III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
yennefer wrote:no to witam w klubie
ja mam 41, a teraz w ciąży 41 już są za małe. Ostatnio przeszłam tyle sklepów w poszukiwaniu butów, że byłam wykończona. Ale właśnie w Deichmanie znalazłam fajne proste baletki 42
Niestety jakość butów z deichmana jest taka sobie, ale co zrobić
Kurcze muszę te jesienno zimowe przeglądnąć, bo też się okaże że za małe i nie będę miała w czym chodzić.? Możesz wkleić linka z katalogu
?
ze skóry naturalnej?
też muszę jakieś kupić bo nie mam już butów. -
Lilka wrote:Mojego M rozlozylo
zrobie mu rosolek
pomimo chorobska chodzi za mna i pyta czy czegos mi nie trzeba itd
jesli chodzi o wielkosc brzucha moj jest wielki i nie powiem wczoraj zaczelam sie marteic ze moze to niedobrze moze za duzo wod..itd..obudzilam sie jak zwykle o 5 i znow zaczelam sie nakrecac ze to niedobrze ze jest taki duzy..pomimo tego ze mielismy szybkie usg i wszystko bylo ok..eh
pilnuj się, żebyś się nie zaraziła
Lilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyvivien wrote:Suzy na weekend chyba wiekszosc z nas spedza czas z rodzinka albo poza domem ;)dlatego uczestnictwo na forum na weekendy tak spada
Gratuluje udanych zakupow ;)Ja jestem strasznie wybredna co do zakupow i przewaznie wychodze ze sklepu bez niczego
a potem lep na szyje szukam byle czego zeby miec co wogole na nogi zalozyc
Mam to samo, męża czasem szlag trafia, ale nie powiem jest bardzo cierpliwy jeśłi zdarzają mi się juz jakieś zakupy. Teraz jednak wiedziałam, że albo wczoraj, albo nigdy, z Deichmana wyszłam niezadowolona, było obok jeszcze tylko CCC i akurat tak się złożyło, że się trafiło... trochę w sumie nawet przez przypadek, bo nie planowałam mierzyć tych butów. Mierzyłam inne, byliśmy zmęczeni po zakupach w TESCO, mąż z cieżkim plecakiem turystycznym na plecach ledwo siedział i na mnie czekał z Jaskiem (na szczescie nie długo) i podeszłam do niego z butami za kostkę i jakimś wielkim kwiatem z boku, nie spojrzał chyba nawet, mówiąc MHMM i na koneic rzucił znad telefonu, oderwij ten kwiatek. Dla żartów przyczłapałam do niego więc w pierwszym lepszym w bucie bez kwiatka i o dziwo stwierdziłam, że jest nieziemsko wygodny i bardzo klasyczny- dokładnie taki jakiego szukałam. W lustrze prezentowały się idealnie. Na półce nie wyglądał jakoś super atrakcyjnie- ot brązowy botek.
иιєиσямαℓиα, Nina82, Amicizia lubią tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:Mam to samo, męża czasem szlag trafia, ale nie powiem jest bardzo cierpliwy jeśłi zdarzają mi się juz jakieś zakupy. Teraz jednak wiedziałam, że albo wczoraj, albo nigdy, z Deichmana wyszłam niezadowolona, było obok jeszcze tylko CCC i akurat tak się złożyło, że się trafiło... trochę w sumie nawet przez przypadek, bo nie planowałam mierzyć tych butów. Mierzyłam inne, byliśmy zmęczeni po zakupach w TESCO, mąż z cieżkim plecakiem turystycznym na plecach ledwo siedział i na mnie czekał z Jaskiem (na szczescie nie długo) i podeszłam do niego z butami za kostkę i jakimś wielkim kwiatem z boku, nie spojrzał chyba nawet, mówiąc MHMM i na koneic rzucił znad telefonu, oderwij ten kwiatek. Dla żartów przyczłapałam do niego więc w pierwszym lepszym w bucie bez kwiatka i o dziwo stwierdziłam, że jest nieziemsko wygodny i bardzo klasyczny- dokładnie taki jakiego szukałam. W lustrze prezentowały się idealnie. Na półce nie wyglądał jakoś super atrakcyjnie- ot brązowy botek.
?
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:jakie buciki kupiłaś? Balerinki?
Nie no na jesień nie kupiłabym balerinek, mam jedne na latoRozmiar 39
Kupiłam dokładnie te, specjalnie wybrałam na płąskiej podeszwie, żeby było mi wygodnie z małymi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2013, 14:02
Lilka, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarzycielka29 wrote:Pasia z tego co pamiętam to rodziłaś na Parkitce czy dawali ci do porodu koszulę czy miałaś swoją i w ogóle jak oceniasz szpital położne i warunki po porodzie bo powiem ci że zastanawiam się nad zmianą szpitala z Mickiewicza na Parkitkę będę ci bardzo wdzięczna za info
Nie ważne jak jest na Parkitce, w życiu bym nie dała się położyć drugi raz na Mickiewicza. -
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:Suzy mam pytanie o ten irygator , to jest do tantum rosa. Rozumiem, że tym tantum rosa trzeba robić irygacje?
Ale tak po porodzie można sobie tam gmyrać ??
i wlewać jakieś płyny ???
Tak czy owak musisz się tam dotknąć, żeby się podmyć, nic sobie tam nie urwiesz, tylko jest mocno spracowana na początku to wszystko. Krew leci głównie z oczyszcającej się macicy, nie pochwy. Tantum Rosa jest właśnie przy porodach zalecana. Nic sobie tam nie gmyrasz, tylko przykładasz tą końcóweczkę i psikasz tym roztworem. Mi nikt nic nie mowil w szpitalu, ze mam zaprzestac a bardzo szybko się goiło. Ja wtedy nawet nie miałam irygatora, bo nie doczytałam i dowiedziałam się od innych babeczek, że kobiety radzą sobie wtedy butelką na wode z dziubkiem.
