III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzy Lee wrote:Mąż właśnie kupił w tamtej hurtowni i na razie wyprałam w nim tylko dwa prześcieradła. Jest okey... żadnych specjalnych zapachów, ani fajerwerków tez... ale może na zwykłe koszulki inaczej podziała i bedzie zauwazalna roznica
Co do proszków, Dzidziuś zawsze miał ładny zapach, ale ostatnio też jakoś mniej intensywny... te ubranka co poprałam 2 lata temu i czekały pachniały do dzisiaj, zanim je wyprałam ponownie. Przyjemnie sie je wypakowywało z pudełek A teraz tak sobie pachną o leciutką nutką to wszystko.
lovela jak dla mnie ma dziwny zapach
Mdli mnie po nim
Czyli biały jeleń nie pachnie ?
-
cześć dziewczyny...
właśnie wróciłam od gin...
i jestem załamana:(
moja kruszynka ma za wysokie tętno 175...tak się martwie jutro mam przyjechac na KTG.. i zrobić nadanie CRA...
jezu tak się stresuje... z tego wszystkiego nawet nie spytałam mu się co to może znaczyc jak sie nic nie zmieni... -
Spokojnie polska dziewczyno. Z tym tętnem dużo osób miało jakieś problemy. U mojej koleżanki, tętno zanikało, była u neurologa i wiecie co się okazało? Ze za mało soli! W życiu bym nie pomyślała. Nie ma co się martwić w przód bo często to jest normalne.
polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
Ella wrote:Co do porodu, to wedlug lekarza jest jeszcze 2 tyg, wedlug mnie to moj termin przyjada na okolo 17-18, zobaczymy.
W tym tygodniu jestem dosyc zajeta i nie mam czasu urodzic
Chce dokonczyc kilka rzeczy w pracy, bo z domu nie mam dostepu do serwera. A potem moze byc ciezko.
Jutro mam jeszcze zaplanowana sesje z brzuszkiem, a srode mam ortodonte, liczylam, ze mi zdejma aparat w tym miesiacu, ale wyglada na to ze dopiero w lispotadzie, jestem troche rozczarowana, ale coz tylko 2 miesiace.
Ogolnie czuje sie ok, wczoraj bylam poplywac, u nas nadal goraco, wiec wieczorkiem woda w basenie cudowna.
Zaczelam sie przygotowywac, ufarbowalam wlosy, w domu szamponem, ciezko mi juz nad wanna sie schylic. Pedicure tez poszlam do salonu zrobic, bo nie mam juz sily naciagac sie do malowania.
A jak Ty sie czujesz?
No to Ella zobaczymy w nstepnym tygodniu na kiedy na porodowke pognasz
Ciekawa jestem jka ci wyjda fotki,robicie w studio czy na dworzu?
OO widze ze mam koleznake co tez nosi aparat fajnie masz ze juz sie pozbywasz aparatu ja jeszcze rok musze wytrzymac ale czego sie nie robi zeby sie lepiej czuc Zalozylam aparat bo mialam straszne bole glowy i szczeka jakos mi sie obsunela
Naprawde zazdroszcze ci ze masz mozliwosc sobie tak poplywac,ach pewnie super uczucie
Ja jeszcze jakos daje rade pazurki sobie sama zrobic u nog ;)Ale w tym tygdoni wybiore sie chyba na jakis masaz zeby ktos mnie tak fajnie wygnotl.
Maz przyjedzie padniety to nie bede go meczyla
Wloski juz zostaly w zeszlym tygodniu odchaczone
Powiem ci co do rozwiazania ciezko mi stwiedzic kiedy Vivien sie ruszy
bardzo bym chciala zeby urodzila sie we wrzesniu ale jak bedzie czas pokaze
ale co mi jest wazniejsze zeby mala przyszla zdrowa na swiat i zeby za dlugo mamusi i siebie podczas porodu nie meczylaElla lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:Vivien według mnie ta szara torba jest ok
To u was w DE są takie? Na ebayu? U nas chyba takich nie widziałam.
Powiem ci nienormalna ze wpisalam w google torba do przewijania na PL i DE i przewalalam sie ze strony na strone i jakos mi wpadla w oko
Jak szukam czegos to staram sie to w necie robic bo w sklepie nic nie widzaialam ciekawegoиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
polska_dziewczyna wrote:cześć dziewczyny...
właśnie wróciłam od gin...
i jestem załamana:(
moja kruszynka ma za wysokie tętno 175...tak się martwie jutro mam przyjechac na KTG.. i zrobić nadanie CRA...
jezu tak się stresuje... z tego wszystkiego nawet nie spytałam mu się co to może znaczyc jak sie nic nie zmieni...
dobrze ze juz jutro masz to sprawdzic,przynajmniej nie musisz kilka dni siedziec na szpilkach.Narazie sie martw bo dzidzia tez to przezywa.
