X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 12 września 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dużo koleżanek poleca pieluszki dada ina pewno bede chciała z nich korzystać, na początek zakupiłam dwa opakowania pampers newborn 43sz więc myślę że może na jakiś tydzień wystarczą a później zamierzam przejsc na dade :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny ciagle nie moge uwierzyć w to że ten czas tak zasuwa, nagle 3 trymestr, ilość dni do porodu poniżej setki, tylko 3 miesiace zostały. Fajnie bo juz w porównaniu z czasami z przed ciązy i z jej początków czuje sie spokojna, poród (juz i póki co ;D) nie przeraża, ale kurcze nie do końca czuje sie gotowa, moze szkoła rodzenia i położna pomogą. Chciałabym poznac połozna która bedzie ze mna wczesniej, dopytac, poprosic o to zeby pilnoawła tego czego chce a czego nie chce. To juz chyba czas.

Jesli chodzi o pieluchy poszlismy w wielorazówki (na razie udało zebrac 10 otulaczy/kieszonek i troche wiecej wkładów), jeszcze chciałabym dokupic kolejne 6 z wkładami przez pozostałe 3 miesiace + na sam poczatek ekologiczne jednorazówki
    http://www.krainapieluszek.pl/ekologiczne-pieluszki-jednorazowe?product_id=1055
    i nappes bio cos tam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 08:57

иιєиσямαℓиα, xcarolinex lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 12 września 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może sie Wam przyda, to instrukcja dla męża :) myślicie że o czymś zapomniałam?
    KĄPIEL
    1.Temp. wody ok. 37stopni
    2.Temp. powietrza ok. 24 stopni
    3.Wlać płyn do kąpieli
    4.Umyć dokładnie w okolicach szyjki, paszek, pachwin oraz główkę
    5.Nie myć twarzy w wanience
    Po wyciągnięciu z wody:
    6.Umyć twarz gazikiem nasączonym przegotowaną wodą oraz przetrzeć bikini w kierunku odbytu
    7.Gazikiem nasączonym solą fizjologiczną przemyć oczka od zew do wew kącika oczu-w kierunku noska (każde oczko innym gazikiem- nie przenosić bakterii z jednego do drugiego oczka)
    8.Oczyścić uszy specjalnym patyczkiem
    9.Kikut przetrzeć patyczkiem nasączonym Octeniseptem i osuszyć wacikiem
    10.Naoliwkować pod paszkami, bikini, nóżki- w zagięciach
    11.Szczoteczką wyczesać włoski
    12.Założyć pampersa z odsłonięciem kikuta- żeby miał wentylację i mógł się osuszać
    13.Ubrać na dobranoc w pajacyka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 08:54

michaela, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 12 września 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PRZEWIJANIE
    1.Przygotować akcesoria do przewijania
    •ciepła, przegotowana woda w miseczce,
    •gaziki- płatki dla niemowląt
    •chusteczki nawilżone,
    •pampersy,
    •oliwka lub kremik
    2.Na przewijak położyć pieluszkę tetrową
    3.Odpiąć pampersa i czystą częścią przetrzeć i włożyć pod pupę
    4.Chusteczki nawilżone można ogrzać w ręce a następnie powycierać dokładnie bikini w kierunku odbytu!
    5.Przetrzeć gazikiem nasączonym przegotowaną wodą
    6.Po dokładnym wytarciu do czysta- wyciągnąć pampersa spod pupy
    7.Naoliwkować lub nakremować bikini
    8.Założyć pampersa i ubrać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 08:59

иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 12 września 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę po cc więc muszę przygotować mojego na wszystko, żeby później nie było nie potrzebnych nerwów :) więc dzisiaj szkolenie, żeby miał czas się zapoznać i utrwalić sobie :) chodzimy tez do szkoły rodzenia, dziś mamy kolejne zajęcia, ale dzisiaj temat dla mnie: karmienie piersią :)
    Polecam szkołę rodzenia, w szczególności ze względu na nasze drugie polówki, którzy zazwyczaj nie zagłębiają sie w filmy i książki o maluchach, a na takich wykładach mają oczy jak 5zł :) i zdziwieni że poród to tak wygląda, pielęgnacja tak, to można a tego nie...

