X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Oj wcale nie same takie :) Na www.mamagama.pl czy fabrykawafelków.pl znajdziesz inne torby marek skip hop czy jj colle, kids line, nawet medela ma torby.

Suzy dzieki za stronki wlasnie przegladam :P

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka dzieki za odpowiedz,
    mi sie tez wlasnie wydawalo ze ta druga jest troszku ciemniejsza i by bardzie pasowala ;)
    Ciekawa jestem jak wyglada na zywo :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj po raz kolejny sen, że urodzę wcześniej, że mi czop śluzowy odszedł, a wczoraj ciotka po zdjeciu tylko wprwadzie, ale powiedziała, że mam juz nisko brzuch... i tak się zestresowałam, bo nie zwracałam jakoś na to uwagi i teraz nie wiem, czy już się obniżył, czy jeszcze nie... :/ powiedziałam mężowi, że możemy nie wytrzymać jeszcze 5 tygodni i przynajmniej taki plus z tej sytuacji, że zaczął się na poważnie wreszcie zastanawiać jak zorganizujemy dojazd do szpitala i opieke nad Jasiem.

Napisałam na FB do OVUfrienda też... dostalam taka odpowiedź:

Dziękujemy! Obiecujemy, że zerkniemy na forum ciążowe i poprzenosimy wątki, które się powielają. Trzeba jednak pamiętać, że niektóre dziewczyny wolą rozmowy w mniejszym gronie, czują się tak lepiej - nie chcemy tutaj za bardzo ingerować. Tak czy inaczej już wkrótce dla wszystkich "ciążówek" pojawi się niespodziank

иιєиσямαℓиα, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

• yennefer Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    No to dziewczyny sie pochorowały :/.
    Uważajcie na siebie :)! Ja dziś też wybrałam się do galerii na chwilkę i złapał mnie deszcze a nie miałam parasolki, właśnie suszę włosy :)
    Xcaroliex dużo zdrowia, nie daj się choróbsku :)!

Kupiłam botki w ccc, ale czarne inny model niż pokazywałaś suzy, bo stwierdziłam że jednak czarne wolę. Nakupuję butów różnego koloru a potem nie mam nawet do tego ani torebki ani nic co by pasowało ;)
    I tak miałam już rude kozaki, do fioletowej kurtki pasowało to super :P, granatowe kozaki ;). Wolę jednak czarne i brązowe ciemne buty. Brązowych nie było to kupiłam czarne i jak zwykle mam wyrzuty sumienia :( ile bym kupiła za równowartość tych butów dziecku :/. ehhhh my matki ;) chociaż może tylko ja tak mam ;)

иιєиσямαℓиα nie tylko Ty tak masz :) ja też w sumie odkąd jestem w ciąży to niewiele dla siebie kupuje, a bardziej mnie cieszą zakupy dla dla dziecka. O swoich rzeczach to myślę kilka razy czy na pewno potrzebne, ale jak widzę kolejny ładny ciuszek dla małego, to nie mogę się oprzeć :)
    No ale w czymś chodzić przecież trzeba i mamusia też się nie może zaniedbać, wiec nie miej wyrzutów sumienia :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna... gorzej z tym, że takie podejscie do zakupów już zostaje! :P Ja do dziś "nie widzę" ubrań dla dorosłych w sklepach... dopiero jak coś mi się wydrze lub zepsuje i MUSZĘ (jak z tymi butami na jesień teraz), albo jak chodziłam do pracy to jeszcze zdarzyło mi się zwrócić uwagę na to bardziej... ale tak to mnie jak magnes przyciągają przede wszystkim dziecie sklepy i jak mam troche gotowki wolnej to mysle na co dla Jasia lub młodego wydać... ewentualnie na jaki sprzęt do domu, czy coś w IKEI... o sobie w ogole nie pamietam w zakupach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2013, 15:28

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• Ella Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Lilka dzieki za odpowiedz,
    mi sie tez wlasnie wydawalo ze ta druga jest troszku ciemniejsza i by bardzie pasowala ;)
    Ciekawa jestem jak wyglada na zywo :/
    Vivien ja mam torbe Skip Hop duo, jest super, mnostwo przegrodek, lekka, latwo mozna wyczyscic.
    Moja koleznka mi polecila i uwazam, ze to dobry wybor.
    Te torby co teraz wrzucialas tez sa fajne, ale skip hop byly chyba troche wieksze i wiecej mozna w nich zmiescic.

vivien lubi tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to skip hopy Vivien znajdziesz na tych stronach co ci podałam :)

vivien lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Mam tyłozgięcie macicy oraz przesunięty odcinek lędźwiowy w lewą stronę. Chciałabym zapytać czy jest to wskazanie do cc? Może któraś z was ma podobne dolegliwości jak ja?

