X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety ze względu na kolana musze uważać na ciężary, więc planuje nosic mała torebke ze sobą taka co sie na skos zakłąda, a w tej do wózka mieć reszte rzeczy potrzebnych dla maleństwa i dla mnie. Ogolnie musze o nie dbac, bo jak mi wysiąda to nie będzie ciekawie, a w końcu lepiej byc sprawną mamą zwłąszcza jak się planuje już kolejne dzieci :D

Suzy Lee lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    a na jakim etapie ciazy bedziesz po przeprowadzce z możliwoscia skupienia sie na tym prasowaniu>?

biorąc pod uwagę, że termin mam na początek listopada, a przeprowadzka w październiku i coś czuję że dopieor w połowie najwcześniej, meblowanie, rozpakowywanie wsyztskiego itd. a wiadomo jak to jest poró moze byc wczesniej i moze później ale juz na druga połowe października dobrze bedzie być przygotowana, według OM termin na 9 listopada, a według 1-szego USG na 6.11.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... to ja bym już poprała przynajmniej te ubranka, ale to tak za miesiąc może... z tydzień przed przeprowadzką, zapakowała do czystych reklamowek i dopiero do torby. Uprasowałabym juz za to wszystko to, co zabieram do szpitala i zapakowała już do torby szpitalnej tak około 35 tygodnia.

Amicizia lubi tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Hm... to ja bym już poprała przynajmniej te ubranka, ale to tak za miesiąc może... z tydzień przed przeprowadzką, zapakowała do czystych reklamowek i dopiero do torby. Uprasowałabym już za to wszystko to, co zabieram do szpitala i zapakowała już do torby szpitalnej tak około 35 tygodnia.

Dzięki, właśnie myślałam, o tym, żeby chociaż te do szpitala,a ale jak już prać to lepiej wszystko razem... jak się wszystko okaże ile remont i przeprowadzka zajmą to będę wiedzieć lepiej, ale mam już wstępny plan, żeby nie na wariata :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Viven, ja zamowilam taki :

http://www.ebay.co.uk/itm/290906340622?var=590123520832&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Pelno kieszonek, dwie duze na suwaki, no i nic sie nie wala po torebce + ma raczki jak torebka i latwo go wyjac i wyglada dosc pakownie :) ja dopiero go w zeszlym tyg zamowilam, mam nadzieje, ze bede zadowolona :)

Xcarolinex WYPASIONY ten organizer jest duzo lepszy od tego co ja znalazlam
    Tez go zamowie,bo nie dosc ze nie drogi to bardziej mozna sobie wszystko w torbie poukladac.Super!!

xcarolinex lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Vivien, jaka to firma tej torby?

Suyz ta torba to Petunia Pickle
    ale jak by co to bede zamawiala przez znajoma ze stanow bo bedzie duzo taniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Dzięki, właśnie myślałam, o tym, żeby chociaż te do szpitala,a ale jak już prać to lepiej wszystko razem... jak się wszystko okaże ile remont i przeprowadzka zajmą to będę wiedzieć lepiej, ale mam już wstępny plan, żeby nie na wariata :)

Nooo w Twoim przypadku lepiej mieć już część roboty odwalonej, najwyżej bedzie mąż prasował jak byś wcześniej do szpitala trafiła niż zakładasz, ale przynajmniej bedzie poprane, a torba szpitalan byc musi... lepiej w tą stronę niż ocknąć się w drodze do szpitala, bez ubranek dla noworodka i koszuli do karmienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2013, 21:48

Amicizia lubi tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex

znalazłam u nas na allegro tez te organizery, chyba sobie zamówię bo do moich toreb wielkich się przyda :D

http://allegro.pl/listing/listing.php?department=wszystkie+dzia%C5%82y&order=p&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&string=organizer+do+torebki

Suzy Lee, xcarolinex, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyno nie denerwuj sie na zapas. Dobrze, ze jutro widzisz sie z lekarzem. Daj znac co i jak po wizycie. Bedziemy trzymac kciuki

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viven ta druga torba bardzo mi sie podoba:) tylko wydaje sie spora... Nie bedzie za duza?