Po prostu szłam do łazienki z recznikiem kosmetyczką i buteleczką i...mężem rzecz jasna i po prysznicu raz dwa psikniete i tyle. Nie zabierało to nie wiadomo ile czasu, którego wtedy i tak nie miałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2013, 14:16
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Suzy podobny model do tego chcę też z CCC
Ja wczoraj na dziś gotowałam barszczyk z uszkami i omało całego garnka na siebie nie wylałamz wrzątkiem w ost momencie odskoczyłam
Oto efekt pracy mężaPozostał zakup imienia
) i wklejenia go tam
)
Lilka, xcarolinex, Suzy Lee, Stokrotka84, Kropka, vivien, marzycielka29, anilorak, Izabela, maja2024, yennefer, Amicizia, mała mi, pasia27, polska_dziewczyna, kamila87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyyennefer wrote:no to witam w klubie
ja mam 41, a teraz w ciąży 41 już są za małe. Ostatnio przeszłam tyle sklepów w poszukiwaniu butów, że byłam wykończona. Ale właśnie w Deichmanie znalazłam fajne proste baletki 42
Niestety jakość butów z deichmana jest taka sobie, ale co zrobić
Kurcze muszę te jesienno zimowe przeglądnąć, bo też się okaże że za małe i nie będę miała w czym chodzić.
Deichaman sie bardzo pogorszył, mąż lubił sobie tam buty kupować, bo szybko niszczy buty i szkoda mu większej kasy na to, ale raz kupił sobie tam za 250zł i chuchał na nie i dmuchał i czyścił, smarował i gówno, po 3 miesiącach coś językiem się zrobiło na szwie, reklamacja przyjeta, ale po miesiacu podeszwa zaczela sie odklejac- nie uznano reklamacji bo rzekomo buty niewlasiciwe uzytkowane- nigdy nie widzialam, zeby mąż tak o buty dbał jak o te. Wkurzył się nieziemsko. Ja wolę CCC jeśli już, choć mają burdel w pudełkach na półkach nieważne gdzie bym nie poszła. Mam zimowe buty z jakiegoś super sklepu, skórzane z amortyzacją w obcasie, full wypas, skóra, super jakość itp... i co z tego, że na przecenie wywaliłam na nie tez 250zł, jak po drugim sezonie wyglądają jak... przez sól na chodnikach. Wiec juz chyba na polskie warunki lepiej kupować tańszy but, a nie bedzie sie potem po nim płakac jak noga sie zapadnie w dziurze na chodniku, czy nie bedzie czym szybko soli zczyścić.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:
zdolnego meza masz
-
nick nieaktualnyLalita! powalający efekt! Zgłoś do jakiejś gazety, bo jest suuuper super, a Twojego męża chyba zatrudnię do pomalowania mi jakiegoś wzoru
Wyszło bajecznie i bardzo w moim stylu. Szkoda, że i tym razem nie mogę się popisać z tym kącikiem dla malucha, bo w wynajetym mieszkaniu jest dosc nieustawny pokoj i caaaała jedna ściana w poziome pasy zielono, niebiesko, biało, brązowe, akurat przy łóżeczku.
-
Witam!
Wpadam się pochwalić, że ja już po. Ogólnie wszystko poszło zgodnie z planem, pobyt w szpitalu rewelacyjny - miła opieka, duża pomoc, wsparcie. Nie licząc walki o znieczulenie ogólne - całkiem udany pobyt i przyznam, że w takich warunkach to ja mogę rodzić.
Zgodnie z planem Gniewomir Bernard narodził się 03.09.2013 o 7:45, waga 3310g (a dzień wcześniej z usg wynikało 2980g), wzrost 53cm, 9 punktów.
Od 06.09. jesteśmy już w domku szczęśliwi i zadowoleni, teraz powoli się poznajemy i docieramy.Lalita2710, Suzy Lee, blueberry, Stokrotka84, Nina82, Kropka, vivien, m_f, xcarolinex, иιєиσямαℓиα, Kleopatra, Izabela, maja2024, Lilka, yennefer, Amicizia, pasia27, polska_dziewczyna, iśka lubią tę wiadomość
-
My kasy nie mamy za bardzo tym bardziej teraz jak mąż nie ma pracy.
Całe moje mieszkanie jak dla mnie jest przykładem ,(bo wcześniej moja mama w nim mieszkała więc łazienka i kuchnie ta sama od kilku lat)
Ale reszta to są moje modyfikacje jak za małą kase można zrobić coś fajnego.
Meble itd uważam że prostocie piękno. Kupiliśmy farbę małą za 15 zł i próbnik z luxensa czarny. I turkusową farbę na ptaszki mieliśmy bo przedpokój jest turkusowy (smerfny) hihi:)
Zawsze możesz wziąć farbę i zamalować (chyba że właściciel nie pozwala)
Asta Gratulacje;)) cudownie że jesteście już po wszystkim:))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2013, 14:32
Asta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
vivien wrote:Blueberry jak sie dzisiaj czujesz?Troszku lepiej?
Mysle ze jak bedziesz sie lepiej czula ja bym napewno zadzwonila do ginka i zapytala sie czy takie zatrucie moze miec wplyw na dzidziusia
Dziękuję, już jest wszystko dobrze. Wczoraj jeszcze jakoś tak mnie przymulało ale dziś już jest wszystko ok