III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
xcarolinex wrote:Ostatnio widzialam cos z tej firmy w TK Maxx i sie zastanawialam co to za firma u nas byly te baby sling
ja tez jej nie znalam do wczoraj jak znalazlam ja na google i wpadla mi w oko,
jak sie prezentuje material na zywo?
Wyglada na cos.. czy raczej na szmatke?? -
xcarolinex wrote:Fajnie, ze Wam sie przydalo
Strasznie praktyczny jest, Moj S ma sobie kupic jakas meska torbe i tylko przelozy sobie organizer z mojej i juz
Organizer juz zamowiony teraz tylko torbe musze wybracSuzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Dobra jutro jedziemy wreszcie na Ujastek na ten dzien otwarty
MIchaela powied zmi trzeba tam byc o 15 zy wystarczy byc w tych godzinach między 15 a 17? bo my teoretycznie do 16 pracujemy a dojechac jeszcze trzeba a znowu 2 godziny wczesniej wyjsc to nie bardzo mozna.
i jak dziewczyny z KRK maja jakies pytania do tego spzitala to piszcie robie sobie liste pytan do zadania, inaczej zapomne -
Amicizia wrote:Dobra jutro jedziemy wreszcie na Ujastek na ten dzien otwarty
MIchaela powied zmi trzeba tam byc o 15 zy wystarczy byc w tych godzinach między 15 a 17? bo my teoretycznie do 16 pracujemy a dojechac jeszcze trzeba a znowu 2 godziny wczesniej wyjsc to nie bardzo mozna.
i jak dziewczyny z KRK maja jakies pytania do tego spzitala to piszcie robie sobie liste pytan do zadania, inaczej zapomne
Nie nie to u rydygiera trzaba było być punktualnie, w ujastku grupy oprowadzaja tak mniej więcej co 20 minut.
U mnie pytanie o KTG - kiedy podłanczają, na jak długo i co jaki czas.
Czy jeśli bardzo nie chce oksytocyny to mogę jej uniknąć, i podobnie z nacinaniem krocza.
Co w przypadku kiedy jest bardzo wiele kobiet rodzących - czy mieli taką sytuacje ze wszystkie sale przedporodowe lub porodowe były równocześnie zajęte i co w tedy?
Ile osób uczestniczy w akcji porodowej III fazie, czy da sie miec przygaszone światło i personel ograniczony do minimum (nie wiem, moze u nich nie szkola studentów?)Amicizia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Polska dziewczyno nie denerwuj się, ważne że dziś się wszystko wyjaśni. Może tak jak piszą dziewczyny to tylko jakieś chwilowe zaburzenia. Trzymam kciuki! Ja też mam dzisiaj wizytę u gina. Wczoraj byłam na szkole rodzenia. Mieliśmy temat o porodzie i już się boję . Tak to na mnie źle wpłynęło, że nie wiem czemu po raz pierwszy mały tak się szarpał, że myślałam że mi przez pępek wyskoczy . Nie wiem co się działo że tak się szamotał - cały brzuch mi skakał na wszystkie strony, myślałam że przeproszę i wyjdę na chwilę, ale na szczęście położna za kilka minut od tego zakończyła wykład.
Jutro idziemy na warsztaty. A po jutrze mam KTG.
Qurcze wczoraj rano moja waga 94,4 a dziś jak muszę iść do lekarza 94,9 . Nic już dzisiaj nie jem ,albo zjem obiad o 10tej lekki i tyle
Więc proszę jak waga potrafi się wahać drastycznie .
Wczoraj obdzwoniliśmy te 2 sklepy w których chcemy kupić fotelik i wózek i chyba musimy już to zrobić, bo wózek już troszkę podrożał , za to fotelik możemy kupić za 390zł, gdzie normalnie kosztuje 500 lub powyżej. Mamy do wyboru za tą cenę tylko 3 kolory, bo tylko te akurat mają w takiej cenie i już sobie wybrałam nawet kolor - najlepszy z możliwych ale stwierdzam, że jak mogę trochę taniej coś kupić to mam gdzieś kolorystykę . Nie jest zły ten kolor ale planowałam wybrać inny .
