III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
иιєиσямαℓиα wrote:no to jestem. Kupiłam karton pieluch dada 3-6kg 156szt za 49,99
Ledwo przytachałam ten karton sama do domu
Nie spodziewałam się, że to będzie tyle ważyć.
Wow 30 gr za sztuke jakos wychodzi... niezła cena, w eko wychodzi jaies 1,7, ale mam nadzieje uzyc ich tylko do czasu az sie ogarne z dzieckiem miesiac? mam nadzieje przynaj,miej))
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
justa24 wrote:dziewczyny może wy mi doradzicie bo wlasnie zamawiam pościel do łóżeczka i niewiem jakie przescieradło chodzi mi o rozmiar, wymiar pościeli zamawiam na 120x 90 to jakich wymiarów będzie łożeczko? mam jeszcze nie złożone i nie pamiętam;/
My mamy lozeczko 140x70 i takie wlasnie kupilismy przescieradlo - jak wpiszesz na allegro ; przescieradlo 120x60 to wyskoczy Ci ich pelno na lozeczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 10:16
-
иιєиσямαℓиα wrote:Dziewczyny to moje wyniki glukozy , wydają mi się ok, z tego co kiedyś pisała Suzy. Raczej mieszczę się chyba w normach:
Glukoza 77,5 mg/dl 70,0 - 99,0
Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 1h
135,2 mg/dl
Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 2h
122,9 mg/dl
Wyniki glukozy są ok.
Lalita super brzuszek.
Ja mam chustę elastyczną i mi super się sprawdziła
Nienormalna super te twoje wyroby
Parel hehe, fajna instrukcja. U mnie akurat by się nie przydała. Mój mąż się mniej bał niż ja. Na szkole rodzenia się zgłosił do przewijania lalki. Zaraz pierwszego dnia zaczął kąpać małego itp. Nigdy nie miał z niczym problemu
Co do kąpieli to myśmy nie kąpali codziennie. Wiko miał bardzo wrażliwą skórę, zresztą do dzisiaj ma podejrzenie AZS i zauważyliśmy że lepiej jak kąpiemy co 2-3 dzień.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Co do pieluch ja z Wiktorem wypróbowałam chyba wszystkie i polecam Dady. Teraz też kupiłam karton 2 i kupie jeszcze karton 3 bo na prawdę się opłaca
Justa standardowe łóżeczko jest 120x60.иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
hej,
ja tez sie zastanaiwam nad tymi pieluchami z dady, co zrobili promcje, ale dzis nei damy rady chyba jdnka skoczyc, podpisujemy dzis umowe kredytowa w banku a potem mamy te warsztaty mamo to ja.
Justa wymiary łózeczka, takie standardowe to 120x60
Nienormalna ja tez mam 8 tygodni do porodu, i ciagle nie umiem sie zdecydowac na szpital!
ale chyba zorbie tak jak z sala na esele, pierwsza mysl, pierwszy wybór, i jeste, z niego badzo zadowolona, bo lokal obsluga i wystrój byl rewelacyjny.
wiec moze ze szpitalem zrobie tak samo, wezme ten, który zawsze jako pierwszy brałam pod uwage dopoki nie zaczelam czytac opinii o szpitalach... warunki maja super, a personel, no coz, loteria, bede sie modlic o dobrych ludzizwykle to działało.
