X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa gratuluję udanych zakupów :)
    Wczoraj przyszedł wreszcie z przebojami mój stelaż pod wanienkę, trochę zniszczony i poobijany, ale cóż w końcu używany. Wydawał się być mały a jest raczej olbrzymi ;) i w mojej mega wielkiej łazience po jego rozstawieniu nie ma za bardzo miejsca ;)

justa24 lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja2024 ja też miałam kupić takie literki ale w ostateczności szkoda mi było ściany , niedawno malowana i jakoś się rozmyśliłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 06:31

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita ja nie wiem gdzie ty chodzisz po sklepach, albo nie wiem po jakich ja chodzę ;)
    Mi nikt nie ustępuje , nikt nie przepuszcza, nikt nie ustępuje miejsca ;) - trudno ;) już się przyzwyczaiłam , ja też od teraz będę znieczulona na wszystko :) . Poza tym nie mówię tutaj o ludziach w kolejce a o paniach na kasie. Jak mi kiedyś ktoś będzie kazał przepuścić kobietę w ciąży (zwłaszcza jakaś pani w kasie), to nie ma opcji, nie przepuszczę jeszcze odpyskuję i powiem co o tym myśle ;). Może to podłe co piszę, ale znieczulica odkąd jestem w ciąży strasznie mi się udzieliła :)
    Co do botków, to właśnie boti ma te same modele, nie tylko z ccc ale ja kiedyś kupiłam sandały w streecie za 100zł, a w boti identyczny wzór i fason był za 45.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 07:26

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex jeśli chodzi o wózek, to własnie na czarny się zdecydowałam , bo oprócz czarnego i ewentualnie od biedy szarego reszta kolorów jest fatalna, miałam okazję widzieć wszystkie kolory w róznych sklepach na żywo (oprócz czarnego) i te kolory są bardzo mocno przekłamane. Myślałam że zdecyduje się na turkusowy, ale on w rzeczywistości nie jest turkusowy, tylko taki atrmantowy jasny. Zielony z kolei jest mocno rażący podobnie jak ten różowy. Więc najbezpieczniej zamówić czarny , uniwersalny dla dziewczynki i chłopca. Ożywię go parasolką, kolorowymi zabawkami i kocykami ;)

xcarolinex jak przyjedzie twój quinny to porób zdjęcia i wrzuć na forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 08:24

xcarolinex lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee bardzo ładna ta kolorowa deszczowa chmurka :), super
    Ja muszę tylko jeszcze wymyślić jak ją powiesić.
    Propozycje chmurek bardzo ładne :)! Kurcze wystarczy jakiś ciekawy materiał i cuda można wyczarować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 06:32

Suzy Lee lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łaaaaa do mojego porodu zostało 8 tygodni o.O , tylko 55 dni o.O!
    matko

xcarolinex do twojego już tylko tydzień :), jak nastawienie i nastrój przed :)? Zaczynasz mieć streska ;)?

vivien, xcarolinex lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia jak tu zajrzysz :) - jakieś wieści od Patuśki czy dalej cisza :)?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś mam zamiar skończyć pranie i zabieram się za prasowanie :D

Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    czuję się oki :). Dziękuję:). Mąż rano robi mi pobudkę i wstaję ;)
    Dziś mam KTG no i zajęcia na szkole rodzenia - ćwiczenia, więc pewnie wrócę trochę połamana i padnięta :)
    Vivien jutro wraca twój mąż jupi :)!!
    Cieszysz się :)? Ale zleciało szok ;)

To zycze powodzenia na ktg i na pewno juz powinno sie coscik wyjasnic ;)
    Zmienilas szkole rodzenia co nie?

Ja dzisiaj zrobie sobie godzinna joge, od piatku tylko lezalam bo sie balam ze Vivien moze sie wczesniej ruszyc :P
    A te mezus jutro bedzie to juz moge.BARDZO sie ciesze i czuje jak pierwszego dnia motylki w brzuchu ;) ;)

Nienormalna szokiem jest dla mnie moj suwaczek ;) kurcze to juz koncowka o.O

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Dziękuję za pozytywne opinie o filcowych wyrobach ;).
    Vivien uważaj na siebie. Może byłaś głodna i dlatego ci się tak zrobiło wczoraj mroczno.
    Co do kąpieli i oilatum to może na oliatum tak pisze, dlatego, że to oilatum trzeba stosować co 2-3 dni do kąpieli

Nienormalna ja nigdy z domku nie wychodze bez jedzenia i wody w torebce :P
    Zawsze mam cos pod reka.Z tata doszlismy do wniosku ze moze mala mi na cos moze tam nacisnela :/ ach juz jestem na koncowce takze organizm moze tez jednak jest wykonczony :/

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    To zycze powodzenia na ktg i na pewno juz powinno sie coscik wyjasnic ;)
    Zmienilas szkole rodzenia co nie?

