Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › III trymestr › III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Xcarolinex super ze juz macie wozek przy sobie o ogrzewanie juz naprawione jak by nie patrzec mieszkanko musi byc nagrzane jak mala przyjdzie do domku ;)

Co do boli to moze byc calkiem mozliwe ze mala cie tam cisnie,ja w nocy nie musze nawet na siku wstawac,kilka razy sie przwroce z boku na bok ale tak pozatym wszytsko jest u mnie ok ;)

Szczesciara ! :P Ja w sumie nie musialabym chodzic do toalety w nocy gdybym nie pila ja smok! :P W nocy czesciej budze sie, zeby sie napic niz isc do lazienki :P :P

vivien lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o takiej chmurce przy drugim dziecku:

http://www.google.pl/imgres?newwindow=1&sa=X&biw=1280&bih=699&tbm=isch&tbnid=9RyenCKKp73vtM:&imgrefurl=http://panidyrektor.pl/dekoracja-pokoju-twojego-dziecka-25-inspiracji/&docid=Vvh-EDGlYuZ6qM&imgurl=http://panidyrektor.pl/wp-content/uploads/2013/08/dekoracje_pokoj_dziecka_malucha_jak_urzadzic_pokoj_dziecka_pomysly_23.jpg&w=625&h=928&ei=26YwUtSUEOmN4AT8h4CABw&zoom=1&ved=1t:3588,r:11,s:0,i:114&iact=rc&page=1&tbnh=197&tbnw=128&start=0&ndsp=19&tx=46&ty=58

Ale tu mi te kolorz kompletnie nie beda pasowac... ale tak przed chwila wpadlam na pomysł, żeby zrobić te krople zielono niebieskie jak pasy na tej tapecie... i powiesze za główką na gładkiej scianie :) Too nie głupie... wiec tez bede miala moze swoją chmurkę...

a propos chmurek, znalazłam kilka fajnych opcji w necie: http://funita.blogspot.com/2012/12/spacer-w-chmurach.html

xcarolinex, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, a może wciagniesz sie na liste chetnych na nosidło TULA, mam już 2,5 chetnej od wczoraj wieczór, zbieram do 10 dziewczyn i wtedy będzie o 110 zł taniej niż w sklepie.

Co do mycia... ja myłam Jasia jak był bardzo malutki co drugi dzień właśnie z tego powodu co piszesz, ale potem zaczełam myć codziennie, bo zauważyłam właśnie, że rytuał bardzo go uspokaja i wycisza :)

vivien lubi tę wiadomość

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna, swietnie Ci to wyszlo!!! :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 11 września 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna cudowne dzieło! ach żeby człowiek miał takie zdolności... przepiękne

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już raczej póki co więcej robić nie bd ,może potem napis z imieniem nie wiem myślę cały czas ..

Suzy chmurki są fajniutkie;))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Ja myślałam o takiej chmurce przy drugim dziecku:

http://www.google.pl/imgres?newwindow=1&sa=X&biw=1280&bih=699&tbm=isch&tbnid=9RyenCKKp73vtM:&imgrefurl=http://panidyrektor.pl/dekoracja-pokoju-twojego-dziecka-25-inspiracji/&docid=Vvh-EDGlYuZ6qM&imgurl=http://panidyrektor.pl/wp-content/uploads/2013/08/dekoracje_pokoj_dziecka_malucha_jak_urzadzic_pokoj_dziecka_pomysly_23.jpg&w=625&h=928&ei=26YwUtSUEOmN4AT8h4CABw&zoom=1&ved=1t:3588,r:11,s:0,i:114&iact=rc&page=1&tbnh=197&tbnw=128&start=0&ndsp=19&tx=46&ty=58

Ale tu mi te kolorz kompletnie nie beda pasowac... ale tak przed chwila wpadlam na pomysł, żeby zrobić te krople zielono niebieskie jak pasy na tej tapecie... i powiesze za główką na gładkiej scianie :) Too nie głupie... wiec tez bede miala moze swoją chmurkę...

a propos chmurek, znalazłam kilka fajnych opcji w necie: http://funita.blogspot.com/2012/12/spacer-w-chmurach.html

Swietne te chmurki z pierwszego linku :) :) :)

gg64wn1511ap0yj7.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Vivien, a może wciagniesz sie na liste chetnych na nosidło TULA, mam już 2,5 chetnej od wczoraj wieczór, zbieram do 10 dziewczyn i wtedy będzie o 110 zł taniej niż w sklepie.