MIchaela, powiem ci, ze ja bede wczesniej rodzic niz ty, a ze chyb ajednka zecydujemy sie na Uajstek, to zdam ci relacje
i wybaczcie, ze jeszcze nie wpisalam jak po dniu otwratym ale ciagle nie mam kiedy, wczoraj caly dzien poza domem dzis teraz praca, a potem te wszystkie sprawy, a musze sie kupic dobrze i sobie wszystko przypomniec co bylo mowione. Oze dzis w nocy wreszcie zdam relacje.иιєиσямαℓиα, michaela lubią tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:Nienormalna, wozek przyszedl wczoraj
Zlozylismy, fotelik zamontowalismy, gondole, spacerowke, zeby zobaczyc co i jak i az nie myslelismy, ze tak strasznie nam sie spodoba - super latwo sie sklada-rozklada, fotelik szybciutko montuje i wogole
Mamy fotelik Maxi Cosi Cabriofix, i juz sie balam, ze tego daszka nie ma ale on jest ukryty z tylu a juz chciala dzwonic do sprzedawcy i dym robic
Zlozylismy go spowrotem (mamy jednego bialego psa, i gubi siersc, wiec nie chcialam, zeby wozek mi obtoczyl swoich wlosach
) ale chyba namowie S, zeby go zlozyc i fotki porobimy
juz uwielbiam ten wozek, wczoraj po ogrodzie jezdzilismy, jak dzieci no
A co do porodu... Ojeeej juz tylko tydzien (o ile sama nie wyjdzie)
Bac sie nie boje, ale juz mi smutno, ze jak zostane tam na noc, to S ze mna nie bedzie, jesli nic sie nie bedzie dzialoNienawidze spac bez Niego, a co dopiero w szpitalu
Jak mialam 8 lat, to bylam w szpitalu az 4tyg i chyba mi jakis uraz zostal
Tobie tez zleci, pamietam jak tez mialam 8tyg do porodu, a tu nagle tylko jeden zostal
tak, tak maxi cosi mają te daszki schowane w oparci trzeba sobie wyciągnąć
Też najbardziej obawiam się rozłąki z mężem, bo jest jaki jest, czasami mam go powyżej dziurek, ale tęsknię za nim niesamowicie
Pamiętam jak szłam na zabieg usnięcia migdałków i płakałam jak borsukjak mnie odstawił do szpitala i musiał wracać do domu , aż mnie w gardle ściskało z tego żalu. On też mówił ,że krzyczę , marudzę i zrzędzę, ale jak mnie nie było w domu było tak pusto i źle się czuł, żle mu się samemu spało
. Teraz pewnie będzie podobnie
xcarolinex lubi tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:Jezeli sa wyniki ok, to ja bym chyba ta lekarke strzelila
Niepotrzebny stres Ci funduje a przeciez ona chyba powinna wiedziec, ze kobietom w ciazy tak sie nie robi
.
A apropo brzuszka maluszka, to teściowa powiedziała, że ma brzuszek po tatusi hehe, bo mój mąz tak to jest szczupły, tylko ma bębenek większy
. Nawet w pracy jego współpracownicy się śmieją, że jest w ciąży i który to tydzień
, bo poważnie wygląda jakby był w ciąży
więc może genetycznie coś jest uwarunkowaneże jednak brzuszek po tacie ma i już
xcarolinex lubi tę wiadomość
-
justa24 wrote:dziewczyny może wy mi doradzicie bo wlasnie zamawiam pościel do łóżeczka i niewiem jakie przescieradło chodzi mi o rozmiar, wymiar pościeli zamawiam na 120x 90 to jakich wymiarów będzie łożeczko? mam jeszcze nie złożone i nie pamiętam;/
. Łóżeczko i materac mają z reguły 60x120
.
-
иιєиσямαℓиα wrote:tak, tak maxi cosi mają te daszki schowane w oparci trzeba sobie wyciągnąć
Też najbardziej obawiam się rozłąki z mężem, bo jest jaki jest, czasami mam go powyżej dziurek, ale tęsknię za nim niesamowicie
Pamiętam jak szłam na zabieg usnięcia migdałków i płakałam jak borsukjak mnie odstawił do szpitala i musiał wracać do domu , aż mnie w gardle ściskało z tego żalu. On też mówił ,że krzyczę , marudzę i zrzędzę, ale jak mnie nie było w domu było tak pusto i źle się czuł, żle mu się samemu spało
. Teraz pewnie będzie podobnie
Jak bylam w zeszlym roku w szpitalu, to mogl zostac ze mna caaaly czas, bo mielismy swoje dwa pomieszczenia (taki salonik z lazienka i ta sale, gdzie rodzilam) a teraz bedzie normalny poród i chyba bede na sali z innymi kobietami, wiec faceci moja zostac chyba tylko do 22 jak akcja porodowa sie nie rozkreca
No tak to juz jest z tymi facetamiZ nimi zle, a bez nich jeszcze gorzej
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny no śmieszny mam ten brzuch ,jestem co raz ciekawasza jaki będzie w 40 tyg
Ja również kupowałam prześcieradło 60x120 tak jak wymiar miał materac.
