III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
dużo koleżanek poleca pieluszki dada ina pewno bede chciała z nich korzystać, na początek zakupiłam dwa opakowania pampers newborn 43sz więc myślę że może na jakiś tydzień wystarczą a później zamierzam przejsc na dade
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Ja dziewczyny ciagle nie moge uwierzyć w to że ten czas tak zasuwa, nagle 3 trymestr, ilość dni do porodu poniżej setki, tylko 3 miesiace zostały. Fajnie bo juz w porównaniu z czasami z przed ciązy i z jej początków czuje sie spokojna, poród (juz i póki co
) nie przeraża, ale kurcze nie do końca czuje sie gotowa, moze szkoła rodzenia i położna pomogą. Chciałabym poznac połozna która bedzie ze mna wczesniej, dopytac, poprosic o to zeby pilnoawła tego czego chce a czego nie chce. To juz chyba czas.
Jesli chodzi o pieluchy poszlismy w wielorazówki (na razie udało zebrac 10 otulaczy/kieszonek i troche wiecej wkładów), jeszcze chciałabym dokupic kolejne 6 z wkładami przez pozostałe 3 miesiace + na sam poczatek ekologiczne jednorazówki
http://www.krainapieluszek.pl/ekologiczne-pieluszki-jednorazowe?product_id=1055
i nappes bio cos tam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 08:57
иιєиσямαℓиα, xcarolinex lubią tę wiadomość
-
Może sie Wam przyda, to instrukcja dla męża
myślicie że o czymś zapomniałam?
KĄPIEL
1.Temp. wody ok. 37stopni
2.Temp. powietrza ok. 24 stopni
3.Wlać płyn do kąpieli
4.Umyć dokładnie w okolicach szyjki, paszek, pachwin oraz główkę
5.Nie myć twarzy w wanience
Po wyciągnięciu z wody:
6.Umyć twarz gazikiem nasączonym przegotowaną wodą oraz przetrzeć bikini w kierunku odbytu
7.Gazikiem nasączonym solą fizjologiczną przemyć oczka od zew do wew kącika oczu-w kierunku noska (każde oczko innym gazikiem- nie przenosić bakterii z jednego do drugiego oczka)
8.Oczyścić uszy specjalnym patyczkiem
9.Kikut przetrzeć patyczkiem nasączonym Octeniseptem i osuszyć wacikiem
10.Naoliwkować pod paszkami, bikini, nóżki- w zagięciach
11.Szczoteczką wyczesać włoski
12.Założyć pampersa z odsłonięciem kikuta- żeby miał wentylację i mógł się osuszać
13.Ubrać na dobranoc w pajacyka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 08:54
michaela, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
PRZEWIJANIE
1.Przygotować akcesoria do przewijania
•ciepła, przegotowana woda w miseczce,
•gaziki- płatki dla niemowląt
•chusteczki nawilżone,
•pampersy,
•oliwka lub kremik
2.Na przewijak położyć pieluszkę tetrową
3.Odpiąć pampersa i czystą częścią przetrzeć i włożyć pod pupę
4.Chusteczki nawilżone można ogrzać w ręce a następnie powycierać dokładnie bikini w kierunku odbytu!
5.Przetrzeć gazikiem nasączonym przegotowaną wodą
6.Po dokładnym wytarciu do czysta- wyciągnąć pampersa spod pupy
7.Naoliwkować lub nakremować bikini
8.Założyć pampersa i ubrać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 08:59
иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Ja będę po cc więc muszę przygotować mojego na wszystko, żeby później nie było nie potrzebnych nerwów
więc dzisiaj szkolenie, żeby miał czas się zapoznać i utrwalić sobie
chodzimy tez do szkoły rodzenia, dziś mamy kolejne zajęcia, ale dzisiaj temat dla mnie: karmienie piersią
Polecam szkołę rodzenia, w szczególności ze względu na nasze drugie polówki, którzy zazwyczaj nie zagłębiają sie w filmy i książki o maluchach, a na takich wykładach mają oczy jak 5złi zdziwieni że poród to tak wygląda, pielęgnacja tak, to można a tego nie...
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
jezu dziewczyny widzę że naprawde spać nie możecie
od 6 rano na ovu hehe, ja niedawno wstałam dzis nawet lepiej mi sie spało.. ale jestem jeszcze bez sniadanka i musze iść do sklepu po swiezy chlebek.
Nienormalna też się przejde do swojej biedronki może będa i u nas w promocji.
Ja narazie kupiłam na poczatek pampersy niby były w promocji ale jak sie później zorientowałam to aż 2 zł tańsze.heeh tylko 2 zł to ci promocja..иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:Lalita ja nie wiem gdzie ty chodzisz po sklepach, albo nie wiem po jakich ja chodzę
Mi nikt nie ustępuje , nikt nie przepuszcza, nikt nie ustępuje miejsca- trudno
już się przyzwyczaiłam , ja też od teraz będę znieczulona na wszystko
. Poza tym nie mówię tutaj o ludziach w kolejce a o paniach na kasie. Jak mi kiedyś ktoś będzie kazał przepuścić kobietę w ciąży (zwłaszcza jakaś pani w kasie), to nie ma opcji, nie przepuszczę jeszcze odpyskuję i powiem co o tym myśle
. Może to podłe co piszę, ale znieczulica odkąd jestem w ciąży strasznie mi się udzieliła
Co do botków, to właśnie boti ma te same modele, nie tylko z ccc ale ja kiedyś kupiłam sandały w streecie za 100zł, a w boti identyczny wzór i fason był za 45.