• justa24 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezu dziewczyny widzę że naprawde spać nie możecie :) od 6 rano na ovu hehe, ja niedawno wstałam dzis nawet lepiej mi sie spało.. ale jestem jeszcze bez sniadanka i musze iść do sklepu po swiezy chlebek.
    Nienormalna też się przejde do swojej biedronki może będa i u nas w promocji.
    Ja narazie kupiłam na poczatek pampersy niby były w promocji ale jak sie później zorientowałam to aż 2 zł tańsze.heeh tylko 2 zł to ci promocja..

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Lalita ja nie wiem gdzie ty chodzisz po sklepach, albo nie wiem po jakich ja chodzę ;)
    Mi nikt nie ustępuje , nikt nie przepuszcza, nikt nie ustępuje miejsca ;) - trudno ;) już się przyzwyczaiłam , ja też od teraz będę znieczulona na wszystko :) . Poza tym nie mówię tutaj o ludziach w kolejce a o paniach na kasie. Jak mi kiedyś ktoś będzie kazał przepuścić kobietę w ciąży (zwłaszcza jakaś pani w kasie), to nie ma opcji, nie przepuszczę jeszcze odpyskuję i powiem co o tym myśle ;). Może to podłe co piszę, ale znieczulica odkąd jestem w ciąży strasznie mi się udzieliła :)
    Co do botków, to właśnie boti ma te same modele, nie tylko z ccc ale ja kiedyś kupiłam sandały w streecie za 100zł, a w boti identyczny wzór i fason był za 45.

WIesz co ja w wielu kolejkach w sklepach typu : tesco ,carrfur ikea ja się wpycham do przodu do sprzedawcy kasjera i pytam Póki mam taki przywilej to korzystam :))
    No ale kupiłam i leżą ,czekają :D aż będzie trochę chłodniej ;)
    Póki co chodzę w moich skórzanych butach ażurowych.

Suzy Lee fajna ta stronka muszę pomyśleć. Ale to jak kasa będzie to będziemy myśleć.

28 tydzień więc 12 tyg przede mną :D

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 tydzień 12 tygodni do końca 87 dni:)
    Brzuszek do kolekcji zrobiony :)

7e932885267f6158med.jpg

Selena, иιєиσямαℓиα, justa24, xcarolinex, marzycielka29, Lilka, polska_dziewczyna, Suzy Lee, Kropka, maja2024 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jestem. Kupiłam karton pieluch dada 3-6kg 156szt za 49,99 :)
    Ledwo przytachałam ten karton sama do domu o.O
    Nie spodziewałam się, że to będzie tyle ważyć :).

Lalita2710, marzycielka29, polska_dziewczyna, Suzy Lee lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parel instrukcje dla męża są w porządku :)!

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    jezu dziewczyny widzę że naprawde spać nie możecie :) od 6 rano na ovu hehe, ja niedawno wstałam dzis nawet lepiej mi sie spało.. ale jestem jeszcze bez sniadanka i musze iść do sklepu po swiezy chlebek.
    Nienormalna też się przejde do swojej biedronki może będa i u nas w promocji.
    Ja narazie kupiłam na poczatek pampersy niby były w promocji ale jak sie później zorientowałam to aż 2 zł tańsze.heeh tylko 2 zł to ci promocja..
    no ja od 5tej rano na nogach :) i pranie robię ;)
    Przygotowuję organizm ;), koniec leniuchowania :D

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    28 tydzień 12 tygodni do końca 87 dni:)
    Brzuszek do kolekcji zrobiony :)

7e932885267f6158med.jpg
    Lalita imponująca pamiątka :)!
    Świetne zdjęcia :)
    REWELACJA :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    WIesz co ja w wielu kolejkach w sklepach typu : tesco ,carrfur ikea ja się wpycham do przodu do sprzedawcy kasjera i pytam Póki mam taki przywilej to korzystam :))

no to ty spryciula jesteś ;)
    Ja ostatnio jak byłam w ikei to była kasa dla uprzywilejowanych , czyli kobiet w ciąży i matek z dziećmi , ale była do tej kasy taka mega kolejka matek z dziećmi, że do zwykłych były mniejsze o.O i dziwiłam się, że te mamy stoją w tej uprzywilejowanej skoro w zwykłej były by szybciej skasowane. Stanęłam w kolejce do zwykłej kasy.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholera moje CRP 11,77 :(
    jest i glukoza - idę sprawdzać