Ja dzisiaj zrobie sobie godzinna joge, od piatku tylko lezalam bo sie balam ze Vivien moze sie wczesniej ruszyc :P
    A te mezus jutro bedzie to juz moge.BARDZO sie ciesze i czuje jak pierwszego dnia motylki w brzuchu ;) ;)

Nienormalna szokiem jest dla mnie moj suwaczek ;) kurcze to juz koncowka o.O
    tak zmieniłam niestety szkołę. Teraz przynajmniej nikt nie odwołuje zajęć. Szkoda mi trochę bo ta na nfz wydawała się być obszerniejsza tematycznie, ale cóż zrobić

Pierzecie wszystkie ubranka ? Ja chyba nowych na 68 jeszcze nie będę prała. Zostawię to na czasy kiedy będą potrzebne wtedy upiorę. Używane tylko popiorę. Zapomniałam, że ja mam jeszcze w szafie sporo do wyprania zimówek - kombinezony , spodnie, bluzy, swetry o.O. A myślałam że już po praniu ;). No kto wie, może się uda to do dziś zamknać :).
    Dziewczyny swetrów i bluz np misiowych chyba nue trzeba prasować? Prasujecie takie rzeczy?

Vivien, no błyskawicznie leci czas - ty to już lada moment :). Zazdroszczę ci już tej końcówki , bo niedługo poznasz już swoją córeczkę, będziesz ją tulić w ramionkach :). Eh blisko, bliżej coraz bliżej ;)

ah, a ja się przyznam do grzechu - pochłonęłam 2 krówki :D. Ajajaj ale będzie checa ;). Wytłumaczyłam synkowi że to było dla mamusi, że tego nie ma sobie akurat przyswajać bo ma już za duży brzuszek ;)
    Dziś będą wyniki , ciekawe co mi wyjdzie - pewnie jak nic cukrzyca murowana :/

vivien lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Nienormalna ja nigdy z domku nie wychodze bez jedzenia i wody w torebce :P
    Zawsze mam cos pod reka.Z tata doszlismy do wniosku ze moze mala mi na cos moze tam nacisnela :/ ach juz jestem na koncowce takze organizm moze tez jednak jest wykonczony :/
    może ta być, rzeczywiście. u ciężarnych często występują odrętwienia np. nóg czyli jednak z tym każeniem są jakieś problemy. Dobrze, że udało ci się bezpiecznie dotrzeć do domu. Uważaj na siebie na tym męczącym finishu :)

vivien lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te warsztaty jak dla mnie takie sobie - ot jak zwykle nastawione na marketnig - reklama renomowanych firm dla rodziców spodziewających się dzieci. Niespodzianki nie dla wszystkich wiadomo , ale ja nawet nie brałam w nich udziału, nie wrzucałam żadnych haseł, nie rozpowszechniałam swoich danych :) bo i tak nie mam szczęścia i nic nigdy nie wygrałam.
    Dla mnie to była troszkę strata czasu, bo prezentacje montowania fotelika maxi cosi widziałam już po raz 4ty. Oczywiście pokaz kąpieli i pielęgnacji niemowlęcia było zaprzeczeniem tego czego się do tej pory zdąrzyłam dowiedzieć :). Jedna szkoła, wiele położnych i tyle samo rozbieżnych opini, a przecież teoria powinna obowiązywać ta sama :).Tyłek mnie tylko bolał od ciągłego siedzenia na krześle ;) i kiszki marsza grały ;). Pierwszy wykład o śnie dziecka też był pewnego rodzaju rozczarowaniem, bo myślałam że będzie coś na temat technik kojenia płaczu etc. Ja więcej nie będę na takie różne targi , warsztaty chodzić, bo człowiek tylko głupieje od nadmiaru rozbieżnych informacji ;). Niedługo zabiorę się za czytanie książek i poradników i zapewne znowu będą inne i rozbieżne porady ;)
    Ot takie mini pranie mózgu, że pieluszki pampers jednak najlepsze ;). Może i najlepsze ale i najdroższe ;), a wiadomo że rodzicie kierują się przy wychowywaniu dzieci zwykłą ekonomią :P
    Dla mnie średnio przydatne te warsztaty , no ale pewnie dlatego że ja czego innego od nich oczekiwałam i trochę się to rozminęło z moimi wyobrażeniami o tych warsztatach. No ale jeśli ktoś tam poszedł dla samego wygrania jakiegoś upominku to jak najbardziej ;)...przy odrobinie szczęścia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 07:42