WIesz co ja w wielu kolejkach w sklepach typu : tesco ,carrfur ikea ja się wpycham do przodu do sprzedawcy kasjera i pytam Póki mam taki przywilej to korzystam)
No ale kupiłam i leżą ,czekająaż będzie trochę chłodniej
Póki co chodzę w moich skórzanych butach ażurowych.
Suzy Lee fajna ta stronka muszę pomyśleć. Ale to jak kasa będzie to będziemy myśleć.
28 tydzień więc 12 tyg przede mną -
no to jestem. Kupiłam karton pieluch dada 3-6kg 156szt za 49,99
Ledwo przytachałam ten karton sama do domu
Nie spodziewałam się, że to będzie tyle ważyć.
Lalita2710, marzycielka29, polska_dziewczyna, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
justa24 wrote:jezu dziewczyny widzę że naprawde spać nie możecie
od 6 rano na ovu hehe, ja niedawno wstałam dzis nawet lepiej mi sie spało.. ale jestem jeszcze bez sniadanka i musze iść do sklepu po swiezy chlebek.
Nienormalna też się przejde do swojej biedronki może będa i u nas w promocji.
Ja narazie kupiłam na poczatek pampersy niby były w promocji ale jak sie później zorientowałam to aż 2 zł tańsze.heeh tylko 2 zł to ci promocja..i pranie robię
Przygotowuję organizm, koniec leniuchowania
-
Lalita2710 wrote:WIesz co ja w wielu kolejkach w sklepach typu : tesco ,carrfur ikea ja się wpycham do przodu do sprzedawcy kasjera i pytam Póki mam taki przywilej to korzystam
)
no to ty spryciula jesteś
Ja ostatnio jak byłam w ikei to była kasa dla uprzywilejowanych , czyli kobiet w ciąży i matek z dziećmi , ale była do tej kasy taka mega kolejka matek z dziećmi, że do zwykłych były mniejszei dziwiłam się, że te mamy stoją w tej uprzywilejowanej skoro w zwykłej były by szybciej skasowane. Stanęłam w kolejce do zwykłej kasy.
-
Dziewczyny to moje wyniki glukozy , wydają mi się ok, z tego co kiedyś pisała Suzy. Raczej mieszczę się chyba w normach:
Glukoza 77,5 mg/dl 70,0 - 99,0
Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 1h
135,2 mg/dl
Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 2h
122,9 mg/dlxcarolinex, marzycielka29 lubią tę wiadomość
-
Nienormalna, wozek przyszedl wczoraj
Zlozylismy, fotelik zamontowalismy, gondole, spacerowke, zeby zobaczyc co i jak i az nie myslelismy, ze tak strasznie nam sie spodoba - super latwo sie sklada-rozklada, fotelik szybciutko montuje i wogole
Mamy fotelik Maxi Cosi Cabriofix, i juz sie balam, ze tego daszka nie ma ale on jest ukryty z tylu a juz chciala dzwonic do sprzedawcy i dym robic
Zlozylismy go spowrotem (mamy jednego bialego psa, i gubi siersc, wiec nie chcialam, zeby wozek mi obtoczyl swoich wlosach
) ale chyba namowie S, zeby go zlozyc i fotki porobimy
juz uwielbiam ten wozek, wczoraj po ogrodzie jezdzilismy, jak dzieci no
A co do porodu... Ojeeej juz tylko tydzien (o ile sama nie wyjdzie)
Bac sie nie boje, ale juz mi smutno, ze jak zostane tam na noc, to S ze mna nie bedzie, jesli nic sie nie bedzie dzialoNienawidze spac bez Niego, a co dopiero w szpitalu
Jak mialam 8 lat, to bylam w szpitalu az 4tyg i chyba mi jakis uraz zostal
Tobie tez zleci, pamietam jak tez mialam 8tyg do porodu, a tu nagle tylko jeden zostalиιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:Dziewczyny to moje wyniki glukozy , wydają mi się ok, z tego co kiedyś pisała Suzy. Raczej mieszczę się chyba w normach:
Glukoza 77,5 mg/dl 70,0 - 99,0
Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 1h
135,2 mg/dl
Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 2h
122,9 mg/dl
Jezeli sa wyniki ok, to ja bym chyba ta lekarke strzelilaNiepotrzebny stres Ci funduje a przeciez ona chyba powinna wiedziec, ze kobietom w ciazy tak sie nie robi
michaela, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
A co do pieluch, to my mamy ok 170szt Huggies Newborn + teraz jeszcze dokupilam ok 80szt Tesco dla Newborna, slyszalam, ze sa dobre - zobaczymy
- kupilismy w zeszlym roku Huggis'y - u nas wycofali wogole Huggies ze sklepów, tylko zostaly chusteczki i te pieluszki do plywania... U Was w Polsce tez juz ich nie ma?
Mamy tez pelno pieluszek do rozmiaru 4ki - w zeszlym roku originalne Pampersy byly po £3.75 za 60sztWtedy chyba kupilismy ok 7 paczek, wiec narazie zapas mamy
No i peeeeelno chusteczek tez mamy - zawsze na promocji sa to kupujemy
Czesto sa chusteczki Huggies - 9opakowan za £7 czyli za niecale 35zl, chyba sie oplaca
A jeszcze sa u nas takie Bounty Pack (takie paczki z próbkami kremow, pieluch, chusteczek, kuponami) formularz na jeden dostaje sie u poloznej i odbiera w drogerii, a jest jeszcze taka strona, na ktorejdrukuje sie kupon na 3 inne zestawy - jeden kiedys odebralam i 2 dni temu bylam odebrac pozostale 2 - bylo tam lacznie 12 pieluszek dla noworodka ze sklepu ALDI... I pisze, ze jakies tam nagrody zdobywaja, etc ... Czy ktoras z Was slyszala cos o nich?