X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    a przy wypadku...od pukać żadne atesty nie pomogą...oczywiście to moje zdanie..
    to jest inna kwestia, bo przy np.dachowaniu żaden fotelik nie za bardzo ochroni dziecko. Ale tak jak mówię i tak zainwestowałabym w używany :), kwestia chyba zaufania już do firmy - nie wiem jak w zwykłym foteliku zachowuje się np. skorupa fotelika czy plastikowy pałąk w trakcie uderzenia , skoro nie ma przeprowadzanych crash testów. Skąd moge mieć pewność czy np. pałąk nie peknie i nie będzie zabezpieczał fotelika przed uderzeniem w oparcie kanapy.

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dziewczyny dziś taka zła że szok... (NA MĘŻA)
    No bo moja suczka ost ma ciąże urojoną i jak mąż był tydzień temu to dostała takie syropki (5 sztuk) ,ale mąż nie przekazał mi że jeśli się przerwie leczenie ,a ciąża urojona( mleko z sutków) leci nadal trzeba brać dalej te syropki... a jak się przerwie 1-2 dni to trzeba kurację od nowa...

Ja myślałam że jak skończą jej się ( w poniedziałek ost lek) to potem jedyne wyjście zastrzyk ...
    A tu poszłam dziś okazało się że mleko nadal i kuracja od nowa i znów kasa wydana na leki...

Gadałam z nim przez telefon ,powiedział że to moja wina bo ja mu powiedziałam żeby nie szedł do weterynarza skoro jej przechodzi... Fakt powiedziałam tak ,ale nie wiedziałam o tej ciągłości kuracji...

Wrrr ma szczęście że nie ma go w domu bo bym go chyba rozszarpała.

Więc pieluch nie kupuję bo kasę musiałam dać na leczenie mojego psiaka.

Mam nadzieję że ta promocja za jakiś czas znów będzie.

Co do fotelików to prawda ,że te w wózkach są niestety bez testów:( mimo że wyglądają praktycznie identycznie niż te firmowe.

Ja mam maxi cosi cabriofix używany ,wygląda jak nowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 12:46

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Kurcze zastanawiam sie nad tymi pieluchami z biedronki. Mam kupione 4paczki newborn do 5kg, czyli jakieś 110szt. Zastanawiam sie jakie teraz dokupić skoro jest promocja. Jedna paczka do 6kg starczy? Chyba nie ma co wiecej, bo wyrośnie mi Krzysiu z nich...i moze weźmiemy druga pakę tych większych na później... Mam nadzieje ze ludzie sie nie rzuca i jak maz z pracy wroci to jeszcze będą... Bo sama wole nie isc.
    no ja byłam i to troszkę ciężkie :/. Brak wyobrażni, nie sądziłam że to troszkę będzie ważyć ;).
    Ale już dzwoniłam do meża żeby po pracy kupił jeszcze jeden karton. M_F pisała na zakupowym wątku, że jedna paczka ta normalna 72sztuki starczały jej na 1,5 tygodnia więc wydaje mi się, że Krzysiu nie zdąrzy chyba aż tak bardzo wyrosnąć :). 2 kartony powinny wystarczyć według tego na nieco ponad miesiąc - 6 tygodni :)

Rika lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita takie są chłopy. Mówią jedno, potem się wypierają, że nam coś mówili, a nie mówili. Krętacy tacy ;)
    Nie przejmuj się :). Z nimi to jak z dziećmi :). Wiedzą, że wszystko drogie i że trzeba szanować pieniądze a przy najmniejszej okazji je trwonią przez własną głupotę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 13:50

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:

Pierzecie wszystkie ubranka ? Ja chyba nowych na 68 jeszcze nie będę prała. Zostawię to na czasy kiedy będą potrzebne wtedy upiorę. Używane tylko popiorę. Zapomniałam, że ja mam jeszcze w szafie sporo do wyprania zimówek - kombinezony , spodnie, bluzy, swetry o.O. A myślałam że już po praniu ;). No kto wie, może się uda to do dziś zamknać :).
    Dziewczyny swetrów i bluz np misiowych chyba nue trzeba prasować? Prasujecie takie rzeczy?

nie ja jak będe prać to do 62... na reszte przyjdzie czas...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja skończyłam pranie , teraz się już tylko suszy. Lece odebrać przesyłkę na poczcie i muszę zerknąć na ćwiczenia ze szkoły rodzenia, bo babka kazała nam sobie ćwiczyć. Kurde nie mam kiedy, ciągle gdzieś latam, a tym bardziej poruszając się w żółwim tempie czas ucieka między palcami :)

Dziewczyny ja chyba odstawiam witaminy może jednak po nich mały rośnie tak bardzo - kupię sobie tylko omega DHA i będę brała tylko te omega. Bierzecie witaminy??