• vivien Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella wrote:
    Vivien ja mam torbe Skip Hop duo, jest super, mnostwo przegrodek, lekka, latwo mozna wyczyscic.
    Moja koleznka mi polecila i uwazam, ze to dobry wybor.
    Te torby co teraz wrzucialas tez sa fajne, ale skip hop byly chyba troche wieksze i wiecej mozna w nich zmiescic.

zaraz popatrze na te torby z skip hop

Ella ta torba jest wlasnie duuuza i sie boje ze bedzie za duza :/
    zobacz...
    http://www.iv.pl/images/01680584399932421269.jpg
    http://www.iv.pl/images/36413122620529461229.jpg

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Nie rodziłam, ale mieszkałam rok w Częstochowie w tym będąc w ciąży do 6 miesiąca i leżałam tam na patologii ciąży, bo trafiłam do nich z plamieniami. Trafiłam tam, bo ordynatorem był mój prywatny lekarz, ale ani razu nie było go tyle ile mial na tabliczce gabinetu godzin wypisanych, pojawial sie moze na dwie godzinki. Nie pamiętał pacjentek, o niczym nie informują, o tym, że coś mi jednak było dowiedzialam się przez moją ciekawość, po co mi recepta na wyjście skoro rzekomo wszystko w porządku. Na wypisie ze szpitala miałam nie swoją grupę krwi i że to niby moja 4 ciąża, a to była pierwsza. Za coś takiego można pozywać do sądu i pielęgniarka z wypiekami jak buraki na twarzy latała mi to poprawiać jak się zgłosiłam po korektę, obsrana że ich pozwę. Wszyscy zaglądają Ci tłumnie w kroczę, a Ciebie traktują jak za starych czasów- jak zło konieczne co to czasem musi się odezwać nieproszone. Na USG pan świergotał do studentek, a jak zapytałam czy też mogę zobaczyć to o czym mówi, odszczekał że kino to sobie bedę miała na swoich prywatnych wizytach. Warunki słabe, pielęgniarki słabe, ordynator tragiczny, ślini się na widok pieniędzy, rodzi się tam czasem i w 5 kobiet na jednej sali, czego sobie nie wyobrażam i nie daj Boże przyjdziesz bez meża czy coś, to jeszcze usłyszysz od położnej, "czego kurwa się drzesz". Moja znajoma tam też leżała w połowie swojej ciaży i była świadkiem jak sąsiadka z sali poroniła po całym dniu sygnalizowania że coś się złego dzieje, że plami, że boli ją brzuch, że się dziwnie czuje, a pielęgniarki odmawiały jej przyprowadzenia lekarza, aż w końcu jak już poroniła to dopiero pobiegły - DRAMAT DRAMAT DRAMAT jak dla mnie. Więc odradzam.

O Parkitce słyszę różne rzeczy (sporą część rodziny mam z Częstochowy i okolic), ale jeśli już coś wybierać w CZewie do porodu to Parkitke. Chyba, że stać Cię na prywatny poród, to się nawet nie zastanawiaj.

No powiem Ci Suzy że opisałaś mi to dobitnie ale tak też myślałam ze to będzie tam tak wyglądać :( więc pozostaje mi się nastawić na Parkitkę i odwiedzić szpital bliżej porodu. Co do Mickiewicza to chodzę do lekarza z tego szpitala ale i tak nie spodziewałabym się że będzie przy porodzie więc wybór należy do nas. Jeszcze raz dziękuję za info :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella jak sie czujesz majac jeszcze tydzien do terminu??
    Przeczuwasz juz coscik?

