X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 12 września 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dużo koleżanek poleca pieluszki dada ina pewno bede chciała z nich korzystać, na początek zakupiłam dwa opakowania pampers newborn 43sz więc myślę że może na jakiś tydzień wystarczą a później zamierzam przejsc na dade :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny ciagle nie moge uwierzyć w to że ten czas tak zasuwa, nagle 3 trymestr, ilość dni do porodu poniżej setki, tylko 3 miesiace zostały. Fajnie bo juz w porównaniu z czasami z przed ciązy i z jej początków czuje sie spokojna, poród (juz i póki co ;D) nie przeraża, ale kurcze nie do końca czuje sie gotowa, moze szkoła rodzenia i położna pomogą. Chciałabym poznac połozna która bedzie ze mna wczesniej, dopytac, poprosic o to zeby pilnoawła tego czego chce a czego nie chce. To juz chyba czas.

Jesli chodzi o pieluchy poszlismy w wielorazówki (na razie udało zebrac 10 otulaczy/kieszonek i troche wiecej wkładów), jeszcze chciałabym dokupic kolejne 6 z wkładami przez pozostałe 3 miesiace + na sam poczatek ekologiczne jednorazówki
    http://www.krainapieluszek.pl/ekologiczne-pieluszki-jednorazowe?product_id=1055
    i nappes bio cos tam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 08:57

иιєиσямαℓиα, xcarolinex lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 12 września 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może sie Wam przyda, to instrukcja dla męża :) myślicie że o czymś zapomniałam?
    KĄPIEL
    1.Temp. wody ok. 37stopni
    2.Temp. powietrza ok. 24 stopni
    3.Wlać płyn do kąpieli
    4.Umyć dokładnie w okolicach szyjki, paszek, pachwin oraz główkę
    5.Nie myć twarzy w wanience
    Po wyciągnięciu z wody:
    6.Umyć twarz gazikiem nasączonym przegotowaną wodą oraz przetrzeć bikini w kierunku odbytu
    7.Gazikiem nasączonym solą fizjologiczną przemyć oczka od zew do wew kącika oczu-w kierunku noska (każde oczko innym gazikiem- nie przenosić bakterii z jednego do drugiego oczka)
    8.Oczyścić uszy specjalnym patyczkiem
    9.Kikut przetrzeć patyczkiem nasączonym Octeniseptem i osuszyć wacikiem
    10.Naoliwkować pod paszkami, bikini, nóżki- w zagięciach
    11.Szczoteczką wyczesać włoski
    12.Założyć pampersa z odsłonięciem kikuta- żeby miał wentylację i mógł się osuszać
    13.Ubrać na dobranoc w pajacyka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 08:54

michaela, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 12 września 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PRZEWIJANIE
    1.Przygotować akcesoria do przewijania
    •ciepła, przegotowana woda w miseczce,
    •gaziki- płatki dla niemowląt
    •chusteczki nawilżone,
    •pampersy,
    •oliwka lub kremik
    2.Na przewijak położyć pieluszkę tetrową
    3.Odpiąć pampersa i czystą częścią przetrzeć i włożyć pod pupę
    4.Chusteczki nawilżone można ogrzać w ręce a następnie powycierać dokładnie bikini w kierunku odbytu!
    5.Przetrzeć gazikiem nasączonym przegotowaną wodą
    6.Po dokładnym wytarciu do czysta- wyciągnąć pampersa spod pupy
    7.Naoliwkować lub nakremować bikini
    8.Założyć pampersa i ubrać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 08:59

иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 12 września 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę po cc więc muszę przygotować mojego na wszystko, żeby później nie było nie potrzebnych nerwów :) więc dzisiaj szkolenie, żeby miał czas się zapoznać i utrwalić sobie :) chodzimy tez do szkoły rodzenia, dziś mamy kolejne zajęcia, ale dzisiaj temat dla mnie: karmienie piersią :)
    Polecam szkołę rodzenia, w szczególności ze względu na nasze drugie polówki, którzy zazwyczaj nie zagłębiają sie w filmy i książki o maluchach, a na takich wykładach mają oczy jak 5zł :) i zdziwieni że poród to tak wygląda, pielęgnacja tak, to można a tego nie...

