X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no

Wyniki jutro. Od razu zrobiłam kontrolnie CRP ciekawe co z nim się dzieje.

widze że też zrobiłaś CRP...też musiałaś?? czy sama z siebie?

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• aila Ekspertka

Wysłany: 11 września 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

xcarolinex napisała:
    Oj ja mialam okropna noc... jak wstaje do toalety lub sie napic, albo nawet jak sie przekrecam z jednego boku na drugi, to okropnie boli mnie tam na dole :( na plecach jak sie na chwilke poloze, zeby zebrac sily na przekrecenie sie na bok, to mysle, ze zaraz sie z bólu poplacze :(
    Was tez tak boli na dole? Zastanawiam sie, czy jest to mozliwe, bo np Mala zeszla juz na glebiej na dol? :)

Wczoraj wkoncu naprawili nam ogrzewanie!! Nawet nie macie pojecia, jak nam zimno bylo, w ciagu jednego dnia wrocila typowo angielska pogoda... :/

No i wozek dzis popoludniu przyjdzie, czyli lista wyprawkowa zamknieta :D
    u mnie jest podobnie z tym bólem... To chyba juz urok ostatnich dni przed porodem

Och skad my znamy te bole.Najgorzej jak mnie dopadnie bol w pachwinie,to mozna po scianach chodzic,az mi noge blokuje.Najgorsze,ze dzieje sie to coraz czesciej:/Wlasciwie juz w przyszlym tygodniu chcialabym rodzic:/

Rika lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyno dobrze że ok :)
    To nie mi zabierają wyniki ale myślę że Lalita skorzysta ;p
    Mi się bardzo podoba Aleksander, ale też jestem historykiem z wykształcenia ;p
    Michaela mało który szpital zgadza się nie podłączać do KTG z tą oksytocyną będzie pewnie łatwiej się dogadać.

polska_dziewczyna, Suzy Lee lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017

Wysłany: 11 września 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    bo kupuję wózek 2w1 i osobno fotelik firmy która specjalizuje się w produkcji fotelików samochodowych. Nie kupuje się generalnie wózków 3w1 , foteliki takie nie mają atestów, homologacji etc. Jeśli mam kupić fotelik to jednak porządny dlatego kupuję osobno :) a do wózka adaptery

a to nie wiedziaąłm że te od wózków sa złe... ja wózek dostalam od siostry teraz się pierze w pralni chemicznej...aby był jak nówka..
    i mam właśnie trójke...i kórde nie kupuje fotelika... bo szkoda mi kasy... na pewno nas nie ominie kupienie większego fotelika bo ten jest tak do pół roczku..

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/sliczny-spiworek-z-owieczka-0-6-m-super-prezent-i3491374178.html

Dziewczyny mam do Was pytanie, bo jesteście bardziej doświadczone:-) czy taki śpiworek może służyć zamiast rożka?? bo zastanawiam się nad jego kupnem?

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png

Wysłany: 11 września 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Cieszę sie że jest ok:)
    Nie chce oksytocyny bo to ingerencja zewnętrzna w naturalny proces, Przyspiesza ale często tez potęgje ból + bywa tak, ze skurcze są dzięki oksytocynie a rozwarcia brak no i masz cesarkę. Jeśli nie bedzie nic się działo co nie powinno sie dziać to nie chce jej,tez może mieć działania uboczne. Spróbuje jednej z naturalnych metod wytworzenia oksytocyny jesli bede po terminie. Monitorowania ktg tez nie chce jesli oznacza ze nie moge sie ruszać, bo grawitacja jednak pomaga w porodzie, a ruch powoduje w moim przypadku ze nie odczówam az tak dotkliwie bólu i złego samopoczucia. Musze porozmawiac z zaufana położną, żeby mi rozjaśniła co i jak jeszcze dokładniej.

oksytocyne możesz dostać jak w organizmie masz nie dostatek... więc może będziesz miec jej wystarczająco aby urodzić naturalnie...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 11 września 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Polska dziewczyno dobrze że ok :)
    To nie mi zabierają wyniki ale myślę że Lalita skorzysta ;p
    Mi się bardzo podoba Aleksander, ale też jestem historykiem z wykształcenia ;p
    Michaela mało który szpital zgadza się nie podłączać do KTG z tą oksytocyną będzie pewnie łatwiej się dogadać.
    a to przepraszam pomyłka...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 11 września 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    http://allegro.pl/sliczny-spiworek-z-owieczka-0-6-m-super-prezent-i3491374178.html

Dziewczyny mam do Was pytanie, bo jesteście bardziej doświadczone:-) czy taki śpiworek może służyć zamiast rożka?? bo zastanawiam się nad jego kupnem?

myślę żę wszystko co do owinięcia dzieciątka jest dobre...ale ten spiworek super... lepszy niz mój który mam do mojej kruszynki na noc do spania....