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 12 września 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienormalna odnośnie ubranek to ja zrobiłam tak :) z całego stosu ciuchów które kupiłam czy dostałam wybrałam te najmniejsze od 0-3m-ca, większe narazie odstawiłam do prania w późniejszym czasie, jak malutka trochę podrośnie :) później posegregowałam kolorystycznie białe i kolorowe osobno, zrobiłam 4 pranka używając dwóch proszków do białego i kolorów Lovela, po wysuszeniu wzięłam się za prasowanie..hmmm.... było tego trochę na początku stałam przy desce ale to nie był dobry pomysł bo jak na drugi dzien poszłam do gin to stwierdziła ze mała jest bardzo nisko i szyjka rozmiękczona... więc następnego dnia już siedziałam przy prasowaniu :)po wyprasowaniu zrobiłam małą segregację: pajacyki osobno, śpiochy, body z krótkim rekawem, body z długim rękawem, półśpiochy-spodnie, bluzeczki z długim i krótkim, kaftaniki, kombinezony. Tych pluszowych i polarkowych nie prasowałam :)Następnie wszystko ładnie posegregowane poukładałam na półkach w szafie i podpisałam przyklejając karteczkę np półśpiochy... żeby nie rozkładać i sprawdzać co to jest... a głównie z myślą o mężu żeby się nie motał i nie robił mi bałaganu szukając czegoś :)

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 12 września 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj zamierzam męża trochę przeszkolić z terminologii ciuszków dziecięcych, jak wygląda pajacyka a jak śpiochy czy półśpiochy
    Sama miałam z tym problem ale po tym filmiku mi sie wszystko rozjaśniło :) http://www.youtube.com/watch?v=CzDKezssnHM

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 12 września 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiałyście się jak będziecie ubierać swoje dzieciaczki? :) ja na noc na pewno założę pajacyka, najbardziej wygodny do przewijania i przebierania, natomiast w ciągu dnia pewnie świetnie sprawdzą się body i półśpiochy, jak body z krótkim to założę jeszcze bluzeczkę czy sweterek- oczywiście wszystkie bawełniane :), dostałam jeszcze prześliczne jeansy, sztruksy, sukieneczki jeansowe ale będę zakładać tylko na jakieś wyjścia bo podejrzewam ze nie są one za wygodne

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAREL wrote:
    Następnie wszystko ładnie posegregowane poukładałam na półkach w szafie i podpisałam przyklejając karteczkę np półśpiochy... żeby nie rozkładać i sprawdzać co to jest... a głównie z myślą o mężu żeby się nie motał i nie robił mi bałaganu szukając czegoś :)
    haha :)
    chyba nadajemy na tych samych falach :P
    bo ja też ze względu na męża myślałam też o tym patencie na poopisywanie mu co i jak ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 08:20

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAREL wrote:
    dzisiaj zamierzam męża trochę przeszkolić z terminologii ciuszków dziecięcych, jak wygląda pajacyka a jak śpiochy czy półśpiochy
    Sama miałam z tym problem ale po tym filmiku mi sie wszystko rozjaśniło :) http://www.youtube.com/watch?v=CzDKezssnHM
    mój mąż dalej nie rozróżnia ;)
    czasami nawet mnie pyta a jak to się nazywa, a to co jest, a to :)?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAREL wrote:
    zastanawiałyście się jak będziecie ubierać swoje dzieciaczki? :) ja na noc na pewno założę pajacyka, najbardziej wygodny do przewijania i przebierania, natomiast w ciągu dnia pewnie świetnie sprawdzą się body i półśpiochy, jak body z krótkim to założę jeszcze bluzeczkę czy sweterek- oczywiście wszystkie bawełniane :), dostałam jeszcze prześliczne jeansy, sztruksy, sukieneczki jeansowe ale będę zakładać tylko na jakieś wyjścia bo podejrzewam ze nie są one za wygodne
    ja dokładnie tak samo , tylko pod pajaca chyba założę body z krótkim rękawkiem

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę do biedronki - jest promocja na pieluchy dada, chyba się zdecyduję i kupię

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