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 12 września 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita świetna pamiątka :)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to moje wyniki glukozy , wydają mi się ok, z tego co kiedyś pisała Suzy. Raczej mieszczę się chyba w normach:

Glukoza 77,5 mg/dl 70,0 - 99,0

Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 1h
    135,2 mg/dl

Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 2h
    122,9 mg/dl

xcarolinex, marzycielka29 lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna, wozek przyszedl wczoraj :D Zlozylismy, fotelik zamontowalismy, gondole, spacerowke, zeby zobaczyc co i jak i az nie myslelismy, ze tak strasznie nam sie spodoba - super latwo sie sklada-rozklada, fotelik szybciutko montuje i wogole :) Mamy fotelik Maxi Cosi Cabriofix, i juz sie balam, ze tego daszka nie ma ale on jest ukryty z tylu a juz chciala dzwonic do sprzedawcy i dym robic :D Zlozylismy go spowrotem (mamy jednego bialego psa, i gubi siersc, wiec nie chcialam, zeby wozek mi obtoczyl swoich wlosach :P ) ale chyba namowie S, zeby go zlozyc i fotki porobimy ;) juz uwielbiam ten wozek, wczoraj po ogrodzie jezdzilismy, jak dzieci no :D

A co do porodu... Ojeeej juz tylko tydzien (o ile sama nie wyjdzie :P )
    Bac sie nie boje, ale juz mi smutno, ze jak zostane tam na noc, to S ze mna nie bedzie, jesli nic sie nie bedzie dzialo :( Nienawidze spac bez Niego, a co dopiero w szpitalu :( Jak mialam 8 lat, to bylam w szpitalu az 4tyg i chyba mi jakis uraz zostal :P

Tobie tez zleci, pamietam jak tez mialam 8tyg do porodu, a tu nagle tylko jeden zostal :P

иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Dziewczyny to moje wyniki glukozy , wydają mi się ok, z tego co kiedyś pisała Suzy. Raczej mieszczę się chyba w normach:

Glukoza 77,5 mg/dl 70,0 - 99,0

Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 1h
    135,2 mg/dl

Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 2h
    122,9 mg/dl

Jezeli sa wyniki ok, to ja bym chyba ta lekarke strzelila :P Niepotrzebny stres Ci funduje a przeciez ona chyba powinna wiedziec, ze kobietom w ciazy tak sie nie robi :O

michaela, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny może wy mi doradzicie bo wlasnie zamawiam pościel do łóżeczka i niewiem jakie przescieradło chodzi mi o rozmiar, wymiar pościeli zamawiam na 120x 90 to jakich wymiarów będzie łożeczko? mam jeszcze nie złożone i nie pamiętam;/

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pieluch, to my mamy ok 170szt Huggies Newborn + teraz jeszcze dokupilam ok 80szt Tesco dla Newborna, slyszalam, ze sa dobre - zobaczymy :) - kupilismy w zeszlym roku Huggis'y - u nas wycofali wogole Huggies ze sklepów, tylko zostaly chusteczki i te pieluszki do plywania... U Was w Polsce tez juz ich nie ma?

Mamy tez pelno pieluszek do rozmiaru 4ki - w zeszlym roku originalne Pampersy byly po £3.75 za 60szt :O Wtedy chyba kupilismy ok 7 paczek, wiec narazie zapas mamy :) No i peeeeelno chusteczek tez mamy - zawsze na promocji sa to kupujemy :) Czesto sa chusteczki Huggies - 9opakowan za £7 czyli za niecale 35zl, chyba sie oplaca ;)

A jeszcze sa u nas takie Bounty Pack (takie paczki z próbkami kremow, pieluch, chusteczek, kuponami) formularz na jeden dostaje sie u poloznej i odbiera w drogerii, a jest jeszcze taka strona, na ktorejdrukuje sie kupon na 3 inne zestawy - jeden kiedys odebralam i 2 dni temu bylam odebrac pozostale 2 - bylo tam lacznie 12 pieluszek dla noworodka ze sklepu ALDI... I pisze, ze jakies tam nagrody zdobywaja, etc ... Czy ktoras z Was slyszala cos o nich? :)

gg64wn1511ap0yj7.png

‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