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy twoj blog to skarbnica wiedzy:) powinni Ci jakos nagrode przyznac :)

relgi09k52jutqx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe słowa. A powiedz mi widzisz polskie litery? Bo wczoraj siadłam na kompie służbowym męża dorzucić na szybko jedną rzecz i literki typu ś ą ę były jakieś przerobione, jakieś kwadraciki i inne.. na moim kompie widzę dobrze.

http://yourbabyproject.pl.tl/

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Nooo w Twoim przypadku lepiej mieć już część roboty odwalonej, najwyżej bedzie mąż prasował jak byś wcześniej do szpitala trafiła niż zakładasz, ale przynajmniej bedzie poprane, a torba szpitalan byc musi... lepiej w tą stronę niż ocknąć się w drodze do szpitala, bez ubranek dla noworodka i koszuli do karmienia :)

hehe no dokładnie, aż jestem ciekawa jak M. poszłoby prasowanie, on biedny nigdy nie wie na jak temperature nastawić jak ma wyprasowac coś mojego, nei mówiąc o tym, że zawsze musze po nim poprawiać, więc już wolę sama to robić. Ale swoje koszule sam sobie prasuje :D

najwzyej bedziemy prasowac rozmiarami, najpierw te na 0-3 m a pozostałe po powrocie ze szpitala jak juz dojdę troszkę do siebie, albo M. pod moim bacznym okiem :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Dzięki za miłe słowa. A powiedz mi widzisz polskie litery? Bo wczoraj siadłam na kompie służbowym męża dorzucić na szybko jedną rzecz i literki typu ś ą ę były jakieś przerobione, jakieś kwadraciki i inne.. na moim kompie widzę dobrze.

http://yourbabyproject.pl.tl/

ja na swoim wszystko widzę dobrze, żadnych kwadracików :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam nie prasować rozmiarami :) Pogubiłabym się. A jednak najważniejsze sa te pierwsze właśnie. Ja na razie nie prałam nic na 68. Czeka sobie w kartoniku.

• vivien Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Viven ta druga torba bardzo mi sie podoba:) tylko wydaje sie spora... Nie bedzie za duza?

Wlasnie tez sie zastanawiam czy aby nie bedzie za duza,
    ach juz sama nie wiem,jak bym ja w sklepie widziala i mogla sobie przymiezc to bym wiedziala

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)

Polska dziewczyno nie stresuj się na zapas wszystko będzie dobrze 3 mam kciuki.

Byłam dziś na tych warsztatach Mamo to ja mnóstwo próbek pierdułek...
    Co do konkursów trzeba było wymyśleć hasło z czym kojarzy ci się słowo/zdanie Mamo to ja ,wymyśliłam super hasło z mężem ,koleżankom mojim się bardzo podobało i nic nie wygrałam... były hasła takie ni to w kij ni w oko że same byłyśmy ździwione że te osoby wygrały. No ale cuż...
    nie wiem jakie hasło było na wygranie fotelika ,ale obstawiam że i to pewnie było zaplanowane z góry.

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amcizia, wlasnie mialam pisac, zebys spróbowala kupic przez ebay, nawet jesli masz konto na polskim ebayu a widze, ze juz znalazlas na allegro :)

Fajnie, ze Wam sie przydalo :)

Strasznie praktyczny jest, Moj S ma sobie kupic jakas meska torbe i tylko przelozy sobie organizer z mojej i juz ;)

vivien, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Suyz ta torba to Petunia Pickle
    ale jak by co to bede zamawiala przez znajoma ze stanow bo bedzie duzo taniej
    Ostatnio widzialam cos z tej firmy w TK Maxx i sie zastanawialam co to za firma :P u nas byly te baby sling

vivien lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Amcizia, wlasnie mialam pisac, zebys spróbowala kupic przez ebay, nawet jesli masz konto na polskim ebayu a widze, ze juz znalazlas na allegro :)

Fajnie, ze Wam sie przydalo :)

Strasznie praktyczny jest, Moj S ma sobie kupic jakas meska torbe i tylko przelozy sobie organizer z mojej i juz ;)

na plskim ebayu nie mam konta, hehehe nawet nie wiedzialam, ze jest polski ebay :P

ja mam wlasnie kilka takich wielkich toreb wogole wiec mi sie to przyda na dłuzej, zastanawiam sie czy mamie takiego nie zprezentowac, na razie zpaisalam sobie sprzedawce, bo w tym misiacu juz raczej nie kupie, bo troszke poszlałam z zakupami ubrankowymi :D

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