III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
xcarolinex napisała:
Oj ja mialam okropna noc... jak wstaje do toalety lub sie napic, albo nawet jak sie przekrecam z jednego boku na drugi, to okropnie boli mnie tam na dolena plecach jak sie na chwilke poloze, zeby zebrac sily na przekrecenie sie na bok, to mysle, ze zaraz sie z bólu poplacze
Was tez tak boli na dole? Zastanawiam sie, czy jest to mozliwe, bo np Mala zeszla juz na glebiej na dol?
Wczoraj wkoncu naprawili nam ogrzewanie!! Nawet nie macie pojecia, jak nam zimno bylo, w ciagu jednego dnia wrocila typowo angielska pogoda...
No i wozek dzis popoludniu przyjdzie, czyli lista wyprawkowa zamknieta
u mnie jest podobnie z tym bólem... To chyba juz urok ostatnich dni przed porodem
Och skad my znamy te bole.Najgorzej jak mnie dopadnie bol w pachwinie,to mozna po scianach chodzic,az mi noge blokuje.Najgorsze,ze dzieje sie to coraz czesciej:/Wlasciwie juz w przyszlym tygodniu chcialabym rodzic:/Rika lubi tę wiadomość
-
Polska dziewczyno dobrze że ok
To nie mi zabierają wyniki ale myślę że Lalita skorzysta ;p
Mi się bardzo podoba Aleksander, ale też jestem historykiem z wykształcenia ;p
Michaela mało który szpital zgadza się nie podłączać do KTG z tą oksytocyną będzie pewnie łatwiej się dogadać.polska_dziewczyna, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:bo kupuję wózek 2w1 i osobno fotelik firmy która specjalizuje się w produkcji fotelików samochodowych. Nie kupuje się generalnie wózków 3w1 , foteliki takie nie mają atestów, homologacji etc. Jeśli mam kupić fotelik to jednak porządny dlatego kupuję osobno
a do wózka adaptery
a to nie wiedziaąłm że te od wózków sa złe... ja wózek dostalam od siostry teraz się pierze w pralni chemicznej...aby był jak nówka..
i mam właśnie trójke...i kórde nie kupuje fotelika... bo szkoda mi kasy... na pewno nas nie ominie kupienie większego fotelika bo ten jest tak do pół roczku.. -
michaela wrote:Cieszę sie że jest ok:)
Nie chce oksytocyny bo to ingerencja zewnętrzna w naturalny proces, Przyspiesza ale często tez potęgje ból + bywa tak, ze skurcze są dzięki oksytocynie a rozwarcia brak no i masz cesarkę. Jeśli nie bedzie nic się działo co nie powinno sie dziać to nie chce jej,tez może mieć działania uboczne. Spróbuje jednej z naturalnych metod wytworzenia oksytocyny jesli bede po terminie. Monitorowania ktg tez nie chce jesli oznacza ze nie moge sie ruszać, bo grawitacja jednak pomaga w porodzie, a ruch powoduje w moim przypadku ze nie odczówam az tak dotkliwie bólu i złego samopoczucia. Musze porozmawiac z zaufana położną, żeby mi rozjaśniła co i jak jeszcze dokładniej.
oksytocyne możesz dostać jak w organizmie masz nie dostatek... więc może będziesz miec jej wystarczająco aby urodzić naturalnie... -
Kleopatra wrote:Polska dziewczyno dobrze że ok
To nie mi zabierają wyniki ale myślę że Lalita skorzysta ;p
Mi się bardzo podoba Aleksander, ale też jestem historykiem z wykształcenia ;p
Michaela mało który szpital zgadza się nie podłączać do KTG z tą oksytocyną będzie pewnie łatwiej się dogadać. -
Nina wrote:http://allegro.pl/sliczny-spiworek-z-owieczka-0-6-m-super-prezent-i3491374178.html
Dziewczyny mam do Was pytanie, bo jesteście bardziej doświadczone:-) czy taki śpiworek może służyć zamiast rożka?? bo zastanawiam się nad jego kupnem?
myślę żę wszystko co do owinięcia dzieciątka jest dobre...ale ten spiworek super... lepszy niz mój który mam do mojej kruszynki na noc do spania.... -
nick nieaktualny
-
Uff.. troche mi ulzylo, ze tez macie takie bóle (nie zebym sie cieszyla, ale wiecie o co mi chodzi
) juz myslalam, ze jednak dopadlo mnie SPD!