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien ja do wózka polecam torbę, którą się da zapiąć na wózek. Wiesz co ma rzepy czy coś. U nas taka się najlepiej sprawdziła bo trochę tych rzeczy dla maluszka trzeba wziąć, a kosz jest na zakupy ;p

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylozgiecie ale nie jest to wskazaniem do cc.umow sie moze do ortopedy albo lekarza prowadzacego na konsultacje.Powodzonka :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy torbe przy wozku :)
    Vivien ta czerwona jest fajna ale mysle ze Kleopatra ma racje postaw na praktyczne rozwiazania :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • vivien Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Vivien ja do wózka polecam torbę, którą się da zapiąć na wózek. Wiesz co ma rzepy czy coś. U nas taka się najlepiej sprawdziła bo trochę tych rzeczy dla maluszka trzeba wziąć, a kosz jest na zakupy ;p

Juz tez o tym pomyslalam Kleopatra
    przy tej torbie sa takie paski na przymocowanie do wozka
    http://www.iv.pl/images/86532737679320070020.jpg
    http://www.iv.pl/images/63707121628322026017.jpg

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa, chyba że tak :) to ta szara pasuje ;p

vivien lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Ja wlasnie jestem na etapie szukania torby do wozka do przewijania :/
    kurcze ciezko cos neutralnego znalezc bo uparlam sie na tym ze torba musi byc siwa i chcialabym ja tez nosic jako torbe na ramie dla siebie zeby nie nosic mojej i malej torby..
    Czyli szukam rozwiazania 2 w 1 i chyba znalazlam
    Co myslicie do tego wozka
    http://www.iv.pl/images/68030354296598355086.jpg
    bedzie pasowla ktoras z tych torb ?
    http://www.iv.pl/images/58543690773729705531.jpg
    http://www.iv.pl/images/41393717881326664804.jpg

Ja tez chcialam normalna duzo damska torebke, ktora moglabym uzywac i dla Malej - mialam swoja kupic w Top Shop'ie, ale znalazlam lepsza w TK Maxx - nie wiem jak u Was, ale w naszym TK Maxxie jest peeeelno toreb, moze spróbuj i sie tam wybierz poszukac :) Jak pisalam kilka stron wczesniej, ja do swojej dokupilam organizer wkladany do srodka i tak bedziemy ja uzywac :) :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • vivien Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Ja tez chcialam normalna duzo damska torebke, ktora moglabym uzywac i dla Malej - mialam swoja kupic w Top Shop'ie, ale znalazlam lepsza w TK Maxx - nie wiem jak u Was, ale w naszym TK Maxxie jest peeeelno toreb, moze spróbuj i sie tam wybierz poszukac :) Jak pisalam kilka stron wczesniej, ja do swojej dokupilam organizer wkladany do srodka i tak bedziemy ja uzywac :) :)

Xcarolinex ja wlasnie tez chcem tak jak ty,duza damska ktora za razem bedzie tez torba do przewijania i juz wlansie patrzalam za organizatorami
    i mysle ze tez by pasowal do srodka
    http://www.iv.pl/images/71636487026723159249.jpg

Ale pomysl z TX Maxx jest dobry podskocze w tym tygdoniu zanim zamowie z neta ta siwa jak by co :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2013, 16:37

• Ella Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    zaraz popatrze na te torby z skip hop

Ella ta torba jest wlasnie duuuza i sie boje ze bedzie za duza :/
    zobacz...
    http://www.iv.pl/images/01680584399932421269.jpg
    http://www.iv.pl/images/36413122620529461229.jpg

Vievien ta rzeczywiscie wyglada na spora. Sprawdz w YouTube czesto maja video z ocena, wiec mozesz sobie zobaczyc jak wyglada w srodku.
    Moja jest ok bo mozna ja do wozka przyczepic. Kupilam ja na wakacjach i zaczelam uzywac jako podrozna, ma chyba 5 przegrodek w srodku i na zewnatrz. Poza tym sa dosyc lekkie.

Q82doi09kub0318v3.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu, to wedlug lekarza jest jeszcze 2 tyg, wedlug mnie to moj termin przyjada na okolo 17-18, zobaczymy.
    W tym tygodniu jestem dosyc zajeta i nie mam czasu urodzic :-)
    Chce dokonczyc kilka rzeczy w pracy, bo z domu nie mam dostepu do serwera. A potem moze byc ciezko.
    Jutro mam jeszcze zaplanowana sesje z brzuszkiem, a srode mam ortodonte, liczylam, ze mi zdejma aparat w tym miesiacu, ale wyglada na to ze dopiero w lispotadzie, jestem troche rozczarowana, ale coz tylko 2 miesiace.
    Ogolnie czuje sie ok, wczoraj bylam poplywac, u nas nadal goraco, wiec wieczorkiem woda w basenie cudowna.
    Zaczelam sie przygotowywac, ufarbowalam wlosy, w domu szamponem, ciezko mi juz nad wanna sie schylic. Pedicure tez poszlam do salonu zrobic, bo nie mam juz sily naciagac sie do malowania.
    A jak Ty sie czujesz?

vivien lubi tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