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się na niego zdecyduję, bo posłuży później do spania, tylko nie jest tak sztywny jak rożek, ale bardziej mi się podoba:-)

xcarolinex, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:55

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff.. troche mi ulzylo, ze tez macie takie bóle (nie zebym sie cieszyla, ale wiecie o co mi chodzi :P ) juz myslalam, ze jednak dopadlo mnie SPD!
    Ja tez juz chce urodzic, bo super niewyodnie mi :/ Moge od poniedzialku juz rodzic, bo S ma ostatnia zmiane w niedziele i 7 tyg wolnego :P
    A jesli Mala nie zechcialaby wyjsc w poniedzialek, to spokojnie poczekam do nastepnego czawrtku na wywolanie :P

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyno, ten organizer to zamierzam wlozyc do torebki, ktora kupilam z mysla o wózku (torebka damska, troszke wiekszych rozmiarów, bo nie podobaja mi sie te co sa originalnie przy wózkach) Chcialam taka, ktora nie bedzie wygladac typoowo wózkowo :P I tam bede trzymac rzeczy dla Malenstwa :)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:

bardzo BARDZO fajny! :) ale czy nie za cienki na zimową pore roku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 14:54

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika z.tego co pamietam to ostatnie tyg tylko jadlam,lezalam i marudzilam hehe ale fajnie bylo bo teraz czasem czasu nie ma sie wysrac za przeproszeniem hahah

Suzy Lee, Rika, Antolka, justa24, MADZIULA13, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    gratulację z powodu zamkniętej listy :).
    Moja jeszcze w polu :)
    No i gratulacje dla panów z administracji za naprawienie ogrzewania :)
    U nas agencja do domu przysyla hudraulika, zeby naprawil cos - ale ile ja z nimi mam :/ Jak przyjedzie naprawic kran w kuchni, to zakreci prysznic i musze dzwonic, zeby naprawil... Ostatnio wymieniali kran wlasnie w kuchni, to wylaczyli nam ogrzewanie i dopiero niedawno sie zorientowalismy, bo sie chlodniej zrobilo a tu buuum i marzliśmy przez kilka tyg :/ Mam wrazenie, ze specjalnie cos psuja przy kazdej naprawie, zeby wracac i zarabiac (na szczescie właściciele pokrywaja koszty, a nie my! ) :P

A mialam Cie zapytac, na jaki wozek wkoncu sie zdecydowaliscie ? :)

gg64wn1511ap0yj7.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Chyba się na niego zdecyduję, bo posłuży później do spania, tylko nie jest tak sztywny jak rożek, ale bardziej mi się podoba:-)
    Fajny spiworek, mnie tez sie bardziej podobaja takie rzeczy niz rozki :) :)

gg64wn1511ap0yj7.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAa jeszcze miaąłm napisać o fotelikach... czasem w wózkacj 3 w 1 jest fotelik MAxi Cosi... takie warto kupić w wersji 3w1... Maxi Cosi to uważam jedna z najlepszych o ile nie najlepsza firma od fotelików samochodowych, ze wszystkimi nie tylko atestami ale i crash testami (dlatego cena, bo to kosztuje majatek)... w tej waznej taeli bezpieczenstwa maja wysokie noty.

иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    Nienorma
    CRP kazał mi zrobić bo mówił że podwyższone tętno może wynikać z infekcji dziecka albo matki… na szczęście mieszczę się w normie

Suzy Lee
    FILP bardzo ładne imię… a filip Aleksander swietnie pasuje…
    ja w ciąży mam 10 -11 CRP , dziś robiłam powtórnie badanie. Mi do tej pory nic o tętnie nie mówiła :).

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    widze że też zrobiłaś CRP...też musiałaś?? czy sama z siebie?
    muszę kontrolować, bo jakoś w ciąży wychodzi że mam podwyższone było 8, potem 9 ,11 potem 10 sukcesywnie sobie rośnie, ale lekarze na razie nie podnoszą alarmu twierdzą, że w ciąży po prostu u mnie może tak być

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    U nas agencja do domu przysyla hudraulika, zeby naprawil cos - ale ile ja z nimi mam :/ Jak przyjedzie naprawic kran w kuchni, to zakreci prysznic i musze dzwonic, zeby naprawil... Ostatnio wymieniali kran wlasnie w kuchni, to wylaczyli nam ogrzewanie i dopiero niedawno sie zorientowalismy, bo sie chlodniej zrobilo a tu buuum i marzliśmy przez kilka tyg :/ Mam wrazenie, ze specjalnie cos psuja przy kazdej naprawie, zeby wracac i zarabiac (na szczescie właściciele pokrywaja koszty, a nie my! ) :P

A mialam Cie zapytac, na jaki wozek wkoncu sie zdecydowaliscie ? :)
    chyba jednak pozostanę przy bebetto nico plus. Zdecydowanie tańszy jest niż britax, a wydatki i tak spore i tak sporo kasy na to wszystko trzeba. A skoro mały będzie nie taki mały ;), to jednak przyda mi się większa gondola. Nic lepszego już nie wymyślę w tym temacie :)

xcarolinex, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