Trzymam kciuki i tak jak mowi Kleopatra czasami sa po prostu falszywe alarmypolska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
Viven, ja zamowilam taki :
http://www.ebay.co.uk/itm/290906340622?var=590123520832&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
Pelno kieszonek, dwie duze na suwaki, no i nic sie nie wala po torebce + ma raczki jak torebka i latwo go wyjac i wyglada dosc pakownie ja dopiero go w zeszlym tyg zamowilam, mam nadzieje, ze bede zadowolonavivien lubi tę wiadomość
-
Polska dziewczyno, trzymam kciuki, zeby wszystko wyszlo ok - nie stresuj sie, bedzie dobrze
Moja znajoma w zeszlym roku miala podobnie - na jednej z wizyt lekarka wychwycila wysoki puls dzieciaczka, okazalo sie, ze nic Malenstwu nie bylo - kilka tyg pozniej urodzil sie silny chlopczyk
Bedzie dobrzepolska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarzycielka29 wrote:No powiem Ci Suzy że opisałaś mi to dobitnie ale tak też myślałam ze to będzie tam tak wyglądać więc pozostaje mi się nastawić na Parkitkę i odwiedzić szpital bliżej porodu. Co do Mickiewicza to chodzę do lekarza z tego szpitala ale i tak nie spodziewałabym się że będzie przy porodzie więc wybór należy do nas. Jeszcze raz dziękuję za info
Twoim lekarzem jest może Pan Olek z Olmedu?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
xcarolinex wrote:Viven, ja zamowilam taki :
http://www.ebay.co.uk/itm/290906340622?var=590123520832&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
Pelno kieszonek, dwie duze na suwaki, no i nic sie nie wala po torebce + ma raczki jak torebka i latwo go wyjac i wyglada dosc pakownie ja dopiero go w zeszlym tyg zamowilam, mam nadzieje, ze bede zadowolona
super ten organizer, sama bym taki chciała ale pewnie do PL nie da sie zamówic co? ja sie na ebayu nie znam i nie umiem angielskiego, mozesz podac mi jaka to firma, moze znajde cos w pl. Swietny ten organizer.
Vivien torba super, i tez mi sie ta ciemniejsza podoba bardzie i chyba leiej bedzie pasowac do wózka.
my w sumie torbe mamy przy wózku, wiec na poczatek na penwo mi straczy a czy pozniej bede cos wiecej potrzebowac to sie okaże.vivien lubi tę wiadomość
-
Polska_dziewczyno, najważniejsze to twój spokój bo stresem tylko zaszkodzisz dzieciątku bardziej, i mam nadzieje, ze jutro wsyztsko wyjdzie dobrze, moze dzisiaj malenstwo bylo nad wyraz aktywne po porstu
a co do porszków, to ja sie jeszcze na żaden nie zdecydowałam, ale czytajac wasze opinie o porszokach to chyba wybierzemy dzidziusia, bo jednka chcemy zeby ladnie pachniala, a skoro lovella jest mląca i do tego droga to chyba sobie ją odpuszczę. Zastanwiam się co jest lepsze i bardziej wydajne, porszek czy płyn? Bo różnie z tym wychodzi, wszytsko zalezy od jakości produktu, macie jakies doświadczenie? i czy uzywacie tych płynów do płukaia czy tylko proszki?polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTorby śliczne i pewnie sama bym sobie kupiła gdybym miała na to kase, ale i tak chyba plecak najwygodniejszy na wszelkie wycieczki, podróże, dalsze spacery, bo jak się schylacie nad dzieckiem, czy po dziecko, czy po rzeczy które upadną, to torba z ramienia leci i może walnąć nawet maleństwo, majta się na ręku, zajmuje nam przynajmniej jedną rękę (mowie o sytuacjach gdzie wozek gdzies parkujemy), a plecak nie zleci.
-
a właśnie, mam pytanie, głównie do bardziej doświadczonych, bo pierwotnie zamierzalam prać ubranka dopiero po przeprowadzce, ale myslałam, wtedy że we wrześniu juz bedziemy tam mieszkac i teraz się zastanawiam czy może jednka nie zacząć prać jakoś teraz jeszcze tych ubranek? tylko czy to ma sens, czy nic się im nie stanie,bo po praniu to tylko do torby z powrotem moge je wsadzic, bo prasowac to juz na pewno po przeprowadzce, to sensu teraz by nie miało, czy może jednka zostawić wszystko na sam koniec, tylko boję się że może to być na ostatnią chwilę... no ma dylemat...
ostatecznie wzystko sie okaze jak podpiszemy umowe i bedzimey wiedzieli kiedy dostaniemy klucze i bedziemy mogli przejąc mieszkanie, ale od razu sie nie przeprowadzimy, to pewne....
co byscie radziły?? -
nick nieaktualny