X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    AAa jeszcze miaąłm napisać o fotelikach... czasem w wózkacj 3 w 1 jest fotelik MAxi Cosi... takie warto kupić w wersji 3w1... Maxi Cosi to uważam jedna z najlepszych o ile nie najlepsza firma od fotelików samochodowych, ze wszystkimi nie tylko atestami ale i crash testami (dlatego cena, bo to kosztuje majatek)... w tej waznej taeli bezpieczenstwa maja wysokie noty.
    zgadzam się chyba, że tak :)
    Miałam na myśli te tandetne foteliki robione do wózków , podobno nie warto takich kupować

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje filcowe wypociny

61f15ed5708bbd17med.jpg

1c10d57efba91258med.jpg

753ac9b0a1ebd525med.jpg

3668189dd8500d00med.jpg

46c7937d94c07e27med.jpg

Rika, kasiaks, blueberry, Suzy Lee, m_f, Lalita2710, yennefer, kaaasiaczek_, vivien, Nina82, ;oniqa, anilorak, MamaMadzia, justa24, pasia27, maja2024, michaela, xcarolinex, MADZIULA13, marzycielka29, Kleopatra, Kropka, Stokrotka84, Amicizia, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    oksytocyne możesz dostać jak w organizmie masz nie dostatek... więc może będziesz miec jej wystarczająco aby urodzić naturalnie...:)
    tylko co to znaczy niedostatek:) i jak to sie sprawdza:)

Kleopatra, dowiadywałam się - szpital nie ma prawa zrobic nic na co sie nie zgadzasz w razie co podpisuje sie oswiadczenie ze na własne zyczenie nie chce sie ktg. Nasze matki bez tego rodziły, po prostu słuchano jak bije serce malca, tylko zapisu nie było.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna cudowne!!! Ślicznie Ci to wyszło. Chyba i ja zrobię coś takiego :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    moje filcowe wypociny

61f15ed5708bbd17med.jpg

1c10d57efba91258med.jpg

753ac9b0a1ebd525med.jpg

3668189dd8500d00med.jpg

46c7937d94c07e27med.jpg

Super ci to wyszło!! :) Na prawdę... rewelka.

A tam gdzie zamawials filc były tz duuże płachty? takie dwa razy A3 na przykład? Bo chce zrobić Jasiowi kuchenkę, zamiast wydawać 200 zł na drewniana, bo plastikowej mu nie kupie, to uznalam ze dla chlopca najlepiej bedzie ekonomiczniej zrobić kuchenke samemu... dzis sie tak bawilismy, od tak na szybko podchwycilam jego zabawe i narysowalam mu na odwal 4 paliniki i guziki.. bawił sie i bawił... i tak przyszło mi do głowy własnie taką matę zrobić.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna Cuda Cudenka ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna no i prze pięknie ci to wyszło :D
    Lubię to nawet bardzo :D :))

Ja kochane uciekam powoli poczta i sklep i szkoła rodzenia:)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna, super to wyszło!! Ja to nie mam takich zdolności.. u nas wisi droga z autkami nad łóżeczkiem, plakat z lokomotywą Tomkiem, a nad przewijakiem Kubuś Puchatek ;)

• vivien Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kobitki odrazu widac po ilosci naprodukowanych stron ze jest tydzien i mezowie w pracy :P

Biore sie za czytanie :P

Lilka, Suzy Lee, blueberry, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella wrote:
    Bylismy dzisiaj na sesji z brzuszkiem, nasza fotograf "narzekala", ze maly brzuszek i mam sie " wypiac".
    Zdjecia zobaczymy dopiero za okolo 2 tygodnie, wiec pewnie juz po porodzie.
    Wstepnie umowilismy sie z nia na sesje z noworodkiem, powiedziala nam ze najlepiej przyjsc jak maly bedzie mial 2-3 tygodnie, bo noworodki duzo spia i latwo sie je fotografuje.
    Przy okazji sesji poszlam do fryzjera, wiec mam juz kolor i podciete wlosy.

Vievien ja mam juz aparat 22 miesiace, taka byla umowa z ortodonta, ale mialam sciagniety na slub w tamtym roku, wiec sie przedluzylo.
    Jestem juz podekscytowana, ze za 2 miesiace sciagamy aparat i maly nie bedzie musial ogladac mamy "zadrutowanej".

Jak Ci leci samej w domu bez meza, mam nadzieje, ze nie jest Ci bardzo smutno, pozdrawiam.

Ella super ciesze sie ze udalo sie jeszcz z sesja brzuszkowa jka by nie patrzec wspaniala pamiatka na pozniej ;)
    Mam nadzieje ze za dwa tygdonie jak dostaniesz wkleisz nam efekt sesji ;)

No to juz troche sie nanosilas tego aparatu.. ja mam nadzieje ze w nastepnym roku tez sie juz chyba tego zelaza pozbede zeby mamusia nie starszyla coreczki B) P)

Ach powiem ci Ella ze juz sie naprawde doczekc piatku nie moge,ciezko mi sie spi bez meza i jakos taka slaba jestem.. pewnie podswiadomosc
    mam co w domku robic bo pisze prace ale jak by nie patrzec bede skakac z radosci jak zobacze mojego skarba w piatek <3

• yennefer Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna super te ozdoby :)

82do20mm8gkktux6.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Ja póki co mam schizę że mam mały brzuch jak na 25 tydzień ciąży wczoraj widziałam się z koleżanką która ma termin na styczeń czyli miesiąc po mnie a ma taki brzuch że szok nawet pępek jej wyszedł na wierzch .

