym wszystkim to z czystym sumieniem nie mam nic do tego szpitala nie bylo mojego lekarza przy porodzie a mimo to obsluga byla swietna.lazily te polozne badaly co chwile mowily co i jak robic zeby bylo lzej.superowo hehe
    Na sali juz po wszystkim tez zajmowaly sie nami dobrze.pokazywaly jak karmic,jak i co robic kolo bobaska odpowiadaly i doradzaly na kazde pytanie.lekarze i pediatrzy tez w porzadku ;-)

Suzy Lee, marzycielka29 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki...

wczoraj przyjechała do mnie siostra no i była przeziębiona... a wieczorem to ja tak wzieło że smarkała psikała.. i taka jakas słaba była mówie no pięknie to teraz mnie zarazisz...

więc wypiłam sobie ciepłe mleko z miodem i ząbek czosnku...wiecie profilaktycznie. jak malutka mi się ruszała ostatnio non stop tak po tym dzis spokój cały dzień.,.. hmm myślę czy jej ten czosnek nie zaszkodził... kórde... dobrze że jutro do ginekologa idę...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyno, czosnek na pewno nie zaszkodził a maleństwo po prostu sobie odpoczywa dzisiaj :) Trzymam kciuki, by przeziębienie Cię ominęło.

Mi wczoraj maleństwo przydusiło chyba przeponę, bo strasznie bolało i oddechu nie mogłam złapać. Kilka razy wczoraj miałam takie ataki, raz to aż cała czerwona się zrobiłam. Dziś jak na razie spokój :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    hej kobitki...

wczoraj przyjechała do mnie siostra no i była przeziębiona... a wieczorem to ja tak wzieło że smarkała psikała.. i taka jakas słaba była mówie no pięknie to teraz mnie zarazisz...

więc wypiłam sobie ciepłe mleko z miodem i ząbek czosnku...wiecie profilaktycznie. jak malutka mi się ruszała ostatnio non stop tak po tym dzis spokój cały dzień.,.. hmm myślę czy jej ten czosnek nie zaszkodził... kórde... dobrze że jutro do ginekologa idę...
    mój mały też dziś leniwy. Wczoraj dokazywał, a dziś ma dzień leniuszka ;)....no w końcu dziś niedziela ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też wyjątkowo rano leniwy :P ,ale teraz czaduj daję... więc może tak być :))

Drzewka się malują ,już jestem zakochana w nich:)))

Kropka, Suzy Lee lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:

Drzewka się malują ,już jestem zakochana w nich:)))

Po skończonej pracy, poprosimy o zdjęcia :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, trzymam kciuki żeby było dobrze!
    Fajnie że mąż wraca , to będziesz się lepiej czuła.
    Jak widzisz dużo dziewczyn miało tu mniejsze lub większe zagrożenia wcześniejszym porodem, a w rezultacie wszystkie rodziły w terminie albo po.
    Więc u Ciebie na pewno też tak będzie. Tym bardziej , że zagrożenie jest chyba małe.
    No i synek też nie mały :)
    Wiesz, jak możesz chodzić to pracy i lekarz nie widzi przeciwwskazań to może lepiej, bo tak to siedziałabyś w domu i myślała, a tak to masz zajęcie.
    Będzie dobrze :)

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    dziewczyny, błagam, od 6 dni nie moge sie zmobilizowac do pracy a jesli do jutra nie oddam projektu klient mnie zatłucze... kopnijcie mnie w tylek do roboty, bo tylko remontem sie zajmuje zamiast zasuwać pracujac

Pomyśl że jak to skończysz projekt, to będziesz się mogła dalej zajmować remontem, urządzaniem pokoju dla małej itp. :)

michaela lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego M rozlozylo :( zrobie mu rosolek :) pomimo chorobska chodzi za mna i pyta czy czegos mi nie trzeba itd :) jesli chodzi o wielkosc brzucha moj jest wielki i nie powiem wczoraj zaczelam sie marteic ze moze to niedobrze moze za duzo wod..itd..obudzilam sie jak zwykle o 5 i znow zaczelam sie nakrecac ze to niedobrze ze jest taki duzy..pomimo tego ze mielismy szybkie usg i wszystko bylo ok..eh

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    mi też się podobają ale rzadko tam kupuję, bo ja mam rozm.41 czasem nawet przydało by się 42 a tam z 41 rzadko z których modeli mają, nie wspominając już o 42 :/. Ostatnio nawet w deichmanie nie ma już takich dużych rozmiarów i kupno dla mnie butów graniczy z cudem, pozostaje tylko allegro...ale ja wolałabym byty przed kupnem przymierzyć

no to witam w klubie :) ja mam 41, a teraz w ciąży 41 już są za małe. Ostatnio przeszłam tyle sklepów w poszukiwaniu butów, że byłam wykończona. Ale właśnie w Deichmanie znalazłam fajne proste baletki 42 :) Niestety jakość butów z deichmana jest taka sobie, ale co zrobić :/
    Kurcze muszę te jesienno zimowe przeglądnąć, bo też się okaże że za małe i nie będę miała w czym chodzić.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