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobrze to ujęłaś. Nie mówię że sama mu nie mówiłam ,bo powiedziałam żeby nie szedł skoro jej przechodzi.
    Ale gdybym wiedziała że kuracja powinna trwać dalej kazałabym mu iść...
    No cóż teraz już za późno...

Mojej mamie też dziś się oberwało ,,po uszach" mama mówiła że musi się ojczym zgłosić do siostry szkoły dlaczego jej nie było 2 dni w szkole ( gdy była w Polsce) , to teraz list przyszedł ze szkoły że ma się zgłosić.
    To jej powiedział że tak nie mówiła...

AH te chłopy... co my z nimi robimy ,a co bez nich byśmy zrobiły...

No ponoć po witaminach szybszy wzrost. Ja biorę co 3 dzień Witamin Plus Mama ,,Olimp" , co 2-3 dzień pregna DHA , i codziennie Tokoferol z żelazem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 12:55

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    A co do pieluch, to my mamy ok 170szt Huggies Newborn + teraz jeszcze dokupilam ok 80szt Tesco dla Newborna, slyszalam, ze sa dobre - zobaczymy :) - kupilismy w zeszlym roku Huggis'y - u nas wycofali wogole Huggies ze sklepów, tylko zostaly chusteczki i te pieluszki do plywania... U Was w Polsce tez juz ich nie ma?

Mamy tez pelno pieluszek do rozmiaru 4ki - w zeszlym roku originalne Pampersy byly po £3.75 za 60szt :O Wtedy chyba kupilismy ok 7 paczek, wiec narazie zapas mamy :) No i peeeeelno chusteczek tez mamy - zawsze na promocji sa to kupujemy :) Czesto sa chusteczki Huggies - 9opakowan za £7 czyli za niecale 35zl, chyba sie oplaca ;)

A jeszcze sa u nas takie Bounty Pack (takie paczki z próbkami kremow, pieluch, chusteczek, kuponami) formularz na jeden dostaje sie u poloznej i odbiera w drogerii, a jest jeszcze taka strona, na ktorejdrukuje sie kupon na 3 inne zestawy - jeden kiedys odebralam i 2 dni temu bylam odebrac pozostale 2 - bylo tam lacznie 12 pieluszek dla noworodka ze sklepu ALDI... I pisze, ze jakies tam nagrody zdobywaja, etc ... Czy ktoras z Was slyszala cos o nich? :)

Hej wczoraj odebralam wlasnie plecaczek z probkami kremu oilatum sudocrem chusteczki johnsona reczniczek i kilka sampli persila non bio proszku i plynu :) paczka zawiera tez zelazo lyzeczke gryzaczek oslonke na szybe i paste do zebow, info o child benefit.Odebralam to z Super Valu lokalnego supermartketu :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    o mój mąż ma rodzinę w Kielcach. A ja miałam w Woli Zamkowej właśnie w okolicy Kielc rodzinę, ale się przeprowadzili do Ostrowca Świętokrzyskiego :)

Blisko mojego miasta :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u nas w Biedronce i 3 już nie ma ;p
    Kupiłam paczkę 2 i chciałam paczkę 3 ale zonk. 3 są od 4 kg więc myślę że 2 jedne wystarczą+ mam Pampersy. Ale podobno promocja trwa 2 tyg i jeszcze będą dostawy :)