p.s. może komuś się przyda ta informacja - położna odradzała znieczulenie przy porodzie bo to ono wydłuża poród. Powiedziała, że znieczulenie podaje się i tak od 7 cm rozwarcia więc jak się już wytrzymało do tych 7dmiu to nie warto brać znieczulenia bo od tego momentu może to być kwestia 3-4 parć i będzie po porodzie a tak to się wydłuży, albo w ogóle nie urodzi i i tak wyląduje na cesarce, bo i takie są przypadki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 07:02
polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
nienormalna nie bój się porodu, im mniejszy stres tym poród lepiej idzie, a to przeciez sama natura, patrzac na inne zyciowe sprawy, wiele rzeczy brzmi lub z boku wyglada gorzej niz sie to na własnej skórze przezywa. Ja chciałabym do tego podejsc zadaniowo, pozytywnie. Teraz I faza - dzieje się to po to, II teraz dzieje sie to i to wiec mam zrobic to ... no i bardziej skupiac ie nad tym co z dzieckiem sie dzieje. Moj skurcz to dla maluszka masaz przygotowujacy płuca, albo sygnał dla jego ciała aby wydobyły sie potrzebne hormony... Chyba łatwiej znosic trudy wielu rzeczy jesli wiem po co sa, nie supiajac tylko na nich a na fajnym celu...Wiesz ze po dobrym spokojnym porodzie dzieci czesto nie płacza nie krzycza? dla takiego malucha to dopiero jest przezycie
i nie daj sie straszyc ze cos pójdzie nie tak, czasem znieczulenie spowalnia akcje a czasem kobieta wreszcie sie rozluznia i akcja zaczyna isc (kilka sposobow znieczulania w koncu jest) psychika to klucz do wszystkiego... pamiętaj ze DASZ SOBIE RADE! A dziecko poprostu masz mądre i usiłuje dac Ci kopniaka w tyłek żebys się nie denerwowała. Ono wie że będzie dobrze i stuka od środka "matka, no co ty, wyluzuj!"Suzy Lee, иιєиσямαℓиα, vivien, Rika, Amicizia, pasia27, m_f, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie do Kleopatry i vivien, czy obniżył Wam się już brzuszek? mój od ok tygodnia jest nisko, a dziś zaobserwowałam że zmienia się śluz na bardziej wodnisty i w większej ilości, tydzień temu gin na wizycie stwierdziła ze główka jest nisko i szyjka trochę rozmiękczona, zaleciła nospe przez 2 tyg a później mogę już rodzić
-
Parel ja nie widzę żeby mi się obniżył. Ale w pierwszej ciąży też nie widziałam. Moja gin była w szoku jak nisko mam główkę i też mówiła że mam wytrzymać do 38 tyg ;p Wizytę mam w przyszłym tyg to zobaczymy. Ale brzuch może się obniżyć np 2 tyg przed porodem a może i w przeddzień więc ciężko tu coś powiedzieć.
-
PAREL wrote:Mam pytanie do Kleopatry i vivien, czy obniżył Wam się już brzuszek? mój od ok tygodnia jest nisko, a dziś zaobserwowałam że zmienia się śluz na bardziej wodnisty i w większej ilości, tydzień temu gin na wizycie stwierdziła ze główka jest nisko i szyjka trochę rozmiękczona, zaleciła nospe przez 2 tyg a później mogę już rodzić
Parel moj brzuszek stoi jak jedyneczka dalej,mozesz nawet zobaczyc bo wkleilam przed paroma dniami fotke na "nasze brzuszki i dzieciaczki"
ale kilka dziewczyn pisalo ze dopiero na porodowce im opadal,albo juz w 35 tyg im opadl.Tak wiec nie ma regoly
Co do sluzu to ja juz od okolo 33 tygdonia mam strasznie wodnisty i juz kilka razy patrzylam paskami na sprawdzanie ph czy to aby przypadkiem nie wody plodowe
Parel nie znamy dnia ani godziny kiedy nas wezmie,ty masz o tyle lepiej ze wiesz kiedy spotkach sie z twoja dzidzia bo masz cc ze wzgdelu na kregoslup -
иιєиσямαℓиα wrote:Qurcze wczoraj rano moja waga 94,4 a dziś jak muszę iść do lekarza 94,9 . Nic już dzisiaj nie jem ,albo zjem obiad o 10tej lekki i tyle
Wczoraj obdzwoniliśmy te 2 sklepy w których chcemy kupić fotelik i wózek i chyba musimy już to zrobić, bo wózek już troszkę podrożał , za to fotelik możemy kupić za 390zł, gdzie normalnie kosztuje 500 lub powyżej. Mamy do wyboru za tą cenę tylko 3 kolory, bo tylko te akurat mają w takiej cenie i już sobie wybrałam nawet kolor - najlepszy z możliwych ale stwierdzam, że jak mogę trochę taniej coś kupić to mam gdzieś kolorystykę . Nie jest zły ten kolor ale planowałam wybrać inny .
p.s. może komuś się przyda ta informacja - położna odradzała znieczulenie przy porodzie bo to ono wydłuża poród. Powiedziała, że znieczulenie podaje się i tak od 7 cm rozwarcia więc jak się już wytrzymało do tych 7dmiu to nie warto brać znieczulenia bo od tego momentu może to być kwestia 3-4 parć i będzie po porodzie a tak to się wydłuży, albo w ogóle nie urodzi i i tak wyląduje na cesarce, bo i takie są przypadki.