• justa24 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezu dziewczyny widzę że naprawde spać nie możecie :) od 6 rano na ovu hehe, ja niedawno wstałam dzis nawet lepiej mi sie spało.. ale jestem jeszcze bez sniadanka i musze iść do sklepu po swiezy chlebek.
    Nienormalna też się przejde do swojej biedronki może będa i u nas w promocji.
    Ja narazie kupiłam na poczatek pampersy niby były w promocji ale jak sie później zorientowałam to aż 2 zł tańsze.heeh tylko 2 zł to ci promocja..

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Lalita ja nie wiem gdzie ty chodzisz po sklepach, albo nie wiem po jakich ja chodzę ;)
    Mi nikt nie ustępuje , nikt nie przepuszcza, nikt nie ustępuje miejsca ;) - trudno ;) już się przyzwyczaiłam , ja też od teraz będę znieczulona na wszystko :) . Poza tym nie mówię tutaj o ludziach w kolejce a o paniach na kasie. Jak mi kiedyś ktoś będzie kazał przepuścić kobietę w ciąży (zwłaszcza jakaś pani w kasie), to nie ma opcji, nie przepuszczę jeszcze odpyskuję i powiem co o tym myśle ;). Może to podłe co piszę, ale znieczulica odkąd jestem w ciąży strasznie mi się udzieliła :)
    Co do botków, to właśnie boti ma te same modele, nie tylko z ccc ale ja kiedyś kupiłam sandały w streecie za 100zł, a w boti identyczny wzór i fason był za 45.

WIesz co ja w wielu kolejkach w sklepach typu : tesco ,carrfur ikea ja się wpycham do przodu do sprzedawcy kasjera i pytam Póki mam taki przywilej to korzystam :))
    No ale kupiłam i leżą ,czekają :D aż będzie trochę chłodniej ;)
    Póki co chodzę w moich skórzanych butach ażurowych.

Suzy Lee fajna ta stronka muszę pomyśleć. Ale to jak kasa będzie to będziemy myśleć.

28 tydzień więc 12 tyg przede mną :D

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 tydzień 12 tygodni do końca 87 dni:)
    Brzuszek do kolekcji zrobiony :)

7e932885267f6158med.jpg

Selena, иιєиσямαℓиα, justa24, xcarolinex, marzycielka29, Lilka, polska_dziewczyna, Suzy Lee, Kropka, maja2024 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jestem. Kupiłam karton pieluch dada 3-6kg 156szt za 49,99 :)
    Ledwo przytachałam ten karton sama do domu o.O
    Nie spodziewałam się, że to będzie tyle ważyć :).

Lalita2710, marzycielka29, polska_dziewczyna, Suzy Lee lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parel instrukcje dla męża są w porządku :)!

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    jezu dziewczyny widzę że naprawde spać nie możecie :) od 6 rano na ovu hehe, ja niedawno wstałam dzis nawet lepiej mi sie spało.. ale jestem jeszcze bez sniadanka i musze iść do sklepu po swiezy chlebek.
    Nienormalna też się przejde do swojej biedronki może będa i u nas w promocji.
    Ja narazie kupiłam na poczatek pampersy niby były w promocji ale jak sie później zorientowałam to aż 2 zł tańsze.heeh tylko 2 zł to ci promocja..
    no ja od 5tej rano na nogach :) i pranie robię ;)
    Przygotowuję organizm ;), koniec leniuchowania :D

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    28 tydzień 12 tygodni do końca 87 dni:)
    Brzuszek do kolekcji zrobiony :)

7e932885267f6158med.jpg
    Lalita imponująca pamiątka :)!
    Świetne zdjęcia :)
    REWELACJA :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    WIesz co ja w wielu kolejkach w sklepach typu : tesco ,carrfur ikea ja się wpycham do przodu do sprzedawcy kasjera i pytam Póki mam taki przywilej to korzystam :))

no to ty spryciula jesteś ;)
    Ja ostatnio jak byłam w ikei to była kasa dla uprzywilejowanych , czyli kobiet w ciąży i matek z dziećmi , ale była do tej kasy taka mega kolejka matek z dziećmi, że do zwykłych były mniejsze o.O i dziwiłam się, że te mamy stoją w tej uprzywilejowanej skoro w zwykłej były by szybciej skasowane. Stanęłam w kolejce do zwykłej kasy.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholera moje CRP 11,77 :(
    jest i glukoza - idę sprawdzać