Co do pościeli (poszewek) różne wymiary są kołderek ja mam 135x100Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 10:32
michaela lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, znalazłam przeswietlenie pieluszek http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=503
dla dociekliwych kto produkuje co maja w srodku itd, sama zaczelam sie zastanawiac jakie tu kupic na poczatek i trafiłam
eko pieluchy - te z zielona herbata wcale nie sa eko, tak samo chemia chlor i absorbent tyle ze wyciag z herbaty do tego
za to te to juz inna historia http://pieluszkarnia.pl/product-pol-5735-Pieluszki-ekologiczne-Beaming-Baby.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 10:55
-
co do porodu to my juz zdecydowaliśmy że bierzemy sobie pokoik taki tylko dla naszej 3
cisza spokój i intymność to co jest najważniejsze, róznie to bywa jak sie trafi nie wiadomo a takto pełen luzik.
Jak leżałam wtedy w szpitalu to urodziło sie cyganiatko i mówie wam dziewczyny ile cyganów z dziećmi sie przewijało na odziale to szok..współczuje tym kobitom co musiały leżęć z ta matka w tym samym pokoju, niedość że jest się obolałym tam i zmęczonym po porodzie chciałoby sie troche spokoju to sie niedało bo tyle że tak powiem choloty cyganskiej tam ja odwiedzało..aż byłam w szoku że pozwalają na tyle ludzi...i to minus jest dla mnie duży w tym moim szpitalu no ale cóż całe szczęscie sa te pokoje osobne wkupuje sie je i masz taki pokój na wyłonczność.
Ja nie wyobrażam sobie leżec z cyganka bo jestem bardzo ale to bardzo uprzedzona do nich. -
Wszystko zależy Justa od szpitala.
U mnie w szpitalu odwiedziny od 13-18 bodajże. W sali mogą przy osobie która ur odziała być 2 osoby (piszą żeby nie przychodzić z dziećmi )
Ogólnie zasada jest taka że najbliższa rodzina.
Z cyganami i patologią to brak słów ...
Mnie cygani jako dziecko gonili.. i chcieli mi ukraść (różaniec) bo nim się bawiłam... a oni myśleli ze mam jakieś złoto..
Już nie mówiąc o sytuacji z 2 lat temu. Było lato miałam ubrane sandały i sukienke do kolan taką luźną
I szło 2 cyganów za mną... i na całą ulice na głos ... podnieś jej tą kiece i je... j ... ją.... w pi... e ... słuchajcie myślałam że spale się ze wstydu... i zadane po ziemię... Ludzie patrzeli na mnie jak na.. nie wiem kogo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 10:57
-
wiem coś o nich dla mnie cyganie to świnie, kiedys pracowałam w fast foodzie i oni tam przychodzili, zachowywali sie tragicznie robili straszny bałagan dosłownie tak że bylo pełno papierków pod stołem a po zatym jak ich obsługiwano to byli strasznie opryskliwi i zachowywali sie tak jak by bylo im wszystko wolno.
No ja wiem że na odział noworodkowy jest raczej zakaz wprowadzania dzieci i ogólnie to raczej tylko najblizsza rodzina a tam to działo sie co chciało.. niestety tak jest w szpitalu w moim mieście a jest tylko jeden i tak już zdecydowałam że rodze w nim z tym ,że biore ten pokój to mi wszystko jedno.
Najpierw rozważałam matke polke, zmieniłam jednak zdanie gdy usłyszałam że jest tak oblegana i kobitki leża po porodzie na korytarzach;/;/ -
oj nie fajnie z tymi cyganami itd. chociaz w blou mojej mamy mieskaja cyganie, i powiem wam ze sa to na prawde njalpeosi sąsiedzi, cała reszta to zakłamne fałszywe i ne powiem co jeszcze bo szkod asłów, a oni sa w przoądku. Wiadomo kłóca się, ale po cygansku, ale szczerzy normlani i bardzo w porzadku. Raz jak mi wjechal w samochod to sam się przyznal i dal mi wszystkie papeiry zebym ypelnila do ubuezpieczyciela bo on umie sie tylko podpisac, takze wszystko poszlo z OC i zero problemu.
co do porodu, to w Ujastku sala przedporodowa jest pojedyncza i mąż moze byc ile chce, nikt go nie wyrzuci, zas sale poprodowe sa 2 osobowe, a dsieci do 14 lat maja zakaz wejscia
michaela lubi tę wiadomość