Rika lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017

Wysłany: 12 września 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAREL wrote:
    dzisiaj zamierzam męża trochę przeszkolić z terminologii ciuszków dziecięcych, jak wygląda pajacyka a jak śpiochy czy półśpiochy
    Sama miałam z tym problem ale po tym filmiku mi sie wszystko rozjaśniło :) http://www.youtube.com/watch?v=CzDKezssnHM
    dziękuje za filmik brdzo przydatny...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 12 września 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAREL wrote:
    Może sie Wam przyda, to instrukcja dla męża :) myślicie że o czymś zapomniałam?
    KĄPIEL
    1.Temp. wody ok. 37stopni
    2.Temp. powietrza ok. 24 stopni
    3.Wlać płyn do kąpieli
    4.Umyć dokładnie w okolicach szyjki, paszek, pachwin oraz główkę
    5.Nie myć twarzy w wanience
    Po wyciągnięciu z wody:
    6.Umyć twarz gazikiem nasączonym przegotowaną wodą oraz przetrzeć bikini w kierunku odbytu
    7.Gazikiem nasączonym solą fizjologiczną przemyć oczka od zew do wew kącika oczu-w kierunku noska (każde oczko innym gazikiem- nie przenosić bakterii z jednego do drugiego oczka)
    8.Oczyścić uszy specjalnym patyczkiem
    9.Kikut przetrzeć patyczkiem nasączonym Octeniseptem i osuszyć wacikiem
    10.Naoliwkować pod paszkami, bikini, nóżki- w zagięciach
    11.Szczoteczką wyczesać włoski
    12.Założyć pampersa z odsłonięciem kikuta- żeby miał wentylację i mógł się osuszać
    13.Ubrać na dobranoc w pajacyka :)
    powiem ci że to mi się nawet przyda...:)dziękuje:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    fajnie że masz taką opcję w szpitalu:)
    W jakim mieście są takie luksusy :)?
    nienormalna ja pochodze z okolic łodzi a dokładnie Pabianice jak wiesz gdzie to :) Szpital nie jest raczej jakis super , powiedzialabym że wręcz przeciwnie ale od niedawna sa te 2 pokoje z prywatna toaleta i prysznicem.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty z jakiego miasta pochodzisz?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

Wysłany: 12 września 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    ja już byłam u kilku lekarzy. Brałam antybiotyk, nie pomógł. Internistka uważa że jeśli antybiotyk nie pomoże zbić crp to znaczy, żę może mieć to związek z innym stanem zapalnym związanym z autoimmunologią, a ja biorę ten clexane bo jakieś tam mam przeciwciała. Sprawdzałam ponownie nawet ich poziom i jak przed ciążą maiłam miano graniczne 1:100 tak na początku ciąży już wynik był dodatni i miano 1:320, a teraz znowu wynik wątpliwy i miano 1:100.
    Druga internistka stwierdziła, że jestem takim typem, że w ciązy tak po prostu mam. Ciąża uruchamia szereg reakcji i czasami dziwnie organizm reaguje. Moja ginka po antybiotyku i ponownym wyniku ponad normę powiedziała, że odpuszczamy temat , bo taki po prostu niby mój przypadek specyficzny jest i tyle :)
    Za 2 tyg. mam wizytę więc zapytam ja jeszcze raz może, aczkolwiek jak powiedziała, że odpuszczamy temat i się nie zgłębiamy to chyba nic nie poradzi. Internistka stwierdziła,że spokojnie - mam być pod kontrolą gina i kontrolować crp
    no to dobrze... jak nie widza w tym nic złego... to sie nie martw.. tak moze musi być w twoim przypadku...taki twój urok... wazne że pod kontrolą jesteś:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o to mój obecny brzusio :)
    fcfa8254705d342cmed.jpg

polska_dziewczyna, blueberry, vivien, Rika, Lalita2710, michaela, Kropka, Amicizia, yennefer, maja2024 lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

Wysłany: 12 września 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    nam mówili na wykładach o bezpieczęństwa dziecka , że te foteliki nie mają żadnych crash testów, żadnych atestów homologacji i równie dobrze można było by go nie mieć. Generalnie producenci wózków zamawiają ogólne odlewy plastikowe , styropian i poszycie. Wśród czołówki marek bezpiecznych fotelików są maxi cosi, cygex, recaro, be safe i może jeszcze jakiś ale nie pamiętam. Jeśli miałabym kupować wózek 3w1 żeby mieć nowy fotelik noname , to wolałabym kupić już za tą samą cenę używany z w/w fotelików i wózek 2w1. nie chodzi tutaj o marki, ale jeśli stawiam na bezpieczeństwo to raczej wybieram spośród specjalistów w tej dziedzinie.

zgadzam sie ... i na pewno kupie dobry ale po pół roku... bo najpierw ten wykorzystam... a ja ten wózek dostałam od siostry wiec chce po korzystać...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 12 września 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Dziewczyny ja chyba odstawiam witaminy może jednak po nich mały rośnie tak bardzo - kupię sobie tylko omega DHA i będę brała tylko te omega. Bierzecie witaminy??

ja biorę... FEMIFERAL i LADE VIT

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita ten fotelik używany maxi cosi to gdzie zamówiłaś czy odkupiłaś? i ile dałaś za niego ? jesli moge zapytać o cene.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

Wysłany: 12 września 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUSTA 24
    śliczny brzuszek...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