Nienormalna widicznie modemy sluzyly klimaty i mail ochote na brykanie
Moja Vivien od kilku dni chyba kolejny maraton biegnie albo kung-kfu trenuje... juz przestaje sie ludzic ze bede miala spokojna coreczke
Co do wagi to miej ta lekarke gleboko w d... nie glodz sie i malego.Zjedz normalnie sniadanie i obiad wkoncu jestes w ciazy i potrzebujesz sily i energi!!иιєиσямαℓиα, Suzy Lee, Rika lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny fajne te organizery, ale one są tylko do torebek? i to jeszcze tych szerszych w bok? Czy te organizery planujecie wkładać do torby od wózka?
mysle ze ten organizer mozesz wsadzic hdzie chcesz i do walizki zeby sie nic nie walalo,do torby kobiecej i do torby do przewijania.
Dlatego sie nie zastanawialam tylko odrazu kupilam bo w ten sposob bede mogla utrzymac pozadek w torbieиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:Polska dziewczyno nie denerwuj się, ważne że dziś się wszystko wyjaśni. Może tak jak piszą dziewczyny to tylko jakieś chwilowe zaburzenia. Trzymam kciuki! Ja też mam dzisiaj wizytę u gina. Wczoraj byłam na szkole rodzenia. Mieliśmy temat o porodzie i już się boję . Tak to na mnie źle wpłynęło, że nie wiem czemu po raz pierwszy mały tak się szarpał, że myślałam że mi przez pępek wyskoczy . Nie wiem co się działo że tak się szamotał - cały brzuch mi skakał na wszystkie strony, myślałam że przeproszę i wyjdę na chwilę, ale na szczęście położna za kilka minut od tego zakończyła wykład.
Jutro idziemy na warsztaty. A po jutrze mam KTG.
Qurcze wczoraj rano moja waga 94,4 a dziś jak muszę iść do lekarza 94,9 . Nic już dzisiaj nie jem ,albo zjem obiad o 10tej lekki i tyle
Nienormalna te 0,5 kg róznicy to może być obiad, stolec, woda w organizmie... to jest standardowe wahanie wagi w ciagu dnia. Nie możesz sobie robić takich diet w ciąży.
Znieczulenie podaje się DO 7 cm chyba, bo po 7cm już mi odmówili jak wtedy stwierdziłam, że może jednak się skuszę.
-
michaela bardzo mądrze to powiedziałaś . Trudniej wcielić to w życie . Położna uprzedzała tatusiów i prosiła o sporo cierpliwości, bo panie podczas porodu nie przebierają w słowach .
welurka witaj w IIIcim trym.
Vivien to chyba fajnie, że vivien będzie rozbrykanym dzieciaczkiem . Lepsze takie niż jakieś apatyczne
vivien lubi tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:Nienormalna te 0,5 kg róznicy to może być obiad, stolec, woda w organizmie... to jest standardowe wahanie wagi w ciagu dnia. Nie możesz sobie robić takich diet w ciąży.
Znieczulenie podaje się DO 7 cm chyba, bo po 7cm już mi odmówili jak wtedy stwierdziłam, że może jednak się skuszę.
Ile mam tego prania - końca nie widać . Suszarek brakuje
dostałam w końcu wczoraj Dzidziusia ale kupiłam płyn - zdecydowanie inaczej pachnie pranie po wyjęciu z pralki.
vivien to ja pewnie też zamówię taki organizator
vivien lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:wiem, wiem nie dietuję wcale, ale niestety boję się tego badania glukozy jeszcze raz . Zjem po prostu wcześniej a potem po wizycie dopiero
Ile mam tego prania - końca nie widać . Suszarek brakuje
dostałam w końcu wczoraj Dzidziusia ale kupiłam płyn - zdecydowanie inaczej pachnie pranie po wyjęciu z pralki.
vivien to ja pewnie też zamówię taki organizator
Przed glukozą nie można jeść