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 12 września 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita świetna pamiątka :)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to moje wyniki glukozy , wydają mi się ok, z tego co kiedyś pisała Suzy. Raczej mieszczę się chyba w normach:

Glukoza 77,5 mg/dl 70,0 - 99,0

Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 1h
    135,2 mg/dl

Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 2h
    122,9 mg/dl

xcarolinex, marzycielka29 lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna, wozek przyszedl wczoraj :D Zlozylismy, fotelik zamontowalismy, gondole, spacerowke, zeby zobaczyc co i jak i az nie myslelismy, ze tak strasznie nam sie spodoba - super latwo sie sklada-rozklada, fotelik szybciutko montuje i wogole :) Mamy fotelik Maxi Cosi Cabriofix, i juz sie balam, ze tego daszka nie ma ale on jest ukryty z tylu a juz chciala dzwonic do sprzedawcy i dym robic :D Zlozylismy go spowrotem (mamy jednego bialego psa, i gubi siersc, wiec nie chcialam, zeby wozek mi obtoczyl swoich wlosach :P ) ale chyba namowie S, zeby go zlozyc i fotki porobimy ;) juz uwielbiam ten wozek, wczoraj po ogrodzie jezdzilismy, jak dzieci no :D

A co do porodu... Ojeeej juz tylko tydzien (o ile sama nie wyjdzie :P )
    Bac sie nie boje, ale juz mi smutno, ze jak zostane tam na noc, to S ze mna nie bedzie, jesli nic sie nie bedzie dzialo :( Nienawidze spac bez Niego, a co dopiero w szpitalu :( Jak mialam 8 lat, to bylam w szpitalu az 4tyg i chyba mi jakis uraz zostal :P

Tobie tez zleci, pamietam jak tez mialam 8tyg do porodu, a tu nagle tylko jeden zostal :P

иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Dziewczyny to moje wyniki glukozy , wydają mi się ok, z tego co kiedyś pisała Suzy. Raczej mieszczę się chyba w normach:

Glukoza 77,5 mg/dl 70,0 - 99,0

Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 1h
    135,2 mg/dl

Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 2h
    122,9 mg/dl

Jezeli sa wyniki ok, to ja bym chyba ta lekarke strzelila :P Niepotrzebny stres Ci funduje a przeciez ona chyba powinna wiedziec, ze kobietom w ciazy tak sie nie robi :O

michaela, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny może wy mi doradzicie bo wlasnie zamawiam pościel do łóżeczka i niewiem jakie przescieradło chodzi mi o rozmiar, wymiar pościeli zamawiam na 120x 90 to jakich wymiarów będzie łożeczko? mam jeszcze nie złożone i nie pamiętam;/

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pieluch, to my mamy ok 170szt Huggies Newborn + teraz jeszcze dokupilam ok 80szt Tesco dla Newborna, slyszalam, ze sa dobre - zobaczymy :) - kupilismy w zeszlym roku Huggis'y - u nas wycofali wogole Huggies ze sklepów, tylko zostaly chusteczki i te pieluszki do plywania... U Was w Polsce tez juz ich nie ma?

Mamy tez pelno pieluszek do rozmiaru 4ki - w zeszlym roku originalne Pampersy byly po £3.75 za 60szt :O Wtedy chyba kupilismy ok 7 paczek, wiec narazie zapas mamy :) No i peeeeelno chusteczek tez mamy - zawsze na promocji sa to kupujemy :) Czesto sa chusteczki Huggies - 9opakowan za £7 czyli za niecale 35zl, chyba sie oplaca ;)

A jeszcze sa u nas takie Bounty Pack (takie paczki z próbkami kremow, pieluch, chusteczek, kuponami) formularz na jeden dostaje sie u poloznej i odbiera w drogerii, a jest jeszcze taka strona, na ktorejdrukuje sie kupon na 3 inne zestawy - jeden kiedys odebralam i 2 dni temu bylam odebrac pozostale 2 - bylo tam lacznie 12 pieluszek dla noworodka ze sklepu ALDI... I pisze, ze jakies tam nagrody zdobywaja, etc ... Czy ktoras z Was slyszala cos o nich? :)

gg64wn1511ap0yj7.png

‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