Co do mycia... ja myłam Jasia jak był bardzo malutki co drugi dzień właśnie z tego powodu co piszesz, ale potem zaczełam myć codziennie, bo zauważyłam właśnie, że rytuał bardzo go uspokaja i wycisza :)

Suzy dziekuje ale nie wiem czemu nie jestem za bardzo za nosidelkiem,jakos mam wieksz zaufanie do chusty.W DE przychodzi fizioterapeuta do domu i pokazuje jak sie zaplatuje taka chuste.
    Ale dziekuje :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u mnie na zajeciach w szkole rodzenia połozna pokazywala jak zakladac taka chuste.. byc może zakupie ale napewno nie teraz ..uwazam że to za wczesnie dla maluszka.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Lalita, zobacz, to by nie pasowało do Twoich kolorków w kąciuku malucha?

http://www.zazzu.pl/pl/p/Ochraniacz-do-lozeczka/157

Mają fajne rzeczy... przynajmniej tkanine używają w oryginalniejszych nieco wzorach niż znaczna wiekszosc, ktora osatnio kupuje te same tkaniny.

Ja się boję chusty. Mnie dziecko z niej wypadało, a wiązanie tego... czasochłonne. W moim przypadku dużo praktyczniejsze okazało się nosidło, raz dwa i zamontowane :)

• vivien Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    Właśnie u mnie na zajeciach w szkole rodzenia połozna pokazywala jak zakladac taka chuste.. byc może zakupie ale napewno nie teraz ..uwazam że to za wczesnie dla maluszka.

Justa ja ta chuste biore z mysla zeby jak mala bedzie plakala zeby miec ja przy sobie ale nie caly czas na rekach.
    No i jak by nie patrzec na zakupy tez taka chusta praktyczna bo rece sa wolne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 22:26

• vivien Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Ja się boję chusty. Mnie dziecko z niej wypadało, a wiązanie tego... czasochłonne. W moim przypadku dużo praktyczniejsze okazało się nosidło, raz dwa i zamontowane :)

Suzy nam polozna na szkole rodzenia pokazywala ze jezeli jest dobra chusta i dobrze sie zawiaze to nie sposob zeby dziecko z tego wypadlo,
    skakala jak opetana a lalka siedziala w chuscie bo tez byly pytania tego typu czy dziecko moze t tego wypasc.
    No i wszytsko zalezy od techniki wiazania.A jak ma sie juz wprawde do wiazania to w przeciagu kilku sekund masz zawiazana chuste ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy piekne imiona:) tez chcielismy Filipa, ale bedzie Antek:)

Nienormalna nie przejmuj sie kompletnie obwodem brzuszka. Mi na ostatnim usg wyszlo, ze maly ma glowke jak dziecko w 34tc i lekarz mowil, ze nic sie nie dzieje, bo 2 tyg roznicy jest w normie i nie mozna panikowac. Potem wszystko sie wyrownuje.

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne te twoje wypociny nienormalna:) tez zabieram sie za szukanie literek, zeby zawiesic nad lozeczkiem. Kupie, bo nie mam ani zdolnosci, ani czasu, zeby zrobic samej...

relgi09k52jutqx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja stokrotko Antka tez rozważałam na wiosne :)

Vivien, pewnie masz rację, ja miałam kółkową chustę WOMAR i sprzedałam szybciej niż do mnie trafiła.

vivien, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciliśmy wczoraj późno i nie miałam już siły was nadrabiać :). Padłam po prostu. Idę nadrabiać :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna widzę ze nie ja jedyna nie moge spac...
    Dzis cala noc mnie nogi bolaly na zmiane pogody... kurcze nawet juz termofor nie pomaga :/

A ty jak sie czujesz Nienormalna?

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Suzy piekne imiona:) tez chcielismy Filipa, ale bedzie Antek:)

Nienormalna nie przejmuj sie kompletnie obwodem brzuszka. Mi na ostatnim usg wyszlo, ze maly ma glowke jak dziecko w 34tc i lekarz mowil, ze nic sie nie dzieje, bo 2 tyg roznicy jest w normie i nie mozna panikowac. Potem wszystko sie wyrownuje.
    mam nadzieję, bo nie daje mi to spokoju ostatnio :/

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Nienormalna widzę ze nie ja jedyna nie moge spac...
    Dzis cala noc mnie nogi bolaly na zmiane pogody... kurcze nawet juz termofor nie pomaga :/

A ty jak sie czujesz Nienormalna?

czuję się oki :). Dziękuję:). Mąż rano robi mi pobudkę i wstaję ;)
    Dziś mam KTG no i zajęcia na szkole rodzenia - ćwiczenia, więc pewnie wrócę trochę połamana i padnięta :)
    Vivien jutro wraca twój mąż jupi :)!!
    Cieszysz się :)? Ale zleciało szok ;)

vivien lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pozytywne opinie o filcowych wyrobach ;).
    Vivien uważaj na siebie. Może byłaś głodna i dlatego ci się tak zrobiło wczoraj mroczno.
    Co do kąpieli i oilatum to może na oliatum tak pisze, dlatego, że to oilatum trzeba stosować co 2-3 dni do kąpieli

vivien, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ ‹ 324 325 326 327 328 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