Marzycielka nie martw sie rozmiarami brzuszka bo nie jedna na forum ma malutki a dzidzia sie rozwija tak jak powinna
    zobacz na lalite czy na stokrotke,dzieciaczki im rosna tak jak powinny a brzuszki maja stosunkowe male.
    Najwazniesze ze dzidzia ma sie dobrze ;)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Super ci to wyszło!! :) Na prawdę... rewelka.

A tam gdzie zamawials filc były tz duuże płachty? takie dwa razy A3 na przykład? Bo chce zrobić Jasiowi kuchenkę, zamiast wydawać 200 zł na drewniana, bo plastikowej mu nie kupie, to uznalam ze dla chlopca najlepiej bedzie ekonomiczniej zrobić kuchenke samemu... dzis sie tak bawilismy, od tak na szybko podchwycilam jego zabawe i narysowalam mu na odwal 4 paliniki i guziki.. bawił sie i bawił... i tak przyszło mi do głowy własnie taką matę zrobić.
    Suzy największy arkusz jest 30x40
    mają też na metry ale tylko kolor brązowy

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=27674265&string=filc&search_scope=userItems-27674265

dzięki dziewczyny za opinie i że wam się podoba :).
    Nadrobię was jak wrócę, bo śmigam na te warsztaty :)
    Do zobaczenia :)

pasia27 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Oj ja mialam okropna noc... jak wstaje do toalety lub sie napic, albo nawet jak sie przekrecam z jednego boku na drugi, to okropnie boli mnie tam na dole :( na plecach jak sie na chwilke poloze, zeby zebrac sily na przekrecenie sie na bok, to mysle, ze zaraz sie z bólu poplacze :(
    Was tez tak boli na dole? Zastanawiam sie, czy jest to mozliwe, bo np Mala zeszla juz na glebiej na dol? :)

Wczoraj wkoncu naprawili nam ogrzewanie!! Nawet nie macie pojecia, jak nam zimno bylo, w ciagu jednego dnia wrocila typowo angielska pogoda... :/

No i wozek dzis popoludniu przyjdzie, czyli lista wyprawkowa zamknieta :D

Xcarolinex super ze juz macie wozek przy sobie o ogrzewanie juz naprawione jak by nie patrzec mieszkanko musi byc nagrzane jak mala przyjdzie do domku ;)

Co do boli to moze byc calkiem mozliwe ze mala cie tam cisnie,ja w nocy nie musze nawet na siku wstawac,kilka razy sie przwroce z boku na bok ale tak pozatym wszytsko jest u mnie ok ;)

xcarolinex lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    Yennefer, myślę, że to trochę kwestia przyzwyczajenia też. My dość późno go kąpiemy i kładziemy. Jak rano się budzi ok. 7.30, to pewnie że mogłabym się z nim bawić, nakarmić, ubrać i iść na spacer.. ale biorę go do siebie do łóżka i w ten sposób jeszcze do co najmniej 9 śpimy. On jest wyspany i w dobrym humorze a i matkę ma zadowoloną :D No a takie poranne przytulanki w łóżku z takim maluszkiem są świetne :)

m_f powiedz a kapiesz codziennie Jasia??

m_f, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna super ci wyszly te ozdoby do powieszenia!!
    masz talenciorka ;) B) B)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    m_f powiedz a kapiesz codziennie Jasia??

Vivien, staram się codziennie, widzę też, że wykąpany o wiele lepiej i spokojniej śpi.

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna boskie :) ja bede chciała takie coś ale najpierw musze poznać płeć i wybrać z mężem imie dla maleństwa :) jak zrobie swoje to się pochwale :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam na kontroli u lakarza.. USG mi nie robil takze nie wiem jak tam mala sobie rosnie :/ ale w niedziele w szpitalu mowili ze Vivien ma okolo 3100 dlatego pewnie juz nie patrzal.

Sprawdzil tylko szyjke i jest zamknieta i wysoko jeszcze i mala jeszcze nie jest wystarczajaco geboko osadzona glowka :/ :/
    Takze dziewczyny mojej Vivien nie spieszy sie zeby przyjsc do rodzicow :P :P

Mezu bedzie juz w piatek w domku i bedziemy juz razem czekac na nasza kruszynke ;)

Troche mialam tylko ekscesy po wizycie u lakarza... Bylam w drogeri i jeszcze w paru innych sklepach i z minuty na minute zrobilo mi sie tak slabo,w nogach i w rekach zaczely mi mrowki chodzic...
    wyszlam na powietrze,napilam sie wody bylo troche lepiej ale po chwili znowu wrocilo nawet nie wiem jak do domu doszlam.
    Mialam wrazenie ze zaraz zemdleje...
    cudem doczlapalam sie do domu i odrazu polozylam sie lozku i zasnelam...

Kurcze najdlam sie strachu...

pasia27 lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    Vivien, staram się codziennie, widzę też, że wykąpany o wiele lepiej i spokojniej śpi.

wiem ze w ten sposob dzieci szybciej zasypiaja ale czy to nie wysusza skory takiej malej kruszynki?

m_f lubi tę wiadomość

‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