Ja tez juz chce urodzic, bo super niewyodnie miMoge od poniedzialku juz rodzic, bo S ma ostatnia zmiane w niedziele i 7 tyg wolnego
A jesli Mala nie zechcialaby wyjsc w poniedzialek, to spokojnie poczekam do nastepnego czawrtku na wywolanie
-
Polska dziewczyno, ten organizer to zamierzam wlozyc do torebki, ktora kupilam z mysla o wózku (torebka damska, troszke wiekszych rozmiarów, bo nie podobaja mi sie te co sa originalnie przy wózkach) Chcialam taka, ktora nie bedzie wygladac typoowo wózkowo
I tam bede trzymac rzeczy dla Malenstwa
polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNina wrote:http://allegro.pl/sliczny-spiworek-z-owieczka-0-6-m-super-prezent-i3491374178.html
Dziewczyny mam do Was pytanie, bo jesteście bardziej doświadczone:-) czy taki śpiworek może służyć zamiast rożka?? bo zastanawiam się nad jego kupnem?
bardzo BARDZO fajny!ale czy nie za cienki na zimową pore roku?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 14:54
-
иιєиσямαℓиα wrote:gratulację z powodu zamkniętej listy
.
Moja jeszcze w polu
No i gratulacje dla panów z administracji za naprawienie ogrzewaniaJak przyjedzie naprawic kran w kuchni, to zakreci prysznic i musze dzwonic, zeby naprawil... Ostatnio wymieniali kran wlasnie w kuchni, to wylaczyli nam ogrzewanie i dopiero niedawno sie zorientowalismy, bo sie chlodniej zrobilo a tu buuum i marzliśmy przez kilka tyg
Mam wrazenie, ze specjalnie cos psuja przy kazdej naprawie, zeby wracac i zarabiac (na szczescie właściciele pokrywaja koszty, a nie my! )
A mialam Cie zapytac, na jaki wozek wkoncu sie zdecydowaliscie ? -
nick nieaktualnyAAa jeszcze miaąłm napisać o fotelikach... czasem w wózkacj 3 w 1 jest fotelik MAxi Cosi... takie warto kupić w wersji 3w1... Maxi Cosi to uważam jedna z najlepszych o ile nie najlepsza firma od fotelików samochodowych, ze wszystkimi nie tylko atestami ale i crash testami (dlatego cena, bo to kosztuje majatek)... w tej waznej taeli bezpieczenstwa maja wysokie noty.
иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
polska_dziewczyna wrote:Nienorma
CRP kazał mi zrobić bo mówił że podwyższone tętno może wynikać z infekcji dziecka albo matki… na szczęście mieszczę się w normie
Suzy Lee
FILP bardzo ładne imię… a filip Aleksander swietnie pasuje….
-
polska_dziewczyna wrote:widze że też zrobiłaś CRP...też musiałaś?? czy sama z siebie?
-
xcarolinex wrote:U nas agencja do domu przysyla hudraulika, zeby naprawil cos - ale ile ja z nimi mam
Jak przyjedzie naprawic kran w kuchni, to zakreci prysznic i musze dzwonic, zeby naprawil... Ostatnio wymieniali kran wlasnie w kuchni, to wylaczyli nam ogrzewanie i dopiero niedawno sie zorientowalismy, bo sie chlodniej zrobilo a tu buuum i marzliśmy przez kilka tyg
Mam wrazenie, ze specjalnie cos psuja przy kazdej naprawie, zeby wracac i zarabiac (na szczescie właściciele pokrywaja koszty, a nie my! )
A mialam Cie zapytac, na jaki wozek wkoncu sie zdecydowaliscie ?, to jednak przyda mi się większa gondola. Nic lepszego już nie wymyślę w tym temacie
xcarolinex, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość